A Bitcoin felülmúlja a hagyományos eszközöket, miközben a DeFi tovább növekszik

A Market Watch Weekly a kriptopiacok és a fejlesztések áttekintése minden héten.

Három kereskedési nap van hátra a hónap zárásáig, a pénzpiacokat egyre inkább a globális jegybanki politika vezérli, nem pedig az alapok. Az erősebb dollár felfelé irányuló kockázata nyomást gyakorol sok eszköz árára, ami az S-t eredményezi&A P 500 Index a negyedik hetes csökkenési hetet rögzíti. Eközben az arany ára is zuhant a múlt heti 1950 dolláros nyitóárról 1860 dollárra. Összehasonlításképpen: a Bitcoin (BTC) csak 0,61% -ot esett az elmúlt héten, és a hétvégi rally után 10 800 dollár felett van, az OKEx BTC spot árának megfelelően.

Összességében a kriptovaluta piaci kapitalizációja négy egyenes napon keresztül nőtt a szeptember 23-i eladást követően, visszatérve 350 milliárd dollár körüli szintre, a CoinGecko adatai.

Az OKEx BTC Spot 1w grafikonja – 9/28. Forrás: OKEx, TradingView

Míg a Bitcoin erős volt, a fő altcoinok vegyes táskák voltak a múlt héten. Cardano (ADA) heti 15,09% -os nyereséggel vezetett, a Chainlink (LINK) és a Bitcoin SV (BSV) körülbelül 10% -os nyereséget könyvelhetett el..

A Polkdot (DOT) további 7% -ot veszített a múlt héten, 4,70 dollárról 3,90 dollárra esett vissza, mielőtt visszafordult 4,30 dollárra. Az Ether (ETH) ára a decentralizált pénzügyi szektorban a hét közepi eladások miatt zuhant, és nem lendült olyan erősen, mint a Bitcoin, 4,46% -ot esett a héten. Különösen az Ether egy hónapos realizált volatilitása meredeken, 112% -ra nőtt, míg az egy hónapos implicit volatilitás 61% -ra csökkent, ami a piacokon megjelenő áringadozásokra utal..

A főbb kriptovaluták heti hozama, 9 / 21–9 / 27. Forrás: TradingView

A CME kiadta a legújabb (szeptember 22-i állapot szerint) Bitcoin határidőket is helyzetadatok szeptember 26-án a bitcoin árfolyamok nagy sikert arattak ebben a jelentési időszakban, és a nyitott érdeklődés minden idők legmagasabb szintjéről, 9383-ról 8426-ra esett vissza, amelyben az eszközkezelői számlák által tartott hosszú pozíciók hirtelen 717-ről 285-re csökkentek. hogy a rövid távú árkorrekció jelentősen befolyásolta a piaci optimizmust.

A jelentés szerint a tőkeáttételes pénztári számlákon hosszú pozícióik 2819-ről 2280-ra csökkentek, míg a rövid pozíciók 5224-ről 4480-ra csökkentek. Eközben az egyéb jelentendő számlák tekintetében a hosszú pozíciók 1653-ról 1580-ra, a rövid pozíciók pedig 2766-ról 2062-re csökkentek. A rövidnadrágok nagy csökkenését valószínűleg profitszerzési tevékenységek váltották ki.

Összességében azt láthatjuk, hogy az elmúlt beszámolási időszak éles árkorrekciója az intézményi befektetők kockázatkezelési intézkedéseit indította el, és sok hosszú pozíciót lezártak. Továbbra is figyeljük, hogy az intézmények hogyan reagálnak a hétvégi árfolyamra a következő jelentési időszakban.

CME Bitcoin határidős adatok – Egyéb jelentendő hosszúkák és rövidnadrágok száma. Forrás: Quandl

Sőt, a Bybt. Adatai mutatja A szürkeárnyalatos Bitcoin Trust (GBTC) 17 100 BTC-t vásárolt az elmúlt hét napban, növelve összesített Bitcoin-pozícióját 449 900-ra BTC. Ez a felhalmozás bizonyos mértékig megmagyarázza, miért nem esett tovább a Bitcoin árfolyama a múlt heti erős bearish piaci várakozások ellenére.

A szürkeárnyalatos befektetés Bitcoin pozíciói. Forrás: Bybt

A DeFi szektor a múlt héten az Uniswap (UNI) fellendülés után is hűlt, és bár a hét közepi eladást követően fellendült, sok zseton több mint 10% -ot veszített értékéből. Az UNI 9,92% -kal csökkent, míg a villás projektje, a SushiSwap (SUSHI) 18,34% -ot zuhant. A legrosszabbul a TRON (TRX) ökoszisztéma tokenek voltak, a Jackpool.finance (JFI) és a SUN 32,22% -kal, illetve 31,60% -kal esett vissza. Ez azt mutatja, hogy a TRON mögöttes értéke nem annyira megbízható, mint az Ethereum.

A Synthetix (SNX) a múlt héten 27,44% -kal nőtt a Layer-2 méretezési megoldások elfogadása közepette. A protokoll a tervek szerint szeptember 29-én a Deneb elnevezésű javaslat újabb megvalósítását tervezi. Eközben az évfinanszírozás (YFII) 10,85% -kal nőtt.

A legfontosabb DeFi zsetonok heti visszatérése, 9 / 21–9 / 27. Forrás: TradingView

Alapján DeBank, a decentralizált tőzsde, az Uniswap rekordnagyságú, 2,2 milliárd dolláros zárolt értéket tartott ma reggel, megelőzve a Makert (MKR) és a Curve-t (CRV).

Az összes DeFi protokoll TVL-je ma újabb csúcsot, 14,74 milliárd dollárt ért el, ami azt jelzi, hogy a DeFi boom a hét közepi eladás ellenére is folytatódik.

A DeFi protokollokba zárolt teljes érték – 9/28. Forrás: DeBank

Előretekintés a héten

A hét legfontosabb eseményei közé tartozik az első amerikai elnökválasztási vita kedden, valamint a képviselőház szavazása a Demokrata Párt javaslatáról a pandémiás inger második fordulójáról, mielőtt a Ház pénteken szünetbe lépne. A globális eszközök tekintetében továbbra is jelentős a bizonytalanság mind a technikai minták, mind az alapok tekintetében.

A kriptotérben a "Mint Rush" esemény zajlik a Flamingo számára, egy új DeFi protokollra, amelyet a Neo Global Development (NGD) csapata fejleszt a Neo blockchain számára. Az OKEx felhasználók úgy vehetnek részt az eseményen, hogy a Jumpstart Mining-en keresztül megszerzik az OKB-t, hogy FLM-t szerezzenek.

Nem OKEx kereskedő? Ismerje meg, hogyan kezdje meg a kereskedést!

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner