OKEx tehnički tjednik: 9. ožujka 2020

To je kaotičan svijet.

Kripto trgovci i promatrači vraćaju se s vikenda s krvoprolićem na širim tržištima kriptovaluta. Cijene od bitcoin strmoglavo pao za 8% i nakratko se spustio ispod 8000 razina, dok je vodeći altcoins poput ETH, EOS, i LTC pretrpio neke dvoznamenkaste gubitke.

Činjenica da se volatilnost povećavala u glavnim razredima imovine zbog eskalacije globalnog izbijanja koronavirusa i sve veće zabrinutosti zbog mogućih ekonomskih posljedica. U vrijeme pisanja, WTI srušio se 25% na rat cijenama, dionice u Aziji smanjio 5-6%. Istodobno je porasla potražnja za utočištima. S USDJPY dotaknuo 101,50 i zlato cijene samo sramežljive od 1700 USD.

Kako se čini da se medvjeđi raspoloženje pojačava, naši podaci pokazuju da zamah pada bitcoina blijedi, a to bi mogao biti znak da se tržišta počinju stabilizirati. Dugi / kratki omjer OKEx-a BTC kreće se u padu od kraja veljače, a Raito je tijekom vikenda dosegao 1,71, najniža razina od 8. veljače.

Niži omjer znači da je s vremenom bilo manje OKEx trgovaca s neto kratkim pozicijama, a potencijalna dobit njihovih kratkih pozicija se smanjivala. To se često smatra znakom da se tržište počinje oporavljati.

Slika 1: OKEx BTC dugi / kratki (omjer Izvor: OKEx)

Uz to, novi podaci tvrtke Sentix pokazuju da se čini da investitori zadržavaju pristranost bitcoina kao sigurnu imovinu unatoč nedavnim divergentnim performansama s zlato i JPY.

Slika 2: Sentixova strateška pristranost – Bitcoin (USD) (Izvor: Sentix)

Tržište bi moglo dalje materijalizirati BTC-ov vrijednosni fond i utočište ako opstane globalni osjećaj rizika, a to bi moglo biti pokretač BTC cijena u srednjoročnoj perspektivi.

Analiza cijena

BTCUSDT – Još jedan smrtni križ u nastajanju?

 • U našem posljednjem izdanju Tehničkog tjednika to smo istakli BTC Cijene bi se trebale oporaviti nakon prodaje krajem veljače, a cijena se okrenula u okviru naših očekivanja. Međutim, medvjedi su preuzeli kontrolu na pozadini sve veće globalne nesigurnosti.
 • Nedavne akcije cijena gurnule su 10-dnevni pomični prosjek niže i čini se kao da će se stvoriti medvjeđi crossover s 200-dnevnim pomičnim prosjekom. Međutim, vjerujemo da križ smrti nije pouzdan signal zbog mješovite izlaznosti u prošlosti.
 • Sva tri glavna pokazatelja impulsa bila su u pretjerano prodanom području, a trenutno stanje je otprilike kao sredina studenoga, gdje BTC cijene su pale s 8200 na 6500 razina.
 • Vjerujemo da je kratkoročni pad BTC-a smanjen i da bi zamah trebao biti u stanju podržati cijenu da se stabilizira ili ima kratkoročni oporavak. Prosinački maksimum na 7600 područja za sada bi mogao biti pristojna podrška.

Slika 3: BTCUSDT – Dnevni grafikon (Izvor: OKEx; Tradingview)

ETHUSDT – Još prostora za silazak?

 • ETHUSDT ostaje znatno iznad 200-dnevnog pomičnog prosjeka, iako se bitcoin već trguje ispod takvih razina. To bi mogao biti jedan od pokazatelja da ETH možda ima još prostora za odlazak na jug.
 • Činjenica da par još uvijek nije pretjerano prodan unatoč rasprodaji u protekla dva dana, što je pojačalo kratkoročni medvjeđi slučaj. Međutim, trenutne razine možda nisu predaleko za kratkoročno dno.
 • Pomični prosjek od 200 dana u području od 175 podudarao se s Fibonaccijevim povlačenjem od 23,6% i razinom podrške okrenute otporu sredinom siječnja, a to bi mogla biti prva razina za gledanje.
 • Vrijedno je napomenuti da je ukupan ETH zaključan u DeFi-u isključen je s nedavnih najnižih temperatura i oporavlja se od kraja prošlog mjeseca. Nastavak takvog trenda mogao bi ojačati buduće kratkoročne skokove.

Slika 4: ETHUSDT – Dnevna karta (Izvor: OKEx; Tradingview) Slika 5: ETHUSD zaključan u DeFi-u (Izvor: DeFi Pulse)

BCHUSDT – Medvjeđi preokret prema uzorku glave i ramena?

 • BCHUSDT trgovalo se za 13% niže u ponedjeljku u Aziji i probilo se ispod 200-dnevnog pomičnog prosjeka, u skladu sa BTCNedavne akcije cijena.
 • Par je oblikovao uzorak glave i ramena i trgovao se ispod dekoltea. Prekid ispod dekoltea mogao bi ukazivati ​​na medvjeđi preokret koji bi mogao biti u fazi stvaranja, a nastoji ojačati negativnu pristranost, iako bi preokret mogao potrajati da se razvije.
 • Najniža temperatura u ponedjeljak od 258,18 mogla bi biti kritična razina za promatranje, koja bi mogla otvoriti vrata prema donjih 230 ručki.

Slika 6: BCHUSDT – Dnevna karta (Izvor: OKEx, Tradingview)

ALGOUSDT – Medvjeđi preokret potvrđen … opet?

 • Sličan uzorak glave i ramena također se vidi u SVIJETO. Igrom slučaja, par se također trguje ispod dekoltea nakon što se sredinom veljače dogodila medvjedska divergencija zamaha.
 • Sada je cijena pala na prethodni bočni kanal. Ako se cijena nije uspjela zatvoriti iznad prethodnog otpora kanala na 0,31, to bi moglo ojačati srednjoročni medvjeđi slučaj za par.
 • Ne očekujemo da će cijena kratkoročno pasti ispod 0,2; međutim, ako se raspoloženje na tržištu dodatno pogorša, to bi moglo omogućiti postepeno kretanje cijene na područje 0,26-0,26.

Slika 7: ALGOUSDT – Dnevna karta (Izvor: OKEx; Tradingview)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner