7 najboljih novčanika hardvera za kriptovalute za 2019

Ako ste neko vrijeme bili u kriptosferi, tada ste se trebali upoznati s načinima kako zaštititi svoje novčiće i koju vrstu novčanika biste trebali imati na skladištu. U ovom ćemo vam članku pokazati najpoznatije hardverske novčanike.

Zašto biste trebali koristiti hardverski novčanik?

Hardverski novčanici pružaju vam veću sigurnost da mnogo sigurnije pohranjujete svoje kriptovalute, a također olakšava vaše plaćanje brže. To je jedan od razloga zašto hardverski novčanici za Bitcoin bilježe stalan rast posljednjih godina. Ovaj članak detaljno objašnjava vaše najbolje uređaje za pohranu kriptovalute Bitcoin bez potrebe za izlaganjem pristupa tim kovanicama cyber kriminalcima. Dobra vijest je da sve ove uređaje možete kupiti putem interneta i isporučiti ih gdje god se nalazili u svijetu za nekoliko dana.

Gdje se nalaze moje kriptovalute?

Kad ljudi hardverske novčanike nazivaju izvanmrežnim novčanicima, to ne znači da su novčići pohranjeni na uređaju i stoga im nitko ne može pristupiti ako uređaj nije ukraden. To je zabluda. Hardverski novčanik samo je uređaj koji nije lako povezan s internetom. Na uređaju se nalazi aplikacija koja je prolaz za vaše novčiće na blockchainu.

Vaši su tokeni uvijek na blockchainu. Pa, što je potrebno za hardverski uređaj kad vaše kriptovalute nisu na njemu na bilo koji način koji biste mogli tražiti? Da, oni ne drže kriptovalute, ali zadržavaju pristup kriptovalutama nazvanim privatni ključevi ili početne riječi koje su zapravo ono što vas povezuje s vašim kriptovalutama na blockchainu. Ovi su hardverski uređaji također šifrirani da čak i kada se uređaj izgubi ili preuzme, ti ključevi ne mogu biti ukradeni, čime se čuvaju vaše kriptovalute. Stvaranje računa i generiranje ključnih / početnih riječi obavljaju se u šifriranom okruženju hardverskog uređaja, a budući da oni nisu uređaji koji su sami povezani s internetom, cyber napadači uopće nemaju šanse za pristup i ukidanje pristupa ljudskim fondovima.

Bilo koja količina kriptovalute veća od one koju si možete priuštiti da se izgubi preporučuje se pohranjivanje na hardverski uređaj, a sljedeće su najbolje opcije na koje možete uložiti novac radi veće sigurnosti svojih kovanica.

Vrhunski novčanik hardvera za kriptovalute za 2019

Ledger Nano S Hardverski novčanik

knjiga

The Ledger Nano S jedan je od najboljih novčanika za Bitcoin i alternativne kriptovalute koje ikad možete dobiti. Kovanice se pohranjuju, a transakcije se obavljaju i unutar uređaja. Svoje transakcije možete provjeriti i potvrditi na zaslonu ugrađenom u uređaj. S privatnim ključevima šifriranim na uređaju, pristup sredstvima ograničen je samo na uređaj. To vaše novčiće čini sigurnima. Ako vas zanima zašto biste trebali posjedovati Ledger Nano S – pročitajte naš članak: Top 7 razloga zašto biste trebali posjedovati novčanik Ledger

Ledger Nano S podržava: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Ark (ARK), Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Gold (BTG), Expanse (EXP), Dash (DASH), Digibyte ( DGB), Dogecoin (DOGE), Komodo (KMD), Litecoin (LTC), NEO (NEO), Pivx (PIVX), Posw Coin (POSW), Qtum (QTUM), Stealthcoin (XST), Stellar Lumens (XLM), Stratis (STRAT), Ubiq (UBQ), Vertcoin (VTC), Viacoin (VIA), Ripple (XRP), Zcash (ZEC) i mnogi drugi. Sve u svemu, hardverski novčanik podržava preko 1.000 kovanica. Možete vidjeti cijeli popis ovdje.

Trezor Bitcoin novčanik

trezor

Trezor bitcoin novčanik ujedno je i jedan od najsigurnijih novčanika na današnjem tržištu. Čak i kada se koristi na sustavu zaraženom zlonamjernim softverom, Trezor se i dalje pokazuje zaštićenim jer privatne ključeve drži izvan mreže, a također potpisuje i bitcoin transakcije. Trezor se preporučuje manje tehničkim korisnicima jer je jednostavan za upotrebu.

Kriptovalute koje Trezor podržava: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Dash (DASH), Zcash (ZEC), Namecoin (NMC), Dogecoin (DOGE ), ERC-20 tokena

Hardverski novčanik KeepKey

zadržati ključ

The Hardverski novčanik KeepKey je još jedan jednostavan i moćan hardverski novčanik za kriptovalute kojem se vjeruje da štiti vaše bitcoine. KeepKey radi u osnovi na bilo kojem operativnom sustavu, Windows, Mac i Linux. Riječ je o uređaju USB HID klase, što znači da ne zahtijeva upravljački program za ispravno funkcioniranje s vašim operativnim sustavom. Korisniku se daje jednokratna prilika da zapiše ključ za oporavak od 12 riječi. Budući da KeepKey nema instaliran operativni sustav, ne može ga zaraziti zlonamjerni softver i drugi programi koje koriste cyber napadači.

KeepKey trenutno podržava Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Dogecoin (DOGE), Ethereum (ETH), Dash (DASH), Bitcoin Cash (BCH) i Bitcoin Gold (BTG).

Novčanik CoolWallet

coolwallet

CoolWallet je fleksibilan, vodootporan novčanik koji 100% izvan mreže čuva pristup vašim kriptovalutama. Bez obzira koliko su vaše mrežne veze ranjive, vaši privatni ključevi nikada ne napuštaju CoolWallet uređaj. Njegov OTP sustav omogućuje korisnicima potpisivanje svojih transakcija izvan mreže. CoolWallet je uređaj u obliku kreditne kartice koji se savršeno uklapa u vaš novčanik. CoolWallet trenutno podržava;

 • Bitcoin (BTC)
 • Eter (ETH)
 • Litecoin (LTC)
 • Mreškanje (XRP)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Ikona (ICX)
 • ERC20 tokeni

OpenDime Bitcoin kreditna palica

vrijeme rada

OpenDime elegantan je, mali USB uređaj koji vam omogućuje da trošite Bitcoin poput novčanica u dolarima. Radi s bilo kojim računalom, prijenosnim računalom ili mobilnim uređajem. Međutim, to se razlikuje od svih ostalih spomenutih uređaja jer se privatni ključevi generiraju unutar uređaja i nikome se ne otkrivaju. Iako gubitak uređaja može značiti gubitak kriptovaluta, ali učitavanje neke vrijednosti bitcoina i davanje nekome osigurava osobi da ne možete vratiti sredstva. OpenDime trenutno podržava samo Bitcoin.

Corazon

To je relativno novo hardver za kriptovalute novčanik koji je izradio SatoshiLabs u partnerstvu sa Grayom, singapurskom tvrtkom za dizajn luksuznih dodataka. Njegov dizajnerski hardverski novčanik koji je izvana sastavljen od prekrasnog srebrnog titana. Međutim, ne dolazi jeftino. S 700 do 1500 dolara Corazon je najskuplji kripto novčanik.

SatoshiLabs je tvrtka koja stoji iza Trezora. Stoga je funkcionalno iznutra Corazon samo Trezor Model T, a izvana ima kućište od titana koje donosi značajnu estetsku razliku i nekoliko drugih funkcionalnih razlika.

Sivo titanijevo kućište nudi dvije ključne prednosti u usporedbi sa zadanim Trezor Model T lijevanim plastičnim kućištem; dodatnu trajnost i izazov je koju imitiraju krivotvoritelji.

Novčanik nudi visoku sigurnost, a također podržava širok spektar kripto valuta, uključujući BTC, BCH, BTG, LTC, DASH, DOGE, ETC, ETH, ERC20, NEM, NMC, ZEC, EXP i UBQ.

Mini novčanik Archos Safe-T

Safe-T Mini je još jedan relativno novi hardverski novčanik u kripto industriji. Proizvodi ga Archos, francuska elektronička tvrtka osnovana 1988. Tvrtka proizvodi pametne telefone, tablete, prijenosne medijske uređaje, prijenosne uređaje za pohranu podataka, a nedavno je u kripto ušla i putem mini-hardverskog novčanika Safe-T.

To je vrlo osnovna verzija kripto hardverskog novčanika koja je prilično sigurna. Do sada novčanik podržava nekoliko kriptokovanica, uključujući; Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, Bitcoin Cash, Ethereum Classic, ERC-20 Tokens i Bitcoin Gold.

Neke od njegovih prednosti uključuju; generiranje i pohranjivanje privatnih ključeva izvan mreže, integrirani zaslon koji prikazuje podatke o transakcijama i šifriranu memoriju čipseta.

Bonus: Digitalni bitbox

bitbox

Digitalni bitbox je hardverski novčanik za više kriptovaluta, kojeg je izradila tvrtka sa sjedištem u Švicarskoj pod nazivom Shift Devices AG. Uređaj dolazi s izvornim softverom koji isključuje rizik povezan s proširenjima temeljenim na pregledniku. Privatni ključevi generiraju se i pohranjuju na uređaju, a ne na računalu na kojem se koristi; to ga čini najboljim izborom za rješenje hladnjače. Uređaj Digital Bitbox pohranjuje Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic i druge ERC20 tokene.

Uređaj također nudi značajke zaštite višestrukog potpisa za potvrde transakcija kriptovaluta. Također nudi pametnu provjeru i dvofaktorsku provjeru autentičnosti za Android i IOS uređaje.

Razlozi da se uvijek možete pouzdati u hardverski novčanik

 • Vaši privatni ključevi pohranjeni su sigurno u zaštićenom području uređaja i ne mogu se prenijeti u običnom tekstu.
 • Za izvršenje transakcije hardverskim novčanicima potrebna je fizička potvrda. Tko nema vaš uređaj pri ruci, ne može brzo pristupiti vašim sredstvima.
 • Hardverske novčanice imune su na računalne viruse.
 • Budući da tvrtke za ove uređaje koriste softver otvorenog koda, rad uređaja može se lako provjeriti.

Izvor slike: Šepava ovca

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner