Popis mrežnih trgovina koje prihvaćaju Bitcoin

Čak iako Bitcoin još uvijek se doživljava kao nešto što vrijedi držati, a ne trošiti na razne proizvode, postoje brojni mrežni trgovci koji su se jako potrudili integrirati opcije plaćanja za spomenutu kriptovalutu.

Vrhunske internetske trgovine koje prihvaćaju Bitcoin kao način plaćanja

Danas Bitcoinom možete kupiti praktički sve, od VPN usluga do kućne robe, pizze ili avionskih karata. Ispod je popis nekih od najboljih internetskih trgovina koje prihvaćaju Bitcoin kao plaćanje za svoje proizvode.

Microsoft

Microsoft jedan je od prvih tehnoloških divova koji je prihvatio Bitcoin kao način plaćanja za neke od svojih najboljih proizvoda još od 2014. Dodavanjem Bitcoina na svoj Microsoftov račun možete kupiti sve od licenci za Windows 10 do igara, filmova i aplikacija u sustavu Windows i Xbox trgovine. Microsoft je privremeno prestao prihvaćati Bitcoin zbog njihovih inherentnih problema s volatilnošću, ali ih je kasnije počeo ponovno prihvaćati kao oblik plaćanja.

Microsofta

Izvor: microsoft.com

Prekomjerna zaliha

Prekomjerna zaliha bio je jedan od prvih velikih internetskih trgovaca koji je počeo prihvaćati Bitcoine kao plaćanje za svoje proizvode još 2014. Internetska trgovina omogućuje svojim kupcima da plaćaju mnoštvo proizvoda koji koriste Bitcoin, počevši od elektronike poput TV uređaja, prijenosnih računala ili računala proizvodi povezani s kućom, poput jastuka.

Ono što je posebno impresivno kod ovog trgovca je činjenica da dolazi s podrškom za sve glavne kriptovalute, ne samo za Bitcoin. Tu spadaju Ethereum, Litecoin, Crtica, Monero, i Bitcoin Cash.

Oni koji su zainteresirani za plaćanje digitalnom imovinom to mogu učiniti odabirom željene valute za dovršetak kupnje. Nakon što je uplata poslana, sustav plaćanja koji tvrtka koristi pretvorit će valutu u Bitcoine i završiti kupnju.

Tvrtka je planirala prodati maloprodaju kako bi počela raditi na blockchain tehnologiji. Međutim, stvari nisu tako jasne u vezi s budućnošću koju tvrtka planira poduzeti.

Planet Express

Planet Express je američka usluga prosljeđivanja pošte i paketa koja je vrlo korisna za pojedince koji žive izvan Sjedinjenih Država. To je posebno korisno za tvrtke i e-trgovinu koje imaju međunarodne klijente i žele pakete slati u inozemstvo.

Tvrtka trenutno podržava plaćanja u Bitcoinu (BTC), što tvrtkama olakšava plaćanje usluga koje zahtijevaju. Štoviše, ovo bi moglo biti sjajno za početak promocije međunarodnog lanca plaćanja u Bitcoinu, od kupaca koji plaćaju BTC za svoje proizvode i tvrtki za e-trgovinu koristeći isti BTC koji su platili za paket koji šalju.

Moguće je kupiti bilo što od američkih tvrtki pomoću Planet Expressa i dobiti dostavu u drugim dijelovima svijeta. Štoviše, imaju jedinstvenu adresu za dostavu koja se nalazi u Kaliforniji. Ovo bi mogao biti sjajan način da počnete koristiti i trošiti Bitcoin za kupnje i međunarodnu trgovinu.

Expedia

Živimo u vremenu u kojem je lakše putovati nego ikad prije, stoga rezervacija vašeg sljedećeg putovanja Bitcoinima ima puno smisla. Expedia jedna je od najvećih svjetskih agencija za online rezervaciju putovanja i prihvaća Bitcoine od 2014. Expedia se udružila s Coinbaseom kako bi implementirala ovu novu opciju plaćanja koja se pokazala uspješnom u posljednjih nekoliko godina. Nažalost, Bitcoin plaćanje trenutno se prihvaća samo za rezervacije hotela.

eGifter

eGifter je internetska usluga koja vam omogućuje da svojim teško stečenim Bitcoinima kupite poklon kartice s mjesta koja ne prihvaćaju izravno Bitcoine, kao što su Amazon, JCPenny, Sephora, Home Depot, Kohl’s i mnogi drugi. Baš kao i Expedia i Overstock, eGifter je također partner Coinbasea.

eGifter

Izvor: corporate.egifter.com

Shopify (trgovine Shopify)

Možda vam je poznato Shopify, svjetski poznata platforma za e-trgovinu koja omogućava trgovcima da uspostave vlastite internetske trgovine i prodaju robu na sličan način kao Amazon, eBay i drugi internetski divovi. U 2013. godini svi trgovci Shopify dobili su mogućnost prihvaćanja plaćanja Bitcoinom uz pomoć usluge koja se zove BitPay.

U teoriji ne možete ništa kupiti na samoj Shopifyovoj web lokaciji pomoću Bitcoina, jer njihova SaaS platforma ne prihvaća kriptovalute. Ova je opcija dostupna samo trgovcima koji koriste platformu Shopify koji koriste usluge poput Coinbase Commerce.

CheapAir

CheapAir je američka usluga rezervacije leta koja vam omogućuje plaćanje letova koristeći širok raspon kriptovaluta, uključujući Bitcoin. Usluga vam omogućuje rezervaciju leta kako u zemlji tako i u inozemstvu. Da biste iskoristili CheapAir-ov sustav plaćanja Bitcoin, morate imati novčanik Coinbase.

Newegg

Newegg jedna je od najvećih elektroničkih maloprodajnih tvrtki i prihvaća Bitcoin kao standardni način plaćanja koristeći BitPay kao svog službenog partnera za obradu plaćanja. Trenutno Newegg prihvaća Bitcoin za pristojan asortiman proizvoda i usluga, osim što će pozivati ​​narudžbe, Newegg darovne kartice, predmete na tržištu, narudžbe za pretplatu, prvoklasna članstva, povratne poštanske naljepnice. Neki od najpopularnijih izbora za korisnike koji plaćaju Bitcoinom su dijelovi hardvera za računala, kao i rudarski hardver.

newegg

Izvor: www.newegg.com

PizzaForCoins

Sjećate se priče o tipu koji je još 2010. godine potrošio 10 000 Bitcoina za dvije pizze Papa Johna? Ne reći da će kupnja pizze s Bitcoinom rezultirati sličnom pogreškom, ali danas svoju pizzu možete dobiti trošenjem blizu 50 kriptovaluta (uključujući Bitcoin) na PizzaForCoins.

Usluga djeluje kao vrsta posrednika jer prvo locira pothvat za pizzu blizu vašeg mjesta, a zatim vam omogućuje da ga naručite i platite digitalno. Imajte na umu da je mala naknada za uslugu uključena u konačni iznos plaćanja.

Trstičari

Trstičari istaknuti je draguljar sa sjedištem u SAD-u s puno lokacija u više od 13 država. U Reeds Jewellersu možete kupiti sve, od nakita do vrhunskih satova i dijamanta. Ne samo da možete platiti Bitcoinom na svim tim lokacijama, već usluga uključuje besplatnu dostavu oklopnim prijevozom za bilo koju kupnju labavih dijamanata čija je vrijednost veća od 25.000 američkih dolara.

Gyft

Gyft usluga je mrežne poklon kartice koja vam omogućuje kupnju robe od impresivnog niza internetskih prodavača (točnije više od 200). Usluga među ostalim nudi kartice za maloprodaju kao što su Southwest Airlines, Whole Foods, CVS Pharmacy, Hotels.com i Target. Da biste kupili kartice od Gyfta, morate imati Coinbase račun.

Više maraka globalno

Više maraka globalno nedavno je najavio da će početi prihvaćati plaćanja putem “četrdeset različitih popularnih kripto valuta.” Očekivano, Bitcoin je među tim kriptovalutama. More Stamps Global omogućuje vam odabir između letova, najma automobila, hotelskih rezervacija i svih vrsta drugih putničkih paketa.

Bitcoinshirt.co

Bitcoinshirt.co je internetski prodavač specijaliziran za prodaju “funky” robe Bitcoin, poput majica, kapuljača, šalica za kavu, kapa, plakata i još mnogo toga. Internetska je trgovina poznata po kreativnim dizajnom koji se mogu kupiti pomoću više od 30 različitih vrsta mrežnih kriptovaluta.

internetske trgovine koje prihvaćaju bitcoin

Izvor: https://bitcoinshirt.co/

Star Jets International

Jedna od tvrtki koja je dodala podršku za Bitcoin je Star Jets International, privatna tvrtka koja se bavi poslovnim kupcima koji žele imati vlastite privatne letove u različitim dijelovima svijeta.

Prema EconoTimesu, korisnici sada mogu platiti svoje letove koristeći Bitcoin, najpopularniju digitalnu imovinu na tržištu. Kupac može jednostavno odabrati odredište i početnu zračnu luku i uživati ​​u privatnom letu kako bi stigao na vrijeme na važan sastanak.

Ricky Sitomer, izvršni direktor tvrtke Star Jets International, spomenuo je da Bitcoin postaje široko prihvaćen svugdje u svijetu.

Po tom pitanju komentirao je:

“Bitcoin postaje sve prihvaćeniji način plaćanja i želimo da naši kupci imaju fleksibilnost plaćanja putem tog sredstva razmjene.”

Norwegian Air

Norwegian Air, jedna od najvažnijih zrakoplovnih kompanija u Europi, objavila je da radi na rješenju kako bi mogla prihvatiti Bitcoin i druge kriptovalute za karte koje prodaju klijentima širom svijeta.

Kao što je izvijestio Yahoo Finance, tvrtka to neće biti samo prihvaćajući Bitcoin, ali otvorit će i vlastitu burzu kriptovaluta. Korisnici koji žive u Norveškoj moći će kupiti letove koristeći Bitcoin na brz i siguran način. Tvrtka upravlja flotom od 195 zrakoplova s ​​500 ruta širom svijeta.

Plaćanjem kriptovalutama moguće je smanjiti troškove za tvrtke povezane s njihovim poslovanjem s kreditnim i debitnim karticama. Uz Bitcoin i drugu digitalnu imovinu moguće je smanjiti naknade koje tvrtke plaćaju i početi nuditi i jeftinije karte.

Garbarino Viajes

Garbarino Viajes, argentinska tvrtka koja prodaje avionske i hotelske karte, informirani koje korisnici sada mogu kupiti za ove proizvode i usluge koristeći Bitcoin. Njihovo službeno izvješće kaže da je Bitcoin valuta koja omogućava korisnicima razmjenu robe i usluga i koja ima brojne prednosti u usporedbi s fiat valutama.

Korisnici će sada moći imati pojednostavljeniji postupak plaćanja u kojem će morati poslati BTC samo da bi dobili karte i hotelske sobe. Širenjem tvrtki koje prihvaćaju najveću digitalnu valutu, u bliskoj će budućnosti doseći nove maksimume.

NA&T

Telekomunikacijski div AT&T je počeo prihvaćati Bitcoin plaćanja za račune početkom ove godine. Prema službenom priopćenju za tisak, tvrtka je objavila da žele ponuditi poboljšana rješenja i proširiti svoje usluge.

Po tom pitanju, Kevin McDorman, potpredsjednik AT-a&T Communications Finance Business Operations komentirao je:

“Imamo kupce koji koriste kriptovalute i sretni smo što im možemo ponuditi način plaćanja računa onim načinom koji oni više vole.”

Korisnici koji žele platiti najpoznatijom kriptovalutom to mogu učiniti dok koriste myAT&T aplikacija odabirom opcije BitPay za plaćanja. BitPay je jedna od najpriznatijih tvrtki koja trgovcima, pojedincima i tvrtkama pomaže u obradi plaćanja u virtualnim valutama (Bitcoin i Bitcoin Cash).

PornHub

Jedna od najpopularnijih pron stranica oko svijet, PornHub, objavio je da je počeo prihvaćati digitalne valute još 2018. To bi pomoglo tvrtki da privuče veći broj premium gledatelja i posjetitelja.

Prema nekima izvještaji, internetski dobavljač pornografija objasnio je da je manje od 1% kupnji obavljenih putem virtualnih valuta. Trenutno nema informacija o broju plaćanja koje pojedinci izvršavaju na platformi. To otežava stvaranje procjene koliki je iznos sredstava koji tvrtka prima u digitalnoj imovini.

Prva kriptovaluta koju je platforma prihvatila bila je Verge (XVG), trenutno 71. najveća digitalna imovina na tržištu s procjenom 89,68 milijuna dolara, prema CoinMarketCap.

Travala

Travala, web stranica za rezervacije hotela i smještaja s velikim brojem hotela u svom katalogu, trenutno prihvaća plaćanja u Bitcoin, XRP, Binance Coin (BNB), TrueUSD (TUSD) i drugoj digitalnoj imovini.

Ova je tvrtka slična CheapAir i Garbarino Viajes. Veliki je broj korisnika koji putuju i koji su zainteresirani za kupnju hotelskih soba i avionskih karata pomoću virtualnih valuta. Korisnici platforme mogu putovati do 82.000 odredišta smještenih širom svijeta i odabrati hotelske sobe od 550.000 različitih svojstava.

Tvrtka je pokrenuta 2018. godine i imala je za cilj pružanje putničkog sustava temeljenog na blockchainu za pojedince širom svijeta. Iako je Expedia odustala od plaćanja Bitcoina, postoje i druge tvrtke koje idu u tom smjeru.

PlayBoy

PlayBoy TV pokrenut prošle godine nova opcija plaćanja s namjerom da pomogne korisnicima u plaćanju pomoću digitalnih sredstava. Sadržajna mreža za odrasle radi na namjenskom kripto novčaniku i očekuje se da će prihvatiti Vice digitalnu valutu za ovu industriju.

Reena Patel, glavna operativna direktorica za licenciranje i medije tvrtke PlayBoy Enterprises, komentirala je kako raste popularnost ostalih načina plaćanja. Zbog toga je tvrtka smatrala da je važno pružiti njihovoj zajednici povećanu fleksibilnost plaćanja. U budućnosti, tvrtka može uključiti kripto plaćanja u druge poslovne linije, poput inicijativa za virtualnu stvarnost.

Alternativne zrakoplovne tvrtke

Alternativne zrakoplovne tvrtke je web mjesto za pretraživanje letova koje nudi načine za rezerviranje letova preko 600 globalnih zrakoplovnih kompanija koristeći niz kripto valuta, uključujući Bitcoin.

Omiljene avionske karte možete kupiti koristeći kriptovalute. To bi vam pomoglo da pronađete nove slučajeve upotrebe kovanica i uštede u digitalnoj imovini.

Iako postoji samo 600 zrakoplovnih tvrtki – što je već puno – možda postoji čak i veći broj tvrtki koje rade s Alternative Airlinesom kako bi pomogle korištenjima koristiti njihove kriptovalute, uključujući Bitcoin.

Završne riječi

Očekivano, ovo je samo mali broj pojedinačnih internetskih trgovina i prodavača koji prihvaćaju Bitcoin kao oblik plaćanja. Međutim, one koje se spominju na našem popisu su uhodane trgovine s dobrom popularnošću i dobrom potporom zajednice, što znači da su vrlo sigurne opcije.

Stoga, ako slučajno posjedujete neke Bitcoine i želite ih potrošiti na mreži, ne možete pogriješiti ni s jednom od ovih opcija.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner