BTC probija ispod bikove linije trendova, stabilizacija iznad 6,3 tisuće dolara može donijeti povrat: Crypto Market Daily

Tržišta kriptovaluta naglo su pala tijekom vikenda, a većina vrhunskih kovanica zabilježila je blagi oporavak jutros, u ponedjeljak, 30. ožujka.

Bitcoin (BTC) je u posljednja 24 sata porastao za oko 3 posto – trguje se oko 6300 američkih dolara, nakon što je u nedjelju pao ispod granice od 6000 dolara.

Eter (ETH) slijedio je sličan obrazac, sada se povećao za oko 2,3 posto na trgovanje po cijeni od 132 dolara nakon što je tijekom vikenda skliznuo na 123 dolara.

Rippleov XRP ostaje blizu svoje kratkoročne razine otpora od 0,175 dolara, dodirujući 0,18 dolara tijekom vikenda prije nego što sklizne natrag. Treća najveća kriptovaluta trenutno bilježi rast od nešto manje od 1 posto na dan.

Oporavak Bitcoina posustaje, bikovi se izgleda stabiliziraju iznad 6,3 tisuće dolara

4H grafikon BTC / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Souce: OKEx.com

BTC je trgovao bočno iznad 6.400 američkih dolara gotovo čitav tjedan, ali nije uspio nastaviti opsežni trend oporavka tijekom vikenda. U subotu, 28. ožujka, cijena je naglo pala, do nedjelje navečer pala je ispod 6000 dolara. Nakon stabilizacije blizu 5.850 dolara, Bitcoin se sada vratio na oko 6.300 dolara prema vremenu tiska.

OKExov tim za analizu tržišta vjeruje da, kako se količina medvjeđeg volumena povećava, a cijena pada ispod bikove linije trendova, to znači da je oporavku u ovoj fazi došao kraj. Međutim, negativni prostor ovisi o snazi ​​kratkotrajne razine odskoka.

Ako se cijena može brzo popeti natrag iznad 6300 američkih dolara i tamo se stabilizirati, tada će 5.850 američkih dolara postati relativno snažno dno. Suprotno tome, cijena se može dodatno spustiti na oko 5500 dolara i pomaknuti se s uzorka s dvostrukim dnom.

Količina trgovanja BTC-om i dalje je niska

Gornji jednodnevni grafikon Bitcoina pokazuje da je MA (30) blokirao nedavni skok, jer će ovaj pokretni prosjek uvijek biti prvi otpor kada cijena pumpa. Tijekom ranih dana ožujka MA (30) pokazao se učinkovitom razinom otpora, a ovo je drugi put da je njegova snaga testirana.

Grafikon obujma pokazuje da nakon prethodnog kraha tržišta prije dva tjedna ukupni volumen ostaje smanjen do danas. Zbog ovog uvjeta odskok ne može probiti 7000 USD. Međutim, dobra vijest za bikove je da aktivni volumen prodaje trenutno također nije težak, tako da kratkoročno neće biti lako za veliku deponiju.

5600 dolara bit će presudna pozicija koja određuje nadolazeću tendenciju. Ako se cijena može podržavati tijekom vremenskog razdoblja iznad 5.600 USD, u budućnosti će biti ranije ponovno testirati 7.000 USD. Inače, trend se može testirati dublje na oko 5000 USD kako bi se pronašlo drugo dno, koje će vjerojatno tvoriti obrazac s dvostrukim dnom.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 6300 USD
 • Srednjoročni otpor: 6450 USD
 • Kratkoročna podrška: 6000 USD
 • Srednjoročna podrška: 5.850 USD

Cijena ETH-a potisnuta na razinu od 134 dolara

1H ETH / USD trajni podaci o zamjeni. Izvor: OKEx.com

ETH je tijekom vikenda pao na samo 123 dolara, što je vrlo blizu snažnoj razini podrške od 120 dolara. Stoga nema puno mjesta za nastavak pritiska prema dolje.

Trenutno je cijena potisnuta sa 134 dolara. Ako se trend probije kroz ovu točku, možda će se nastaviti oporavljati. Suprotno tome, postoji mogućnost nastavka testiranja područja podrške od 123 ili čak 110 do 120 američkih dolara.

Ulagači bi trebali primijetiti da, ako 123 dolara mogu biti učinkovita podrška u kratkom roku, snaga bikova može se brže oporaviti. Međutim, ako cijena ETH-a padne ispod te razine, to znači da je apsorpcijska aktivnost još uvijek u procesu s većinom sredstava i da će cijena vjerojatno prestati padati oko 110-120 USD.

Čini se da je raspoloženje na tržištu u ponedjeljak malo pozitivnije nego prošli tjedan, to je dobar signal za tržište jer mogu dolaziti nova sredstva.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 134 USD
 • Srednjoročni otpor: 145 USD
 • Kratkoročna podrška: 123 USD
 • Srednjoročna podrška: 120 USD

XRP trgovačka aktivnost je visoka

1H XRP / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Izvor: OKEx.com

Tijekom vikenda XRP je jednom dosegao 0,1800 dolara. Međutim, kako je cijelo tržište slabilo, cijena je brzo pala ispod 0,1650 dolara, a sada se oporavlja ispod snažnog otpora od 0,1750 dolara. Bikovi su snažno suzbijeni na ovom području i vjerojatno će se vratiti na oko 0,1680 američkih dolara tijekom dana.

Moguće je tretirati nedavni trend po satima kao M dno. Ako cijena ne može probiti 0,1750 američkih dolara u kratkom roku, to može značiti da će se oblikovati ovaj obrazac i predstavlja medvjeđi preokret.

Ulagači bi također trebali primijetiti da je u usporedbi s BTC-om i ETH-om XRP trgovanje trenutno aktivnije. To znači da bi raspon kolebanja kovanice mogao biti veći, pa je kontrola rizika prilikom trgovanja još važnija.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 0,1750 USD
 • Srednjoročni otpor: 0,1820 USD
 • Kratkoročna podrška: 0,1650 USD
 • Srednjoročna podrška: 0,1610 USD

Odricanje: Ovaj materijal ne treba uzimati kao osnovu za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno.

Slijedite OKEx na:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner