A Bitcoin árai fellendültek, mi következik?

Áttekintés

A bitcoin árai kezdetben a 7500 szint közelében stabilizálódtak, miután a hét elején a 6500 területre süllyedtek. A november lezárásakor honnan fognak eljutni a bitcoin árai? Míg az altcoinok a gyógyulás jeleit is megmutatták, mit jelent ez az „Alt Season” hívők számára?

Bitcoin: rövid távon óvatosan optimista; Középtávon továbbra is felhős

A bitcoin árai kezdetben helyreálltak a 6513-as novemberi mélyponthoz képest, de a vezető kriptovaluta rövid és középtávú kilátásai két különböző képet alkothatnak. Rövid távon az előzetes adatok azt mutatják, hogy a piaci hangulat kissé pozitívra fordult az árak fellendülése mellett. A kriptofélelem & A Greed Index szeptember 28-ról 17-ről 32-re ugrott, ami azt sugallja, hogy a piaci szereplők enyhítettek bizonyos aggodalmaikon, mivel az ár stabilizálódott, bár a leolvasást továbbra is „félelem” szinten tartják.

1. ábra: Titkosítás Kedves & Kapzsiságmutató (Forrás: Alternative.me)

Technikai szempontból láttunk előzetes helyreállítási jeleket is, de a visszapattanást hamarosan újra tesztelhetjük, és az elkövetkező napok kulcsfontosságúak lehetnek annak eldöntésére, hogy ez valódi fordulat vagy csak rövid életű rally.

A 2a. Ábra mutatja, hogy a BTCUSDT eredetileg emelkedő trendet alakított ki egy 3 órás diagramon (piros csatorna), a visszapattanás a csatorna felső végét érte, amely szintén október vége óta a fő ellenállási vonal közelében van (sárga vonal)..

Míg mind a végső oszcillátor, mind az RSI magasabb magasságokat produkált, ez azt sugallja, hogy felfelé lendült. Innen két forgatókönyv történhet. 1) A 3 órás diagram először megtalálhatja a legfrissebb emelkedési tendencia alsó támaszt, mielőtt az októberi ellenállást újra tesztelné, mivel a párnak magasabb mélypontot kell produkálnia. 2) A pár a jelenlegi szinten konszolidálódik, amíg a lendület elhalványul, ha látható, a felfelé irányuló trend alsó végének megtörése lehet a további korrekciók első figyelmeztető jele. Ha az elfogultságunknak megfelelően 3 órás emelkedést fogunk látni, az tovább támogatná az első forgatókönyv valószínűségét.

2a. Ábra: BTCUSDT 3 órás diagram (Forrás: OKEx; Tradingview) 2b. Ábra: BTCUSDT napi diagram (Forrás: OKEx; Tradingview)

A dolgok azonban kevésbé lennének optimisták, ha a napi diagram szemszögéből nézzük. A 2b. Ábra a BTCUSDT kezdeti napi megfordulását mutatja, és a visszapattanás visszavitte az árat a júniusi ellenállásszint fölé (piros vonal). Láttuk, hogy az októberi gyűlés az ellenállási szint fölé emelte az árat; a párnak azonban nem sikerült támogatóvá tenni, mivel a rally elfogyott.

Noha a visszafordulás egyelőre még túl korai ahhoz, hogy valódi trendfordulót nevezzünk, szeretnénk látni ezeket a lendületmutatókat, amelyek magasabb csúcsokat eredményeznének, és ez eddig nem történt meg. Ha a rally lendületét nem sikerül fenntartani, akkor nem zárható ki a kék támaszvonal újbóli tesztelése.

3. ábra: Sentix Bitcoin stratégiai elfogultság (Forrás: Sentix)

Hosszabb távon a Sentix adatai azt sugallják, hogy egyes befektetők továbbra is úgy gondolják, hogy a bitcoin továbbra is túlértékelt. A Sentix Bitcoin Strategic Bias, amely a befektetők hat hónapos észlelési értékét méri a bitcoinról. Ez tükrözi a piaci szereplők stratégiai szemléletét, valamint megalapozott meggyőződésüket és felfogásukat a kriptopénzpiac szempontjából. A Bias augusztus óta egy lefelé tartó csatornán mozog. A negatív megítélés akadályozhatja a befektetőket abban a pillanatban, hogy piacra lépjenek, különösen a hosszú távú HODLerek esetében.

Alt-évad: Hosszú út

Míg a nagy altcoinok már nemrégiben csökkenték a mélypontjukat, még mindig nagyon távol vagyunk az „Alt-Season” valódi kezdetétől.

A szélesebb altcoinok harmadik kísérletet tettek arra, hogy november elején kitörjenek a piaci korlát lefelé irányuló csatornájából, ugyanakkor megpróbált meghaladni a 365 napos mozgóátlagot (narancssárga vonal). Amint a gyűlés lendülete elhalványul, az altcoin november végén visszavonult a csatornába.

4. ábra: Crypto Total Market Cap Ex-BTC naplóskálában (Forrás: Tradingview)

A csatorna alsó vége (kék vonal) ezen a ponton tisztességes támogatásnak tűnik. Mivel azonban az általános konzervatív hangulat megmarad, véleményünk szerint úgy gondoljuk, hogy további konszolidációra van szükség az altcoin-piaci felső határhoz, mielőtt a következő kitörési kísérlet megtörténne. Ez a diagram gyors módszer lehet az altcoin-piac szélesebb körű megítélésének mérésére.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner