Hogyan forradalmasítja az OKEx az új egységes számlarendszerrel a fedezet kiszámítását

Egy új kriptokereskedelmi eszköz egy új kriptográfiai paradigmához

Az OKEx elkötelezett amellett, hogy a felhasználók az első helyen állnak. Ezért törjük át a meglévő technikai szűk keresztmetszeteket és javítjuk a fedezetszámítási modellünket annak érdekében, hogy a felhasználók számára innovatív új kereskedési rendszert hozzunk létre: Egységes számlák.

Az OKEx Unified Account rendszere három módra oszlik:

  • Egyszerű kereskedési mód
  • Egységes fizetőeszköz fedezeti mód
  • Több pénznemű árrés mód

E módok mindegyike kielégíti a különböző felhasználók kereskedési igényeit, és lehetővé teszi a különböző kockázatú kereskedést. A cél az, hogy a felhasználók könnyedén testre szabhassák kereskedési tapasztalataikat, attól függően, hogy milyen típusú eszközöket akarnak kereskedni, és mekkora kockázatot vállalnak.

Három fiókmód az OKEx új, egységes számlarendszere alatt

A kezdő felhasználók választhatják az egyszerű kereskedési módot, amely nem támogatja a tőkeáttételes kereskedést. Mint ilyen, elszigeteli az új felhasználók kockázatát, és megkönnyíti az azonnali piacokon való kereskedést és a vételi opciókat. Némi kereskedési tapasztalattal rendelkező felhasználók választhatják az Egységes deviza fedezeti módot, míg a haladók a Több pénznem fedezeti módot.

A kereskedési számlák egyszerűsítése és a fedezetmegosztás támogatása mellett az Unified Account rendszer lehetővé teszi a derivatív kereskedelem valós idejű kiegyenlítését is – lehetővé téve a felhasználók számára, hogy a pozícióik lezárása után visszavonják a nyereséget anélkül, hogy meg kellene várniuk a napi 8:00 UTC elszámolást. Ez az új funkció nagymértékben javítja a tőkekihasználást.

Egységes számlák, magyarázat

Hangsúlyozni kell, hogy az Egységes Számla nem egyszerűen a különböző kereskedési számlák kombinációja egy fő számla alatt. Inkább hatalmas javulás a valuták közötti kereskedelem rugalmasságában, valamint a kereskedhető pozíciók skálájában.

A technikai korlátok és az összetett számítások miatt az OKEx kereskedési platformon a különböző termékcsaládok számlái korábban függetlenek voltak, és a számlák hat fő kategóriája volt: finanszírozási számlák, spot számlák, határidős számlák, fedezeti számlák, örökös swap számlák és opciós számlák . Mivel az egyes számlatípusok fedezetét nem lehetett megosztani, a tőkekihasználási arány alacsony volt.

Az új egységesített számlarendszerrel az OKEx mostantól minden típusú kereskedést támogat egy számlán – így nincs szükség pénzeszközök átutalására több számla között, és csökken a felhasználók műveleteinek bonyolultsága.

Az egységes valuta fedezeti mód a kereskedési tevékenységeket ugyanazon elszámolási devizában helyezi el egyetlen számlán; a Multi-currency margin mód a különböző pénznemekben lévő eszközöket USD-értékgé konvertálja, és az összes deviza azonnali és derivatív kereskedelem minden devizában.

A fedezet kiszámításának lebontása

Annak érdekében, hogy jobban megértsük, hogyan teheti az OKEx Egységes Számlák szolgáltatása hatékonyabb kereskedést és tőkehasználatot, bontsunk le egy konkrét példát. A régi OKEx kereskedési rendszert tekintve mondjuk, hogy egy felhasználónak 3 BTC egyenlege van az állandó swap számláján, és hosszú pozíciót tölt be egy BTC érmével fedezett örökös swap ügyletben, amelynek kezdeti fedezete 1 BTC és nem realizált nyeresége 2 BTC ; ugyanakkor a felhasználó 1 BTC eszközegyenleggel rendelkezik azonnali számláján. Az alábbiakban részletezzük a felhasználó következő lépéseit, és összehasonlítjuk az ebből származó tőkekihasználást a régi kereskedési rendszer és az OKEx új egységes számlarendszerének felhasználásával:

Megjegyzések
Kereskedési követelmények A felhasználó 10-szeres tőkeáttétellel sokáig szeretne haladni az érmével fedezett BTCUSD negyedéves jövőben.
Ár Amikor a BTC marker ára 10 000 USD.
Az OKEx régi kereskedési rendszerével A hosszan megnyitható szerződések maximális száma 1000 szerződés.

Kezdeti fedezet * tőkeáttétel * ár / névérték szerződésenként = 1 BTC * 10x * 10 000 USD / 100 USD = 1000 szerződés

Az OKEx új egységesített számlájával rendszer Ha a felhasználó az Egy valuta fedezet módot választja, akkor a felhasználó számlájának egyenlege 4 BTC (3 BTC + 1 BTC) lesz. Eközben 2 BTC lenne nem realizált örökös swap nyereség.

A BTC devizaszámla tényleges fedezete 5 BTC. BTC deviza eszközegyenleg + nyereség / veszteség – fedezet = 4 BTC + 2 BTC – 1 BTC = 5 BTC

A maximálisan megnyitható szerződések száma 5000 szerződés. Kezdeti fedezet * tőkeáttétel * ár / névérték szerződésenként = 5 BTC * 10x * 10 000 USD / 100 USD = 5 000 szerződés

Következtetés Az Unified Account rendszerrel a felhasználó tőkekihasználási aránya ötször megnő

Ezenkívül a régi kereskedelmi rendszerben a különböző számlák kategóriái közötti nyereség és veszteség nem kompenzálható. Például a felhasználó tőkeáttételes számláján bekövetkezett veszteséget nem tudja ellensúlyozni az örökös swap számláján elért nyereség. Ez a veszteséges számlákat a felszámolás nagyobb kockázatainak teszi ki.

Az OKEx új egységes számlarendszere szerint az egyes számlák nyeresége és vesztesége – sőt, a különböző elszámolási devizákban lévő pozíciók – ellensúlyozható, és a fedezet megosztott. Ezek a tulajdonságok nagymértékben csökkentik egy pozíció felszámolásának kockázatát.

Végül, az automatikus hitelfelvételi funkcióval rendelkező Multi-currency margin módban, amikor elegendő fedezet van USD értékben, a felhasználók kereskedhetnek derivatívákkal, amelyek egyenlege nem megfelelő az adott devizában. Például, ha a felhasználónak 500 dollár feleslege van, akkor az érmékkel fedezett BTC-szerződésben pozíciót nyithat anélkül, hogy először megvásárolná a BTC-t. Ez tovább növeli a kereskedés egyszerűségét.

Az egységes számlák versenyelőnyei

Míg más jelentős kriptovaluta-tőzsdék felismerték a határkeresztezés előnyeit, ezek a szolgáltatások iránti igényt általában könyvelés nélküli hitelkeretek vagy fedezett hitelek nyújtásával oldják meg – főként a kockázatkezelés összetettsége és a tőzsde technikai kihívásai miatt..

Az OKEx az egyik legelső kriptovaluta-tőzsde, amely professzionális kereskedők számára lehetővé teszi, hogy ugyanazokat a portfólió fedezeti előnyöket élvezhessék, mint a legfontosabb brókereknél. Az OKEx lehetővé teszi az ellentétes pozíciók fedezetének kiegyenlítését, amelyet általában kizárólag a hagyományos pénzügyi világ legfelső szintű ügyfeleinek kínálnak.

Az OKEx Egységes Számláján keresztül történő kereskedés előnyeinek jobb megértése érdekében két fő versenytárs tőzsde – a Binance és az FTX – hasonló kereskedési jellemzőit vettük szemügyre. Az OKEx-nek egyértelmű előnye van a tőke hatékonyságában és a fedezeten megosztható eszközök sokféleségében.

A kölcsönözhető devizatípusokat tekintve az OKEx támogatja az összes megfelelő devizát a tőzsdén. A Binance viszont csak a BUSD-t, a BTC-t és az ETH-t támogatja biztosítékként az USDT hitelfelvételéhez. Eközben az FTX csak az USD-ben történő hitelt támogatja. Ezenkívül a Binance megköveteli, hogy a felhasználók előre tegyenek biztosítékot a kölcsönözhető eszközök összegének meghatározásához.

Az OKEx Unified Accounts támogatja az árrést az azonnali kereskedés, a tőkeáttételes kereskedés, a határidős kereskedelem, az örökös swapok és az opciók között. Másrészt az FTX csak ugyanazt a funkciót támogatja az USD-denominált határidős ügyletek és swapügyletek alatt, míg a Binance csak fedezetként támogatja az eszközöket, hogy az USDT-t árfolyamként kölcsön lehessen venni a határidős kereskedésben való részvételhez..

Ezenkívül az FTX alapértelmezés szerint csak a kereszt-tőkeáttételt használja – vagyis amikor egy elkülönített fedezetű pozíciót nyitnak, a felhasználóknak létre kell hozniuk egy alszámlát, és az elején el kell osztaniuk bizonyos biztosítékokat.

Összehasonlítás a tőzsdék között

Azonnali kereskedés

Megjegyzések
Kereskedési követelmények Egy felhasználó 100 USDT-vel és 20 000 UNI-val rendelkezik, és 100 LTC-t szeretne USDT-vel vásárolni.
Ár Az UNI ára 3 USDT, az LTC ára 100 USDT.
Kereskedés OKEx Az Egységes Számlákon belüli, több pénznemű automatikus hitelfelvételi módban a felhasználó 10 000 USD-t fizethet 100 LTC megvásárlásáért közvetlenül az LTC / USDT páron keresztül, ami 9 900 USDT-kötelezettséggel jár. (A 9 900 USDT kötelezettség a kamatmentes hitelfelvételi határon belül van, ezért kamatot nem fizetnének.)
Binance / FTX kereskedés A felhasználó 3300 UNI-t adna el 9 900 USD-nak, majd 100 LTC-t vásárolna 10 000 USDT-vel, ami két tranzakciós díjat von maga után.

Következtetés

Az OKEx hatékonyabb megoldást kínál kevesebb tranzakciós díj mellett.

Származtatott ügyletek kereskedelme

Megjegyzések
Kereskedési követelmények A felhasználónak 20 ETH-ja van, és hosszú BTC örökös csereügyleteket szeretne végezni kétszeres tőkeáttétellel.
Ár A pozíció nyitásának pillanatában a BTC ára 20.000 USDT, az ETH ára pedig 500 USDT.

Egy adott pillanatban (T1) a BTC ára 20 000 USDT, az ETHé pedig 300 USDT.

Kereskedés OKEx Több pénznemű automatikus hitelfelvételi módban 20 ETH eszközként 10 000 USD fedezetet nyújthat, mivel az ETH súlyaránya 100% az OKEx-nél. Ezért a felhasználó megnyithatja a 20 000 USD örökös swap pozíció kétszeres tőkeáttétellel.

A T1-nél a 20 ETH értéke biztosítékként 6000 USD-ra csökkent. A fenntartási fedezeti ráta (vagy MMR) 30% -ra (6000/20 000) csökken, és továbbra is az jóval fölötte a minimális követelmény 0,5%.

Kereskedés a Binance-n Cross-margin módban a felhasználónak 20 ETH-t kell letétként letétbe helyeznie, hogy 5500 USDT-t vegyen fel, mivel az ETH hitel-érték aránya 55% a Binance-nél. Ezért a felhasználó csak egy 11 000 USD örökös swap pozíció kétszeres tőkeáttétellel.

A T1-nél az LTV arány 91% -ra (5500/20/300) csökken, ami meghaladja a tőzsde 85% -os felszámolási igényét. Így a 20 ETH mint fedezet lesz felszámolták.

Kereskedés FTX-en 20 ETH eszköz 9000 USD értékű biztosítékot jelent, mivel súlyaránya 90% -ra van beállítva az FTX esetében. Ezért a felhasználó megnyithat egy 18 000 USD örökös swap pozíció kétszeres tőkeáttétellel.

A T1-nél a margin arány 30% -ra csökken (20 * 300 * 90% / 18 000), de igen még mindig fent a 3% -os minimális fenntartási tartalék követelmény.

Következtetés Az OKEx tőkehatékonysága és alapbiztonsága felülmúlja a versenytársak cseréjét.

Kereskedési stratégiák végrehajtása több eszközön keresztül

Megjegyzések
Kereskedési követelmények 0,5025 BTC és 10 000 USDT birtokában a felhasználó arbitrázs stratégiát akar megvalósítani azáltal, hogy a BTC / USDT árrésszel rendelkező negyedéves szerződésre vágyik 2x tőkeáttétellel, és rövidre zárja a BTC érmével fedett, örökös swapját 2x tőkeáttétellel.

A felhasználó tehát a BTC negyedéves szerződés alapján 20 000 USDT hosszú pozíciót, az örök csereügylet keretében pedig 20 000 USD vagy 1,005 BTC rövid pozíciót tart fenn..

Ár A pozíció nyitásának pillanatában a BTC negyedéves szerződés ára 20 000 USD, a BTC örökös swap ára 19 900 USD..

A T2-nél a BTC negyedéves szerződés ára 9 000 USD, a BTC örökös swap ára 8 500 USD.

Kereskedés OKEx A T2-nél a BTC negyedéves szerződésének nem realizált vesztesége 11 000 USD. Névérték * szerződések száma * szerződés-szorzó * (márkaár – nyitott ár) = 0,01 USD * 100 * 1 * (9 000 USD – 20 000 USD) = -11 000 USDT

A BTC örökös csere nem realizált nyeresége 1,3479 BTC. vagy 11 457 USD. Névérték * szerződések száma * szerződés szorzója * (1 / márkaár – 1 / nyitott ár) = 100 USD * 200 * (1/8500 USD – 1/19 900 USD) = 1,3479 BTC

Mivel a nyereség és a veszteség ellensúlyozható, nincs kockázat a felszámolás egyik pozíciójában sem, és ez az arbitrázs stratégia 457 dolláros nyereséget hozhat..

Kereskedés a Binance-n A T2-nél a BTC negyedéves Binance-szerződése 11 000 USDT veszteséget okozna és felszámolásra kerülne. Az arbitrázs stratégia nem sikerült.
Kereskedés FTX-en Az FTX nem nyújt érmével fedezett BTC-szerződést a fenti stratégia megvalósítására.
Következtetés Az OKEx biztonságosabb arbitrázslehetőségeket és a lehetséges stratégiák szélesebb skáláját kínálja.

Az OKEx Unified Account rendszere jelenleg béta tesztelési módban van – a felhasználók kiválasztása demo kereskedés útján érhető el. Az új kereskedési rendszert a közeljövőben minden OKEx felhasználó számára bevezetik. Kövesse az OKEx-et az alábbi hivatalos közösségi média csatornáinkon, hogy naprakész maradhasson.

Kövesse az OKEx-et

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner