Ulaganje u zalihe 3D ispisa (proizvodnja aditiva)

Prilikom razmatranja mogućnosti ulaganja u 3D tisak (poznat i kao aditivna proizvodnja), investitori se često obraćaju potrošačkim tvrtkama za 3D tisak koje prodaju prototipove strojeva za domove ljudi, ali stvarnost je prava prilika za tvrtke koje se bave 3D tiskom na strani industrijske proizvodnje. Bez obzira je li to 3D tisak tkiva tijela, ili rakete, ovo je industrija zrela za rast.

Istražit ćemo što je aditivna proizvodnja, kako se razlikuje od redovite proizvodnje, industrije koje će biti poremećene, kao i neke od tržišnih lidera na ovom prostoru.

Što je aditivna proizvodnja?

Da bi ga jednostavno opisali, aditivna proizvodnja koristi podatke pomoću softvera za računalno potpomognuto dizajniranje (CAD) ili 3D skenere predmeta kako bi usmjerila pisač da položi i doda materijal, sloj po sloj, u preciznim geometrijskim oblicima. Proces proizvodnje aditiva stoga dodaje materijal da bi se stvorio objekt umjesto supstraktnog materijala. To rezultira značajnim smanjenjem otpada, ekološki je prihvatljivije i rezultira proizvodom sa znatno manjom težinom. Prednosti smanjenja težine izuzetno su važne za smanjenje troškova u otpremi, a taj se trošak pojačava u zrakoplovnoj industriji gdje rakete lansiraju proizvedeni teret u orbitu. Jedan od primjera ovog smanjenja težine je Materijalizirati tvrtka koja je uspješno 3D tiskala Titan s a 63% smanjenje težine.

Industrije koje će poremetiti 3D ispis

3D ispis remeti više industrija, ali nigdje to neće biti značajnije nego u zdravstvu. Lako možemo zamisliti budućnost u kojoj precizna medicina može 3D ispisati tabletu koja je precizno prilagođena nečijem genomu, spolu, težini i drugim jedinstvenim identifikatorima. Žena od 130 kilograma trebala bi uzeti tabletu s drugačijom količinom medicinskih sastojaka od muškarca od 260 kilograma.

Ista pravila primjenjivat će se kada se tiskaju stvarni dijelovi tijela, koji bi potencijalno mogli biti tiskani s embrionalnim ili genetskim materijalom koji je dizajniran s obzirom na određeni genom / pojedinca. Ova preciznost spriječila bi upotrebu imunosupresiva, to su lijekovi ili lijekovi koji smanjuju sposobnost tijela da odbaci presađeni organ, ali nažalost rezultiraju time da tijelo gubi sposobnost borbe protiv infekcija. 3D ispis pomoći će nam da prijeđemo s generalizirane medicinske medicinske opreme na jednoznačnu medicinu na precizni medicinski ciljni genom.

Što se tiče mode, osobi bi se moglo skenirati lice ili stopala mobilnim telefonom, a cipele ili sunčane naočale koje odabere mogli bi biti prilagođene upravo veličini stopala ili lica te osobe. Žena koja kupuje haljinu mogla bi odabrati haljinu, napraviti snimak tijela kako bi se izmerilo precizno pristajanje i dati haljinu proizvesti na licu mjesta ili otpremiti za isporuku sljedeći dan.

Znatno će utjecati i automobili i zrakoplovna industrija. Zamislite razliku u potrošnji goriva ili električne energije kada se automobilski dijelovi ili potencijalno cijeli automobili mogu 3D printati što rezultira značajnim smanjenjem težine. Otpremanje kontejnera s pola težine također bi smanjilo velike troškove i uštede u okolišu, isto kao i lansiranje raketa u svemir s laganim 3D tiskanim satelitima.

Ispod su tri tvrtke koje su u dobrom položaju da budu na čelu ovog novog dolaska u proizvodnju.

Materijalizirati (NASDAQ: MTLS)

Sjedište je u Belgiji, a podružnice su širom svijeta, Materijalizirati je kombinirao najveću skupinu programera softvera u industriji s jednim od najvećih objekata za 3D ispis na svijetu. Materijalizacija remeti više industrija, uključujući dizajniranje titanovih umetaka za svemirske brodove koji su 66% lakši od tradicionalne proizvodnje. Od 2013. godine udružili su se s desecima brendova kako bi na tržište donijeli svoje kolekcije naočala.

U Belgiji je uspješno izveo kirurški tim pod vodstvom prof. Phillipa Blondeela u Sveučilišnoj bolnici u Gentu Prva transplantacija cijelog lica u Belgiji zahvaljujući planiranju za pacijenta i 3D tisku tvrtke Materialize. Ako postoji tvrtka koja remeti tržište i koja je tržišni lider, to je Materijalizirati.

3D Systems Corp (NASDAQ: DDD)

3D Systems Corp tržišni je lider u mnogim industrijama koje se oslanjaju na proizvodnju aditiva. Jedan od primjera je kako su partner u digitalnoj stomatologiji za laboratorije, zubarske distributere i OEM-ove. Njegova jedinstvena vrhunska proizvodna tehnologija osigurava savršeno prijanjanje, funkcioniranje i estetiku svih zubnih proteza, bilo da su cementirane, uklonjive ili implantirane.

Oni također nude vrhunske usluge 3D ispisa za metalne implantate i instrumentaciju koristi se za ortopedske, kralježnične, kraniomaksilofacijalne (CMF), stomatološke i veterinarske primjene. Tvrtke koje se bave medicinskim uređajima oslanjaju se na stručnost i mogućnosti izravnog ispisa na metal (DMP) kako bi ih vodile od izrade prototipa i pokusnih serija do velike proizvodnje.

Kada je riječ o hardveru za proizvodnju automobila, softverska i uslužna rješenja koje nude pomažu tvrtkama u razvoju dijelova lakše težine kako bi smanjili proizvodne troškove, dizajniraju i proizvode inovativne sklopove koji smanjuju broj dijelova i pružaju veću snagu i učinkovitost te stvaraju realne prototipove koji mogu ukloniti mjesece iz procesa razvoja proizvoda.

Ostale industrije u kojima su uključeni uključuju zrakoplovstvo, obranu i nakit.

Stratasys Ltd (NASDAQ: SSYS)

Stratasys Ltd jedno je od najpopularnijih imena domaćinstava kada je u pitanju 3D ispis, tvrtka je američko-izraelski proizvođač 3D printera i 3D proizvodnih sustava za uredska brza prototipiranja i rješenja za izravnu digitalnu proizvodnju. Izgradili su reputaciju pouzdanog partnera za 3D ispis u industrijama, uključujući zrakoplovnu, automobilsku, potrošačku, stomatološku, medicinsku i transportnu industriju.

Stratasys se izdvaja po tome kako su postali rješenje na jednom mjestu za razne igrače u industriji. Za automobilsku industriju tvrtkama omogućuju prototip, testiranje i proizvodnju svih vrsta alata, uložaka, dijelova i dijelova spremnih za ulicu s neviđenom brzinom i učinkovitošću.

U zdravstvu medicinski radnici mogu potvrditi izvedbu uređaja na 3D anatomskim modelima izvedenim od pacijenta u odnosu na postojeće modele poput životinja i leševa. Na temelju stvarnih slika pacijenta, 3D tiskani modeli oponašaju različita svojstva tkiva u jednom otisku.

Odabir burzovnog brokera

Prvi korak na vašem putu trebao bi biti odabir burzovnog brokera. Posrednik kojeg preporučujemo je Firstrade.

Ulaganje u zalihe 3D ispisa (proizvodnja aditiva) Ulaganje u zalihe 3D ispisa (proizvodnja aditiva) Ulaganje u zalihe 3D ispisa (proizvodnja aditiva)
★★★★★ ★★★★★ Firstrade Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za burzovne mešetare uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finance Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za burzovne mešetare uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za burzovne mešetare uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

Naknade

Nulta komisija

Naknade

Nulta komisija

Naknade

Nulta komisija

Minimum računa

Nijedna

Minimum računa

100 dolara

Minimum računa

Nijedna

Promocije

Besplatne dionice *

* Pojedinosti potražite na web mjestu.

Promocije

Nijedna

Promocija

Nijedna

Sažetak

Još uvijek su rani dani za 3D ispis, mnogi su ulagači napustili industriju jer nije toliko prepoznata kao druge poznate industrije poput umjetne inteligencije i blockchaina. Unatoč tome, to je industrija koja će u potpunosti poremetiti i promijeniti način na koji ljudi proizvode proizvode. Pametni investitori trebali bi se upoznati s ovom industrijom i shvatiti da će budućnost biti vrlo različita od modernog standardiziranog procesa proizvodnje tipa linijske trake.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner