Jaxx novčanik: Svladajte vodič za pregled kripto korisnika

Jaxx

Jaxx je novčanik za kriptovalute koji vam omogućuje sigurno upravljanje s više od 85 kriptovaluta. U našem pregledu saznajte sve što trebate znati o Jaxxu i kako to danas radi.

Što je Jaxx?

Jaxx je blockchain novčanik s više platformi prepun korisnih značajki. Jaxx vam omogućuje razmjenu kovanica, pregled ukupnog portfelja, praćenje tržišta i praćenje vijesti o kriptovalutama, sve iz jedne aplikacije.

Jaxx novčanik

Od prosinca 2019. Jaxx podržava 80+ kriptovaluta, omogućujući vam pregledavanje stanja, pregled povijesti transakcija i detaljne informacije o kovanicama za bilo koju od podržanih kriptovaluta..

I, poput ostalih kripto novčanika, Jaxx također ima ugrađenu podršku ShapeShift, što znači da kriptovalute možete trenutno zamijeniti unutar svog novčanika bez da ih prebacujete na razmjenu. Trenutno kupujte i prodajte digitalnu imovinu poput BTC-a, ETH-a ili LTC-a, između ostalih kriptovaluta, koristeći ShapeShift.

Jaxx je dostupan za stolne uređaje (za Windows, Mac OS X ili Linux), za preglednike (putem proširenja za Chrome) ili za mobilne aplikacije (za Android ili iOS).

Jaxx recenzija

Tehnički se Jaxx sastoji od dvije odvojene platforme, uključujući Jaxx Classic i Jaxx Liberty. Jaxx Liberty je ažurirana verzija novčanika, a to je novčanik koji velika većina korisnika Jaxxa danas koristi. To je vodeća verzija Jaxxa. Jaxx Classic je starija verzija Jaxx novčanika koja nije ažurirana od veljače 2019. i neće se ažurirati u budućnosti, iako je neki korisnici i dalje koriste.

Nastavite čitati kako biste otkrili najbolje značajke Jaxxa, kako koristiti Jaxx i još mnogo toga.

Jaxx značajke

Jaxx koristi

Više od 85 podržanih kriptovaluta: Jaxx podržava više od 85 kriptovaluta, uključujući sve glavne kriptovalute. BTC, ETH, DASH, ETC, BCH, REP, LTC, ZEC, RSK, DOGE, ICN, GNT, GNO, DGD, BCAP, CVC, STX, POE, MCI i QTUM samo su neke od kriptovaluta koje podržava Jaxx.

24/7 korisnička podrška: Zajedno s Coinomi, Jaxx je jedan od rijetkih novčanika koji nudi 24/7 korisničku uslugu. Većina kripto novčanika nudi samo osnovnu korisničku uslugu, a sigurno ne nude korisničku uslugu 24/7.

Lokalno pohranjeni privatni ključevi: Kao i većina kripto novčanika na strani klijenta, Jaxx pohranjuje vaše privatne ključeve na vaš vlastiti uređaj. Lokalno pohranjeni privatni ključevi vaši su i samo vaši. Jaxx nema pristup vašim privatnim ključevima, a Jaxx ne može pristupiti vašim privatnim ključevima niti ih petljati na bilo koji način.

Zaštita lozinkom: Jaxx vam omogućuje postavljanje lozinke prilikom prvog postavljanja novčanika. Također možete prilagoditi Jaxx tako da traži lozinku svaki put kad pošaljete transakciju, pokrenete ShapeShift ili izvršite druge ključne funkcije.

Izraz za sjeme od 12 riječi za sigurnosne kopije: Vratite svoj Jaxx novčanik u bilo kojem trenutku unosom svoje riječi od 12 riječi na bilo kojem uređaju. Ova početna fraza omogućuje vam pristup Jaxx sredstvima s bilo kojeg uređaja – recimo, ako izgubite pristup uređaju na kojem je Jaxx izvorno instaliran. Čuvajte ovu frazu sjemena od 12 riječi. Ako izgubite pristup ovoj početnoj frazi, tada se vaš Jaxx novčanik neće moći vratiti.

Nikad hakirano: Jaxx nikada nije hakiran kao rezultat ranjivosti na kraju Jaxxa. Međutim, Jaxx priznaje da su neki korisnici izgubili sredstva u Jaxxu zbog “sigurnosnih pogrešaka samih sebe”, poput nezaštićenih Wi-Fi mreža ili računala zaraženih zlonamjernim softverom.

Slanje i primanje transakcija: Kao i svaki kripto novčanik, Jaxx vam omogućuje slanje i primanje transakcija koristeći bilo koju od podržanih kriptovaluta. Samo odaberite kriptovalutu koju želite poslati ili primiti, a zatim izvršite transakciju.

Razmjena sa ShapeShift: Jaxx ima ugrađenu podršku za ShapeShift, što znači da možete odmah prenijeti bilo koju svoju Jaxxovu kripto imovinu bez napuštanja aplikacije. Kao i kod svake ShapeShift integracije, platit ćete malu naknadu (0,25% do 0,50% po trgovini) i prije sklapanja posla trebate se registrirati za ShapeShift.

Pratite Blockchain vijesti: Jaxx ima cjeloviti modul vijesti koji vam omogućuje svakodnevne vijesti i ažuriranja o blockchainu iz niza pouzdanih izvora. Ako želite biti u toku s najnovijim kripto vijestima dok istodobno pratite svoj portfelj, onda vam Jaxx to omogućuje.

Pratite tržišne podatke: Jaxx također ima cjeloviti sustav praćenja kripto tržišta koji vam omogućuje da pratite top 100 kripto imovine prema tržišnoj kapitalizaciji, usporedite promjene cijena, vidite promjene na tržištu i pratite trendove. Ne trebate napustiti aplikaciju kripto novčanika da biste pratili promjene na tržištu.

Blockchain Explorer: Jaxx ima ugrađeni blockchain istraživač. Možete provjeriti stanja i podatke o transakcijama u više blokova. Pogledajte bilo koju povijesnu bitcoin transakciju ili Ethereum transakciju, na primjer.

Dostupno za više uređaja: Jaxx je dostupan za Android, iOS, Windows, Mac, Linux i Chrome (putem proširenja). Bez obzira tražite li kripto novčanik za mobitel, stolno računalo ili preglednik, Jaxx će možda moći raditi za vas.

Korisniku ugodno: Kao i svaki dobar kripto novčanik, i Jaxx je user-friendly. Svatko je lako koristiti je li nov u kriptovaluti ili iskusan.

Bez naknade: I, kao i većina kripto novčanika, Jaxx ne naplaćuje nikakve naknade. Jaxx vam omogućuje deponiranje ili podizanje kriptografije na ili iz vašeg novčanika bez dodatnih naknada. Kao i za bilo koji novčanik, morat ćete platiti sve primjenjive mrežne naknade.

Br. 2FA: Jedna stvar koja razlikuje Jaxx od ostalih kripto novčanika je ta što ne postoji dvofaktorska provjera autentičnosti (2FA). Ostali novčanici omogućuju vam dodavanje sekundarnog uređaja (poput broja mobilnog telefona ili mobilne aplikacije) kao “drugog čimbenika” za autorizaciju dodatnih transakcija. Jaxx nema tu značajku.

Stvorite QR kodove za određene iznose: Želite nekome poslati sliku na kojoj piše “dajte mi 0,1 BTC”? Pomoću Jaxxa možete stvoriti QR kodove na temelju iznosa. Možete odabrati iznos koji želite primiti, a zatim stvoriti QR kôd koji će taj iznos dostaviti na vašu adresu novčanika. Nekoliko drugih novčanika nudi ovu značajku.

Kako djeluje Jaxx?

Kako djeluje Jaxx

Jaxx radi na sličan način kao bilo koji novčanik s kriptovalutama. Aplikaciju instalirate na stolni uređaj, mobilni uređaj ili preglednik. Zatim novčanik sprema vaše privatne ključeve na vaš uređaj. Jaxx ne šalje vaše privatne ključeve na udaljeni poslužitelj niti na bilo koji način kontrolira vaše privatne ključeve.

Jaxx je potpuno besplatan za upotrebu. Slanje ili primanje bilo koje od 85+ podržanih kriptovaluta na ili iz Jaxxa ne košta ništa, iako ćete uvijek platiti mrežnu naknadu za bilo koju kriptovalutu kojom trgujete.

Jaxx nikada nije hakiran niti ugrožen kao rezultat pogreške na Jaxxovoj strani. Međutim, jedan korisnik Jaxxa bio je hakiran i izgubio je 400 000 dolara na ETH-u krajem 2017. godine kada je instalirao Jaxx na jail-slomljeni iPhone. Hack je praćen činjenicom da je korisnik koristio kompromitirani iPhone. To nije imalo nikakve veze s Jaxxom ili njegovim kodom.

Kao što je gore spomenuto, Jaxx nema dostupnu dvofaktorsku provjeru autentičnosti (2FA). Ne možete povezati svoj Jaxx novčanik s telefonskim brojem ili mobilnom aplikacijom da bi djelovao kao drugi sloj obrane. Ako vam netko ukrade uređaj, unese zaporku Jaxx i stekne ulazak u vaš Jaxx novčanik, tada ta osoba ima potpunu kontrolu nad vašim sredstvima.

Jaxx nema 2FA, ali možete promijeniti svoje sigurnosne postavke tako da Jaxx zatraži lozinku svaki put kad izvršite neku radnju – poput trgovine putem ShapeShift ili slanja transakcije. Sve dok je vaša lozinka sigurna, nitko neće moći pristupiti vašim Jaxx sredstvima, čak i ako ima pristup vašem računu.

Napokon, Jaxx ima početni izraz koji ćete vidjeti pri postavljanju. Ova se sjemenska fraza može koristiti za oporavak novčanika u bilo kojem trenutku. Možete unijeti izraz od 12 riječi na bilo kojem uređaju da biste u bilo kojem trenutku vratili svoja sredstva. Ako, na primjer, izgubite pristup svom mobilnom uređaju ili radnoj površini na kojoj je instaliran Jaxx, tada možete instalirati Jaxx na zaseban uređaj i unijeti početnu frazu kako biste u potpunosti vratili pristup svojim sredstvima. Istodobno je presudno da ovu sjemensku frazu držite privatnom. Svatko može upotrijebiti vašu frazu o sjemenu i za povrat sredstava, stoga je važno da nitko ne zna frazu o sjemenu, osim vas.

Jaxx također ima jedinstvene značajke koje ne vidimo kod mnogih drugih aplikacija novčanika. Na primjer, postoji Jaxx blockchain explorer koji vam omogućuje pregled povijesti blockchaina u više blockchaina. Na primjer, možete provjeriti povijesne blockchain transakcije.

Jaxx cijene

Jaxx cijene

Jaxx je besplatan za upotrebu na svim platformama i operativnim sustavima.

Mrežne naknade plaćate prilikom prijenosa kriptografije na ili s računa, iako nećete platiti nikakve dodatne naknade za polaganje ili povlačenje sredstava na svoj Jaxx novčanik ili s njega. Kao i većina kripto novčanika, i Jaxx je besplatan za upotrebu.

Kako koristiti Jaxx

Ovdje ćete saznati kako postaviti i koristiti Jaxx prvi put.

Korak 1) Preuzmite Jaxx

Jaxx je dostupan za Android, iOS, Mac OS X, Windows, Linux ili Google Chrome (kao proširenje).

Kako koristiti Jaxx

Posjetiti Jaxx.io/downloads za preuzimanje verzije koju želite koristiti.

Kripto novčanik Jaxx

Prije nego što preuzmete Jaxx, web mjesto će vam pružiti “kontrolni zbroj”. Ova kontrolna suma omogućuje vam provjeru je li datoteka koju preuzimate izvorna. Ako se ovdje prikazan kontrolni zbroj podudara s kontrolnim zbrojem koji ste dobili kada instalirate Jaxx, tada koristite originalnu verziju.

Korak 2) Instalirajte Jaxx

Pokrenite datoteku Jaxx.exe da biste započeli instalaciju.

instalirajte Jaxx bitcoin novčanik

Korak 3) Otvorite Jaxx

Jaxx je instaliran na vašem uređaju. Kada prvi put pokrećete Jaxx, bit ćete upitani želite li stvoriti novi novčanik ili upariti / vratiti postojeći novčanik.

otvoreni novčanik kriptovaluta jaxx

Kliknite ‘Stvori novi novčanik’, prihvatite uvjete usluge, a zatim otvorite Jaxx da biste vidjeli detalje o svom bitcoin novčaniku ili drugim kripto novčanicima.

novčanik jaxx liberty

Možete vidjeti svoju osobnu adresu novčanika, stanje u protuvrijednosti u američkim dolarima i QR kôd za primanje transakcija. Prema zadanim postavkama sučelje Jaxx novčanika izgleda ovako:

koristeći Jaxx novčanik

Kao što vidite, novčanik je samo dio onoga što Jaxx nudi. Jaxx također nudi novosti, praćenje portfelja, praćenje tržišta i još mnogo toga.

trguje bitcoinima na jaxxu

Korak 4) Dodajte nove lisnice

Ukupno možete pohraniti više od 85 kripto valuta pomoću Jaxxa.

pohraniti kriptovalute na jaxx

Da biste dodali nove novčanike za bilo koju od ovih 85+ podržanih kriptovaluta, potražite karticu ‘Novčanici’ u gornjem lijevom kutu Jaxxa. Dodirnite lijevu ili desnu strelicu za pomicanje kroz popis najpopularnijih kriptovaluta. Jaxx je prema zadanim postavkama postavio novčanike za BTC, BCH, ETH, LTC, DASH, ETC, ZEC, DOGE, RBTC, GNT, JXX i REP.

jaxx korisnički vodič

Da biste dodali novi novčanik koji ovdje nije naveden, kliknite ‘Novčanici’, a zatim kliknite ‘Uredi’ u gornjem desnom kutu zaslona. Vidjet ćete popis kriptovaluta koje je moguće uključiti ili isključiti. Uključite bilo koju kriptovalutu i vidjet ćete da se pojavljuje u vašem novčaniku.

kripto novčanik jaxx

Kliknite bilo koji svoj novčanik u izborniku ‘Novčanici’ da biste vidjeli podatke o novčićima, uključujući QR kôd, vaše ukupno stanje i adresu vašeg javnog novčanika. Sada na taj novčanik možete poslati sredstva kako bi se privatni ključevi pohranili na vašem uređaju.

Korak 5) Slanje kovanica nekome drugome

Da biste kovanice poslali nekome drugom koristeći Jaxx, samo otvorite novčanik, na kartici ‘Novčanici’ odaberite kriptovalutu koju želite poslati, a zatim kliknite ‘Pošalji’.

slanje novčića na jaxx

U okvir koji se pojavi unesite adresu novčanika koji prima. Zatim unesite iznos koji želite poslati. Također možete kliknuti ikonu QR koda, a zatim fotografirati crtični kod prijamnika.

poslati bitcoin na jaxx novčanik

Jaxx prikazuje trenutnu naknadu za bitcoin transakcije na dnu stranice.

Nakon što potvrdite sve detalje i dvaput provjerite adresu novčanika, kliknite “Pošalji”.

Korak 6) Primanje sredstava

Da biste normalno primali sredstva putem Jaxxa, samo upotrijebite svoj QR kôd ili adresu javnog novčanika.

Ako primate bitcoin, upotrijebite svoj bitcoin QR kôd ili javnu adresu. Otvorite Jaxx, kliknite novčanik koji primate pod “Novčanici”, a zatim kliknite “Primiti”. Jaxx će prikazati vaš QR kôd i javnu adresu.

pomoć jaxx novčanika

Možete i kliknuti na ‘Primanje kriptovalute’ iz glavnog prozora Jaxxa. Odaberite kriptovalutu koju želite primiti, a zatim upotrijebite tu adresu javnog novčanika ili QR kôd za primanje sredstava.

jaxx vodič za korisnike novčanika za kriptovalute

Korak 7) Razmjena novca putem ShapeShift-a

Ako u novčaniku Jaxx imate kovanice i želite ih prebaciti u različite kriptovalute, to možete učiniti bez prijenosa sredstava na mjenjačnicu. Jaxx ima ugrađenu podršku za ShapeShfit.

myjaxx novčanik s pomicanjem oblika

Otvorite Jaxx, a zatim potražite gumb ‘Razmjeni odmah’ s lijeve strane.

razmjena jaxx novčanika

Unesite kriptovalutu koju želite poslati ShapeShift, a zatim odaberite kriptovalutu koju želite primiti. Unesite iznos koji šaljete, a zatim kliknite ‘Nastavi’.

jaxx i pomicanje oblika

Korak 8) Ostale značajke Jaxxa

Jaxx ima čitav niz alata dostupnih kripto trgovcima. Kliknite “Portfolio” na dnu da biste pratili izvedbu bilo kovanica koje se nalaze u vašem kripto novčaniku, na primjer.

značajke jaxx novčanika

Ili kliknite “Tržišta” za kratke informacije o kretanjima kripto tržišta tijekom posljednja 24 sata ili 7 dana.

jaxx tržište

Jaxx je također jedan od rijetkih kripto novčanika s ugrađenom značajkom ‘Vijesti’. Kliknite “Vijesti” da biste vidjeli najnovije vijesti iz cijelog kripto prostora.

pogodnosti jaxx kripto novčanika

Konačno, Jaxx ima istraživač blokova koji vam omogućuje provjeru transakcija i prikaz povijesnih podataka za desetke različitih blockchaina i kriptovaluta. Postoje ugrađeni istraživači blokova za BTC, BCH, ETC, DASH, LTC, ZEC, DOGE i druge glavne kriptovalute. Unesite adresu, TXID ili hash bloka da biste vidjeli tu transakciju na blockchainu.

pregled slobode jaxxa

O Jaxxu

Jaxx je razvila tvrtka Decentral Inc., tvrtka za razvoj softvera i “središte inovacija” sa sjedištem u Kanadi. Tvrtka proizvodi i Jaxx Classic i Jaxx Liberty.

Decentral Inc. osnovao je Anthony Di Iorio, koji je također osnovao i suosnivač Ethereuma 2013. Di Iorio je 2014. osnovao Decentral Inc..

Danas Jaxx koriste milijuni ljudi širom svijeta. Sjedište tvrtke je u centru Toronta.

Završna riječ

Jaxx je jedan od najpopularnijih novčanika na svijetu za kriptovalute. Novčanik ima gotovo savršenu povijest sigurnosti od pokretanja 2014. Danas možete pohraniti više od 85 kripto valuta pomoću Jaxxa. Jaxx je dostupan za mobilne uređaje ili radne površine, a svi privatni ključevi pohranjeni su na strani klijenta radi maksimalne sigurnosti.

Da biste saznali više o Jaxxu ili isprobali Jaxx danas, posjetite mrežu na Jaxx.io.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner