Volatilnost bitcoina očekuje se kako će se ovaj tjedan pojaviti otvoreni kamati na fjučerse: terminski petak

Futures Friday je tjedni pregled tromjesečnih terminskih termina na Bitcoin na OKExu.

Futures slika petka

Tijekom posljednjih sedam dana Bitcoin-ovi (BTC) cijena nije toliko odstupala, dosegnuvši nedavno najniži nivo od 8.940 američkih dolara u nedjelju, ali se oporavlja nakon globalnih dionica i u srijedu dosegla najviši tjedan od 9.599 američkih dolara. Međutim, cijena je od tada oslabila, padajući natrag na razinu od 9.300 USD, prema OKEx Quarterly Future (BTCUSD0925), što također odražava premiju od 80 USD.

Gledati u Podaci o trgovanju OKEx, možemo vidjeti da je otvoreni interes, ili OI, porastao za 200 milijuna ugovora ovog tjedna i vratio se na razinu sredinom ožujka. Iako se omjer dugo / kratko još uvijek kreće oko 1,0, omjer pozajmljivanja marže dosegnuo je nedavno najviših 4,1.

BTC osnova nije porasla zajedno s cijenom u srijedu i trgovcima je dala upozorenje o mogućem riziku, ali i dalje je viša od prošlog petka, što nagovještava marginalnu promjenu raspoloženja nakon korekcije u četvrtak.

OKEx BTC kvartalni terminski poslovi (BTCUSD0925) 4-satni grafikon. Izvor: OKEx

Očitavanje podataka OKEx trgovanja

Posjetiti Stranica podataka o trgovanju OKEx istražiti više pokazatelja.

BTC dugi / kratki omjer

Omjer dugo / kratko, krećući se oko 1,0, nije se puno promijenio nakon brzog uspona iznad 0,9 prošlog petka. U utorak je dosegao najvišu razinu od 1,1, ali povukao se u srijedu tijekom brzog skoka Bitcoina, što ukazuje na to da su trgovci na malo ušli na kratke pozicije usred porasta cijena.

Trenutno je omjer oko 1,05, što ukazuje na čuvani optimizam tržišnih sudionika.

Vrijeme prikupljanja podataka: 7/3 4:00 do 7/10 4:00 am (UTC)

Omjer Long / Short uspoređuje ukupan broj korisnika koji otvaraju duge pozicije u odnosu na one koji otvaraju kratke pozicije. Omjer se izračunava iz svih terminskih i vječnih zamjena, a duga / kratka strana korisnika određuje se njihovom neto pozicijom u BTC-u.

Na tržištu derivata, kad god se otvori duga pozicija, uravnotežuje se kratkom pozicijom. Ukupan broj dugih pozicija mora biti jednak ukupnom broju kratkih pozicija. Kada je omjer nizak, to znači da više ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

BTC skup u ponedjeljak uzeo je OKEx BTC Quarterly Future’s premija čak 126 dolara. Međutim, premija nije pratila rast cijena u srijedu, nagovještavajući njezinu neodrživost.

Međutim, nakon pada u četvrtak, premija se spustila na 80 dolara ili 0,9%, ali je i dalje veća od 70 dolara prošlog petka, što sugerira da sudionici na tržištu nisu previše medvjedi.

Vrijeme prikupljanja podataka: 7/3 4:00 do 7/10 4:00 am (UTC)

Ovaj pokazatelj prikazuje tromjesečnu fjučers-cijenu, cijenu spot indeksa, kao i osnovnu razliku. Osnova određenog vremena jednaka je kvartalnoj terminskoj cijeni umanjenoj za cijenu spot indeksa.

Cijena terminskih ugovora odražava očekivanja trgovaca o cijeni Bitcoina. Kad je osnova pozitivna, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kada je osnova negativna, to znači da je tržište medvjedasto.

Osnova kvartalnih terminskih ugovora može bolje ukazivati ​​na dugoročni trend na tržištu. Kad je osnova visoka (bilo pozitivna ili negativna), to znači da ima više prostora za arbitražu.

Otvorene kamate i obujam trgovanja

OI je iznenada skočio u ranim jutarnjim satima u ponedjeljak, popevši se sa 665 milijuna na 775 milijuna (1 ugovor = 100 dolara). U međuvremenu, cijena je porasla s 9.200 na više od 9.300. Tada se OI popeo na tjedni maksimum od 868 milijuna u srijedu, zajedno s aprecijacijom cijena.

Tijekom oštre korekcije u četvrtak primijetili smo znatno velike količine trgovine, ali pad OI bio je relativno blaži. Trenutni OI gotovo se vratio na razinu prije pada sredine ožujka, ali viši OI također ukazuje na kumulativni rizik.

Vrijeme prikupljanja podataka: 7/3 4:00 do 7/10 4:00 am (UTC)

Otvoreni interes predstavlja ukupan broj preostalih terminskih terminskih ugovora / swapova koji nisu zatvoreni određenog dana.

Obujam trgovanja je ukupan obim trgovanja fjučersima i vječnim zamjenama u određenom vremenskom razdoblju.

Ako postoje 2.000 dugih ugovora i 2.000 otvorenih kratkih ugovora, otvoreni interes bit će 2.000. Ako se opseg trgovine poveća i OI se smanji u kratkom vremenskom razdoblju, to može značiti da je puno pozicija zatvoreno ili prisiljeno na likvidaciju. Ako se poveća i obim trgovanja i OI, to znači da se otvorilo puno pozicija.

Omjer posudbe BTC marže

Omjer posudbe marže popeo se s prošlog petka na 2,2 na trenutnu vrijednost 4,1 – novu najvišu vrijednost od sredine lipnja. Ovaj omjer ukazuje na to da su trgovci na tržištu spot marže sada optimističniji, ali ekstremne vrijednosti također treba pažljivo pratiti kao moguće znakove preokreta.

Vrijeme prikupljanja podataka: 7/3 4:00 do 7/10 4:00 am (UTC)

Omjer posudbe marže su podaci o trgovanju na promptnom tržištu koji pokazuju omjer između korisnika koji posuđuju USDT u odnosu na BTC u USDT vrijednosti tijekom određenog vremenskog razdoblja.

Ovaj omjer također pomaže trgovcima da sagledaju raspoloženje na tržištu. Općenito, trgovci koji posuđuju USDT namjeravaju kupiti BTC, a oni koji posuđuju BTC žele ga kratiti.

Kada je omjer pozajmljivanja marže visok, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kad je niska, to znači da je tržište medvjedasto. Ekstremne vrijednosti ovog omjera povijesno su ukazivale na preokret trendova.

Uvid u trgovce

Robbie, investicijski analitičar OKEx-a

Kako je OI tijekom tjedna puno porastao, očekuje se da će cijena srednjoročno opet biti nestabilna. Međutim, budući da su nedavna kretanja Bitcoina vrlo usko povezana s burzom, teško je pojaviti se neovisni trend.

Bitcoin je ovaj tjedan napravio lažni proboj preko 60-dnevnog pomičnog prosjeka (oko 9.400 USD), ali ova razina ostaje ključni otpor. Sljedeća razina podrške može se vidjeti na 9.000 USD, što će, ako bude slomljeno, otvoriti put za test od 8.500 USD na srednji rok.

Izjava o odricanju odgovornosti: Ovaj materijal ne smije se uzimati kao osnova za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner