Koju je kripto valutu najlakše iskopati?

Nije lak zadatak pronaći kripto valutu koja je najjednostavnija za moju kopu. Ako želite iskopati Bitcoin (BTC) ili Ethereum (ETH), morat ćete koristiti specijalizirani rudarski hardver. Ovaj je hardver vrlo skup i zahtijeva da kupite nekoliko rudarskih platformi.

Međutim, razumijevanje koje je kripto valute najjednostavnije iskopati pomoglo bi nam da pristupimo rudarskoj industriji bez ulaganja velike količine novca u rudarske platforme. Najjednostavniju kriptovalutu za rukovanje imala bi jednu prednost: mogli biste je rudariti pomoću CPU-a ili GPU-a. Ovo je obično najlakši način za vađenje kriptovaluta.

Što je rudarstvo kriptovaluta?

Rudarstvo kriptovaluta zadatak je koji možemo obaviti kako bismo bili nagrađeni virtualnom valutom. Ovaj se zadatak odnosi na pružanje računske snage mreži virtualne valute koju želite iskopati. Da biste to učinili za Bitcoin, na primjer, trebate nekoliko ASIC rudara, koji su obično vrlo skupi. 

Kad je Bitcoin stvoren, međutim, CPU je bio najlakši način za vađenje kriptovalute. Korisnici su to mogli izravno sa svojih računala. Kako se mreža Bitcoina širila, bilo je sve teže iskopati BTC.

Za snagu koju pružaju mreži korisnici se nagrađuju kriptovalutama. Rudar Bitcoin koji pronađe blok, prima 6,25 BTC i naknade koje plaćaju korisnici koji šalju transakcije. Rudari su odgovorni za obradu ovih transakcija i potvrdu njihove valjanosti.

Ipak, svaka virtualna valuta ima drugačiji rudarski sustav. Nagrade na svakoj kripto mreži bit će različite. Na primjer, rudari Litecoin (LTC) primaju 12,5 LTC po bloku (svake 2,5 minute). To se razlikuje od blokova od 10 minuta na Bitcoin mreži. U sljedećim odjeljcima također ćete znati koja je kriptovaluta najjednostavnija za moju kopu.

Rudarstvo omogućuje decentralizaciju

S mrežom decentraliziranih rudara moguće je da kriptovalute poput Bitcoina i Litecoina budu u potpunosti decentralizirane. Korisnici mogu obrađivati ​​prijenose bez oslanjanja na pouzdanu treću stranu.

Rudari potvrđuju transakcije na blockchain mrežama. Za dijeljenje svoje računske moći, oni bivaju nagrađeni naknadama i blokiraju nagrade. Centralizirane financijske tvrtke i tvrtke kontroliraju sredstva korisnika i odlučuju hoće li se sredstva prenositi ili ne. Rudari tada postaju vrlo važan dio blockchain mreža u cijelom svijetu.

U sljedećim odlomcima također ćete znati što je dokaz o radu (PoW) i zašto je to važno kako biste znali koju je kriptovalutu najlakše iskopati.

Koju je kripto valutu najlakše iskopati?

Ako se pitate, “koju kriptovalutu je najlakše iskopati?” onda imate poantu. Svaka kriptovaluta ima drugačiju razinu težine koju treba iskopati. Ne postoji jasan odgovor na pitanje “koja je kriptovaluta najjednostavnija za moje rukovanje?”.

Međutim, postoji nekoliko novčića koje je lakše iskopati od drugih. Iako je sada nekoliko vrijednih kriptovaluta dostupno za miniranje s procesorima, postoji nekoliko digitalnih sredstava koja se mogu iskopati pomoću GPU-a. GPU-ovi nisu skupi kao ASIC rudari i također su široko dostupni na tržištu.

Monero (XMR)

Monero (XMR) jedna je od najlakših kriptovaluta za moju kopu. Ova kriptovaluta nudi korisnicima mogućnost slanja i primanja privatnih transakcija. Tijekom posljednjih godina postala je jedna od najvećih širom svijeta.

XMR je u vijestima zbog načina na koji se kopa. Zapravo, hakeri su instalirali zlonamjerni softver na različite web stranice i rudarili XMR s CPU-ovom snagom posjetitelja. Štoviše, druge su zlonamjerne strane instalirale skrivene viruse na računala korisnika i rudarile XMR svojom CPU snagom. Hakeri su ga koristili jer je to najjednostavnija kriptovaluta koja se moće rukovati s CPU-om.

monero phisycal coin (jedna od najlakših kriptovaluta za moju kopu)

Iako se Monero može kopati pomoću CPU-a, najbolja ideja je uložiti nešto novca u GPU hardver. To bi vam omogućilo da budete učinkovitiji i iskopavate veće količine XMR-a. UNICEF Australija također je omogućavao korisnicima da kopaju XMR i doniraju prikupljena sredstva. Kao što vidite, ovo može biti jedna od najlakših za rudarstvo kriptovaluta.

Ethereum Classic (ETC)

Ethereum Classic (ETC) također je jedna od najpopularnijih kripto valuta na svijetu. A što može biti bolje od rudarenja kod kuće? Ethereum Classic radi s Ethash algoritmom. To znači da se može kopati pomoću grafičkih procesora.

Ako imate nešto novca za ulaganje, kupnja GPU-ova za rudarstvo Ethereum Classic mogla bi biti dobra stvar. Međutim, mi nismo financijski savjetnici. Da biste pronašli jednu od najlakših kriptovaluta za moju kopanje, morate znati koje su najbolje virtualne valute. A Ethereum Classic jedan je od najstarijih igrača.

itd. logotip (ovo se može smatrati jednom od najjednostavnijih mojih kriptovaluta)

Korisnici koji rade na ETC mreži smatrat će ga vrlo sličnim Ethereumu (ETH). Međutim, s obzirom na to da na mreži Ethereum ima više rudara, postaje teže zaraditi nagrade. Nadalje, možete povećati nagrade za rudarstvo Ethereum classic ako se pridružite rudarskom bazenu.

Rudarski bazeni omogućuju korisnicima da udruže napore i zajedno kopaju virtualne valute. To bi im omogućilo da pronađu veći broj blokova i povećali svoje potencijalne nagrade.

Electroneum (ETN)

Još jedna popularna kriptovaluta koja se može kopati kod kuće je Electroneum (ETN). Ovo se također može smatrati jednom od najlakših kriptovaluta na svijetu. Osim što je jedno od prvih digitalnih sredstava sukladnih s KYC-om, stvoreno je kako bi pomoglo korisnicima da miniraju digitalno sredstvo.

Danas Electroneum možete rudariti pomoću računala ili s namjenskim hardverom za GPU. To bi vam puno olakšalo i imalo prednost u odnosu na ostale korisnike. Najlakši način za vađenje kriptovaluta je uvijek imati namjensku rudarsku platformu. Ako kupite neke GPU-ove ili imate starije GPU-ove, možete ih reciklirati i početi rudariti Electroneum.

Kao što smo već spomenuli, pridruživanje rudarskom bazenu moglo bi povećati vaše nagrade. Većina kovanica na tržištu sada se kopa kroz rudarske bazene. Solo rudarstvo se može obaviti ako imate izuzetno veliku rudarsku snagu ili se to moglo raditi i u prošlosti.

Horizen (ZEN)

Još jedna kriptovaluta koju korisnici mogu započeti s rudarenjem je Horizen. Ova virtualna valuta radi s algoritmom Equihash. To znači da će virtualna valuta biti 100% ASIC otpor. Stoga može biti vrlo korisno za one korisnike koji žele započeti rudarstvo pomoću GPU-a ili CPU-a.

Korisnici mogu lako preuzeti službeni klijent na radnu površinu i započeti rudarstvo s GPU-om. To bi vam učinilo vrlo učinkovitim da počnete zarađivati ​​Horizen. Imajte na umu da što je cijena virtualne valute veća, to su veće vaše nagrade ako poteškoća ostane ista.

Kada rudarite virtualne valute, uvijek biste trebali dobro paziti na poteškoće mreže. Ponekad može postati neprofitabilno iskopati digitalnu imovinu.

Vertcoin (VTC)

Konačno, Vertcoin je jedna od najlakših kriptovaluta za moju kopu. Zapravo, ovaj cion radi s algoritmom dokaza o radu nazvanim Lyra2RE. Ovim algoritmom korisnici mogu minirati VTC samo pomoću CPU-a i GPU-a. Zbog toga bi ovo mogla biti jedna od najjednostavnijih mojih kriptovaluta.

zeleni logotip vertcoin

Rudari koji žele biti izloženi kripto tržištu moći će to učiniti s Vertcoinom. Unatoč tome, opseg i cijena trgovine Vertcoinom opali su posljednjih godina. U današnje vrijeme ovo nije jedna od najprofitabilnijih mreža za moju eksploataciju. U budućnosti, ako projekt oživi, ​​mogao bi postati dobro rješenje za upotrebu.

Ako želite rudariti kriptovalute, ovo su samo neki primjeri. Postoji mnogo drugih novčića koji se mogu iskopati. Trebali biste ih potražiti i pokušati testirati jesu li profitabilni ili ne. Vertcoin je, jednostavnim riječima, jedna od najlakših kriptovaluta za moju kopu.

Koji je najlakši način za vađenje kriptovaluta?

Najlakši način za vađenje kriptovaluta je pomoću vašeg CPU-a. To znači da svoje računalo možete koristiti za miniranje digitalne imovine. Unatoč tome, postaje vrlo teško to učiniti. To se dogodilo jer u većini mreža postoje tisuće rudara.

Rudari se natječu za nagrade, koje su obično fiksne. Zbog toga se rudari kriptovaluta premještaju na GPU-ove. Postaju mnogo učinkovitiji u obradi ovih teških zagonetki za odobravanje transakcija.

GPU rudarstvo s novcem radi prikazivanja profitabilnosti

Najjednostavniju kriptovalutu za rukovanje bit će ona koja će vam omogućiti rudarenje s CPU-ima i GPU-ima i ostati profitabilna. Općenito, mali novčići omogućuju vam kopanje s CPU-ovima i GPU-ima, ali nagrade su doslovno peni.

Tu ulaganje u veliko ASIC rudarstvo ima smisla za BTC rudare. Ipak, za male i male ulagače CPU i GPU u prepoznatoj digitalnoj imovini mogli bi biti jedan od načina povećanja dobiti.

Spojeno rudarstvo

Iako objedinjeno rudarstvo možda nije najlakši način za vađenje kriptovaluta, to bi moglo pomoći korisnicima da postanu mnogo profitabilniji. Na primjer, rudari bitcoina svoje rudarske aktivnosti čine mnogo učinkovitijima.

To se može učiniti izvođenjem spojenog rudarstva. To je nešto što pomaže korisnicima da istovremeno povećaju zaradu rudarstvom u dvije različite mreže. Jedna od mreža koja sada dopušta rudarima bitcoina da izvrše spojeno rudarstvo je RSK.

RSK je sada najveća spojena rudarska mreža na svijetu. Iako korisnici potvrđuju RSK blokove, oni također zarađuju BTC nagrade. U budućnosti bi spajanje rudarstva moglo postati uobičajena stvar za većinu rudara. RIF je također jedna od najjednostavnijih kripto valuta za moju kopu. RIF je kriptovaluta koja radi na vrhu RSK blockchaina.

Defi rudarstvo

Korisnici također mogu kopati virtualne valute pružajući likvidnost rudarskim bazenima. Decentralizirano financijsko tržište raste posljednjih godina. Danas korisnici mogu osigurati likvidnost rudarskim bazenima i primati nagrade u novim digitalnim sredstvima.

Iako ovo ne bi zahtijevalo da s mrežom dijelite rudarsku snagu, riskirat ćete svoja sredstva zaključavajući ih u rudarski bazen. Nagrade se raspodjeljuju među korisnicima koji osiguravaju likvidnost.

Iako se naziva rudarstvom, ovo nije tradicionalan način iskopavanja digitalnih sredstava. Štoviše, za to vam ne bi trebala posebna oprema. Ipak, to ne predstavlja nikakvo slično iskustvo rudarstvu kovanica kao što su LTC, ETC ili BTC, između ostalog.

Koje kriptovalute mogu iskopati?

Postoje različite kriptovalute koje možete rudariti. Podijelili smo s vama popis najjednostavnijih kriptovaluta koje je moguće iskopati. Štoviše, također smo vam rekli koji je najlakši način za rudarenje kriptovaluta.

Monero (XMR), Electroneum (ETN), Ethereum Classic (ETN) i Horizen (ZEN) neke su od kriptovaluta koje možete rudariti. Ali na tržištu postoje mnogi drugi. Vrijedno je istaknuti da se ne mogu iskopati sve kriptovalute. Možete iskopati sve ove virtualne valute. Međutim, vaše će postavljanje definirati koja je kriptovaluta najjednostavnija za moju kopu.

Doista, samo digitalna imovina Proof of Work (PoW) može se iskopati na tradicionalan način. Virtualne valute Proof of Stake (PoS) ne mogu se iskopati. Zbog toga je važno napraviti ovu razliku.

Dokaz o radu (PoW)

Da bismo razumjeli koju kriptovalutu je najlakše iskopati, moramo znati što su mreže Proof of Work. PoW su sve kripto mreže koje omogućuju korisnicima da kopaju kriptovalute. PoW digitalna sredstva mogu se kopati, bez obzira na to imaju li CPU-ove, GPU-ove ili ASIC hardver.

Umjesto toga, kovanice Proof of Stake ne mogu se iskopati. Uloženi su. To je vrlo važna razlika na tržištu kriptovaluta. Kada govorimo o PoS mrežama, mislimo na kovanice koje ne zahtijevaju od korisnika pružanje računske snage za obradu transakcija.

S mrežama Proof of Work rudari stvarno rade kako bi potvrdili transakcije. Najveće rudarske farme nalaze se u Kini. Sadrže velik broj ASIC rudara koji rade neprekidno. Zaposlenici su potrebni za održavanje sustava. Nadalje, potrošnja energije je također vrlo velika. Dakle, ovo ne čini Bitcoin najjednostavnijom kripto valutom za moju kopu.

S mrežama Proof of Stake korisnici moraju sudjelovati u blockchain mrežama samo u skladu sa svojim kripto-imanjima. To ne troši velike količine energije, niti pruža sigurnost koju mreža poput Bitcoina može pružiti.

Primjerice, XRP se ne može minirati, čak i ako nije PoS kriptovaluta. Neke PoS mreže uključuju Tezos ili NEO. PoW mreže uključuju Bitcoin, Ethereum (ali se kreće prema PoS mreži), Litecoin, Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin SV (BSV) i druge. Ethereum Classic, Horizen, Monero i Electroneum također su PoW blockchains. Ovo su samo neke od najjednostavnijih kriptovaluta za moju upotrebu.

Završne riječi o najjednostavnijoj moji kriptovaluti

Odabir najjednostavnije kriptovalute za moju radnju nije lako učiniti. Moramo uzeti u obzir širok raspon stvari. Međutim, možemo očekivati ​​da ćemo imati lakše iskustvo s rukovanjem manjim virtualnim valutama od korištenja velikih mreža.

Iskopati se mogu samo virtualne valute Proof of Work. PoS ili drugi konsenzusni algoritmi ne bi vam omogućili kopanje virtualnih valuta. Na tržištu DeFi rudarski se bazeni pozivaju na primanje nagrada za pružanje likvidnosti trgovinskim bazenima.

Kriptovaluta koju ćete najlakše iskopati promijenit će se s vremenom. Doista, u nekim slučajevima to može biti jedno, ali čim se korisnici presele na mrežu, moglo bi postati i drugo. Zbog toga biste trebali dobro paziti na kretanje na tržištu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner