Što je Augur (REP) – sve što trebate znati

Augur (REP) je decentralizirana platforma tržišta predviđanja izgrađena na vrhu Ethereum blockchain. Glavni cilj platforme je predviđanje ishoda bilo kojeg događaja na temelju takozvane metode “mudrosti gomile”.

Zahvaljujući svojoj blockchain tehnologiji, platforma pruža veću dostupnost i bolju preciznost od većine drugih tržišta. Podaci se prikupljaju od mnoštva i obrađuju kako bi se ocijenio najrealističnijim i najvjerojatnijim ishodom.

Njegov je princip jasan: što je manja vjerojatnost da će se događaj dogoditi, veću nagradu možete zaraditi predviđanjem njegovog uspjeha. Iako mreža nagrađuje točna predviđanja, netačna se kažnjavaju i to, pak, osigurava istinitost svih na platformi.

Budući da je riječ o decentraliziranoj platformi, ne mogu je kontrolirati ili zabraniti institucije ili čak vlade koje povezuju ove vrste predviđanja s drugim općenito ilegalnim aktivnostima, poput kockanja.

Augur koristi konsenzusni postupak donošenja odluka koji je sada predstavljen u Ethereumu. Trenutno uključuje PoW i PoS, ali u budućnosti to može biti samo PoS.

Zašto

Razumijevanje Augura

Jednostavno rečeno, ova decentralizirana platforma s otvorenim kodom omogućuje vam predviđanje gotovo svega. Ostali korisnici mreže mogu kupiti ili prodati udjele u tom određenom predviđanju na temelju svog subjektivnog i osobnog mišljenja.

Korisnici zatim izvještavaju o ishodima i to im donosi reputaciju. Jednostavno rečeno, količina reputacije koju korisnik ima izravno je u skladu s točnošću njegovih izvještaja o ishodu.

Dvije su glavne radnje povezane s Augurom: stvaranje tržišta i dionice trgovačkih događaja.

Do stvoriti tržište, morate postaviti uzimač i naknade proizvođača. Prva mora biti između 1,0% i 12,5%, dok potonja mora biti uvijek ispod polovice prve. Također je moguće da će negdje u bliskoj budućnosti naknade za tvorce i uzimatelje biti uklonjene u korist naknade za autore koja se izvlači iz nagrade trgovaca koji drže pobjedničke pozicije.

Što se tiče trgovanja dionicama događaja, možete kupovati i trgovati dionicama. Te dionice predstavljaju vjerojatnost da će se događaj dogoditi. Kao trgovac, novac možete zaraditi ispravnim predviđanjem događaja i držanjem dionica kad se tržište zatvori. Još jedan učinkovit način zarade je kupnja pozicija po niskoj cijeni i njihova veća prodaja kako se plima mijenja.

kako

Žetoni ugleda (REP)

Čak i ako Token ugleda je tehnički u središtu Augura, svatko ga može koristiti bez potrebe i posjedovanja REP-a. Na primjer, svatko se može kladiti na platformi pomoću Etera ili bilo koje druge valute zasnovane na Ethereumu.

Tokeni reputacije u osnovi su razmjenjiva imovina ograničena na fiksni broj od 11.000.000. Potražnja za tokenom postoji jer je njegovo vlasništvo jedini način za dobivanje gotovo polovice naknada na platformi Augur.

Prije isteka razdoblja od 30 dana morate izvijestiti o svim tržištima koja su vam dodijeljena. Ako ne prijavite neka tržišta dodijeljena prije isteka 30 dana, obično rezultirate novčanim kaznama koje mogu povećati čak 20% vaše reputacije.

Nakon ovog postupka slijedi razdoblje otkrivanja od 29 dana u kojem ćete se morati prijaviti barem jednom. Ako to ne učinite, vaša će reputacija biti premještena u stanje mirovanja. Jednom kada se to dogodi, vaša se reputacija ne može prijaviti i ne može zaraditi naknade za trgovanje.

Vaša se reputacija može povećati, smanjiti ili ostati uspavana na temelju vaših odluka. Na primjer, reputacija se može povećati ako postignete konačni ishod tržišta. Izvještavanje na dodijeljenim tržištima, a drugi korisnici to nisu učinili, objavljivanje i osvajanje fork obveznice i primanje reputacije s druge adrese mogu dovesti do povećanja vaše reputacije.

Suprotno tome, odabir ishoda koji nije u skladu s konačnim ishodom tržišta, propuštanje izvještaja o dodijeljenim tržištima, kupnja obveznice vilice i slanje reputacije na drugu adresu, sve to može dovesti do pada reputacije.

Trgovanje REP

Skoro 8,8 milijuna REP tokena distribuirani su tijekom ICO-a u kolovozu 2015. REP je trgovao negdje između 1,50 i 2,00 USD odmah nakon ICO-a, a vrijedi 41,83 USD u vrijeme pisanja ovog članka. Token je u svojoj povijesti imao različita značajna povećanja cijena. Prva se dogodila odmah nakon beta izdanja, u ožujku 2016. Druga je bila u listopadu 2016, a treća i najveća bila je 19. prosinca. Tada je cijena porasla na preko 100 američkih dolara prije nego što se uspostavila oko granice od 90 američkih dolara.

Kupnja REP

REP se može kupiti na nekim od najpopularnijih kripto burzi kao što su Bittrex, BinanceKraken, Poloniex, i ChaoEX.Krenite prema CoinMarketCap za više detalja o ovom pitanju.

Pohranjivanje vašeg REP-a

Iako Augur za svoj token nema službeni novčanik, postoje razne pouzdane mogućnosti. Naravno, preporučuje se da svoj REP pohranite u izvanmrežni hardverski novčanik. Popularne opcije uključuju Ledger Nano S, Trezor, Jaxx, i Izlazak.

Predviđanje cijena

Augur je imao jasan trend koji ide prema gore. Možda ne tako brzo kao Bitcoin i druge virtualne valute, ali to je vrlo uočljiv pokret. Započeo je u siječnju 2016. godine s cijenom od 2 dolara, a sada se trguje preko 37 dolara.

Štoviše, u trenucima velike volatilnosti cijena je dosegla 100 dolara, što je prilično impresivno. Odavde gdje smo sada, još uvijek imamo mjesta za rast u budućnosti.

Ako tržište virtualnih valuta zadrži pozitivan trend, Augur će moći napredovati u okruženju. Ali, kao i većina ostalih kriptovaluta, morat će obratiti pažnju na preokrete cijena koji se neočekivano mogu dogoditi na tržištu.

U jednoj godini mogli bismo govoriti o Auguru s kojim se lako trguje preko 60 dolara.

Tim

Uzimajući u obzir činjenicu da je Augur jedna od prvih platformi izgrađenih na Ethereumu, ne čudi što je i sam Vitalik Buterin jedan od savjetnika za projekt. Ekipu od 13 osoba predvode Jack Peterson i Joey Krug.

Obojica su vrlo iskusni u svijetu kriptografije, budući da su tvorci Sidecoin, poznata vilica za Bitcoin.

tim

Zaključak

Augur je jedna od prvih platformi izgrađenih na vrhu Ethereuma još 2015. godine, i, unatoč višestrukim usponima i padovima, ukupni pogled na njegovu budućnost optimističan je. Koristi “mudrost gomile” za prikupljanje prediktivnih podataka i izvještavanje o rezultatima događaja.

Unatoč tome što nije dio našeg svakodnevnog života, potencijalne uporabe i koristi takve platforme praktički su beskrajne, unatoč primjetnoj konkurenciji slične platforme tzv. Gnoza.

Augur Kontakti i dodatne informacije:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner