TomorrowsBitcoin – početnički vodič za Goldcoin (GLC)

GoldCoin (GLC) je peer to peer kriptovaluta koju je 15. svibnja 2013. godine pokrenuo anonimni programer. U potpunosti ga gradi i održava tim volontera koji svi dijele zajedničko uvjerenje u promicanju ekonomske slobode.

U šest godina postojanja projekta uspio je razviti veliku zajednicu i ukrcati brojne programere koji su pomogli dodati nekoliko inovativnih dostignuća na platformi, uključujući; Napredna kontrolna točka s otkrivanjem poteškoća (ACPD) s većim bržim blokovima, algoritam poteškoća Golden River i 51% obrambenog sustava od napada, čime se temeljno mijenja način rada kriptovaluta i gospodarstava.

Projekt slijedi u izvornoj viziji Satoshi Nakamotoa, tvorca Bitcoina, a tijekom cijelog razdoblja projekt je posvećen skaliranju na lancu slijedeći principe koji su navedeni u izvornoj bijeloj knjizi Bitcoin.

Problem s bitcoin vilicama

The GoldCoin tim pomno je promatrao uzbudljivi napredak u Bitcoin-u koji je ponudio način za skaliranje koji nije bio dio glavnog blockchaina i čini se da umjetno ubija bitcoin blockcoin.

Da bi se udovoljio masama, Bitcoin se mora udobno prilagoditi, a velika je potražnja za tim sudeći prema Bitcoin Cashu i Bitcoin SV vilicama. Problem s dvije vilice je taj što koriste oslabljeni oblik marke Bitcoin i ne uspijevaju ugraditi najnovije značajke L2 poput Lightninga koji nudi napredno rješenje skaliranja izvan lanca.

Da bi riješio taj problem, GoldCoin je radio na platformi koja koristi metode skaliranja kako na lancu tako i izvan njega, kako bi stvorila mrežu koja je u stanju skalirati u potpunosti, ona koja ne zahtijeva od korisnika da “odaberu stranu” i objedinjuje sve bitcoin vilice.

GoldCoin obrnuta vilica (RBH)

„Obrnuta bitcoin tvrda vilica“ (RBH) uključuje spajanje GoldCoin blockchaina s onim izvornog Bitcoin blockchaina. GoldCoin uzima najbolje značajke Bitcoina i njegovih izdanaka te ih spaja natrag u izvorni blockchain putem Obrnute Bitcoin tvrde vilice, nudeći tako svijetu kripto novčić koji mogu s oduševljenjem zaostati.

Rad na prvoj ikad “Obrnutoj bitcoin tvrdoj vilici” započeo je početkom 2019 pod vodstvom legendarnog programera blockchaina Petera Bushnella. Vodi GoldCoin tim dok rade na otključavanju Bitcoin blockchaina postavljanjem rješenja koje obećava zajednički mrežni kapacitet Bitcoin jezgre i njezine dvije glavne vilice, Bitcoin Cash i Bitcoin SV.

Na kraju će se tri platforme kombinirati u jednu marku GoldCoin koja će biti poznata kao “Satoshi lanac”. Očekuje se da će nove promjene stupiti na snagu negdje u trećem kvartalu 2019.

Što će biti drugačije?

  • Povećanje kapaciteta bloka

Novi GoldCoin blockchain imat će maksimalnu veličinu bloka od 32 MB (128 MB ponderirano), a to će omogućiti “ekonomskim snagama da odluče” koji način skaliranja preferiraju. Također, lanac će imati blokade od 2 minute.

  • Rudarski algoritam

Bitcoin koristi algoritam dokazivanja rada u pravilu kako bi održao konsenzus u „širokoj, globalno distribuiranoj mreži čvorova bez dozvole“, međutim, da bi blockChain GoldChain ostao kompatibilan s rudarima nakon vilice, platforma će sačuvati svoj algoritam Scrypt mining.

  • Postojanje povijesnih istraživača

Budući da će GoldChain povući svoj blockchain i preuzeti Bitcoin blockchain, platforma će održavati jedinstveni istraživač blokova koji će dohvatiti unaprijed forkirane GoldCoin transakcije.

Istraživači će raditi pomoću snimke blok-lanca GoldCoin, a održavat će ih tim i zajednica GoldCoin. Nakon primjene vilice, redoviti GoldCoin istraživači pružit će svu povijest transakcija nakon vilice i sve bitcoin transakcije do danas.

  • Zahtjevi lokalnog čvora

Kako bi smanjili teret blockchaina na korisničkim uređajima, GoldCoin klijenti podržavat će blockchain obrezivanje i SPV tehnike poput Electruma. Povrh Electrum novčanika, Core klijent bit će dostupan i u zadanoj verziji i u posebnoj verziji bez pogona koja će imati obrezivanje i zahtijevat će samo 5 GB lokalnog prostora na disku i 256 MB RAM-a za pokretanje.

  • Algoritam prilagodbe poteškoća

Goldcoin će usvojiti novi inovativni algoritam prilagodbe poteškoća koji je dizajnirao Amir Eslampanah, glavni znanstvenik platforme. Nazvan Zlatna rijeka, algoritam će preračunati poteškoće u svakom bloku ispitivanjem novih blokova i određivanjem prosječnog i srednjeg vremena bloka.

To će ga učiniti korisnijim u zaštiti od velikih njihanja u ukupnoj količini hash snage.

  • Jedinstveni format adrese

Za razliku od prethodnih Bitcoin vilica koje su nakon forkinga koristile isti format adrese, GoldCoin će implementirati jedinstveni format adrese. “Upotrijebit će se prefiks PUBKEY_ADDRESS i SCRIPT_ADDRESS iz prethodnog Goldcoin lanca koji se lako razlikuje od adresa Bitcoin Core ili Bitcoin Cash.”

To će zaštititi korisnike da pogrešno izgube kovanice slanjem na pogrešnu adresu.

  • Besplatne transakcije

Nova vilica dizajnirana je imajući na umu svjetski financijski sustav. Da bi se osiguralo da je idealan sustav gotovinskog plaćanja, 5% od svakih 32 MB bloka bit će rezervirano za besplatne transakcije, a to će omogućiti do 10 milijuna besplatnih transakcija dnevno.

To će imati povoljne implikacije, posebno u zemljama u razvoju gdje će korisnici imati mogućnost odbijanja plaćanja transakcijskih naknada, dok će drugi moći uključiti naknadu za davanje prioriteta brzini transakcije..

Burze koje podržavaju GoldCoin

Za one koji su zainteresirani za dobivanje Goldcoina (GLC), mogu dobiti na sljedećih osam burzi koje trenutno podržavaju kriptovalutu, uključujući; Bittrex, Premotač novčića, Razmjena Nova, Altilly, Lokalna razmjena novčića, Tradesatoshi, Novčić i TryGoldCoin.com.

Međutim, nema potrebe za brigom, budući da će nakon primjene Obrnute bitcoin vilice svi vlasnici izvornog Bitcoina dobiti jednaku količinu Goldcoina u omjeru 1: 1. Međutim, projekt upozorava vlasnike kripto krilaca koji svoje kovanice čuvaju na burzama da će platforme biti zaslužne za GLC.

Iako bi razmjene na vaš račun trebale pripisati GLC kovanice, one to zakonski nisu dužne učiniti. Dakle, kako bi pomogla korisnicima koji drže Bitcoin da prepoznaju hoće li dobiti besplatne GLC-ove, platforma će prikazati imena i logotipe razmjena koje su obećale da će Bitcoin korisnicima odobriti Goldcoin.

Ako razmjena koju koristite nije prikazana na popisu, tim savjetuje korisnicima da razmisle o prijenosu svojih bitcoina na prateću burzu ili još bolje, trebali bi povući kovanice u osobni novčanik gdje imaju kontrolu nad svojim privatnim ključevima. Saznajte više o GoldCoin planu puta ovdje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner