A Bitcoin határidős ügyei elhalványuló optimizmust tükröznek, mivel a bikák elismerik a vereséget

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en.

A Bitcoin az elmúlt napokban tartós csökkenést tapasztalt, és ma UTC óra 1:00 óra körül 28 792 dollárra süllyedt, visszavonva nyereségének nagy részét az új év óta. Az OKEx BTC Index árának megfelelően a vezető digitális fizetőeszköz körülbelül 45% -ot veszített értékéből, mivel január 7-én új, mindenkori csúcsot, 41 998 dollárt ért el.. 

A múlt heti Futures pénteken óvatosságra tettünk szert a piaci szereplők körében, és az e heti OKEx határidős adatok azt mutatják, hogy a bikák kedden kezdték zárni hosszú pozícióikat, miután a Bitcoin nem tudott meghaladni 38 000 dollárt. A nagy piaci eladás a későbbi visszaeséseket okozta péntek reggelig.

Hasonlóképpen, a BTC negyedéves határidős díja a keddi 6% -ról a jelenlegi 3% -ra csökkent, ami azt mutatja, hogy a piac bullish hangulata gyengül. A BTC nyitott érdeklődése az OKEx iránt szintén 2 milliárd dollár alatt mozgott, ami két hét alatt új mélypontot jelent, megerősítve, hogy a túlfűtött piaci hangulat kezd hűlni..

A cikk írásakor a március végén lejáró negyedéves BTCUSD0326 szerződés 31 000 dolláros szinten kereskedik, 1000 dolláros, azaz 3,2% -os felárral az index ár felett.. 

OKEx BTC negyedéves határidős ügyletek (BTCUSD0326), január 22-én, UTC 6: 00-kor. Forrás: OKEx, TradingView

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára. 

BTC hosszú / rövid arány

A Bitcoin 34 000 dollárra erősödött és 38 000 dollárra emelkedett vasárnap és kedd között, ezzel a hosszú / rövid arány 1,40-ről 1,80-ra emelkedett. Míg az ár alacsonyabb csúcsot nyomtatott, és gyorsan kezdett lefelé mozogni, a hosszú / rövid arány nem következett, ami azt jelzi, hogy egyes kiskereskedők valószínűleg csapdába esnek.

Kedd után azonban a hosszú / rövid arány csökkent az árral párhuzamosan, és a piaci hangulat arra kényszerítette a bikákat, hogy vagy bezárják hosszú pozícióikat, vagy fedezeti ügyleteket.

A bikák által használt átlagos fedezet továbbra is magas, és a BTC Top Trader átlagos haszonkulcs mutatója a tegnapi árkorrekció során 40% -os csúcsra emelkedett.

Adatgyűjtési idő: 1/15 6:00 UTC és 1/22 6:00 UTC

A hosszú / rövid arány összehasonlítja a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számát a rövid pozíciókat nyitókkal. Az arányt az összes határidős és örökös csereügyletből állítják össze, és a felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor egy hosszú pozíciót nyitnak, akkor azt egy rövid pozíció egyensúlyozza ki. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.

BTC alapon

A negyedéves határidős díjak ingadozóak voltak a héten. A korai fellendülés során a prémium 5,3% -ról 6,3% -ra emelkedett, de a legújabb korrekció 3% -ra csökkent. A jelenlegi 3,2% körüli prémium a bullish hangulat fent említett gyengülését tükrözi a múlt héthez képest.

Sőt, a finanszírozási ráta ismét a piac megfordulásának hatékony vezető mutatójává vált. Kedden a finanszírozási ráta körülbelül 0,2% -os csúcsra emelkedett, de az ár nem maradhatott 38 000 dollár felett. Ez a hosszú pozíciók lezárását eredményezte, és az ár válaszként csökkent.

Adatgyűjtési idő: 1/15 6:00 UTC és 1/22 6:00 UTC

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat és az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési volumen

A negyedéves díjakkal együtt a nyitott érdeklődés kedden erősen visszaesett. Az OI három nap alatt 2,41 milliárd dollárról 1,93 milliárd dollárra csökkent, ami megerősítette azt a tényt, hogy a bikák a bizalom hiánya miatt folyamatosan bezárták pozícióikat.

A jelenlegi OI, kevesebb mint 2 milliárd dollár, visszatért oda, ahol két hete volt. Úgy tűnik, hogy ez a kör a bikák vereségével ért véget, és valószínűleg itt látjuk majd az árkonszolidációt, amikor az OI megkezdi a talpra állást.

Adatgyűjtési idő: 1/15 6:00 UTC és 1/22 6:00 UTC

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelezési arány

A BTC margin hitelezési arány 21 és 28 között mozgott a héten. Az arány azonban az árcsökkenést követően a hét közepi mélypontra tért vissza, ami azt is jelzi, hogy a spot kereskedők csökkentették tőkeáttételüket. A piaci magabiztosság egyértelműen eltalálta a legújabb retracementet.

Adatgyűjtési idő: 1/15 6:00 UTC és 1/22 6:00 UTC

A fedezeti hitelnyújtási arány az azonnali piaci kereskedési adat, amely az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók arányát mutatja egy adott időszakban. 

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítésre törekszik.

Ha a fedezeti hitelezési arány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

A piaci hangulat kedd után élesen rosszra fordult. Észrevettük, hogy a hosszú pozíciókat a rövid távú kilátásokba vetett bizalom hiánya miatt lezárták.

Az elmúlt hónapok túlzott nyeresége szintén ösztönözte a profitszerzést, és most, hogy az ár 35 000 dollár alá süllyedt, a Bitcoin bikáknak keményen meg kell küzdeniük az erős fellendülésért.

Dahuzi, Crypto Trader a TradingView oldalon

A Bitcoin továbbra is fennáll annak a veszélyének, hogy dupla alsó mintát nyomtat. Az indexár szerinti 28 000–29 000 dollár, a negyedéves jövőbeni grafikonon pedig 29 000–30 000 dollár jelenthet alsót ebben a retracement körben. A középtávú kilátások továbbra is felfutóak.

OKEx BTC negyedéves határidős ügyletek (BTCUSD0326), 4 óra. Forrás: TradingView

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner