Podaci o budućim bitcoinima odražavaju oprezni optimizam za kratkoročni skup cijena

Futures Friday je tjedni pregled tromjesečnih terminskih termina na Bitcoin na OKExu

Proteklog su se tjedna Bitcoin (BTC) tijekom vikenda okupili na vrhuncu od 11.460 dolara, ali vodeća digitalna valuta nije uspjela zadržati svoj bikovski zamah jer su se tradicionalna financijska tržišta u ponedjeljak otvorila znatno niža. Tromi performansi Bitcoina nastavili su se sredinom tjedna i u srijedu dosegli najniži tjedni nivo od 10.251 USD, prema cijeni OKEx Quarterly Futures (BTCUSD1225). Međutim, cijena je zadržala važnu razinu podrške od 10.000 USD, a u četvrtak se vratila na 10.800 USD.

Sudionici na tržištu trebali bi napomenuti da bivši OKEx Quarterly Future (sada tjedni terminski ugovor) BTCUSD0925 istječe u petak ujutro UTC. Bit će također masovnih kvartalnih isporuka na tržištu BTC opcija, s trenutnim maksimalnim ulogom od 10 750 USD, po Podaci CoinOptionsTrack,

U međuvremenu, omjer dugih i kratkih postigao je još jedan najniži nivo prije rasprodaje u ponedjeljak, ali miting u četvrtak zabilježio je uspon. S obzirom na brzinu promjena raspoloženja na tržištu, moramo paziti na promjene u otvorenom interesu nakon terminskih poravnanja od petka kako bismo vidjeli otvaraju li neki veliki kitovi pozicije za sljedeće tromjesečje.

Kvartalni fjučersi na OKEx BTC (BTCUSD1225). od 08:00 UTC, 25. rujna. Izvor: OKEx, TradingView

Očitavanje podataka o trgovanju OKExom

Posjetite stranicu podataka o trgovanju OKEx da biste istražili više pokazatelja

BTC omjer dugo / kratko

Omjer dugog i kratkog kretao se ispod 0,8 veći dio prošlog tjedna. Značajno je da je pala na najniži nivo od 0,65 prije naglog pada cijena u ponedjeljak, što sugerira da su mnogi maloprodajni ulagači možda iskoristili rasprodaju u ponedjeljak.

Međutim, brzi skup Bitcoina u četvrtak popodne poslao je omjer dugih i kratkih čak 0,82, prije nego što je malo ispravio da se smiri oko trenutnih 0,75.

Čini se da poljoprivrednici s prinosom koji svoje BTC pozicije zaštićuju derivatima nakon premještanja imovine u Ethereum nisu bili impresionirani rastom cijena.

Vrijeme prikupljanja podataka: 9/18 6:00 am UTC to 9/25 6:00 UTC UTC

Omjer dugo / kratko uspoređuje ukupan broj korisnika koji otvaraju duge pozicije naspram onih koji otvaraju kratke pozicije. Omjer se izračunava iz svih terminskih i vječnih zamjena, a duga / kratka strana korisnika određuje se njihovom neto pozicijom u BTC-u.

Na tržištu derivata, kad god se otvori duga pozicija, uravnotežuje se kratkom pozicijom. Ukupan broj dugih pozicija mora biti jednak ukupnom broju kratkih pozicija. Kada je omjer nizak, to znači da više ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

Tromjesečna terminska premija prošli je tjedan pokazala veliku promjenjivost. Kolebao je s 270, ili 2,45%, na 120 ili 1,17%, a trenutno iznosi oko 180, što je zdravo. Ova kolebanja u najmanju ruku ukazuju na oprezan optimizam.

Vrijeme prikupljanja podataka: 9/18 6:00 am UTC to 9/25 6:00 UTC UTC

Ovaj pokazatelj prikazuje tromjesečnu fjučers-cijenu, cijenu spot indeksa i također osnovnu razliku. Osnova određenog vremena jednaka je kvartalnoj terminskoj cijeni umanjenoj za cijenu spot indeksa.

Cijena terminskih ugovora odražava očekivanja trgovaca o cijeni Bitcoina. Kad je osnova pozitivna, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kada je osnova negativna, to znači da je tržište medvjedasto.

Osnova kvartalnih terminskih ugovora može bolje ukazivati ​​na dugoročni trend na tržištu. Kad je osnova visoka (bilo pozitivna ili negativna), to znači da ima više prostora za arbitražu.

Otvorene kamate i obujam trgovanja

Otvoreni interes nastavio je padati tijekom proteklog tjedna, sa 900 na 800 milijuna dolara, prije nego što je u četvrtak porastao na 825 milijuna. Trgovci moraju pripaziti na obnovu OI nakon nagodbe ovog petka.

Vrijeme prikupljanja podataka: 9/18 6:00 am UTC to 9/25 6:00 UTC UTC

Otvoreni interes predstavlja ukupan broj preostalih terminskih terminskih ugovora / swapova koji nisu zatvoreni određenog dana.

Obujam trgovanja je ukupan obim trgovanja fjučersima i vječnim zamjenama u određenom vremenskom razdoblju.

Ako postoje 2.000 dugih ugovora i 2.000 otvorenih kratkih ugovora, otvoreni interes bit će 2.000. Ako se volumen trgovanja poveća i otvoreni kamate smanje u kratkom vremenskom razdoblju, to može ukazivati ​​na to da je puno pozicija zatvoreno ili prisiljeno na likvidaciju. Ako se povećaju i obim trgovine i otvorene kamate, to znači da se otvorilo puno pozicija.

Omjer posudbe BTC marže

Omjer pozajmljivanja BTC-a malo se oporavio, popevši se na trenutnih 7,3 s 5,5 prošlog petka, ali porast je skroman. Primijetili smo da se nagli rast omjera sredinom tjedna poklapao s najnižom cijenom, što također ukazuje na to da je promptno tržište s polugom bilo uvjereno u skok cijene..

Vrijeme prikupljanja podataka: 9/18 6:00 am UTC to 9/25 6:00 UTC UTC

Omjer posudbe marže podaci su trgovanja na promptnom tržištu koji pokazuju omjer između korisnika koji su posudili USDT u odnosu na BTC u USDT vrijednosti tijekom određenog vremenskog razdoblja.

Ovaj omjer također pomaže trgovcima da sagledaju raspoloženje na tržištu. Općenito, trgovci koji posuđuju USDT namjeravaju kupiti BTC, a oni koji posuđuju BTC žele ga kratiti.

Kada je omjer maržnog pozajmljivanja visok, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kad je niska, to znači da je tržište medvjedasto. Ekstremne vrijednosti ovog omjera povijesno su ukazivale na preokret trendova.

Uvidi trgovaca

Michaël van de Poppe, Kripto trgovac

Perspektive za naredno razdoblje su kontinuirana kretanja vezana uz domet. Ako se tržišta mogu odbiti iznad 11.000 USD, tržišta će moći pružiti novi viši maksimum i nastaviti se okupljati. Ako se to ne dogodi, na pomolu bi bili daljnji bočni pokreti i kretanja ograničena na domet, koji bi na potencijalnu korektivnu vrijednost gledali 9.600–10.000 USD. Ako se izgubi 9.600 dolara, u osnovi bi se mogli dogoditi daljnji padovi na 7.500 – 8.000 američkih dolara (u bilo kojim teškim kratkoročnim ekonomskim neizvjesnostima), ali se vjerojatno neće očekivati ​​nakon nedavnog skoka u četvrtak.

Robbie, investicijski analitičar OKEx-a

Tromjesečna se terminska cijena vratila iznad 10 750 USD, što je kratkoročni prag. Porast u četvrtak popraćen je pristojnim pojačanjem glasnoće. Iako se cijena suočava s razinom pritiska u 30-dnevnom pomičnom prosjeku, trenutni bikovski zamah dobro se drži.

Po prvi put u posljednjih mjesec dana, omjer dugo / kratko pratio je miting nagore. To znači da tijekom sljedećih nekoliko dana možemo pratiti omjer dugo / kratko kako bismo odredili raspoloženje i smjer tržišta.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner