Priča o dva dobra

Što bi moglo pokrenuti sljedeći bitcoin skup?

Ključni za poneti

  1. Cijene bitcoina u posljednje vrijeme trguju u uskom rasponu i mnogi su trgovci svoj fokus usmjerili na altcoin prostor.
  2. Fundstratov Tom Lee vjeruje da kada S&P je dosegao novi vrhunac svih vremena, bitcoin će ga slijediti.
  3. Leejeva studija također je otkrila da bitcoin ima najbolje rezultate kada S&P ima godišnji prinos od 15 posto.

Pregled

Nedavne nejasne cijene akcija bitcoina testirale su pacijenta kripto trgovaca dok traje trend u trendu. Iako se čini da se tome ne nazire kraj, mnogi gledatelji kriptografije pitaju kada će to završiti? Trebamo li očekivati ​​pozitivan proboj ili korekciju cijene? Nedavni komentar kriptokritičara u teškoj kategoriji rasvjetljava izglede vodeće kriptovalute, a tržišta dionica možda će imati ključ sljedećeg bitcoin rallya. Proučavali smo prirodu bitcoina kao sigurne imovine poput digitalnog zlata i istražit ćemo značajku rizika bitcoina i što bi moglo pokrenuti promjenu osjećaja.

Bitcoin Neinspirativno

Cijene bitcoina trguju se u rasponu od početka srpnja, a raspon je posljednjih tjedana sve uži. Iako se čini da tržišta općenito vjeruju da su dosadne akcije cijena dio postavke za sljedeći veliki potez vodeće kriptokripcije, mnogi trgovci imaju pristup čekanja, postupno usporavanje obujma trgovine može vam dati Na slici (slika 1), neki su komentari čak i pesimističniji, rekavši da je dominacija bitcoina dosegla vrhunac od 70 posto i da će se teško vratiti na razinu od 80 posto koju smo vidjeli prije tri godine. (slika 2).

Slika 1: Dnevni grafikon BTCUSDT (Izvor: OKEx; Tradingview) Slika 2: Ukupna tržišna kapitalizacija glavnih kriptoa (Izvor: Coinmarketcap)

Iako velika slika bitcoina ostaje uglavnom pozitivna, poput institucionalne platforme Bakkt očekuje se da će biti u funkciji kasnije ovog mjeseca. Platforma pruža samo bitcoin terminske proizvode i očekuje se da će povećati potražnju za bitcoinima. Međutim, mnogi trgovci pitaju kada će doći do probijanja cijena bitcoina, bez obzira na smjer. Pa, tržišta dionica mogu imati ključeve toga.

Akcije: ključ za Bitcoin rally

Nedavno je teški kripto pundit rasvijetlio što bi mogao biti sljedeći veliki potez za bitcoin i što bi moglo pokrenuti taj potez. U intervjuu za CNBC, Tom Lee, suosnivač i izvršni direktor i voditelj istraživanja u Fundstrat Global Advisorsu, vjerovao je da je nedavna zaustavljena akcija cijena bitcoina pripisana zaustavljenim makro perspektivama. Lee je dodao da “Svijet bez trenda, bitcoin ne ide prema gore.” Izjavio je da kada je S&P je dosegao novi vrhunac svih vremena, bilo bi bikovito za bitcoin. Kad pogledamo protekle dvije godine, kada S&P je trgovao opsegom, slučajno je i bitcoin bio u trgovanju (slika 4). To se događa dva puta u 2018. i jednom nedavno.

Slika 3: S&P 500 i BTCUSD u uzorcima pile (Izvor: Tradingview)

S&P 500 doseže svoj najviši maksimum od blizu 3027 nakon jednomesečne konsolidacije (slika 4). SPX je u načinu trgovanja dometom od početka kolovoza, odskočio je otprilike između 2822. i 2943. Početkom rujna indeks je izbio i pokušavao je povratiti najvišu razinu u srpnju i kretao se točno ispod svog najviših razdoblja.

Slika 4: S&Grafikon P 500 YTD (Izvor: Tradingview)

U intervjuu za Marketwatch, Mislav Matejka, glavni globalni strateg za dionice JP Morgan, vjerovao je da će se američka tržišta dionica okupiti do kraja godine. Matejka je rekla: „Ključni poziv je da SAD nisu krenule u recesiju. Potrošač je jak, kamatne stope se spuštaju i postoje znakovi da će se globalni rast oporaviti. “

Pročitajte više: U olakšavanju vjerujemo

Hoće li Bitcoin oduševiti tržište u drugoj polovici 2019. godine? Medium.com

“Svijet bez trenda, bitcoin ne raste.”

Tom Lee, suosnivač i dr. Med., Fundstrat Global Advisors

Najbolje od oba svijeta

Lee je proučavao usporedni povratak S.&P i bitcoin, otkrio je da bitcoin najbolje ide kad S&P je veći za više od 15 posto (slika 5). Njegova su otkrića zaključila da je bitcoin poput kovanice s dvije strane, s jedne strane kada tržišta doživljavaju turbulencije, djeluje poput digitalnog zlata, s druge strane, kada su tržišta u načinu rizika, bitcoin također može biti rizičan imovina.

Slika 5: Usporedni povrat Bitcoina i S&P 500 od 2010. (Izvor: Fundstrat; Bloomberg; Činjenice)

Rizik sada?

Globalno su se pokazali znaci optimizma kad smo ušli u posljednji kvartal 2019. Gledajući naprijed, neki bi makro događaji potencijalno mogli biti pokretači tržišta.

  1. Trgovinski optimizam: Kineski trgovinski dužnosnici trebali bi otputovati u SAD ovog tjedna kako bi se pripremili za neke trgovinske pregovore na visokoj razini kasnije u listopadu. Iako mnogi vjeruju da postoji mnogo posla kako bi se postigao sveobuhvatan dogovor, opcija sklapanja privremenog ograničenog trgovinskog sporazuma ostaje na stolu. U međuvremenu, Reuters je izvijestio da je predsjednik Trump rekao da bi američko-kineski trgovinski sporazum mogao doći prije izbora 2020. godine.
  2. Više sniženja stopa na kartici: Odluka o stopi Federalne rezerve SAD-a trebala bi doći u srijedu (18/9), opće je očekivanje da će FOMC ponovno sniziti kamatne stope za 25 bps. Grade se očekivanja dodatnih smanjenja stopa za preostala dva sastanka FOMC-a ove godine, koja su uslijedila nakon što je Europska središnja banka početkom ovog mjeseca smanjila referentne stope i ponovno pokrenula program kupnje obveznica.
  3. Provjera imovine u sigurnom utočištu: Općenito govoreći, kada su tržišta u rizičnom raspoloženju, imovina u sigurnom utočištu poput zlata i JPY ne bi bila naklonjena, a protok kapitala povećao bi se u rizičnijoj imovini poput dionica i visoke beta devize. Pogledajmo izbliza USDJPY, par je ovaj tjedan većinu vremena trgovao iznad 108, neki analitičari vjeruju da bi se skok mogao proširiti na 108,85. S druge strane, zlato je poraslo za 1 posto nakon napada na naftni pogon u Saudijskoj Arabiji, ali još uvijek nije bilo mnogo akcija oko 1500 područja. Međutim, izgledi spomenute imovine sigurnog utočišta još uvijek uvelike ovise o tome kako tržišta tumače Fedove buduće smjernice.

Zaključak

Vidjeli smo da se cijene bitcoina naglo okreću u uskom rasponu, dok se pažnja trgovaca preusmjerava na altcoin svijet. Međutim, prema istaknutom kriptoanalitičaru, slučaj bitkoina i dalje je jak i okupljanja na tržištima dionica mogla bi pokrenuti novi krug kupnje bitcoina i mogla bi vodeću kriptovalutu pretvoriti u imovinu iz sigurnog utočišta u rizično ulaganje. Međutim, čini se da slika ostaje pomalo izmiješana kada je riječ o neprimjerenom slučaju dioničkih tržišta.

Slijedite OKEx na:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Web stranica: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner