Bitcoin se ističe, ali Uniswap je u središtu pozornosti s UNI Launch Hypeom

Market Watch Weekly pregled je kripto tržišta i razvoja svakog tjedna.

Akcija cijena bitcoina (BTC) pokazala je snagu u posljednjih tjedan dana, postigavši ​​6,63%. Vodeća digitalna valuta otvorila se prošlog ponedjeljka blizu 10.300 američkih dolara, a zatim se brzo popela na 10.800 američkih dolara prije ulaska u fazu konsolidacije. U subotu je BTC tiskao tjedni maksimum od 11.179 američkih dolara, prema OKEx BTC spot cijeni, ali cijena je u međuvremenu opala. Ukupno gledajući, Bitcoin se trenutno suočava s otporom od 11.200 USD, dok se snažna podrška može vidjeti oko 10.800 USD.

OKEx-ov BTC Spot 1h grafikon – 9/21. Izvor: OKEx, TradingView

U međuvremenu, niti jedan od glavnih altcoina nije pratio dobitke Bitcoina. Ether (ETH), najbolji izvođač, porastao je samo 4,60%. Zbog visokih prinosa u uzgoju prinosa DeFi, novac uglavnom istječe iz glavnih altcoina.

Najlošije su se pokazali Chainlink (LINK), TRON (TRX) i Polkadot (DOT), odnosno 16,93%, 10,03% i 9,37%. Značajno je da je LINK pao za više od 50% u odnosu na najvišu razinu od sredine kolovoza od 20 dolara i trgovao se ispod linije podrške od 10 dolara do kraja tjedna.

Tjedni povratak glavnih kriptovaluta, 9 / 14–9 / 20. Izvor: TradingView

CME je objavio najnovije (od 15. rujna) bitcoin fjučerse podaci o položaju 19. rujna Cijene bitcoina nastavile su se oporavljati tijekom ovog izvještajnog razdoblja, a otvoreni interes skočio je na 9.383 u odnosu na prethodnih 8.198, što ukazuje da je stabilizacija tržišta omogućila da se sudjelovanje poveća.

Prema izvješću, na računima fondova s ​​polugom zabilježeno je da su njihove duge pozicije blago porasle, s 2.758 na 2.819, dok su se kratke pozicije rekorcirale s 4.661 na 5.224 u istom razdoblju. Ova promjena u OI-u, iako pokazuje oporavak u kratkoročnim kamatama, također ukazuje na to da leveražirani fondovi nisu u potpunosti jasni u pogledu srednjoročnih izgleda.

U međuvremenu, duge pozicije na računima upravitelja imovinom naglo su porasle sa 256 na 717, što ukazuje na jasan bikovski stav. Međutim, za razliku od ovog, u smislu ostalih izvještaja o kojima se izvještava, duge pozicije su pale sa 1.729 na 1.653, a kratke su se porasle s 2.028 na 2.766. Ova razina kratkih pozicija bila je najviša od sredine kolovoza, što ukazuje na nedostatak povjerenja u prošlotjedni skok.

Sve u svemu, među institucionalnim investitorima nema dosljednosti, što je u skladu s neizvjesnošću oko akcije cijena Bitcoina.

Podaci o CME bitcoin fjučersima – Broj dugovanih fondova u odnosu na kratke. Izvor: Quandl

Gledajući DeFi sektor, Uniswap (UNI) nesumnjivo je bio vrhunac prošlog tjedna. UNI je u početku imao cijenu od 3 dolara, a popeo se na čak 8,75 dolara drugog dana uvrštavanja u OKEx, iako se od tada počeo povlačiti. Trenutno se još uvijek trguje iznad 5 dolara, što znači da besplatna zračna kapa od 400 UNI kvalificiranim korisnicima trenutno vrijedi više od 2000 dolara.

Važno je napomenuti da su svi glavni DeFi tokeni bili u padu, s oko 10 tokena koji su ronili više od 20%. Ti su se tokeni prije dva tjedna općenito brzo povećavali i vjerojatno se suočavaju s profitom.

Yearn.finance (YFI) prošli je tjedan izgubio 21,23% vrijednosti, dok je DFI.money (YFII), YFI vilica, imao najgori rezultat, pavši 30,89%. SushiSwap (SUSHI) također je pao za 23,18% zbog konkurencije od pokretanja UNI-a.

Tjedni povratak glavnih DeFi žetona, 9 / 14–9 / 20. Izvor: TradingView

Prema DeBank, decentralizirana burza Uniswap od jutros je ispisala rekordnih 2,2 milijarde dolara u ukupnoj zaključanoj vrijednosti. Decentralizirana razmjena sada je ispred Makera (MKR) i Curve (CRV).

TVL svih DeFi protokola danas je dosegnuo još jedan vrhunac od 11,33 milijarde dolara, što ukazuje na to da je procvat DeFi-a još uvijek u tijeku, a novac i dalje teče u nišu.

Ukupna vrijednost zaključana u DeFi protokolima – 9/21. Izvor: DeBank

Gledajući naprijed ovaj tjedan

Kongres Sjedinjenih Država mogao bi ovaj tjedan pokrenuti još jedan krug gospodarskog poticaja, rješavajući jedan od najvećih uzroka tržišne nesigurnosti u ovom trenutku. U međuvremenu, indeks volatilnosti Cboe, koji je nastavio trgovati bočno prošlog tjedna, trebao bi se pratiti zbog promjena ovog tjedna. Kad se indeks ponovno počne kretati prema gore, tržište dionica i Bitcoin vjerojatno će se suočiti s novim pritiskom.

U kripto, YAM Finance ponovno pokrenut svoj protokol ovog vikenda, dok će Avalanche (AVAX) lansirati svoju glavnu mrežu i započeti svoj početni popis u ponedjeljak. SushiSwap je donio novo glasanje da će dvije trećine novoizgrađenog SUSHI-ja biti zaključano na šest mjeseci, ograničavajući ukupan broj tokena na 250 milijuna, a novo pravilo stupa na snagu za dva dana. Konačno, NEO-ov projekt DeFi, Flamingo, službeno će pokrenuti svoju platformu za rukovanje likvidnošću 23. rujna.

Niste trgovac OKExom? Naučite kako započeti trgovanje!

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke, originalna istraživanja & kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner