Sve što trebate znati o Aion kriptovaluti | Vodič za početnike u 2018. godini

Aion je revolucionarna višeslojna blockchain platforma koja je stvorena za rješavanje gorućeg problema ograničene operativnosti između postojećih blockchain-a, a da i dalje ostaje sposobna za rukovanje vlastitim aplikacijama. Podržava prilagođene blockchain arhitekture i pruža međusobnu interoperabilnost.

Projekt Aion dolazi u vrlo prikladnom razdoblju, u vremenu u kojem je sve veći broj blockchaina. Stoga je interoperabilnost važnija sada kada je ikada bila. Interoperabilnost će proširiti vidike više drugih blockchain platformi, a da ne spominjemo one poduzeća orijentiranih na poduzeća.

Aion se plasira na tržište kao otvoreni blockchain treće generacije. Ako ovaj koncept zvuči pomalo strano, pogledajmo prošle generacije blockchaina. Kao što smo sigurni da većina vas zna, Bitcoin je i dalje kralj svih kriptovaluta i smatra se blockchainom prve generacije. Ethereum je najbolji primjer blockchaina druge generacije. Dok je Bitcoin svijetu predstavio cijeli koncept kriptografije, Ethereum je stvorio pametne ugovore i njegov svestrani ekosustav korak dalje.

aion

Tim

Projekt vodi Matthew Spoke, izvršni direktor tvrtke Nuco i član uprave u EEA-u. Druga velika imena uključuju Jin Tu, Nucoovu tehničku direktoricu, koja ima više od 15 godina iskustva u poslovnom inženjerstvu i više od četiri godine u blockchain industriji, te Peter Vessenes koji je suosnivač zaklade Bitcoin.

tim

Kako Aion djeluje

S Aionom se korisnici ili gotovo bilo koja vrsta blockchaina mogu udružiti, govoriti i skalirati. Prvi se izraz odnosi na Aionovu sposobnost da olakša komunikaciju između blockchaina zahvaljujući sustavu premošćivanja orijentiranom na performanse. Podaci se prenose putem više mladenki koje povezuju različite lančane parove.

Kako bi se riješio glavnog problema skalabilnosti, Aion se može pohvaliti virtualnim strojem visokih performansi koji upravlja izvršavanjem i prilagodljivošću. Aion također omogućuje korisnicima da dizajniraju blockchains, s uključenim algoritmima konsenzusa i virtualnim strojevima. Glavna prednost je što to ne utječe na podatke o interoperabilnosti s drugim blockchainsima.

U središtu Aion projekta je Aion-1, treća generacija blockchaina koji upravlja robusnim aplikacijama i povezuje druge blockchains.

Da budemo što jednostavniji, Aion-1 je blockchain koji stoji iza Aion mreže koji omogućuje bilo kojoj vrsti blockchaina da nesmetano prenose digitalne informacije na entitete izvan središnjeg lanca i na vanjsku mrežu. Komponenta Aion-1 pruža potrebnu infrastrukturu za razvoj višelančanih aplikacija. Uz pomoć komponente korisnici mogu implementirati svoje prilagođene mreže.

aion2

AION token

Token je izvor napajanja blockchaina. Koristi se za zaštitu mreže, za stvaranje novih blockchaina, kao i za unovčavanje mostova među lancima. AION token zapravo je ERC-20 token. Zapravo se token prvo nudi kao ERC-20 token na Ethereum blockchainu, a tek tada se može promijeniti u službeni AION mrežni token. Kada se to dogodi, token može slobodno strujati između dva blockchaina.

Najbolja stvar u vezi s tim je što investitori nisu dužni mijenjati svoj Aion Ethereum token (ERC-20) za Aion-1 token, jer će uvijek biti zamjenjivi.

Tržišna situacija

Token je objavljen prije godinu dana, u listopadu 2017. Valuta je vrhunac dosegla negdje oko prosinca prošle godine kada je cijena kovanica porasla negdje iznad granice od 10 dolara. Trenutno je AION na 60. mjestu CoinMarketCap, s ukupnom kapitalizacijom od 181.932.474 USD i cirkulacijskom opskrbom od 167.480.575 AION-a od ukupne ponude od 465.934.587.

tržište

AION novčanici

Kao što je već spomenuto, AION token zapravo je Ethereum token. To znači da se može pohraniti na bilo koju Ethereum adresu. Neki od najboljih novčanika za pohranu Aion tokena su Ledger Nano S, Trezor, Magla Novčanik, Jaxx, MyEtherWallet, MetaMask, i imToken.

Kupnja Aiona

Da biste kupili AION, morat ćete prvo kupiti drugu kriptovalutu, po mogućnosti Bitcoin ili Ethereum. Srećom, AION podržavaju neke vrlo popularne kripto burze poput BitForex, Binance, Ethfinex, Liqui, i Mreža Bancor. Više informacija dostupno je na Odjeljak tržišta na CoinMarketCap.

Putokaz i budućnost

Prema projektu putokaz, 2018. označio je početak 1. faze koja je uključivala modificirani algoritam konsenzusa dokaza o radu, funkcionirajući most žetona, međulančanu komunikaciju i virtualni stroj s EVM kompatibilnošću izvora. Između faze 1 i faze 2, tim se nada da će objaviti Aionov tehnički papir za virtualne strojeve, Aionov dokaz o inteligenciji i Aion Bridging Paper. Faza 2 uglavnom se odnosi na prelazak na modificiranu EVM arhitekturu. Aion Participating Network Paper trebao bi završiti 2018. godinu za tim.

Faza 1

Očekuje se da će 2019. biti velika godina za Aion platformu. Godina će započeti Aion Network Economics Paper-om, nakon čega će uslijediti pokretanje Faze 3 koja bi trebala obilježiti finalizaciju mrežne infrastrukture. Ostali budući događaji uključuju stvaranje AVM verzije 2, cjelovitog sustava konsenzusa o validatoru i mrežno povezivanje.

Faza2

Ulaganja i predviđanja

S obzirom na neprestano rastući broj blockchaina, velika je vjerojatnost da će Aion, svojim jedinstvenim pristupom rješavanju problema interoperabilnosti, postati donekle neophodan za kriptosferu u sljedećem razdoblju. Upravo bi zbog toga ovaj novčić mogao vrlo dobro pokazati jedno od najvećih povećanja cijena koje je kriptosfera ikad vidjela.

Korisne reference i prisutnost na društvenim mrežama

Za više informacija o projektu korisnici mogu pogledati službena stranica i bijeli papir. Ostale korisne reference uključuju službeni blog odjeljak, the GitHub spremište, kao i Cvrkut, Facebook, Telegram, Nesloga, i YouTube kanali.

Zaključak

Aion je bez sumnje vrlo zanimljiv kriptovalutni projekt jer mu je cilj riješiti jedan od najvećih problema koji je obično povezan s blockchainom – interoperabilnost. Naravno, trebat će još puno posla dok projekt Aion ne bude gotov. Međutim, jedno je sigurno, bit će zanimljivo vidjeti kako Aion pokušava i nadam se da će uspjeti, kako bi interoperabilnost između blockchaina postala stvarnost.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner