Bitcoin ostaje bikovit jer tržište čeka povlačenje i trgovci počinju stvarati profit

Futures Friday je tjedni pregled tromjesečnih terminskih termina na Bitcoin na OKExu.

Bitcoin (BTC) je sada u sedmom tjednu aprecijacije aprecijacije, a najnoviji skup započinje u ponedjeljak ovog tjedna i doseže najviših 18.485 dolara u srijedu, prema cijeni indeksa OKEx BTC. Iako BTC indeks trenutno iznosi 18.225 USD, OKEx Quarterly Futures (BTCUSD1225) trguje na oko 18.475 USD s premijom od 250 USD, ili približno 1,40%, iznad cijene indeksa.

U prošlotjednom članku Futures Friday primijetili smo kako podaci trgovanja OKEx-om pokazuju kako Bitcoin još uvijek ima prostora za rast unatoč maloprodajnim strahovima, a ako se cijena uspije probiti kroz razinu otpora od 16 000 USD, mogla bi nastaviti bikovski zamah.

Ovaj tjedan, iako je cijena porasla za gotovo 2000 američkih dolara, nekoliko podataka o trgovanju OKEx-om još uvijek se ne pregrijava, a investitori su oprezni približava li se cijena vrhu ove faze. Omjer posudbe s maržom također je značajno opao jer su trgovci s polugom s polugom počeli uzimati dobit. U međuvremenu, visoki otvoreni interes svih vremena prisilio je trgovce na suočavanje s rizikom.

Međutim, kupovina moći od institucija još je uvijek snažna i glavni je pokretač nastavka Bitcoina. Od 18. studenoga imovina Grayscale Bitcoin Trusta pod upravom porasla je na 10 milijardi USD s 1,9 milijardi USD početkom godine, što je rast od približno 426% u 2020..

OKEx BTC kvartalni terminski poslovi (BTCUSD1225), od 20:00 UTC, 20. studenoga Izvor: OKEx, TradingView

Očitavanje podataka o trgovanju OKExom

Posjetite stranicu podataka o trgovanju OKEx da biste istražili više pokazatelja.

BTC omjer dugo / kratko

Za razliku od prošlog tjedna, odnos BTC-a dugo / kratko ovaj je tjedan otprilike trčao u skladu s kretanjem cijena, iako s određenim kašnjenjem. To je u osnovi odražavalo činjenicu da trgovci na malo progone skokove i padove cijena.

Omjer je u ponedjeljak dosegao dno od 0,75, kada su kvartalne cijene terminskih ugovora premašile 17 000 USD, a u četvrtak ujutro dosegle najviši tjedan od 0,93 kada je cijena dosegla 18 000 USD. Trenutno omjer još uvijek ne odražava bilo kakav FOMO osjećaj, što je dobar znak za daljnji rast cijena.

Vrijeme prikupljanja podataka: 13.11. 13:00 UTC do 20.11. 06:00 UTC

Omjer dugo / kratko uspoređuje ukupan broj korisnika koji otvaraju duge pozicije naspram onih koji otvaraju kratke pozicije. Omjer se izračunava iz svih terminskih i vječnih zamjena, a duga / kratka strana korisnika određuje se njihovom neto pozicijom u BTC-u.

Na tržištu derivata, kad god se otvori duga pozicija, uravnotežuje se kratkom pozicijom. Ukupan broj dugih pozicija mora biti jednak ukupnom broju kratkih pozicija. Kada je omjer nizak, to znači da više ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

S tromjesečnim terminskim ugovorima koji trebaju isteći za otprilike mjesec dana, razine premija počinju se smanjivati ​​zbog utjecaja vremenskog propadanja. Unatoč povećanju cijene BTC za 2.000 dolara ovog tjedna, razina premije sada ostaje usporediva s prošlogodišnjih 250 dolara, ili 1,45%, što je i dalje zdravo i odražava raspoloženje bikovskog tržišta. 

Vrijeme prikupljanja podataka: 13.11. 13:00 UTC do 20.11. 06:00 UTC

Ovaj pokazatelj prikazuje tromjesečnu fjučers-cijenu, cijenu spot indeksa i također osnovnu razliku. Osnova određenog vremena jednaka je kvartalnoj terminskoj cijeni umanjenoj za cijenu spot indeksa.

Cijena terminskih ugovora odražava očekivanja trgovaca o cijeni Bitcoina. Kad je osnova pozitivna, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kada je osnova negativna, to znači da je tržište medvjedasto.

Osnova kvartalnih terminskih ugovora može bolje ukazivati ​​na dugoročni trend na tržištu. Kad je osnova visoka (bilo pozitivna ili negativna), to znači da ima više prostora za arbitražu.

Otvorene kamate i obujam trgovanja

U srijedu je Bitcoin brzo povukao 1.000 dolara nakon nedavnog maksimuma, što je dovelo do toga da je velik broj dugih pozicija likvidiran. Nakon toga, cijena je prešla u fazu konsolidacije sa značajnom kratkoročnom volatilnošću.

To se također odrazilo na promjenu otvorenog interesa, a OI je u srijedu postavio najvišu razinu od 1,2 milijarde dolara prije nego što je brzo pao na 1,1 milijardu dolara. Međutim, OI je danas opet porastao i sada se opet nagomilao na 1,186 milijardi dolara.

Skupni otvoreni interes na svim burzama također je danas dosegnuo najvišu razinu danas na 6,5 ​​milijardi dolara, prema podaci iz iskosa, što je 0,4 milijarde dolara više od prošlog petka. OI za CME također je dosegnuo milijardu dolara, što znači da institucionalne aktivnosti ostaju neometane.

Vrijeme prikupljanja podataka: 13.11. 13:00 UTC do 20.11. 06:00 UTC

Otvoreni interes predstavlja ukupan broj preostalih terminskih terminskih ugovora / swapova koji nisu zatvoreni određenog dana.

Obujam trgovanja je ukupan obim trgovanja fjučersima i vječnim zamjenama u određenom vremenskom razdoblju.

Ako postoje 2.000 dugih ugovora i 2.000 otvorenih kratkih ugovora, otvoreni interes bit će 2.000. Ako se volumen trgovanja poveća i otvoreni kamate smanje u kratkom vremenskom razdoblju, to može ukazivati ​​na to da je puno pozicija zatvoreno ili prisiljeno na likvidaciju. Ako se povećaju i obim trgovine i otvorene kamate, to znači da se otvorilo puno pozicija.

Omjer posudbe BTC marže

Omjer posudbe BTC marže pokazao je pad kako su cijene rasle, što je možda posljedica ostvarivanja dobiti na tržištu s polugom na licu mjesta. Omjer je pao s 12,0 na sadašnjih 7,7 u tri dana, ali niže razine poluge također znače da se tržište ne pregrijava ovom aprecijacijom cijena.

Vrijeme prikupljanja podataka: 13.11. 13:00 UTC do 20.11. 06:00 UTC

Omjer posudbe marže podaci su trgovanja na promptnom tržištu koji pokazuju omjer između korisnika koji su posudili USDT u odnosu na BTC u USDT vrijednosti tijekom određenog vremenskog razdoblja.

Ovaj omjer također pomaže trgovcima da sagledaju raspoloženje na tržištu. Općenito, trgovci koji posuđuju USDT namjeravaju kupiti BTC, a oni koji posuđuju BTC žele ga kratiti.

Kada je omjer maržnog pozajmljivanja visok, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kad je niska, to znači da je tržište medvjedasto. Ekstremne vrijednosti ovog omjera povijesno su ukazivale na preokret trendova.

Uvid trgovca

Robbie, investicijski analitičar OKEx-a

Nakon sedam uzastopnih tjedana dobitka, jasno je da svi počinju razmatrati rizik od povlačenja. To bi mogao biti i jedan od razloga zašto se podaci o trgovanju OKEx-om ne pregrijavaju nakon nove pumpe od 2000 dolara.

S tehničke strane, TD sekvencijalni indikator poziva fazni vrh. TD 9 je signal prodaje, koji se pojavio na dnevnom grafikonu od četvrtka, a vjerojatno će se prikazati i za tjedni i za mjesečni grafikon u ponedjeljak.

S obzirom na to, zasad je nejasno hoće li se dogoditi duboki preokret ili ne. Tržište odražava bikove trke u svim vremenskim okvirima, a s donje strane zona između 16.500 i 17.000 američkih dolara vjerojatno će pružiti snažnu podršku.

Niste trgovac OKExom? Naučite kako započeti trgovanje!

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner