A Bitcoin és a szélesebb piacok továbbra is kiszámíthatatlanok, a Wall Street fogadások nagyra fordulnak

A Market Watch Weekly a kriptopiacok és a fejlesztések áttekintése minden héten.

A kriptopénzpiac az elmúlt héten ingatag volt a külső tényezők miatt, általában a piacokhoz kapcsolódóan, és a dráma körül Wall Street fogadások. Míg a mozgás miatt egyes részvények drágultak, az általános instabilitást is hozott a tőzsdére, a blue chipek esésével.

A WSB jelenség végigsöpört a kriptovaluta piacokon is, mivel a híres mémérme, a DOGE két nap alatt 1000% fölé emelkedett. Sőt, pénteken Elon Musk megváltoztatta Twitter-életrajzát "#bitcoin," néhány órán belül 20% -kal emelte a Bitcoin árfolyamát. A piacvezető azonban szinte az összeset visszaadta "Elon gyűlés" nyereség a hétvégén.

Heti feltételekkel a Bitcoin nagy, csaknem 10 000 USDT-os lendületet tapasztalt és hosszú felső árnyékot nyomtatott, 2,58% -os nyereséggel zárva a hetet, az OKEx spot árának megfelelően. A Bitcoin jelenleg 34 600 USDT-szint közelében kereskedik a hétfői szerény visszapattanás után.

A jelenlegi ármozgás azt mutatja, hogy a pénteki lendület nagyon rövid volt, különösen a negyedéves szerződéses prémium mellett – amely a piac március végi optimizmusának mutatója – 4% -kal csökkent a január közepi 6% -os szinthez képest. Ezenkívül észrevettük, hogy Elon pénteki tweetje után a Grayscale Bitcoin Trust prémiuma negatívvá vált, ezt a jelenséget korábban nem figyelték meg.

OKEx BTC negyedéves határidős prémium, 1/11 – 2/1. Forrás: OKEx

Az XRP piaci csúcsponttá válik

A fő altcoinok a múlt héten általában rosszabbul teljesítettek, mint a Bitcoin. Az éter (ETH), bár a hét közepén egy ponton elért legmagasabb, 1475 USDT-t érte el, visszaesett az 1300 USD közelébe, 9,54% -os csökkenéssel a héten. A Polkadot (DOT), a Chainlink (LINK) és a Litecoin (LTC) szintén hasonló, 10% körüli csökkenést tapasztalt. 

A DOGE mellett egy másik altcoin, amely hirtelen emelkedett a létesítményellenes láz hátterében, az XRP. Az érme a múlt héten 74% -kal emelkedett, és a felfelé irányuló trend hétfőn változatlanul folytatódott, mivel további 30% -kal emelkedett, és 0,65 USD-t ért. 

A fő altcoinok heti hozama, 1/25 – 1/31. Forrás: TradingView

A Altcoin szezon index a múlt héten meghaladta az 50-es határt, és bár azóta korrigált, úgy tűnik, hogy az index magas új rövid távú csúcsra van beállítva. A DeFi tokenek növekedése a fő oka ennek a viselkedésnek. 

Az Altcoin szezonindex januárban megugrott. Forrás: blockchaincenter.net

Az engedély nélküli kereskedés különbözteti meg a DeFi-t a Robinhood-tól

Az engedély nélküli és megbízhatatlan DeFi-protokollok gyorsabb elfogadása következhet be, mivel a Robinhood a héten többször leállította a szokásos kereskedést. Az ilyen engedélyezett platformokról történő bármilyen nagyobb áttérés valószínűleg tovább növeli a DeFi teret.

A Bitcoin oldalsó szakaszában számos DeFi token is új csúcsokat ért el, különösen a decentralizált tőzsdék szektorában. Az Uniswap (UNI) a múlt héten egy ponton megtörte a 20 USDT-s határt, és heti 37,59% -os nyereséggel zárt. Az 1INCH a hétvégén újabb 5,55 USDT-re emelkedett – a feltörekvő DEX 500% -kal emelkedett a januári 1 USDT legalacsonyabb szinthez képest. A Tokenlon (LON) viszont minden idők legmagasabb szintjét, 10 USDT-t érte el, ami 10-szeres hozamot jelent az december 1-i 1 USDT-s jegyzési árából..

A legfontosabb DeFi tokenek heti visszatérése, 1/25 – 1/31. Forrás: TradingView

A DeFi protokollokba zárt teljes érték minden idők legmagasabb szintjét, 39,84 milliárd dollárt érte el, az adatok alapján DeBank. Az egyes TVL-ek szerint a hitelnyújtási protokoll-készítő (MKR) 4,7 milliárd dollárral zárta a listát, majd az Uniswap 3,4 milliárd dollárt követett.. 

A DeFi-ba zárolt teljes érték. Forrás: DeBank

Az intézmények jól felkészültek a 6000 dolláros visszavonásra

A CME frissítette legújabb (január 26-i) Bitcoin határidős ügyleteit helyzetadatok január 30-án. Ebben a jelentési időszakban a Bitcoin erőteljes 6000 dolláros visszahúzódást tapasztalt, és egyszerre a 30 000 dolláros szint alá esett, mielőtt visszapattant volna.. 

Ez alatt az idő alatt a nyitott érdeklődés tovább csökkent, 11 945-ről 10 787-re, és két egymást követő hetes csökkentés után az OI most egy hónapja beállított 15 hetes mélypontra áll vissza.

Különösen az vagyonkezelői számlák hosszú pozícióinak 639-ről 308-ra zsugorodtak, ami új, 18 hetes mélypont. Míg a rövid pozíciók csaknem megduplázódtak 123-ról 225-re, tavaly augusztus 18-a óta új csúcsot értek el.

A tőkeáttételes alapok számláin is hosszú pozícióik 3911-ről 3605-re csökkentek, míg a rövid pozíciók 9119-ről 7991-re csökkentek. Ez a csökkenés mindkét irányban az alapkezelők aggodalmát is mutatja. Összességében az intézmények tovább növelték rövid pozícióikat, aminek riasztót kell adnia a lakossági befektetők számára.

CME Bitcoin határidős adatok – A vagyonkezelői számlák száma hosszú és rövid. Forrás: Quandl

Előretekintés a héten

Múlt péntekig az S több mint 70% -a&A P-tőzsdén jegyzett társaságok eredménye felülmúlta a piaci várakozásokat 2020 negyedik negyedévére nézve, de a három nagy amerikai részvényindex a múlt héten zuhant, és mind a 11 fő S&P szektor alacsonyabban zár. A Cboe volatilitási index, a VIX szerdán élesen megugrott, és kitört a közel három hónapos háromszög konszolidációs tartományából, ami gyengítette a kockázati eszközök árát.

Technikailag különösen fontos lesz az S számára&P az 50 napos mozgóátlag megtartására a következő héten. Ha az index nem tartja ezt a szintet, a piac meggyőző korrekciós periódusba lép, ami valószínűleg nyomást gyakorol a Bitcoin árára is.

S&A P Index zuhant, míg a VIX áttörte a csökkenő trendvonalat. Forrás: TradingView

A kriptotérben a CME február 8-án indítja az ETH határidős ügyleteket. Három évvel ezelőtt a CME elindított egy BTC határidős szerződést, amely egybeesett a legutóbbi Bitcoin bika piac csúcsával. A kereskedőknek azt tanácsolják, hogy az induláskor figyeljék a jövőbeni teljesítményeket.

Jelenleg a CME BTC nyitott kamatértéke 1,59 milliárd dollárra halmozódott fel, és az összes tőzsdén a harmadik helyet foglalja el ferde adatai, jelezve az intézményi érdeklődés prevalenciáját.

Nem OKEx kereskedő? Ismerje meg, hogyan kezdje meg a kereskedést!

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner