Rudari bitcoina predviđaju kišnu sezonu jer je cijena niža od 10 000 USD: Crypto Market Daily

Prema vremenu tiska (11:00 UTC), Bitcoin (BTC) trguje blizu 9800 američkih dolara i u padu je 0,25 posto u posljednja 24 sata, prema OKEx-ovoj cijeni BTC indeksa. Trenutno je ukupna tržišna kapitalizacija kriptovaluta porasla za 0,1 posto, a dominacija BTC-a iznosi 66,7 posto, prema CoinGeckoPodaci.

Kriptovalute s velikim kapitalom idu u stranu – Ethereum (ETH) je pao za 0,12 posto, a Litecoin (LTC) porastao je za 0,42 posto.

OKEx indeksna ploča žetona (od 11:00 UTC). Izvor: OKEx

Pod OKEx Coin Info, ORBS je najveći dobitnik u posljednja 24 sata s povratom od 18,16 posto. Ostali najbolji dobitnici su DEP i THETA.

APM je najveći gubitnik u posljednja 24 sata – izgubio je 14,23 posto svoje vrijednosti.

Najbolji dobitnici Promjena 24H Glavni gubitnici Promjena 24H
ORBS / USDT 18,16% APM / USDT -14,23%
DEP / USDT 17,35% DGB / USDT -12,85%
THETA / USDT 16,10% KCASH / USDT -8,47%

Najbolji dobitnici & Gubitnici (USDT) u posljednja 24 sata. Izvor: OKEx

Smanjenje poteškoća s rudarenjem bitcoina može povećati cijenu

Prema OKLink blockchain preglednik, Bitcoin je danas u 10:06 po hongkonškom vremenu promijenio poteškoće. Teškoća mreže Bitcoin smanjila se za šest posto na 15,14T.

Od 2011. godine bilo je 264 prilagodbi poteškoća, od kojih 48 prilagodbi prema dolje. Korekcije prema dolje za više od šest posto dogodile su se 15 puta – uzimajući ukupno 31,25 posto, prema BeatleNews podaci.

BeatleNews dodao da su cijene BTC-a porasle gotovo 50 posto ili više mjesečno nakon svakog prilagođavanja poteškoća od više od šest posto – osim one 7. studenog 2019.. 

Kišna sezona tek treba doći

Budući da su cijene električne energije toliko važne za rudare, kišna sezona u jugozapadnoj regiji Kine odredit će može li postojati drugi život za one starije rudarske platforme, poput Antminer S9.

Prema BlockBeats izvještaj, mnogi rudari rekli su da još uvijek čekaju kišnu sezonu. Zbog visoke temperature u provinciji Sečuan ovih dana, životna potražnja za električnom energijom naglo je porasla – što je dovelo do prijenosa električne energije iz bitcoin rudarstva kako bi se osiguralo svakodnevno korištenje električne energije od strane stanovnika.

Na F2Pool-u web stranica, navedeno je da neki rudarski bazeni mogu osigurati 0,032 USD / kWh tijekom kišne sezone. Pod ovim troškovima električne energije, neke se platforme S9 mogu vratiti u profitabilno rudarstvo.

Institucionalni investitori koji dolaze s infrastrukturom se poboljšavaju

Kao što smo primijetili u jučerašnjem Crypto Market Daily-u, postoje jasni znakovi ulaska Wall Streeta na tržište Bitcoina. Tijekom posljednjeg tjedna otvoren je interes za opcije CME-a na svoje vrhunac svih vremena – približavajući se 150 milijuna dolara.

Ogroman skok u CME Bitcoin Options Open Interest (OI) dodatno je otkrio da se institucionalni trgovci više klade u kripto polju. Ukupna opcija OI zauzela je 14 posto ukupnog tržišnog udjela po Skew’s podaci, od jučer.

Rastući OI mogao bi se objasniti mogućnošću da više institucionalnih klijenata zauzima dugoročne pozicije.

Ukupne BTC opcije otvorene kamate. Izvor: Koso

Budući da je više institucionalnih klijenata ugrađeno u CME i Bakkt, ponovno se raspravlja o sigurnosnim izazovima. Hakiranje nekoliko burzi širom svijeta zaprijetilo je nekim investitorima. Na primjer, Binance je bio hakiran za više od 7000 bitcoina prije godinu dana.

Arca primijetio je u svom najnovijem izvješću da CME nudi malo poznato "Razmjena za fizičku" opcija – što je bilateralni sporazum između ugovornih strana koji omogućuje podmirivanje dugog položaja stvarnim bitcoinima.

Bakktova regulirana fizički isporučena kripto burza sa sjedištem u New Yorku najavila je svoje novo osiguranje i jest izvijestio da je ukrcao 70 institucionalnih klijenata. Razvoj ove infrastrukture također će pomoći privući više institucionalnih investitora.

Bitcoin tehnička analiza

Po cijeni OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD20200626), Bitcoin se još uvijek kreće u rasponu od 9.280 do 10.200 USD, kratkoročno i još uvijek u uzlaznom kanalu. Sve dok traje podrška od 9 280 dolara, kratkoročnim trendom trebali bi dominirati bikovi.

Zbog nepromijenjenog volumena trgovanja za unutardnevno trgovanje, jurnjava za cijenom u uzlaznom trendu mogla bi biti vrlo rizična. Očekujemo da će uski raspon završiti do svibnja, najkasnije do isteka.

OKEx BTC kvartalni terminski poslovi (BTCUSD0626) 4H grafikon. Izvor: OKEx

Tehnička analiza Ethereuma

Za OKEx Ethereum Quarterly Futures (ETHUSD0626), 205 USD je ključna razina podrške za kratkoročno trgovanje. Ako ne uspijemo probiti cijenu iznad 220 dolara s ogromnim volumenom, to bi mogla biti još jedna zamka za bikove.

Još uvijek ne možemo vidjeti neovisni trend cijene etera.

OKEx ETH kvartalni terminski poslovi (ETHUSD0626) 4H grafikon. Izvor: OKEx

Odricanje: Ovaj materijal ne treba uzimati kao osnovu za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir vašu razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner