OKExChain nadoknađuje razvoj javnog lanca, ne samo kao proširenje OKEx-a

Usred brzog razvoja blockchain industrije, konkurencija među industrijskim divovima eskalirala je na novu visinu – javni lanac, jednu od najvažnijih blockchain infrastruktura. OKChain testnet, komercijalni javni lanac koji je razvio OKEx, nedavno je pokrenut i omogućuje validatorima pokretanje čvorova na njemu. Osim toga, OKChain je pokrenuo svoj prvi Hackathon za promicanje stvaranja decentraliziranih aplikacija u svojoj globalnoj zajednici.

U roku od samo dva mjeseca nakon pokretanja, OKChain je u aprilu već prenio svoj kôd na Github, dok najraniji pokretač u sferi javnog lanca još uvijek nije otišao s otvorenim kodom. U svibnju je OKChain lansirao verziju 0.10, otkrivajući mehanizam za odabir validatora i dividendu i postao prvi javni lanac razvijen kripto razmjenom koji podržava pristup nezavisnih institucija.

“Pridržavajući se izvornog duha blockchaina, OKChain neće postati produžetak razmjene, već neovisna ekologija. Radujemo se zajedničkoj izgradnji otvorenog, decentraliziranog, praktičnog i raznolikog ekosustava s našim globalnim korisnicima “, rekao je Jay Hao, izvršni direktor tvrtke OKEx. “Sada korisnici mogu ostvariti svoju volju putem mehanizma glasanja, razviti vlastiti DEX ili dApp i slobodno uvrstiti svoje trgovačke parove na temelju najnovije verzije testne mreže OKChain.”

Prvi hackathon

OKChain sada poziva vrhunske globalne programere da sudjeluju u “Hackathonu”, kako bi stvorili usluge i proizvode temeljene na OKChainu, uključujući razvojne alate, proizvode za delegator usluge, dodatak za tržišno računanje, SDK i proizvode za pružanje usluga. Kampanja je otvorena do 20. srpnja 2020. godine, a pobjednik kao nagradu može dobiti ekvivalent OKB-a do 5000 USD.

Kako se sve više programera i korisnika pridruži testnoj mreži OKChain, testiranje OKChaina može se znatno ubrzati, a očekuje se da će glavna mreža OKChaina uskoro biti pokrenuta.

OKChain, „Fundamentalist“ istinske decentralizacije

Za razliku od ostalih razmjenskih javnih lanaca, OKChain je najdecentraliziraniji, fundamentalist javnih lanaca. OKChain u potpunosti koristi prirodu peer-to-peer mreže, primjenjujući nepovratnost i učinkovitu autonomiju u svom izvornom kodu, što znači da svi sudionici OKChaina, uključujući njegovog programera OKEx, nisu u mogućnosti kontrolirati ili manipulirati javnim lancem.

Usvajanjem „peer-to-peer mreže“, OKChain omogućuje visoku autonomiju čvorovima trkača, umjesto da zahtijeva od čvorova da predaju prijedlog javnom lancu „guverner“ prije svakog poteza poput ostalih razmjenskih javnih lanaca. Na primjer, trkači čvorova mogu odlučiti navesti ili ukloniti bilo koju kriptovalutu ili trgovinski par, ili samostalno razviti DEX i dApp, bez potrebe da prethodno pribave bilo kakvo dopuštenje.

Mehanizam glasanja također jamči da OKChain ostaje decentraliziran. Bilo koji vlasnik OKT-a (izvorni token OKChain-a) koji je uložio OKT-a, može odabrati da postane „Obični glasač“ koji će izravno glasati za validatore ili prenijeti svoju glasačku moć na drugi račun, nazvan „proxy glasač“ koji će glasati u njihovo ime. Svaki birač smije glasati za do 30 kandidata za potvrđivanje, a bit će izabran 21 vodeći potvrđivač s najvećim brojem glasova.

Dokazano je da je „odabir nekoliko dobrih“ tolerantniji na kvarove od „odabira najboljeg“. Osim toga, to također može oslabiti utjecaj velikih nositelja OKT-a, posebno u početnoj fazi pokretanja glavne mreže OKChain, izbjegavajući mogućnost da nekolicina ljudi manipulira javnim lancem.

Jedini lanac s inflatornim ekonomskim modelom

U usporedbi s drugim razmjenskim javnim lancima, OKChain je jedini lanac koji izdaje novi token, OKT, koji djeluje kao izvorni token. Stoga je OKT jedini inflacijski izvorni žeton među svim razmjenskim javnim lancima.

Proturječnost između inflacije i deflacije zapravo odražava različite zahtjeve između dva igrača koja su uključena u ekosustav javnog lanca – žetona i korisnika javnog lanca (uključujući programere dApp-a).

Hodleri žetona nadaju se da će cijena tokena rasti kako bi se ostvarila dobit, dok će previsoka cijena tokena povećati troškove korištenja tokena i smanjiti aktivnu razinu javnog lanca, što drugi korisnici žele izbjeći.

Deflacijski model pogoršat će sukob interesa između korisnika i djece. Kako naknade i dalje rastu, smanjuje se broj korisnika i prihod od naknada. Vrijednost javnog lanca i njegovog izvornog tokena u konačnici će se izgubiti.

OKChain je unaprijed zaobišao taj problem izdavanjem OKT-a, umjesto korištenja OKB-a, globalnog korisničkog tokena koji je usvojio OKEx, jer je OKB sada apsolutno deflatorni token.

Najnovija verzija smanjuje troškove čvorova, a nudi više izvora prihoda

U verziji 0.10, OKChain je predstavio koncept „OpenDEX modela“ i „DEX operatora“, prema kojem će OKChain čvorovima pružiti svu potrebnu tehnologiju. Istodobno, razlikovat će se javni operator lanca i DEX operator, koji su u većini slučajeva kombinirani kao jedan, što znači da čvorovi ne samo da ne moraju plaćati visoke troškove za poslužitelj i tehnologiju, već će posjedovati i budući kontinuirani koristi.

Sudjelovanjem u OKChainu putem različitih identiteta, korisnici mogu ostvariti višestruku korist od, na primjer nagrade za generiranje blokova, nagrade za glasanje, naknade za podudaranje, naknade za transakcije itd.

Kraj

O OKExu

Najveće i najraznolikije svjetsko tržište kriptovaluta, OKEx, je mjesto gdje globalni kripto trgovci, rudari i institucionalni investitori dolaze kako bi upravljali kripto imovinom, poboljšali mogućnosti ulaganja i rizike zaštite. Pružamo spot i derivate trgovanje, uključujući terminske pogodnosti, vječnu zamjenu i opcije, glavnih kriptovaluta, nudeći investitorima veliku fleksibilnost u formuliranju njihovih strategija za maksimiziranje dobitaka i ublažavanje rizika.

Kontakt za medije:

Vivien Choi

E-mail: [e-pošta zaštićena]

@vivienchoi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner