Töltse ki a hiányosságokat: a valós pénzügyi piacok decentralizálása – #OKExDeFi Kerekasztal

Az OKEx-nél folyamatosan a jövőbe tekintünk – és úgy gondoljuk, hogy ez a DeFi-t jelenti. 

Az üzenet terjesztése érdekében vezérigazgatónk, Jay Hao új virtuális #OKExDeFi kerekasztal beszélgetés-sorozatot tart a különböző iparágak vezetőivel, hogy megvitassák a fejlődésüket, meglátásaikat és jövőbeli terveiket a DeFi-ben.

Ebben a kerekasztal-beszélgetésben Jay interjút készít Corey Caplannal, a DeFi Money Market technológiai igazgatójával. Corey a DeFi tér iránti szenvedélye messze túlmutat a DMM-en, ő is alapította és megépítette a Dolomite decentralizált cserét 2018 elején. Amikor nem dolgozik a DMM-en, gyakran tanulmányozza a legújabb DeFi trendeket, intelligens szerződéseket épít és DApps-szel játszik.

Itt vannak a kerekasztal legfontosabb kiemelései.

Úgy döntöttünk, hogy a múlt héten felsoroljuk a DMM: Governance (DMG) listát az OKEx-en! A felsorolás mellett mit vár a centralizált játékosoktól a kriptotérben, mint mi, a DeFi tér elősegítése érdekében?

Ez nagy kérdés. Azért döntöttünk elsősorban az OKEx-szel való együttműködés mellett, mert úgy gondoltuk, hogy az együttműködés nagyon messzire mehet – túl a DMG felsorolásán. Tehát úgy látjuk, hogy a hozzád hasonló résztvevők részt vesznek a DMG-ben, és ténylegesen részt vesznek a szavazásban, mert úgy látjuk, hogy az ökoszisztéma résztvevőinek nagyon erős beszállítója.

Úgy gondoljuk továbbá, hogy a magánszemélyek megtarthatják DMG-jüket az OKEx-en, és továbbra is szavazhatnak különböző, szintén előforduló javaslatokról. Tehát úgy gondoljuk, hogy nagyon sok lehetőség rejlik az együttműködésben.

A harmadik dolog – ami egy kicsit fejlettebb, és amelyről azt gondoljuk, hogy tovább fogunk haladni – az, hogy ökoszisztémánkban van ez az adósságplafon fogalma, mert valahányszor kamatot kínálunk, valódi hitelekkel kell támogatni. világvagyon. Intelligens szerződéses ökoszisztémánk, amelyet a DMG irányít, megköveteli, hogy ökoszisztémánkat túlzottan fedezetté tegyük. Ezzel az adósságplafon van érvényben, amely biztosítja, hogy soha többé ne adjunk ki több eszközt, mint amennyi az ökoszisztéma mögött van.

Tehát, ha például 100 millió dollár értékű kereslet lenne az mTokensünk iránt, de az adósságplafonunk csak 10 millió dollárnál van, az azt jelentené, hogy 90 millió dolláros többlet vagy többlet van a keresletben – és ez ömlik a másodlagos piacra mToken kereskedése. Úgy gondoljuk, hogy ez nagyon fontos dolog, mert az intelligens szerződéseink inkább elsődleges piacot jelentenek – de az olyan professzionális helyszínekre való belépés, mint az OKEx, másodlagos piaci helyszín lenne az mTokenek prémiummal történő kereskedésére, ha likviditási válságra van számunkra lehetőség..

Milyen szerepet játszik a Chainlink decentralizált oracle keretrendszere abban, hogy segítsen a DMM-nek egy teljesen fedezett, átlátható és bizalommal minimalizált pénzpiac fenntartásában?

A Chainlink segítségével négy kulcsfontosságú terület van részvételükben. Kezdem az egyszerűekkel, és még egy kicsit elkezdek belemerülni.

Az első az, hogy a fedezet mérésekor közös számítási eszközre van szükségünk hozzá. Számunkra erre az amerikai dollárt használjuk – más országokban azonban használhattunk volna még egyet, például a kínai jüant. Jelenleg a kéznél tartott kriptovalutával az árfolyam-láncokat használjuk a láncon annak kiszámításához, hogy a kriptó valójában mennyit ér. Meg tudjuk mérni, hogy mi van a betétekben.

Egy réteggel mélyebbre haladva, a jelenleg rendelkezésre álló összes fedezetet tekintve, valójában a fekete könyvből nyerünk adatokat. A Chainlink velünk dolgozik annak érdekében, hogy ezeket az adatokat valóban láncra hozzák. Lényegében azt csinálják, hogy az adatokat a fekete könyvből veszik, és a medencében ülő mintegy 912 járművel fertőtlenítik, és értéket tulajdonítanak nekik, hogy valóban meg tudjuk mérni, hogyan sok valójában van az ökoszisztémát visszaszorító valós eszközökben. Szóval, ez egy másik nagy ott.

A nap végén van egy protokollunk, amely létezik on-chain. Valójában magunkat tekintjük egy olyan alapprotokollnak, amely megpróbálja áthidalni a valós eszközöket egy blockchain környezetbe – ami potenciálisan nagyon rendetlen és nehéz dolog, különösen azok számára, akik technikailag jobban gondolkodnak és megértik az orákulum problémákat, amelyek származhatnak hogy. Számunkra a Chainlink a legjobb megoldás odakinn.

A többi dolog, amin dolgozunk, kettős. Az első a DMM ökoszisztémába áramló pénz. Először természetesen kriptóként érkezik, és mindig jó mennyiségű kriptot tartunk kéznél. Intelligens szerződéseink diktálják, hogy mennyit kell bent tartanunk – így nem tudjuk átverni a rendszert -, és mindig lesz egy része, amely a valós eszközökbe áramlik. Lehet, hogy van egy pár napos időszak, amikor a pénz átkerül a kriptográfiából az említett eszközökbe, és ebben az időszakban lehet kriptóban vagy fiatban. A Chainlink segíthet nekünk a pénz tényleges nyomon követésében, hogy az ökoszisztéma résztvevői mindig kényelmesen láthassák, hova folyik a pénz, ha nem osztják ki, vagy nem közvetlenül ülnek a DMM intelligens szerződéseiben – ami nagyon fontos. Ez a harmadik dolog.

A negyedik dolog – ami véleményem szerint a legmenőbb, és itt végzünk velük sok kutatást és fejlesztést – a tényleges DAO, vagy ahol a DMG játszik szerepet. Ha elképzel egy olyan ökoszisztémát, ahol az összes DMG-tulajdonos összeül szavazni valamiről … mondjuk úgy, hogy egy új eszköz fedélzetére fognak szavazni, amely jelen esetben a PC-12 repülőgép. Tehát az erről szóló cikkünk valójában nem hozza be a repülőgépet. Csak azt csináljuk, amit most szerintünk alapvető felelősségünknek tekintünk, amely egy új ügyletfolyamot mutat be a DAO-nak, mint az egyik dolog, ami segíthet neki Az idő alatt. A nap végén a DAO vagy a DMG tulajdonosainak feladata, hogy megszavaztassák.

Tehát, amikor a DMG-tulajdonosok megszavazzák a létezését, és meg akarják valósítani, lesz néhány okos szerződés és néhány technikai dolog, aminek meg kell történnie. Ezen túlmenően úgy gondoljuk, hogy a Chainlink orákulák valóban leolvashatják a láncolatról szóló szavazás eredményét, és valójában ezt terjeszthetik valós cselekvések végrehajtására. A legegyszerűbben szólva ez valami olyasmi lehet, hogy a szavazás eredménye alapján API-hívást küldünk a bankszámlánkra, amely pénzeszközöket mozgathat egyik napról a másikra kölcsönszolgáltatás kifizetése érdekében, annak érdekében, hogy elindítsa a folyamatot. valójában a PC-12 repülőgépek felvétele Nagyon átfogó dolgok lehetnek.

Anélkül azonban, hogy egy olyan erős, független orákulum-megoldás lenne, mint a Chainlink, amely elvégezné az imént leírt független cselekvést, az eredendően már nem megbízhatatlan, és valójában megkerüli azt a teljes célt, hogy ezt DAO-ként működtessük azzal, hogy lényegében sokat mozgatunk belőle. a világ fellépése a Chainlink-re – vagy a folyamat további decentralizálása és egy független párt felé történő áthelyezése, amely valójában a szabad kezek felé mozgat minket.

A hagyományos világban ez így fog kinézni: Ha nem lenne valami hasonló a Chainlinkhez, akkor a DMG tulajdonosai szavaznának valamire, majd a DMM alapítvány végezné az akciót, bármi is lenne a szavazás – de valójában senki nem kényszerít minket erre a cselekvésre. Ha a javaslatot megszavazták, és az eredmény azt mondta, hogy ne szálljon be a PC-12 repülőgép fedélzetére, de ha felelősek lennénk ezért a DMM Alapítványnál, akkor azt mondhatnánk, hogy nem értünk egyet a szavazással. Nem szeretjük azt, amire szavaztak. És amúgy is folytathatnánk és megtehetnénk. De a DAO nem erről szavazott valójában, ami nyilvánvalóan azt tükrözi, amire a szavazás és a részvétel hajlik.

Tehát a Chainlink használatával erre egy másik fél helyett, aki manuálisan csinálja, a független fél teheti ezt. A DMM Alapítvány ezt semmilyen módon nem lenne képes kijátszani. Csak annyi lenne, hogy amit csinálnak, az tükrözi a javaslat cselekedeteit és a DAO szavazását. Nem lenne mód arra, hogy átverjük a rendszert vagy megkerüljük. Az, ami. És foglalkoznunk kell a szavazás kimenetelével – és ez a legigazságosabb.

Tehát úgy gondoljuk, hogy ez valóban új korszakot fog hozni a DAO-k számára. Úgy gondoljuk, hogy segíthetünk példázni ezt az új technológiát.

Tudna javasolni egy szót a DeFi jövőjének leírására és miért?

Azt hiszem, ez a szó az lenne "gyorsul. ” Azt hiszem, sok olyan ember számára, akik eredetileg bekerültek ebbe az ökoszisztémába, azért jöttünk be, mert hallottuk ezt a történetet arról, hogy ez a technológia hogyan tudja kiszorítani a bankokat – így pénzügyi forrásokat kínálhatunk azoknak, akiknek korábban nem volt ilyenük, vagy jobb pénzügyi forrásokat kínálhattak azokhoz, akiknek korábban nem volt hozzáférésük hozzá. Vagy tetszett nekik az az ötlet, hogy mindig nyomon követhessék, hol van a pénz.

Azért mondom a „gyorsulást”, mert azt gondolom, hogy az egész ipar számára nagy növekedést fogunk látni. Úgy gondolom, hogy a DeFi az ipar egyik legnagyobb katalizátora lesz, mert nagyon, nagyon erős.

Úgy gondolom, hogy a blockchain tetején felépített játékok és más ilyen jellegű dolgok nagyon fontosak – és szerintem nagyon klasszak. De a nap végén úgy gondolom, hogy a pénzügyek mozgása itt egyelőre a legnagyobb játék. Ez az egyik legfontosabb dolog – mert a monetáris rendszer, amint láttuk, nagyon-nagyon bonyolulttá vált. Bizonyos esetekben nagyon korrupt. Bizonyos esetekben csak bizonyos emberek férhetnek hozzá a dolgokhoz. A DeFi eddig volt ez a hatalmas kiegyenlítő, annyiban, hogy bárki részt vehetett benne, megnézheti, mi történik, és olyan dolgokhoz is hozzáférhet, amelyekhez korábban nem volt hozzáférése..

Úgy gondolom, hogy azok számára, akik régóta foglalkoznak az iparral, ez az újabb, korábban nem látott magaslatok felé való elmozdulás lesz, amiért mindannyian izgatottak vagyunk. Azok számára, akik jobb pénzügyi szabadságot keresnek, és nehezen találják meg, azt hiszem, hogy sok tiszteletük lesz, és beköltöznek a DeFi térbe. Azoknak az embereknek – mint például Jay és én -, akik most segítenek olyan protokollok felépítésében, amelyek kezdik a sok alkalmazást elérni – azt hiszem, nagyon szórakoztató lesz számunkra, ha segíthetünk a résztvevők következő hullámának fedélzetén. az ökoszisztémába.

A szerkesztő megjegyzése: Ezt a szöveget az egyértelműség kedvéért kissé sűrítették és szerkesztették.

Csatlakozzon csatornáinkhoz, ha többet szeretne megtudni a blokkláncról, a kriptovalutáról és a DeFi-ről:

Jay Hao, az OKEx vezérigazgatója 

https://twitter.com/JayHao8

https://www.linkedin.com/in/jayhaookex/

OKEx Hivatalos

Hitel a #OKExDeFi Kerekasztal vendégünknek:

Corey Caplan, a DeFi pénzpiac (DMM) vezérigazgatója

https://twitter.com/coreycaplan3

https://www.linkedin.com/in/corey-caplan

DeFi pénzpiac (DMM)

https://twitter.com/DMMDAO

https://www.linkedin.com/company/dmmfoundation/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner