Korištenje bitcoin mreže nagovještava procjenu od 12 tisuća dolara usred poboljšanog tržišnog raspoloženja – tehnički utorak

Ukratko

  • Sentiment na kripto tržištima općenito je optimističan jer su cijene Bitcoina (BTC) povratile razinu od 9.300 USD.
  • Podaci pokazuju da su ulagači bili pozitivni prema BTC cijenama tijekom šestomjesečnog horizonta, dok drugi pokazatelji nagovještavaju vrijednost od 12 000 USD / BTC s trenutnom mrežnom potražnjom.
  • Neki od altcoin zaostataka nadoknađivali su vrijeme dok je rally DeFi tokena pravio pauzu.

Pregled tržišta

Sentiment se osjetno poboljšao na širem tržištu kriptovaluta jer se Bitcoin otrgao nedavnom trendu vezanom uz raspon i nakratko povratio razinu iznad 9.300 dolara na ranom zasjedanju u utorak u Aziji.

Iako BTC-ova cijena u utorak može izgledati skromno u usporedbi s nedavnim skupovima DeFi-a, podaci pokazuju da srednjoročni ulagači ostaju pozitivni na vodećoj kriptovaluti.

Podaci Sentixa pokazuju da je strateška pristranost Bitcoina ostala relativno visoka u ovom tromjesečju, a nedavno se popela na 0,3. U ažuriranju biltena, Patrick Hussy, direktor tvrtke Sentix, rekao je da taj broj sugerira da se „pozitivan nastavak trenda cijene Bitcoina može očekivati ​​nakon trenutne konsolidacije. Budući da se kratkoročni osjećaj ohladio kao što je planirano posljednjih tjedana, takav nastavak trenda mogao bi uskoro započeti. “

Strateška pristranost Sentixa BTC ostala je na relativno visokoj razini. Izvor: Sentix

Uz to, temeljna potražnja za Bitcoin mrežom može biti još jedan pozitivan čimbenik koji jača pozitivnu pristranost BTC cijena u srednjoročnom razdoblju.

Podaci Bloomberga pokazuju da je 30-dnevni prosjek aktivnih adresa Bitcoina proizveo proboj i dosegnuo najvišu razinu od veljače 2019. S obzirom na to kako je zadnji put Bitcoin procijenjen na 12.000 USD, trenutnu cijenu od 9.300 USD možemo smatrati podcijenjenom s prostorom za uvažavanje.

Aktivne adrese bitcoina u prosjeku od 30 dana dosegle su najvišu točku od veljače 2018. Izvor: Bloomberg

Iako su ostali lančani mjerni podaci i ukupni institucionalni interes također faktori koje treba pratiti, mjerni podatak o aktivnim adresama smatra se jednim od ključnih pokazatelja stvarne upotrebe mreže i ima značajan utjecaj na njezinu procjenu.

Inače, altcoini s velikim i srednjim kapitalom sustižu. Bitcoin SV (BSV) zabilježio je neka značajna kretanja, povećavši 20%, dok je Chainlink (LINK) porastao više od 16%. S druge strane, čini se da bikovi DeFi tokena izgledaju umorno, jer je Kyber Network (KNC) trgovao samo 2% više, a Compound Governance Token (COMP) izgubio je -3%.

Srpanj bi mogao biti mjesec prepun događaja za kripto prostor, uz Cardano’s (ADA) Shelly nadograditi u fokusu, TRON-ovi (TRX) Izdanje 4.0 i prepolovljenje Bitcoin Diamonda (BCD) očekivano do kraja mjeseca.

Analiza cijena

BTC / USDT – Bikovi bi mogli preuzeti odavde

BTC / USDT proizveo je mali svakodnevni bikovski gutajući obrazac, a cijena u ponedjeljak vratila je par u raspon trgovanja u lipnju.

Momentum je pokazao poboljšanje uz bikovski uzorak svijećnjaka, s tim što je MACD proizveo bikovski crossover unatoč tome što je ostao u negativnoj zoni. Stohastik je također proizveo bikovski crossover i pokušao prekinuti nedavni pad.

Iako su osjećaji uglavnom pozitivni, a temelji se čine povoljnima za bikove, par će možda ponovno testirati 50-dnevnu podršku za pomični prosjek u blizini područja od 9.350 dolara. Ako se tamošnja podrška potvrdi, par bi mogao ponovno posjetiti najviši nivo od 23. lipnja, blizu 9.780 dolara.

S druge strane, jednogodišnja linija otpora okrenuta podršci i dalje je važna niža razina za promatranje, smještena blizu područja od 8.700 dolara.

Uzorak bikovog zahvatanja u BTC / USDT dnevnom grafikonu. Izvor: OKEx, TradingView

ETH / USDT – Još nema probijanja

U našem posljednjem izdanju Tehničkog utorka naglasili smo važnost 78,6% Fibonaccijeve podrške za ETH / USDT. Akcija cijena u ponedjeljak također je stvorila još jednu nogu za uzlazni uzorak trokuta. Međutim, bilo bi preuranjeno reći da se u ovom trenutku može očekivati ​​proboj na gore jer otpor na vrhu trokuta, blizu 250 dolara, ostaje valjan.

Zamah je došlo do nekih pozitivnih pomaka, a MACD se vratio u pozitivno područje s bikovskim crossoverom. Pokazatelj MOM također je napravio preokret trenda, signalizirajući da se nagomilava zamah.

Uz pristranost nagnutu prema gore, par će možda prvo testirati psihološki važnu razinu od 250 dolara u kratkom roku, dok bi 227 dolara mogla biti niža razina za gledanje.

Uzlazni trokut na dnevnom grafikonu ETH / USDT. Izvor: OKEx, TradingView

LTC / USDT – Bikovi još uvijek imaju prostora za trčanje

U našoj posljednjoj analizi također smo naglasili šansu za kratkoročni skok cijene na LTC / USDT, a to je sada potvrđeno.

Stohastički, RSI i MOM indikatori dali su pozitivan signal, a zamah unatrag dobiva na snazi. Međutim, opseg trgovanja nije u skladu s pokazateljima cijena i kretanja.

Ova divergencija može značiti da će cijeni možda trebati daljnju konsolidaciju odavde prije ponovnog testiranja gornjeg otpora kanala.

LTC / USDT se oporavio nakon dolaska na dno kanala. Izvor: OKEx, TradingView

BSV / USDT – predviđanje dugoročnog tjednog oporavka

BSVUSDT je ​​stvorio snažan tjedni oporavak nakon postizanja niže potpore dugoročnog kanala.

Dok su se 10-tjedni i 20-tjedni pomični prosjeci sve više približavali, 10-tjedni MA mogao bi se popeti iznad 20-tjednog MA s ukupnim poboljšanim osjećajima na tržištima. Ako se sljedećih dana potvrdi tjedni zlatni križ, to bi mogao značiti početak srednjoročnog do dugoročnog uzlaznog trenda.

Momentum je također zabilježio značajan skok, s RSI-jem, skokom natrag na 50 nivoa, nakon što je pao ispod 40.

BSV / USDT tjedni oporavak. Izvor: OKEx, TradingView

LINK / USDT – Potrebna je konsolidacija nakon novog jednogodišnjeg maksimuma

LINK / USDT u utorak je dosegnuo svježi jednogodišnji maksimum i donio je proboj naviše s nedavnog kanala. Međutim, znakovi pokazuju da će se par možda morati konsolidirati prije nastavka mitinga.

I RSI i stohastični su u zoni prekupovanja, što sugerira da je negativna strana cijene sada znatno veća od naviše.

Par je također dosegnuo gornji Bollinger Band, što znači da aprecijacija odavde može početi usporavati.

Važno je vidjeti može li par kratkoročno pretvoriti gornji otpor kanala u potporu. S obzirom na sve ovo, 5,2 USD moglo bi biti prva razina za gledanje, dok bi 20-dnevni pomični prosjek blizu 4,6–4,7 USD mogao biti još jedno područje na koje se treba usredotočiti.

Svakodnevno probijanje kanala na LINK / USDT. Izvor: OKEx, TradingView

Izjava o odricanju odgovornosti: Ovaj materijal ne smije se uzimati kao osnova za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner