Vodič za početnike za VeChain Thor (VET)

VeChain Thor je blockchain platforma koja iskorištava snagu pametnih ugovora za rješavanje problema u opskrbnom lancu. Platforma je javna i specijalizirana je za omogućavanje tvrtkama da prate svoje proizvode od proizvodnje do upotrebe. To smanjuje šanse za krivotvorenje. Ovaj vodič za Vechain Thor (VET) objasnit će sve što trebate znati o tome kako će tim postići taj cilj.

Kako bi olakšao postupak, VeChain omogućuje tvrtkama upotrebu elektroničkih naljepnica na svojim proizvodima. Na primjer, oznake su možda omogućene RFID ili NFC.

Rješavanje krivotvorenja proizvoda putem pametnih ugovora

Platforma je unijela novi ekonomski model koji je sposoban predvidjeti uvjete u poslovnim krugovima i priprema rješenja za stabilnost za tvrtke koje koriste blockchain platformu.

Ekonomski sustav omogućuje da dva izvorna tokena, VET i VTHO, rade na istoj platformi, ali uz različitu upotrebu.

Razvojni tim VeChain Thor uveo je sustav koji pomaže u zaštiti naknada za transakcije od kolebanja cijena.

Platforma koristi interno razvijene pametne čipove koji koriste QR kodove, RFID i NFC tehnologiju za praćenje proizvoda od izvora do odredišta. Osim zaštite robe od krivotvorenja, platforma VeChain Thor može primiti proizvode usmjerene na logistički aspekt lanca opskrbe.

Kratka povijest strukovnog obrazovanja

VET platforma započela je kao VEN 2015. godine kao ERC-20 token na Ethereum blockchain-u i pokrenula je početnu ponudu kovanica do kraja drugog tromjesečja 2017. ICO je prikupio oko 20 milijuna dolara koji su korišteni za migraciju VEN-a u vlastiti blockchain i prebacio se iz VEN (VeChain) u VET (VeChain Thor).

Programeri na VET platformi raštrkani su širom svijeta, ali na čelu s njima Sunčana Lu, VeChain Izvršni direktor zaklade.

VET blockchain koristi Dokaz o ovlasti algoritam konsenzusa. Ovaj se algoritam uglavnom koristi u blockchain projektima koji nisu u potpunosti decentralizirani u svom funkcioniranju.

Stoga se s blockchainom VeChain Thor-a koristi 101 unaprijed određeni čvor za provjeru valjanosti transakcija. Također, platforma ima dodatne čvorove za održavanje blockchaina u kontroli.

Svi čvorovi na mreži nagrađuju se pomoću VTHO tokena. Međutim, ti se žetoni distribuiraju prema danima dospijeća i broju VET žetona u svojim novčanicima.

Slijedeći ove smjernice, VET platforma ima 4 kategorije čvorova, tj. Snaga (10-dnevna zrelost i 1M VET kovanica), Thunder (20-dnevna zrelost i 5M VET-kovanica), Mjolner Masternodes (30-dnevna zrelost i 15M VET-kovanica) i Thrudheim Masternodes (dospijeće počinje 21. prosinca 2017. i trebalo bi imati najmanje 25 milijuna VET kovanica).

Prve tri vrste su ekonomski čvorovi i nagrađuje ih VeChain fondacija. Četvrta kategorija čvorova postiže iste nagrade kao i drugi čvorovi, ali također uzima 30 posto svih VTHO koji se koriste u transakcijama na VET platformi.

Razlika između VET i VTHO tokena

Razlika između dva tokena je u njihovoj upotrebi na mreži. VET tokeni koriste se za transakcijske troškove. Što više VET tokena korisnik ima, to veći prioritet korisnik dobiva u sustavu.

VTHO tokeni koriste se kao dopuštenje za pokretanje decentraliziranih aplikacija na VeChain Thor Blockchainu. VTHO tokeni generiraju se iz VET tokena po stopi od 0,000432 VTHO po VET-u dnevno.

Budući ciljevi VET-a

Kineska vlada već je odobrila VET-ov blockchain, konkretno vlada Gui’ana, kako bi pokrenula svoju inicijativu pametnog grada. Guianova vlada koristit će VET platformu za razvoj rješenja za traženje za energetsku i vinsku industriju.

VeChain Thor nastoji stvoriti sveobuhvatan sustav praćenja cjepiva kako bi pomogao Kini da zaustavi nestandardna cjepiva na tržištu. Projekt će također pomoći iskorijeniti proizvođače cjepiva koji lažno označavaju cjepiva.

Zaključno, u VET kovanice može se čuvati nekompatibilni hardver (Ledger Nano S, Trezor) i novčanike zasnovane na webu (MetaMask).

Saznajte više

Da biste pročitali više o projektu Vechain Thor, pogledajte službeni članak o predviđanju cijena za VET i provjerite redovita ažuriranja. Možete pročitati naš dodatni post o Tri razloga zašto bi se VET mogao uskoro oporaviti, kao i tehničku analizu o VET trgovinskim parovima.

Zainteresirani ste za kupnju VET-a? Kako to učiniti možete naučiti pomoću Vodiča za kupnju VET-a na Binanceu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner