Származtatott ügyletekkel kereskedők: Magasabb érdeklődés az ETH iránt, mint a BTC

Kattintson a fenti képre a regisztrálj és legalább 5 USDT-t (vagy más egyenértékű kriptovalutát) befizetni vagy kereskedni, hogy 3 USDT-t keressen

Key Takeaways

  • A származékos piacok a közelmúltban nagyobb érdeklődést mutattak a iránt ETH inkább mint BTC, mivel a kereskedők hajlandóbbak a második legnagyobb kriptográfia fogadására.
  • Az adatokból az is kiderül, hogy a jelenlegi trend ETH nagyobb valószínűséggel képes fenntartani.
  • BTC úgy tűnik, hogy a származékos kereskedők biztonságban játszanak, nem pedig spekulatívak.

Új pénz kerül az ETH piacára

A nyitott érdeklődés változásai létfontosságú mutatók annak bemutatására, hogy új pénz kerül-e a piacra. A Skew adatai azt mutatják, hogy a ETH a határidős és csereügyletek május közepe óta folyamatosan nőnek, a szám egy hónap alatt elérte a legmagasabb szintet. A nyílt érdeklődés emelkedő tendenciája arra is utalhat, hogy a meglévő piaci trend lendületet vehet. Ezért valószínűleg folytatódik.

Ellentétben, BTC határidős és swap nyitott kamatok az OKEx iránt kissé fenntartják a jelenlegi szintet. Bár nem számítunk a BTC Rövid távon az OI csökkenő tendenciának tűnik. Bár az OI csökkenése csak a kép része lehet, a piac viszonylag vonakodik fogadni BTC árak jelenleg.

1a. Ábra: ETH futures & Cserélje az OI-t az OKEx-re. 1b. Ábra: BTC határidős ügyletek & Cserélje az OI-t az OKEx-re

Forrás: Skew

Az ETH implikálja a volatilitás egyensúlyát, míg a BTC csökken

A hallgatólagos volatilitás szélesebb képet adhat a piacokról. Ezt látjuk ETHIV-e helyreállt és viszonylag stabil a május 20-i visszaesés után, ott ETHUSDT nem sikerült 215 szintet biztosítani és 206 területre vonult vissza.

Másrészt a IV BTC az utóbbi időben viszonylag ingadozó volt, főleg a bitcoin, amelyet 10000 szinten ismét erős elutasítás várt.

Az OKEx Technical Weekly kiemelte, hogy a nagyobb kriptók kedvelik BTC és ETH nem sikerült megtörniük a fő ellenállási szinteket (BTC: 10000; ETH: 220). Tekintettel arra, hogy az első és a második legnagyobb rejtjel mindkettő nem tudta megtörni döntő ellenállási szintjét, a IV elmondhatja nekünk, hogy ETH viszonylag kedvezőnek tűnik, vagy legalábbis hajlandóbb fogadni a kereskedők részéről. Ezzel szemben a BTCIV-e azt sugallhatja, hogy a kereskedők nem biztos, hogy még mindig nem tisztázottak a kripto rövid távú irányában.

2a. Ábra: ETH implicit volatilitás 2b. Ábra: BTC implicit volatilitás

Forrás: Skew

Az ETH swap bázis pozitív, a BTC negatív

Ennek alapja az azonnali ár és a határidős ár közötti különbség. Ismét a rövid távú kereslet és termékkínálat a fő tényező, amely mozgathatja az alapot. A pozitív alap azt jelenti, hogy a kereskedők hajlandóak voltak prémiumot fizetni a határidős ügyletek megvásárlásáért. Hasonlóképpen, a negatív bázis azt jelenti, hogy a határidős ügyletek diszkonton kereskedtek, ami azt jelenti, hogy a határidős ár alacsonyabb, mint az azonnali.

A Skew adatai azt mutatják, hogy a ETHUSD az OKEx-re cserélés főként a pozitív oldalon volt, míg az BTCUSD úgy tűnik, hogy a swap nemrégiben fordult meg. Míg az alap néha ingadozhat, a kereskedőknek szorosan figyelniük kell az alap változását.

3a ábra: OKEx ETHUSD csere – 3b ábra: OKEx BTCUSD csere Coinbase ETHUSD alapja – Coinbase BTCUSD alapja

Forrás: Skew

Ugyanolyan valószínűséggel törik meg a kulcsellenállásokat júniusban az ETH és a BTC esetében

Az opciós piacok adatai mindig piaci színt adhatnak a kereskedők és a befektetők számára, hogy értékeljék a többi piaci szereplő megközelítését, és a valószínűségi szám érdekes lehet.

Mint a cikkben korábban említettük, mindkettő BTC és ETH fő ellenállási szintjeik nemrégiben elutasították. Bár a fenti adatok arra utalhatnak, hogy a kereskedők hajlandóbbak fogadni ETH, az opciós piac azonban azt mutatja, hogy annak valószínűsége ETH hogy június végéig 220 felett van, ez csak körülbelül 28%, miközben annak valószínűsége BTC az, hogy június végéig 10000 felett van, körülbelül 29%.

Más szavakkal, úgy tűnik, hogy az opciós piac úgy véli, hogy csak annak az esélye volt kb. 1/3-nak, hogy a két vezető kriptó június végéig megtörje a két említett kulcsellenállást. Érdemes megjegyezni, hogy a valószínűségi számok a piaci viszonyoknak megfelelően folyamatosan változnak.

4a. Ábra: Prob. x ETH értéke lejáratonként x $ felett. 4b. Ábra: Prob. X BTC érték lejáratonként

Forrás: Skew

BTC eladási / hívási arány 6 hónapos csúcsban

Voltunk takarás BTCPut / call aránya, mielőtt a bitcoin feleződik. Úgy gondoljuk, hogy az emelkedő eladási / vételi arány azt jelzi, hogy az opciós kereskedők arra összpontosítottak, hogy fedezzék a lefelé mutató kockázatot BTC árak helyett spekulatív kereskedelemre való felállítást.

Mivel BTC a 9000 szint közelében mozog, a put / call arány olyan szintre emelkedett, ahol BTC május elején megérintette a 10000-at. Ez azt jelezheti, hogy az opciós kereskedők nem számíthatnak a BTC az ár visszapattanása a jelenlegi szinten.

5. ábra: BTC eladási / hívási arány

Forrás: Skew

Szerző: Cyrus Ip

Kutatási elemző, OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner