A BTC ár új csúcsokat hoz a hét visszavonásai után a piacot a tőkeáttételre kényszeríti

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en 

Futures péntek kép

A Bitcoin V alakú megfordulást hajtott végre ma, és új csúcsokat ér el 41 000 dollár felett, az OKEx BTC Index árának megfelelően. Ezt a lépést megelőzően a vezető kriptovaluta erős eladási nyomással szembesült, és január 7-én, csütörtökön 36 638 dollár mélypontra esett. Ez a gyors korrekció az elmúlt 24 órában összesen 1,4 milliárd dolláros pozíciót számolt fel a derivatív tőzsdéken, az Bybt adatai. Ez a második nagy korrekció a január 3-i, hétfői hatalmas 7000 dolláros visszavonás után, amely 2 milliárd dollárt tett fel egyetlen nap alatt.

Az elmúlt héten láttuk, hogy a kiskereskedők rohannak elkapni az áremelkedést, és tülekednek, hogy kijussanak a cseppek alatt. Ez a viselkedés, a magas tőkeáttétel alkalmazásával párosulva, a bikapiacok alatti korrekciók általában hevesebbek. Ennek ellenére az éles visszahelyezések és a kényszercsökkentés lehetővé teszik a piac fenntarthatóbb felemelkedését a hosszú távú növekedés érdekében.

Az OKEx adatai azt mutatják, hogy a közelmúltban túlfűtött piaci hangulat kissé lehűlt a két fő visszahúzás után. Különösen a BTC margin hitelezési aránya csökkent jelentősen, miközben a BTC örökös swapok finanszírozási rátái szintén a normál sávban vannak. Másrészt a nyílt érdeklődés folyamatos felfelé irányuló mozgása azt jelzi, hogy a piac lelkesedése nem csökkent.

A cikk írásakor a BTCUSD0326 negyedéves szerződés – amely március végén lejár – 2140 dolláros prémiummal, azaz 5,15% -kal magasabb árfolyamon kereskedik az index áránál.. 

OKEx BTC negyedéves határidős ügyletek (BTCUSD0326), január 8-án, UTC-től 11: 00-kor. Forrás: OKEx, TradingView

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára. 

BTC hosszú / rövid arány

Az előző hétvége és hétfő között, mivel az árak gyorsan felfelé mozogtak, a tőkeáttétel rendkívüli növekedését tapasztaltuk. A BTC hosszú / rövid aránya gyorsan emelkedett 0,92-ről 1,55-re, mielőtt az első 7000 dolláros zuhanás január 4-én megtörtént volna. Ezt követően az arány 1,06-os mélyponton állt, és a január 7-i, csütörtöki második visszahúzás előtt újra 1,42-re emelkedett..

Mindkét esetben egyértelműen láthatjuk, hogy a kiskereskedők az áremelkedéseket üldözték, amit a hosszú / rövid arány emelkedése is mutat. Az arány jelenleg 1,25 körül van, ami viszonylag mérsékelt, és teret enged a további növekedésnek.

Adatgyűjtési idő: 1/1 6:00 UTC-től 1/8 6:00 UTC-ig

A hosszú / rövid arány összehasonlítja a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számát a rövid pozíciókat nyitókkal. Az arányt az összes határidős és örökös csereügyletből állítják össze, és a felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor egy hosszú pozíciót nyitnak, akkor azt egy rövid pozíció egyensúlyozza ki. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.

BTC alapon

A negyedéves szerződések díja a hétvégi legalacsonyabb 3,5% -ról hétfőn 5,8% -ra emelkedett. Ezután 4,5% körül stabilizálódott, mielőtt az elmúlt néhány órában lövöldözött volna. A BTC örökös swapok finanszírozási rátája ma normalizálódott, ami általában azt jelzi, hogy a piac készen áll arra, hogy az ár irányt válasszon.

Adatgyűjtési idő: 1/1 6:00 UTC-től 1/8 6:00 UTC-ig

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat és az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési volumen

A két legutóbbi visszavonás hatalmas felszámolása ellenére a nyitott érdeklődés továbbra is folyamatosan erősödik, a múlt pénteki 1,64 milliárdról a jelenlegi 1,88 milliárdra emelkedik. A Bitcoin emelkedő ára egyértelműen ösztönözte a piaci lelkesedést, és az új pénz folyamatos beáramlása felgyorsította az OI felfelé irányuló mozgását. A nagyobb nyitott érdeklődés ugyanakkor nagyobb volatilitást is jelent.

Adatgyűjtési idő: 1/1 6:00 UTC-től 1/8 6:00 UTC-ig

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelezési arány

A BTC margin hitelezési arányában a héten megfigyelhető trend nagyon érdekes. Az arány gyorsan rendkívül magasra, 25-re emelkedett, ezt követően a piac hétfőn kemény leckét adott a tőkeáttétes kereskedőknek, amint azt fentebb említettük. Aztán egy újabb csütörtöki visszahúzással a piac arra kényszerítette a kereskedőket, hogy csökkentse tőkeáttételét, és láttuk, hogy az arány 21-ről a jelenlegi 15 körüli szintre esett vissza.

Ez a kényszerű tőkeáttétel csökkentése a bullish gyűlések során egészséges, mivel fenntarthatóbb áremelkedést tesz lehetővé a meglehetősen gyorsan kialudó spekuláció által fellendülő lökések helyett..

Adatgyűjtési idő: 1/1 6:00 UTC-től 1/8 6:00 UTC-ig

A fedezeti hitelnyújtási arány az azonnali piaci kereskedési adat, amely az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók arányát mutatja egy adott időszakban. 

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítésre törekszik.

Ha a fedezeti hitelezési arány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

A Bitcoin volatilitásának közelmúltbeli emelkedése nagyon kihívást jelentett a kereskedelem számára, és úgy tűnik, hogy a tőkeáttétel csökkentése és a felfelé irányuló trend követése jelenleg a legmegfelelőbb stratégia. Míg az ilyen parabolikus futások fenntarthatósága továbbra is kérdéses, az észlelt csúcs rövidítésére irányuló bármilyen kísérlet továbbra is nagyon kockázatos.

Eközben a dolgok perspektívájának szemléltetése érdekében a Bitcoin ez év eleje óta 30% fölött emelkedett, és továbbra is minden héten új rekordokat döntött. Ha ez a jelenlegi tendencia folytatódik, hamarosan 50 000 dolláros tesztet láthatunk, bár nem néhány éles visszahúzás nélkül.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner