Ako se Bitcoinova 4-satna razina može probiti kroz MA (60), 6.950 dolara može postati središnja os ovog mjeseca konsolidacijskog trenda: Crypto Market Daily

Srijeda, 22. travnja: Vrhunska kripto tržišta bilježe blagi dobitak tijekom protekla 24 sata.

Bitcoin (BTC) i dalje trguje nešto ispod 7.000 američkih dolara, bilježeći oporavak od 2 posto na dan.

Ethereum (ETH) porastao je za gotovo 3 posto, zadržavajući se u rasponu s gornjom granicom od 176 dolara.

Rippleov XRP narastao je za oko 1,5 posto u posljednja 24 sata, trgujući po cijeni od 0,1856 dolara.

Hoće li BTC slomiti MA (60) i 6.950 dolara?

1H grafikon BTC / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Izvor: OKEx.com

Jučer se BTC privremeno stabilizirao nakon što je pao na 6750 dolara. Trend se nastavio kolebati u rasponu od 6.750 do 6.950 USD tijekom sljedećih nekoliko sati. Gornji otpor je jasan, a mali raspon kretanja sada je manji od 100 USD. 

Tim za analizu tržišta OKEx vjeruje da se odskok s jakim volujskim volumenom koji se dogodio danas u 01:00 HKT može koristiti kao osnova za procjenu kratkotrajne snage bikova.

Opseg trgovine tijekom tog sata bio je najviši u gotovo 10 sati, ali cijena je samo nakratko testirala 6.950 dolara i brzo pala. U određenoj se mjeri može utvrditi da je kratkotrajni otpor i dalje oko 6.950 USD.

S obzirom na to da se 6750 američkih dolara može tretirati kao kratkoročna podrška, kada se trend probije kroz bilo koju od gornje dvije točke, može se koristiti za privremeno predviđanje smjera kretanja.

Ulagači bi trebali biti svjesni da je bolje pričekati više od četiri sata da vide hoće li trend istodobno slomiti MA (60) i 6.950 USD. Važno je potvrditi da je probijanje racionalno, a otpor prema gore i dalje iznosi oko 7.200 – 7.300 USD.

BTC 4H tablica pokazuje da je MA (60) učinkovit otpor

4H grafikon BTC / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Izvor: OKEx.com

4-satni grafikon Bitcoina također pokazuje da je trend trenutno suzbijan od strane MA (60). Jasno je vidjeti na ovoj razini grafikona da je MA (60) prethodno dao cijeni dovoljno potpore i otpora, stoga se to trenutno može tretirati kao učinkovit otpor.

Međutim, kakve su šanse da se trend može probiti kroz ovaj pomični prosjek? Ovisno o razini volumena bika u sljedećih nekoliko sati, ako glasnoća ukazuje na tendenciju povećanja, moguće je učinkovito izbijanje. Inače, investitori bi trebali paziti na lažno lomljenje.

Identificiranje oblika svijećnjaka također može prosuditi učinkovitost proboja. Ako se u sljedećih nekoliko sati svaki satni svijećnjak zatvori dugom gornjom linijom sjene, to znači da postoji veliki prodajni pritisak oko tog područja i šanse za racionalni proboj su ograničene.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 6.950 USD
 • Srednjoročni otpor: 7.200 USD
 • Kratkoročna podrška: 6750 USD
 • Srednjoročna podrška: 6.550 USD

ETH ima kratkoročnu podršku od 166 USD

1H ETH / USD trajni podaci o zamjeni. Izvor: OKEx.com

166 dolara je potvrđeno kao snažna razina podrške za ETH u bliskoj budućnosti, ali otpor iznad 175 dolara još uvijek je teško slomiti u kratkom roku. Nedavno se ova razina dva puta pokazala valjanim otporom.

Od točke volumena, posljednja dva puta kada je testirano 175 dolara, bikovski volumen je čak mogao držati na visokoj razini, ali pokušaji su i dalje propali. S trenutnim razinama volumena gotovo je nemoguće napraviti valjanu proboj ako na tržište više ne uđu bikovski fondovi.

Stoga će se trend vjerojatno zadržati između 166 i 176 dolara, a, kao što je jučer spomenuto, šokantan je proces oblikovanja desnog ramena. Trend uvijek bira smjer nakon formiranja uzorka.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 175 USD
 • Srednjoročni otpor: 189 dolara
 • Kratkoročna podrška: 166 USD
 • Srednjoročna podrška: 155 USD

0,1865 dolara je tvrda razina otpora za XRP

4H XRP / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Izvor: OKEx.com

Kao što pokazuje četverosatni grafikon, iako je XRP privremeno podržavao 0,1820 dolara, bikovi teško mogu čak i cijenu povisiti iznad otpora od 0,1865 dolara. Ako je ovaj položaj uvijek potisnut trend, vjerojatno će cijena opet pasti na 0,1780 dolara.

Crveni krugovi na grafikonu pokazuju da je nivo otpora blizu 0,1865 dolara težak. Iako će se lom dogoditi u kratkom vremenu s bikovskim količinama, lako može doći do brzog pada cijene bez povećane količine.

Ulagači bi trebali primijetiti da povlačenje dna jučer nije nastavilo nedavno nedavno pravilo dna. To može značiti da je rizik pada cijene sve veći. Nužno je usredotočiti se na valjanost 0,1780 USD u kratkom roku.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 0,1865 USD
 • Srednjoročni otpor: 0,1885 USD
 • Kratkoročna podrška: 0,1820 USD    
 • Srednjoročna podrška: 0,1780 USD

Odricanje: Ovaj materijal ne treba uzimati kao osnovu za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir vašu razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno.

Slijedite OKEx na:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner