Neočekivani bitcoin fakeout potresa tržište kriptovaluta – Crypto Market Daily

Tržište kriptovaluta pretrpjelo je rasprodaju u protekla 24 sata – sa svakom top-10 kriptovaluta s velikom kapitalizacijom u minusu. Cijena Bitcoina (BTC) pala je za 3,65%, spustivši se s 12.300 na 11.617 dolara, prema OKEx-ovoj BTC indeksnoj cijeni. Ipak, vodeća kriptovaluta na tržištu zapravo je nadmašila većinu altcoina s velikom kapitalizacijom, koji su općenito bili u padu od 4% -8%. 

Na primjer, Chainlink (LINK), koji je privukao svu prošlotjednu pažnju, preko noći je pao za 7%. Bio je to treći dan zaredom u padu za LINK, koji je pao sa 17 na 15 dolara prije stabilizacije. Dominacija Chainlinka u DeFi-u opala je s nedjeljnih 51% na 46,85%, prema Podaci Debanke.

U međuvremenu smo sinoć vidjeli cijenu YFI skoka. Trgovalo se s oko 11.000 američkih dolara nakon pet uzastopnih dana dobitka – što je njegovu dominaciju DeFi dovelo na deveto mjesto, na 2,56%.

TRON (TRX) izazvao je kaos nakon što je jučer požurio s pokretanjem svog alternativnog projekta Uniswap, JUSTSwap. Preko noći je smanjen za 12%. Neki od TRON-ovih razvojnih projekata ekosustava pogriješili su pogrešno zaključavši TRX u vrijednosti od 200.000 USDT u ugovornoj adresi, što je rezultiralo neuspjehom dodavanja sredstava u bazene likvidnosti.

Jučer u 16:39 UTC, matični token mreže Polkadot, DOT, službeno se spustio na svoju glavnu mrežu – omogućujući funkciju mrežnih prijenosa. Aktiviranje ove funkcije slično je otvaranju vrata za DOT i, kao rezultat toga, cijena DOT-a pala je s 373 na 290 dolara u roku od sat vremena.

Altcoin-i sa srednje kapitalizacijom uglavnom su zabilježili pad od 8% do 10%, kao što su Kyber Network (KNC) i QTUM – uz jedinu iznimku THETA-u, koja je podbacila trend porastom 9%.

Ukupna tržišna kapitalizacija kriptovaluta pala je za 3,7% i pala ispod 380 milijardi dolara. U međuvremenu, dominacija BTC-a ostala je na 57,8%, prema podacima iz CoinGecko.

Ploča s cijenama vrhunskih kriptovalutaIndeksna ploča OKEx od 8:00 UTC UTC, 8/19. Izvor: OKEx

Pad tijekom posljednja 24 sata zapravo je imao neke rane pokazatelje da bi se to moglo dogoditi. Prvo, kao što smo primijetili u jučerašnjem Crypto Market Dailyu, agregirani otvoreni interes za BTC futures dosegao je najvišu razinu od 5,8 milijardi dolara. Drugo, troškovi financiranja vječnih zamjena BTC-a dosegli su preko 100% na godišnjoj razini – što sugerira da će, ako cijena ne bude brzo rasla, dugovi plaćati izuzetno visoke naknade za održavanje svojih pozicija. Trenutno možemo primijetiti da cijena BTC-a ostaje ispod kritične razine od 12 500 USD dulje vrijeme. 

Iako je jučerašnja potencijalna lažnica od 12.000 dolara ponovno poljuljala bikovski osjećaj sudionika na tržištu, količina Bitcoina koja se lako može baciti zapravo nije tako velika, prema iznosu BTC-a koji se nalazi u novčanicima svih burzi, prema podacima iz CryptoQuant.

BTC se drži u novčanicima svih burziIznos BTC-a koji se nalazi u novčanicima svih burzi. Izvor: CryptoQuant

Vrhunski dobitnici i gubitnici altcoina

  • KCASH / USDT + 49,55%
  • CRV / USDT + 40,81%
  • DIA / USDT + 28,48%
  • CESTA / USDT -15,50%
  • DOT / USDT -15,54%
  • ZIP / USDT -15,60%

Treći dan zaredom KCASH je napravio listu najboljih dobitnika altcoina. Porastao je za 49,55% u posljednja 24 sata i nedavno dosegao najviših 0,048 dolara.

Najveći jučerašnji gubitnik, Curve (CRV), preko noći je napravio preokret. Povećan je za 40,81%.

Novo uvrštena Decentralizirana informacijska imovina (DIA) ostvarila je 28,48% dobitka od uvrštavanja na tržište.

Do danas nismo zabilježili neke posebno velike padove među altcoinima, a svi najveći gubitnici – ROAD, DOT i Zipper Network (ZIP) – smanjeni su za oko 15%.

Novi oglasi na OKExu

Decentralizirana informacijska imovina (DIA) jučer je uvrštena na OKEx za spot trgovanje.

Štoviše, Kleros (PNK) je danas uvršten na OKEx za PNK / USDT i PNK / ETH spot trgovanje. PNK se povećao za više od 80% nakon uvrštavanja.

BTC tehnička analiza

Jučerašnji lažni proboj imao je velik utjecaj na moral trgovaca. To je najštetnije za kratkoročni i srednjoročni obrazac. Razina otpora na $ 12,080 unutardnevni je prag. Ako BTC cijena ne može probiti ovu razinu, 11.650 USD može biti sljedeća razina podrške koju treba gledati. Još jedan srednjoročni prag nalazi se oko 11.200 USD. 

OKEx BTC Perpetual Swap 1h grafikon – 8/19. Izvor: OKEx, TradingView

ETH tehnička analiza

ETH-ova prethodna podrška u iznosu od 416 dolara preokrenula se na razinu unutardnevnog otpora. U nastavku je jača podrška, od 400 USD. Ako cijena ETH može prevladati unutardnevni otpor, sljedeća prepreka nalazi se na 430 USD.

Grafikon cijena Ethereuma - 19. kolovozaOKEx ETH trajni zamjenski grafikon od 4 sata – 8/19. Izvor: OKEx, TradingView

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke, originalna istraživanja & kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner