Bitcoin Led Q2 eszközgyűjtések 42% -os túlfeszültséggel annak ellenére, hogy nem lépte át a 10 000 dollárt – Market Watch Weekly

A Bitcoin (BTC) árfolyama a múlt héten szűk tartományban 8900 és 9300 dollár között ingadozott, az OKEx Spot árfolyam szerinti -0,62% -os veszteséggel zárult, egy hónapos realizált volatilitása új, 35% -os mélypontot ért el..

BTC / USD realizált volatilitás. Forrás: Ferde

Közben szerint BTC.com, A Bitcoin hash-aránya tovább emelkedett, ezen a héten 6% -os növekedést ért el, és új, minden idők legmagasabb pontját érte el, 123 EH / s felett. A hash arány növekedése a bányászati ​​nehézségek növekedését is kiváltja; azonban a kínai árvízszezon miatt az olcsóbb villamos energia ezt egyelőre ellensúlyozhatja.

A teljesítmény tekintetében a Cardano (ADA) negyedik héten át vezette a nagy tőkés csoportot, heti 20,57% -os erősödéssel a várva várt Shelley-frissítés után. Az Ether (ETH), a második legnagyobb digitális pénznem nagyon szerény 0,93% -os növekedéssel zárta a hetet, míg az EOS-t 1,69% -kal növelte a VOICE béta – egy EOS-alapú decentralizált közösségi hálózat – elindítása.

A Bitcoin SV (BSV) ismét a legnagyobb vesztes volt a nagy kapitalizációjú kriptovaluták tekintetében, ezen a héten -3,99% -kal esett vissza.

A DeFi szektor továbbra is meleg maradt a múlt héten, ahol a Synthetic (SNX) és a Kyber Network (KNC) 30% fölé ugrott, míg a Bancor (BNT) és a 0X (ZRX) 20% -os vagy annál nagyobb nyereséget ért el. A DeFi tokenek teljes piaci értéke 7,35 milliárd dollárra nőtt a múlt hétfői 6,3 milliárd dollárhoz képest DeFi Market Cap.

A főbb kriptovaluták heti hozama 6 / 22–6 / 28. Forrás: TradingView

A Bitcoin felülmúlta a főbb eszközosztályokat a második negyedévben

A hatalmas fiskális és monetáris ösztönzés elősegítette a tőzsdék, az arany és a Bitcoin árfolyamának meredek emelkedését a második negyedévben, a Bitcoin 42,2% -os hozammal vezette a rallyt. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a Bitcoin a hozamcsökkenés fokozatos tendenciáját mutatta a második negyedévben – áprilisban 34,4% -kal, májusban 34,4% -kal, júniusban 9,5% -kal, júniusban pedig -3,3% -kal. Áprilisban azonban a Bitcoin-t elsősorban a harmadik felére vonatkozó várakozás ösztönözte, amikor a hónap utolsó két napjában 23% -kal emelkedett.

Másrészről, miközben a Bitcoin küzdött a 10 000 dolláros határ megsemmisítéséért, a Nasdaq 30% -os negyedéves hozamot könyvelve új szintre emelkedett, és az S&A P 500 20% -kal nőtt – ez a legnagyobb negyedéves nyereség 1998 negyedik negyedéve óta. Az arany 2012 októberétől nem látott összes csúcsra is feljutott, miután 12,9% -os negyedéves hozamot ért el.

Összességében egyértelművé válik, hogy a piac korai előrejelzései a negyedévre vonatkozóan túlságosan pesszimisták voltak, és a fellendülés valószínűleg meghosszabbodik 2020 második felében.

A Bitcoin a főbb eszközosztályokkal szemben a második negyedévben. Forrás: TradingView, OKEx

A BTC és az SPX közötti egy hónapos korreláció fokozatosan negatívról pozitívra vált az elmúlt három hónapban, és most 66% -on mozog, ami viszonylag erős korrelációt jelent e két eszköz között – eközben a BTC és az arany közötti összefüggés lebeg 0% közelében.

Bitcoin – S&P 500 megvalósult korreláció. Forrás: Ferde

Bitcoin technikai elemzés

A vasárnapi kalapácsos gyertyatartó a napi grafikonon azt jelzi, hogy az eladás potenciálisan véget ért, és rövid távon emelkedő ármozgás várható. A 30 napos mozgóátlag és a 60 napos mozgóátlag azonban csökkenő keresztmetszetet alkotott, ami tompította az e mutatóra hivatkozó vásárlási érzelmek egy részét..

Az RSI (vagyis a relatív erősségi index) bullish divergenciáját láttuk az óránkénti grafikonon. Mivel azonban a felső ellenállás továbbra is 9 250 dollár körül van, a kereskedők kitörésre várnak, mielőtt számban csatlakoznának a rallyhoz.

OKEx BTC spot árfolyam (BTC / USDT) 1 órás diagram. Forrás: TradingView

Előretekintés a héten

Ezen a héten nem várunk jelentős makrogazdasági frissítéseket, kivéve az ISM Non-Manufacturing PMI és az Initial Jobless Claims jelentést.

Titkosításban a TRON (TRX) július 7-én kiadja protokolljának v4.0 verzióját, és a Kyber Network (KNC) ugyanazon a napon vezeti be a KyberDAO-t. Eközben a VeChain (VET) emelkedik a hírek hogy vezérhangot tart a Sanghaji Városi Népi Kormány által július 9-én tartott AI világkonferencián.

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora. Kövesse az OKEx Insights webhelyet és .

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner