Ulaganje u dionice Square, Inc (NYSE: SQ)

Square, Inc (NASDAQ:SQ) je tvrtka za financijske usluge sa sjedištem u San Franciscu u Kaliforniji. Kroz svoja hardverska i softverska rješenja, Square pruža tvrtkama i pojedincima razne alate za zadovoljavanje njihovih svakodnevnih financijskih potreba. Tijekom godina tvrtka je izrasla od nuđenja jednog nišnog proizvoda do razvoja cjelokupnog ekosustava financijskih usluga. Tvrtka je nastavila širiti svoje vidike i dokazala se kao legitimna alternativa tradicionalnom bankarskom sektoru.

Što je Square, Inc (SQ)?

Square su osnovali izvršni direktor Twittera Jack Dorsey i poslovni čovjek Jim McKelvey 2009. Tvrtka zapošljava 3.800 ljudi i posluje u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Australiji, Japanu i Velikoj Britaniji. Square je započeo dizajniranjem proizvoda Square Reader za dobavljače, koji se priključio na priključak za slušalice uređaja i omogućio im da obrađuju transakcije kreditnim karticama. Od tada je tvrtka proširila svoju ponudu proizvoda, izgradivši niz usluga koje omogućuju tvrtkama da objedine nekoliko funkcija, uključujući trgovačke usluge i mobilna plaćanja, u uslugu s jednim prozorom. Rani usvojitelji Square tehnologije bili su Starbucks i Whole Foods, koji su 2012. i 2014. počeli nuditi mogućnosti plaćanja proizvodima Square. Nakon razdoblja ranog uspjeha, tvrtka je IPO objavila 2015. Od tada je tvrtka nastavila s inovacijama nudeći rješenja koja udovoljavaju širokom spektru korisničkih potreba.

Zašto Square, Inc (SQ) Materija?

Squareove operacije postoje u dva različita ekosustava. Prvi je njihov prodajni ekosustav, koji pruža usluge za zadovoljavanje potreba poduzeća i trgovaca. Square je najpoznatiji po Square Readeru koji se pričvršćuje na priključak za slušalice mobilnih uređaja i omogućava trgovcima da prihvaćaju plaćanja karticama. Još jedan dobro poznati proizvod u prodavateljskom ekosustavu je kvadratni štand, rješenje za prodajna mjesta koje restoranima, maloprodajnim objektima i ostalim trgovinama ciglama i malterom omogućava da prihvate razne mogućnosti plaćanja. Square stvara prihod putem paušala i postotka po transakciji putem ovih uređaja. Tvrtka je također tiho razvila niz pozadinskih rješenja za tvrtke, uključujući softver za obračun plaća, alate za angažiranje kupaca, softver za fakturiranje, rješenja za zakazivanje termina i financiranje poslovanja. Iako ovo možda nisu najpoznatiji Square proizvodi za potrošače, ove su aplikacije presudne u pružanju iskustva s kraja na kraj tijekom cijelog ciklusa plaćanja. Ovom ponudom tvrtka se zacementirala kao usluga za svakodnevne potrebe poduzeća.

Drugi stup kvadratnih operacija je Cash App. Izvorno poznata kao Square Cash, ova usluga mobilnog plaćanja omogućuje pojedincima prijenos novca putem mobilne aplikacije. Putem gotovinske aplikacije korisnici mogu primati novac na svoje debitne račune povezane s njihovom Square Cash karticom, kao i na vlastite bankovne račune. Gotovinska aplikacija imala je otprilike 32 milijuna korisnika krajem 2020. Iako je Square glavni cilj Cash App-a nadmetanje s tradicionalnim bankama, druga digitalna rješenja poput PayPal-ovog Venmo također su snažni konkurenti u prostoru. Iako Venmo ima veću bazu korisnika, Cash App nudi brojne dodatne značajke koje su se pokazale izuzetno popularnima. Jedan od primjera je mogućnost kupovine i prodaje dionica i Bitcoina putem aplikacije. Unutar odjeljka za ulaganje u Gotovinskoj aplikaciji korisnici mogu koristiti saldo na svom računu za kupnju Bitcoina ili dionica na burzi. Gotovinska aplikacija bila je jedna od prvih platforma za plaćanje koja je nudila podršku za Bitcoin, a novac generiran transakcijama od tada je značajan dio njihovog modela prihoda. Vjerovanje tvrtke u kripto je dodatno dokazano u listopadu 2020., kada je objavljeno da su ulagali 50 milijuna dolara za kupnju 4.709 bitcoina. Zajedno, ove su ponude omogućile ekosustavu Cash App da tijekom godina masovno raste i transformirali su ga u platformu koja omogućava korisnicima da troše, štede i trguju na jednom mjestu.

Square, Inc (SQ) Izgledi

U sve digitaliziranijem svijetu Square je izgradio ekosustav koji omogućuje tvrtkama i pojedincima da lako upravljaju svojim novcem. S tako velikim brojem ponuda proizvoda, Squareov rast prihoda ne ovisi o bilo kojem pojedinačnom proizvodu, već je to veliko pomicanje od tradicionalnih financijskih institucija prema mrežnim, mobilnim i digitalnim rješenjima. Iako su naknade prikupljene po transakciji korištenjem hardvera na kvadratnom prodajnom mjestu ostali ključni dio rasta tvrtke od njezina osnutka, drugi tokovi prihoda postaju sve važniji. Područja širenja tijekom godina koja vrijedi spomenuti uključuju Squareov nalet na dostavu hrane, izgradnju web stranica, AI, duboko učenje i softverske programe za prijavu poreza. Osim dodavanja novih izvora prihoda, postojeći tokovi prihoda također su dobro smješteni za eksponencijalni rast. Budući da Square trenutno djeluje samo u pet zemalja, širenje postojećih proizvoda i usluga na nova tržišta bit će obećavajući put za rast koji ide naprijed.

Square je stavio značajan fokus na širenje svojih ponuda financijskih usluga, posebno programa kreditiranja malih poduzeća. Kroz Square Financial Services, tvrtka je dobio odobrenje za otvaranje banke u Utahu 2021. Iako bi se male tvrtke obično obraćale tradicionalnim bankama za posudbu, otvaranje poslovnih računa i ostale svakodnevne usluge, Squareov nalet u ovaj prostor mogao bi biti glavna prijetnja financijskim institucijama. Iako je bilo protivljenja s bankama iz lokalnih zajednica, Square tvrdi da one udovoljavaju potrebama malih poduzeća koja tradicionalne institucije propadaju, pozivajući se na brojeve koji kažu dvije trećine klijenata s Squarea nigdje drugdje nisu mogli dobiti financiranje.

Gdje kupiti Square, Inc (SQ)

Posrednik kojeg preporučujemo je Firstrade.

Firstrade je vodeća internetska brokerska tvrtka koja nudi čitav niz investicijskih proizvoda i alata osmišljenih kako bi pomogla investitorima poput vas da preuzmu kontrolu nad svojom financijskom budućnošću. Od svog osnutka 1985. godine Firstrade se zalaže za pružanje usluga visoke vrijednosti i kvalitete.

Kombinirajući vlasničku tehnologiju trgovanja, izuzetno intuitivno korisničko sučelje, izvanrednu korisničku uslugu i mobilne aplikacije, Firstrade nudi cjelovito rješenje za sve vaše potrebe ulaganja.  Firstrade član je FINRE / SIPC-a.

Ulaganje u dionice Square, Inc (NYSE: SQ) Ulaganje u dionice Square, Inc (NYSE: SQ) Ulaganje u dionice Square, Inc (NYSE: SQ)
★★★★★ ★★★★★ Firstrade Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za burzovne mešetare uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finance Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za burzovne mešetare uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za burzovne mešetare uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

Naknade

Nulta komisija

Naknade

Nulta komisija

Naknade

Nulta komisija

Minimum računa

Nijedna

Minimum računa

100 dolara

Minimum računa

Nijedna

Promocije

Besplatne dionice *

* Pojedinosti potražite na web mjestu.

Promocije

Nijedna

Promocija

Nijedna

Sažetak

Od jednostavnog čitača kartica do tvrtke vrijedne nekoliko milijardi dolara koja remeti cijelu industriju financijskih usluga, Squareov je rast nevjerojatna priča o uspjehu. Sposobnost širenja na jedan proizvod i stvaranje cijelog ekosustava na koji se oslanjaju milijuni tvrtki i pojedinaca nije nešto što se viđa svaki dan. Iako je tvrtka već zabilježila ogroman uspjeh, ne pokazuju znakove usporavanja. Ulaganjem u Bitcoin i druge remetilačke tehnologije, izvršni direktor Dorsey jasno je izrazio svoju viziju. Square ima potencijal za pomicanje cijelog sektora u novo, digitalno doba.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner