Bitcoin premašuje 12 tisuća dolara prije korekcije i oporavka, dok XRP pokazuje znakove života i potražnja za ETH-om traje – Tjedno pratite tržište

Market Watch Weekly

Bitcoin (BTC) je proteklog tjedna bio u vožnji toboganima. Između prošlog ponedjeljka i nedjelje u 04:00 UTC, cijena Bitcoina porasla je s 9.900 na 12.100 dolara i postavila novi maksimum za ovu godinu. Međutim, tržište je tada naglo krenulo na gore, Bitcoin je pao čak 10.422 dolara – svjedočeći povlačenju od 12% u pola sata, prema OKEx Spot cijeni. Vodeća digitalna valuta donekle se oporavila od tada, ali ova nedavna akcija cijena zaslužuje daljnju analizu.

U roku od sat vremena od nedjeljnog pada, preko 1,1 milijardu dolara vrijedne pozicije na cijelom tržištu su likvidirane, uglavnom u Bitcoinu i Eteru. To je označilo najveću likvidaciju od 12. ožujka, što ukazuje na to da su trgovci s dugim pozicijama bili prekomjerno poluženi. Ova ekstremna kretanja cijena također su dovela do nenormalne cijene na nekim razmjenama. Međutim, OKEx je tijekom cijele akcije cijena poslovao bez problema. Štoviše, jednodnevni raspon od 1.500 američkih dolara također je doveo do još jednog povećanja kratkotrajne volatilnosti Bitcoina, vrativši ga na razinu od sredine svibnja od 11,61%.

7D volatilnost Bitcoina (BVOL7D). Izvor: TradingView7D volatilnost Bitcoina (BVOL7D). Izvor: TradingView

Unatoč velikom padu u nedjelju, Bitcoin se oporavio na 11.100 dolara, zatvarajući + 11,67% na tjednoj bazi. Štoviše, najveća kripto imovina na svijetu porasla je za 24% u srpnju i ostvarila je godišnji povrat od 60%.

Što se tiče altcoina s velikom kapitalizacijom, prošli je tjedan najbolji rezultat XRP, rast od 37,21%. XRP je prekinuo osmodnevnu pozitivnu trgovinsku sesiju i postigao 50% tjednog povrata prije velikog pada.

Prošlotjedni generator zamaha, Ether (ETH), s druge strane, porastao je na iznad 415 dolara za 30 minuta u ranim jutarnjim satima u nedjelju ujutro, što je novi maksimum koji se nije vidio od kolovoza 2018. Zatim je pao na 327,8 dolara, što je više od 20% . No, brzi skok koji je uslijedio također je omogućio Ethereum novčiću da ostvari 20,34% tjednog dobitka.

Litecoin (LTC) prikupio je tjedni povrat od 18,29%, dok je BTC vilica Bitcoin Cash (BCH) i njegova vilica, Bitcoin SV (BSV), porasli za oko 15%. Cardanoova Ada (ADA), međutim, izgubila je zamah nakon završetka svoje najnovije nadogradnje Shelley, padajući 7,24% u prošlom tjednu.

Tjedni povratak glavnih kriptovaluta 7 / 27–8 / 2. Izvor: TradingViewTjedni povratak glavnih kriptovaluta 7 / 27–8 / 2. Izvor: TradingView

U decentraliziranom financijskom sektoru tržište ostaje vruće. Nekoliko je projekata DeFi-a u posljednjih tjedan dana poraslo za preko 40%. Među njima je cijena yearn.financea i dalje stabilna i iznosi preko 4.000 USD. A verzija Bancor (BNT) V2 objavljena je 1. kolovoza, s prvim trgovačkim parom LINK / BNT.

Povećanje usvajanja DeFi-a može potaknuti potražnju za eterom, što zauzvrat može povećati cijenu ETH-a i ukupni entuzijazam na tržištu kriptovaluta. Prema DeFiPulse, ukupna vrijednost zaključana u DeFi-u prvi je put premašila 4 milijarde dolara, mjerni podatak koji je od početka godine narastao za oko 800%.

Ukupna vrijednost zaključana u DeFi-u. Izvor: DeFiPulseUkupna vrijednost zaključana u DeFi-u. Izvor: DeFiPulse

Tehnička analiza

Na BTC tjednom grafikonu tijelo prošlotjednog svijećnjaka još uvijek nije prešlo svoje maksimume iz prošlog kolovoza. Cijena je naglo pala nakon što je dosegla maksimum na području od 12.000 dolara, što ukazuje na snažan otpor i pritisak prodaje na toj razini.

Iako ukupni bikovski obrazac nije jasno uništen, a ključna razina podrške od 10.700 USD još uvijek ostaje, kratkoročno ćemo možda primijetiti određeni pritisak prema dolje.

OKEx BTC Spot cijena 1W grafikon - 8/3. Izvor: OKEx, TradingView OKEx BTC Spot cijena 1W grafikon – 8/3. Izvor: OKEx, TradingView

Za usporedbu, ETH je u jačem trendu. ETH / BTC u posljednje vrijeme dosežu godišnji maksimum zbog snažne potražnje. Jednomjesečna korelacija između njih dvoje također je sve niža, na 53%, znatno ispod brojke od 79% od prije mjesec dana.

Budući da DeFi projekti otvaraju više mogućnosti, postoji velika vjerojatnost da će trenutni zamah nastaviti pokretati potražnju za ETH.

Cijena etera kao% cijene Bitcoina. Izvor: skewCijena etera kao% cijene Bitcoina. Izvor: iskriviti

Gledajući naprijed ovaj tjedan

Makro trenutni događaji koji utječu na tržišni smjer ovog tjedna i dalje će biti američko-kineski odnosi i broj epidemija koronavirusa. Izvještaj o neplatišnim platnim spiskovima koji će biti objavljen u petak također može izazvati kratkoročna previranja na tržištu.

U kripto prostoru, Uniswap iz TRON-a (TRX) bit će pokrenut 17. kolovoza, a QTUM započinje svojim hard forkom i ulaganjem do kraja kolovoza.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke, originalna istraživanja & kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner