Exodus novčanik: svladajte vodič za pregled korisnika Cryptoa

pregled egzodusa

Kako koristiti, pohraniti i registrirati se s Exodus Crypto novčanikom

Exodus je novčić za mobilne i stolne računare prilagođen početnicima koji podržava više od 100 kriptovaluta. Pregledajte sve o lijepo dizajniranom, sigurnom i sigurnom pro-level programu kripto novčanika Exodus danas.

Što je Izlazak?

Exodus je novčanik s više valuta dostupan za stolne i mobilne uređaje. Novčanik ima jednostavno korisničko sučelje koje ga čini pristupačnim za početnike, iako ima dovoljno naprednih značajki kako bi iskusniji kripto korisnici bili zadovoljni.

što je egzodus novčanik

Jedna od prvih stvari koje ćete primijetiti kod Exodusa je njegovo privlačno sučelje. Novčanik učinkovito koristi boju, razdvajajući vaše kriptovalute po boji kako bi bilo lako vidjeti točno ono što je u vašem portfelju. Istodobno, sučelje Exodus nije previše zauzeto. Prikazuje ključne informacije koje su vam potrebne, a da vas ne zatrpa nepotrebnim prozorima. Portfelju, novčaniku, razmjeni i sigurnosnim kopijama možete pristupiti s glavnog zaslona Exodusa.

Exodus je razvila tvrtka pod nazivom Exodus Movement Inc., koja je osnovana 2015. Iako je Exodus noviji od iskusnijih konkurenata poput Myceliuma, popularnost je stekao jer je jednostavan za upotrebu, dostupan početnicima i prilagodljiv za naprednije trgovci.

Značajke Exodus novčanika

egzodus-bitcoin-kripto-novčanik-pregled

Potpuna kontrola vaših privatnih ključeva: Uz Exodus zadržavate potpunu kontrolu nad svojim privatnim ključevima. Vaši privatni ključevi pohranjeni su na radnoj površini ili mobilnom uređaju. Sve dok zadržavate pristup tom uređaju i nitko vam nije ukrao sigurnosne kopije, tada imate potpunu kontrolu nad svojim privatnim ključevima.

Dostupno za iOS i Android: Exodus je besplatno preuzimanje za iOS i Android.

pogodnosti egzodus novčanika

Dostupno za Windows, Linux i Mac: Exodus je dostupan za sva tri glavna operativna sustava za stolna računala, uključujući Windows, Linux i Mac.

Uparite stolne i mobilne novčanike zajedno: Ako svojim sredstvima želite upravljati u pokretu i na radnoj površini, to možete učiniti tako da uparite radnu površinu i mobilni Exodus novčanik, čime ćete dobiti potpunu kontrolu nad svojim sredstvima s bilo kojeg uređaja.

100+ podržanih kriptovaluta: Exodus ukupno podržava više od 100 kripto sredstava, uključujući gotovo svaku veću kripto valutu. Ključni novčići koje podržava Exodus uključuju bitcoin, Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), Binance Coin (BNB), Tether (USDT), EOS (EOS), Monero (XMR), Crtica (DASH), Ethereum Classic (ETC) i Stellar (XLM).

popis egzodusa-kriptovaluta-podrška

Lite novčanik: Kao i sve mobilne aplikacije, Exodus je lagani bitcoin novčanik, što znači da ne morate preuzimati cijeli blockchain da biste koristili Exodus. To je uobičajeno među mobilnim aplikacijama, iako neki novčanici za stolna računala tradicionalno zahtijevaju da preuzmete puni blockchain.

Slanje i primanje digitalne valute: Exodus vam omogućuje slanje i primanje svih 100+ podržanih digitalnih valuta.

Kompatibilno s Trezorom: Exodus je kompatibilan s hardverskim novčanicima Trezor, što vam omogućava da lako povežete jedno od najpopularnijih rješenja hardverskog novčanika na svijetu s Exodus novčanikom.

hardverski novčanik egzodusa

Nije potpuno otvoren izvor (iako su najvažnije značajke otvoreni izvor): Exodus je izgrađen na mnogim komponentama otvorenog koda, a mnogi dijelovi Exodusa objavljeni su na Githubu ispod stranice Pokret egzodusa. Izvorni kod možete pogledati ovdje. Međutim, određeni elementi Izlaska nisu otvoreni izvor. Exodus tvrdi da ti elementi nisu otvoreni izvor jer “ulažu puno vremena i rada u proizvodnju naših dizajna, animacija i ukupnog korisničkog iskustva” i žele da taj rad ostane zaštićen.

Portfolio Tracker: Nisu svi kripto novčanici u ponudi portfelj tracker. Exodus, međutim, nudi tracker koji vam omogućuje trenutni uvid u vaš ukupni saldo u svim kriptovalutama.

Prikaži saldo u više od 30 Fiat valuta: Želite li pregledati ukupno stanje portfelja u američkim dolarima? To možete učiniti s Exodusom i većinom drugih aplikacija novčanika. Međutim, Exodus također podržava 30 drugih opcija prikaza fiat valuta, što olakšava točno utvrđivanje vrijednosti vašeg portfelja.

Zaporka za oporavak od 12 riječi: Kao i većina ostalih novčanika softvera, Exodus vam omogućuje postavljanje lozinke za oporavak od 12 riječi (sjeme). Ako izgubite pristup uređaju, računu ili aplikaciji, pomoću ove pristupne fraze možete povratiti pristup svojim sredstvima i privatnim ključevima.

Više mogućnosti korisničke podrške: Exodus ima iznenađujuće snažnu korisničku podršku u odnosu na drugi softver novčanika. Možete se obratiti Exodusovoj korisničkoj podršci putem internetske službe za pomoć, e-poštom ili putem društvenih mreža poput Twittera, Slacka i Facebooka.

podrška za exodus novčanik

Siguran: Razumljivo, Izlazak stavlja veliki naglasak na sigurnost. Exodus šifrira vaše privatne ključeve i podatke o transakcijama na vašem uređaju, što znači da nitko ne može pristupiti vašoj kriptovaluti, ali vi.

Touch ID, Face ID i biometrijska provjera autentičnosti: Exodus vam omogućuje da omogućite Touch ID i Face ID (ili Android biometrijske senzore) za provjeru transakcija. Ako želite potvrditi svoj identitet svaki put kad napravite transakciju, tada vam Exodus to omogućuje.

Ulog: Zaradite kamate na svojim kripto fondovima bez napuštanja aplikacije Exodus. Exodus vam omogućuje da uložite ONT u novčanik Ontology unutar aplikacije, na primjer, da biste zaradili pasivni prihod.

Grafikoni i financijski podaci: Exodus prikazuje grafikone, povijest tržišta i druge financijske podatke u desktop i mobilnoj aplikaciji što olakšava pregled povijesnih informacija o cijenama i još mnogo toga.

Ugrađena razmjena: Možete kupovati i prodavati kriptovalute bez napuštanja aplikacije Exodus. Exodus ima ugrađenu razmjenu. Za upotrebu ove razmjene platit ćete malu proviziju, ali možda je jeftinije (i prikladnije), a zatim novac šaljete na zamjenu i natrag.

razmjena novčanika egzodusa

Dostupno više tema: Exodus vam omogućuje prilagodbu vašeg sučelja za trgovanje pomoću više tema. Mnogi drugi novčanici imaju jedinstveni dizajn, pa je lijepo vidjeti da Exodus korisnicima pruža veću fleksibilnost.

Nije potrebna registracija ili provjera: Instalacija aplikacije Exodus na vaš uređaj je sva potrebna registracija i potvrda. Ne morate se ni registrirati ni potvrditi da biste koristili Exodus razmjenu.

Kako djeluje Izlazak?

Exodus radi kao i većina drugih kripto novčanika i aplikacija. Novčanik instalirate na svoj mobilni ili stolni uređaj. Zatim možete postaviti novčanike za bilo koju od 100+ podržanih kripto valuta u aplikaciji.

Exodus lokalno šifrira i pohranjuje sve privatne ključeve. Privatni ključevi ne šalju se na poslužitelj treće strane niti se emitiraju putem Interneta. Sve dok vaš uređaj ostaje siguran, vaši privatni ključevi ostat će sigurni.

Ako izgubite pristup uređaju i želite vratiti pristup svojim sredstvima, tada možete instalirati Exodus na zasebni uređaj i unijeti lozinku za oporavak od 12 riječi. Kao i kod ostalih novčanika, ključno je zaštititi frazu od 12 riječi. Svatko tko ima pristup vašoj zaporci moći će pristupiti i vašim kripto fondovima.

Jedan od nedostataka Exodusa je što ne postoje dvostruka autentifikacija. Cjelokupan pristup aplikaciji kontrolira se putem lozinke. Ako netko ima pristup vašem računalu ili stolnom uređaju i pogodi vašu lozinku, moći će pristupiti vašim privatnim ključevima.

Važno je spomenuti da je Exodus jedan od početnika najprikladnijih kripto novčanika koji su danas dostupni jednostavno zbog svog fantastičnog korisničkog sučelja. Korisničko sučelje idealno je za kripto korisnike početne razine, iako postoji dovoljno naprednih značajki da svi kripto korisnici budu zadovoljni. Izbornici su jednostavni, ali učinkovito koriste boju kako bi se razlikovalo vaše kripto skladište i naznačile različite mogućnosti.

Također je važno napomenuti da Exodus ima karte i financijske alate – nešto što ne nude svi ostali novčanici. Možete upravljati svojim kripto fondovima i pregledavati podatke o tržištu uživo iz istog softvera.

Većina korisnika koristit će Exodus kao vrući novčanik ili dnevni novčanik, zadržavajući male količine kripto sredstava pohranjenih za kratkotrajnu upotrebu. Budući da se Exodus dobro kombinira s Trezorom, lako je integrirati učinkovito hardversko rješenje za hladnjake. Međutim, Exodus možda nije najbolja opcija za one koji koriste Ledger Nano novčanike ili druge novčanike.

Izlaz cijene

Exodus, čiji je cilj specijalizirati se za sigurno upravljanje i razmjenu kriptoaseta na stolnim i mobilnim novčanicima (i hardverskom novčaniku Trezor), besplatan je za preuzimanje za sve mobilne i stolne platforme.

Slanje i primanje tokena na i iz novčanika Exodus je besplatno bez dodatne naknade (platit ćete standardne naknade za kripto mrežu).

Osim toga, ako zamijenite imovinu putem Exodus novčanika, tada će Exodus naplatiti malu proviziju za svaku trgovinu.

Kako se koristi Izlazak

Evo osnovnog vodiča za upotrebu popularnog bitcoin novčanika Exodus:

Korak 1) Preuzmite Exodus

Za radne površine preuzmite Exodus sa službenog web mjesta na Exodus.io/download. Vidjet ćete veze do preuzimanja za Windows, Mac i Linux.

kako se koristiti egzodusom

Za mobilne uređaje preuzmite Exodus s iOS ili Android Trgovina aplikacijama.

Korak 2) Stvorite lozinku i sigurnosnu kopiju

Kada prvi put instalirate Exodus, od vas će se zatražiti da stvorite sigurnu lozinku. Exodus će vam preporučiti da stvorite dugu lozinku s velikim i malim slovima i simbolima.

pomoću egzodusa bitcoin novčanika

Exodus će vam dati i frazu sjemena za oporavak od 12 riječi. Ovu frazu možete zapisati ili kopirati, iako ćete je htjeti zadržati na sigurnom mjestu. Ako netko dobije pristup vašoj zaporci od 12 riječi, imat će pristup vašim privatnim ključevima i sredstvima. Ako izgubite pristup aplikaciji ili uređaju novčanika, tada se ova lozinka može koristiti za povrat sredstava.

Exodus vam omogućuje i oporavak novčanika pomoću veze za oporavak e-pošte. Prilikom prvog pologa Exodus će poslati sigurnosnu vezu (URL s izrazom za oporavak) na vašu e-adresu. Ova sigurnosna veza može se upariti s vašom lozinkom za pristup vašem računu.

Da biste vratili stari Exodus novčanik, jednostavno dodirnite ili kliknite opciju ‘Vrati novčanik’.

setup exodus novčanik

Korak 3) Prilagodite ostale postavke

Exodus vam omogućuje prilagodbu različitih postavki kako bi aplikacija izgledala kako želite.

exodus postavke kripto novčanika

Kliknite na karticu Postavke da biste, primjerice, odabrali temu. Također možete odabrati u kojoj će fiatnoj valuti biti prikazan vaš portfelj dodirom na karticu ‘Lokalizacija’ ili odabrati koju digitalnu imovinu želite prikazati klikom na ‘Sredstva’.

kripto portfelj egzodusa

korisnički vodič za egzodus

Korak 4) Pošaljite i primite kripto

Slanje i primanje kriptopisa s Exodusom jednostavno je. Nakon instaliranja novčanika i odabira sredstva, Exodus će već stvoriti novčanik za vas. U ovom trenutku možete primiti uplatu na taj novčanik klikom na „Novčanik“ na bočnoj traci i odabirom željenog sredstva. Kliknite gumb Primanje da biste pronašli svoju adresu. Tu adresu možete dati primatelju uplate ili sebi prenijeti sredstva. Postoje QR kodovi i javne adrese za svaki Exodus novčanik.

egzodus poslati primiti kripto novčanik

Četiri akcijska gumba ispod adrese vašeg novčanika omogućuju vam kopiranje, ispis ili e-poštu vaše bitcoin adrese. Svoju adresu možete pogledati i na blockchainu.

Korak 5) Razmjena imovine s Exodusom

Možete razmijeniti više od 100 kripto sredstava bez napuštanja Exodus novčanika ili prijenosa sredstava na burzu.

razmjena novčanika edoxus

Da biste razmijenili kripto imovinu, kliknite karticu ‘Razmjena’ na lijevoj strani novčanika. Odaberite željenu imovinu s dva padajuća izbornika s lijeve i desne strane prozora za razmjenu. Unesite točan iznos koji želite zamijeniti. Ili upotrijebite gumbe Sve, Pola ili Min. Potvrdite detalje, a zatim kliknite Exchange.

Exodus koristi stope uživo, što znači da imate tri sekunde da otkažete razmjenu prije nego što sredstva napuste novčanik. Nakon što kliknete ‘Razmjena’, vaše će se sredstvo poslati iz vašeg novčanika, dok će kupljeno sredstvo biti položeno u vaš novčanik. Razmjena može trajati od nekoliko minuta do više od sat vremena na temelju mreže kriptovaluta.

O Izlasku

Exodus je stvorio Exodus Movement Inc., tvrtka sa sjedištem u Nebraski koju su 2015. godine osnovali JP Richardson i Daniel Castagnoli.

Tvrtka se navodno želi proširiti. Čini se da Exodus nije dobio nikakvo vanjsko financiranje.

Exodusov tim ranije je radio za Apple, BMW, Disney, Louis Vuitton, Microsoft i Nike. Inženjerski je objavila više od 200 biblioteka otvorenog koda i napisanih kodova koje koristi većina softvera za Bitcoin i kriptovalute..

Obratite se podršci za Exodus novčanik

Pogledajte videozapis kako biste vidjeli kako funkcionira tim za podršku kripto novčanika Exodus i kako stupiti u kontakt s [email protected] kako je navedena njihova službena e-adresa. Također možete kontaktirati Exodus na Twitteru i Facebooku, kao i na njihovom Slack Live chatu.

Usluga podrške za novčanik Exodus također brzo podsjeća sve korisnike da osoblje nikada neće tražiti osobne podatke ili osjetljive podatke poput fraza od 12 riječi, lozinki ili privatnih ključeva. Svi bitcoineri moraju biti pametni u pogledu phishing napada koji se provlače kroz cyber zajednicu kripto, jer su bitcoin prevare prevladavajuće.

Završna riječ

Izdan 2015. godine, Exodus je jedan od najnovijih članova prostora bitcoin novčanika. Unatoč mladoj dobi, Exodus se brzo popeo i postao jedan od popularnijih kripto novčanika u tom prostoru koji će se nadmetati s konkurentima Myceliumom i Electrumom. Danas aplikacija podržava više od 100 kriptovaluta, što olakšava pohranu bilo koje glavne kriptovalute bez obzira koristite li stolni ili mobilni uređaj.

Ako tražite intuitivni kripto novčanik koji je jednostavan za početnike i ima dovoljno značajki za napredne trgovce, tada je Exodus jedna od najboljih opcija dostupnih danas.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner