Kako kupiti Litecoin (LTC) | Vodič za početnike

Litecoin (LTC) jedna je od najpopularnijih kriptovaluta na tržištu za obavljanje transakcija i obradu plaćanja. Ne samo za pojedince, već i za veće tvrtke koje trebaju obrađivati ​​brze i jeftine transakcije. Stotine trgovina i trgovaca širom svijeta već prihvaćaju ovu digitalnu imovinu kao sredstvo plaćanja. 

Bilo je nekoliko događaja na Litecoinu koji su privukli mnoge korisnike i pojedince da počnu koristiti digitalnu imovinu ili ulažu u nju. Ako ste stigli do ovog članka kako biste saznali kako kupiti Litecoin, imat ćete sve informacije povezane s njim. 

Kako kupiti Litecoin?

Prvo što moramo znati je da na tržištu postoji mnogo platformi koje korisnicima i investitorima omogućuju kupnju Litecoina. Svaka od ovih platformi ima različite značajke koje bi odgovarale različitim trgovcima i investitorima u skladu s njihovim potrebama. 

Binance 

Binance, jedna od najvećih i priznatih burzi kriptovaluta na svijetu, jedna je od najboljih burzi kriptovaluta za kupnju Litecoina. Burza se nalazi na Malti nakon što ju je u Kini 2017. osnovao Changpeng Zhao, trenutni direktor tvrtke. 

Da biste kupili Litecoin, moći ćete to učiniti na dva različita načina. Prvi i najjednostavniji način je korištenje kreditne kartice. Prije nekoliko mjeseci kripto burza je najavila da su dodali podršku za kupnju virtualnih valuta kreditnim karticama. 

Nakon što izvršite kupnju putem kreditne kartice, primit ćete sredstva na svoj račun čim se transakcija obradi. Platforma nudi dva različita sučelja, jedno za početnike, a drugo za naprednije korisnike. To je vrlo važno za one koji prvi put ulaze u kripto prostor i koji sada znaju kako kupiti kriptovalute. 

Drugi način kupnje Litecoina putem Binancea je slanje virtualnih valuta kao što su Bitcoin (BTC) ili Ethereum (ETH) na platformu i njihova zamjena za LTC. 

Binance omogućuje korisnicima podizanje do 2 BTC u digitalnim valutama svaka 24 sata. To znači da ako želite kupiti veliku količinu LTC-a, najbolje je provjeriti svoj račun na burzi. Na taj se način vaše ograničenje povlačenja kreće do 100 BTC svaka 24 sata. 

Za kupnju Bitcoina

Coinbase

Još jedna priznata platforma koja omogućava pojedincima da kupe Litecoin je Coinbase. Smješten u Sjedinjenim Državama i nudi usluge pojedincima u različitim jurisdikcijama širom svijeta, Coinbase je dodao podršku za kupnju u USD, GBP i EUR za digitalne valute. 

Korištenjem bankovnog računa, PayPala ili kreditnih kartica moguće je financirati račun odgovarajućom valutom u skladu s vašim mjestom i kupiti Litecoin. Coinbase ima vrlo intuitivnu platformu koja je vrlo korisna za pridošlice. Iako postoje naknade za ove kupnje, najbolji način za rješavanje virtualnih valuta je korištenje Coinbase Pro, kripto burze dizajnirane za naprednije korisnike. 

Jednom kada sustav obradi transakciju, sredstva će se pojaviti na korisničkom novčaniku Coinbase. Također je moguće povući ta sredstva u Litecoin novčanik kako biste ih zaštitili od napada trećih strana ili eventualnih hakova ili problema s razmjenom. 

Ova razmjena ima vrlo visoku likvidnost za Litecoin, što je vrlo pozitivno za one korisnike koji žele kupiti veće količine ove digitalne valute. Trenutno je zemlja dostupna u 55 različitih zemalja svijeta, uključujući Europsku uniju, Sjedinjene Države i mnoge druge. 

Kraken

Kraken je još jedna priznata platforma smještena u Sjedinjenim Državama koja je osnovana još 2011. Platforma ostaje i dalje jedna od najprestižnijih u tom prostoru i omogućava pojedincima da kupe Litecoin i druge virtualne valute. 

Korisničko sučelje burze izgleda vrlo jednostavno, što je dobro za pridošlice u industriji. Nije lako napraviti prve korake na tržištu kriptovaluta, a razmjene koje pružaju jednostavna sučelja su dobrodošle. 

Da bi kupili Litecoin, korisnici bi morali slati sredstva putem devizne doznake ili SEPA kreditnog transfera. Transakcije obično traju između 1 i 5 radnih dana. Tvrtka omogućuje korisnicima polog eura, američkih dolara ili čak CAD. 

Burza je postala jedna od najpopularnijih na tržištu nudeći niske naknade za trgovanje i također prihvatljivu korisničku podršku. Prema CoinMarketCap-u, razmjena kriptovaluta je 52. najveća na svijetu s prometom od 172 milijuna dolara u posljednja 24 sata.

logotip kraken razmjene

OKCoin 

Ovo je još jedna virtualna valuta koja bi vam omogućila kupnju Litecoina. OKCoin je osnovan u Kini i to je platforma za digitalne valute koja nudi usluge u različitim zemljama, a ne na samo nekoliko mjesta. 

Investitori Litecoina ovdje bi trebali otvoriti samo račun da bi uložili na ovu stranicu i položili neka sredstva. Mjenjačnica ima 33 različita trgovinska para i podržava rad američkih dolara i eura. 

Mjenjačnica kriptovaluta ima manji obujam trgovanja od prethodno spomenutih. U posljednja 24 sata burza je ostvarila promet od 12.054.932 milijuna dolara, kako je izvijestio CoinMarketCap. 

Kao i druge kripto platforme, OKCoin brine o sigurnosti korisnika implementirajući SSL sigurnosnu enkripciju na razini banke, hladnjaču za većinu kriptovaluta koje burza nudi i mnoge druge značajke. Unatoč tome, Litecoin je najbolji način zadržati putem hardverskog novčanika. 

OKCoin

Zaključak

Nakon kupnje Litecoina, najbolje je povući sredstva u namjenski kripto novčanik. Ako želite znati više o ovoj temi, napisali smo vodič o najboljim Litecoin novčanicima dostupnim na tržištu. Neki od najboljih novčanika uključuju Ledger Nano S i Trezor. 

Postoje različite razmjene koje omogućuju kupnju Litecoina i svaka od njih ima svoje prednosti i nedostatke. Binance i Coinbase najpriznatije su platforme, dok ostale spomenute imaju nižu likvidnost i mogu imati nekih nedostataka u vrijeme velikog obima trgovine. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner