Juan Hernandez, osnivač i izvršni direktor OpenFinance Network – Interview Series

Juan Hernandez osnivač je i izvršni direktor mreže OpenFinance (“OFN”) i iskusni fintech poduzetnik. OFN je pokrenut u prosincu 2018. kao prva aktivna, regulirana platforma za trgovanje sigurnosnim tokenima u Sjedinjenim Državama. OFN nastavlja voditi u reguliranom trgovanju sigurnosnim tokenima.

RS: OpenFinance Network (“OFN”) dobro je poznata kao prva platforma koja omogućava ljudima da trguju sigurnosnim tokenima, ali OFN je puno više od pukog trgovanja sigurnosnim tokenima. Možete li objasniti neke značajke dostupne korisnicima OFN-a?

JH: Osim sigurnosnih tokena, postavljeni smo za trgovanje svom alternativnom imovinom kao što su nekretnine, privatni kapital, fondovi rizičnog kapitala, hedge fondovi, nenavedeni REIT-ovi i druga ograničena partnerstva. Ova „tradicionalna“ alternativna imovina izvrsni su kandidati za tokenizaciju i upravo na ovom području vidimo značajan potencijal rasta.

RS: Prvi konkurent OFN-a, TZERO, tek je nedavno pokrenut. Možete li nam reći što razlikuje OFN od TZERO-a?

JH: OpenFinance ATS nastoji stvoriti otvoreno okruženje za trgovanje. Trenutno smo jedini ATS koji je naveo više tokena iz ponuda vrijednosnih papira pod važećim izuzećima od SEC-a. Nadalje, udružili smo se s više platformi širom industrije kako bismo osigurali da naši korisnici imaju pristup širokoj paleti ponuda proizvoda.

 

RS: Kako izgleda ukrcavanje investitora da bi dobio putovnicu za investitora i započeo trgovanje sigurnosnim tokenima?

JH: Ukrcavanje zahtijeva 4 jednostavna koraka. Prvo vas molimo da postavite svoj MetaMask račun, koji je alat koji vam omogućuje upravljanje Ethereum novčanikom u vašem pregledniku i potreban je za trgovanje na OFN platformi. Zatim vas molimo da popunite putovnicu investitora koja služi kao jednokratni postupak potvrde koji vam omogućuje ulaganje na temelju vaše prihvatljivosti. Nakon što dobijete odobrenje, preostaje vam samo financirati novčanik i započeti trgovanje! Napravili smo videozapise s uputama za postavljanje vašeg računala MetaMask račun kao i postavljanje vašeg Putovnica investitora.

 

RS: Očito bi pojedinačni investitori zainteresirani za trgovanje sigurnosnim tokenima željeli koristiti platformu OpenFinance, možete li nam reći na koga se još OpenFinance poziva i koju vrijednost im platforma daje?

JH: Osim investitora, izdavači također dobivaju vrijednost na našoj platformi tako što imaju regulirani forum s povjerenjem na kojem njihovi investitori mogu tražiti likvidnost.

 

RS: Neakreditirani korisnici mogu otvarati račune na OFN-u, na koje su, ako postoje, radnje ovi korisnici ograničeni?

JH: Svi korisnici na platformi, bilo da su oni međunarodni ili američki, akreditirani ili neakreditirani, imaju različite akcije na raspolaganju na platformi. Naš mehanizam za putovnicu investitora omogućuje nam da razlikujemo ove različite vrste korisnika i osiguramo da sudjeluju samo u vrijednosnim papirima u kojima smiju u potpunosti sudjelovati. Na primjer, određene vrijednosne papire, poput Reg D, imaju 12-mjesečno razdoblje zaključavanja, dok su drugi, poput Reg A + i Reg CF, neograničeni vrijednosni papiri u kojima neakreditirani ulagači mogu sudjelovati. Naša putovnica za ulagače obrađuje sve provjere ovih različitih propisa kako bi korisniku pružila nesmetano, neometano iskustvo.

RS: Koji su preduvjeti za uvrštavanje tvrtki koje žele da im sigurnosni token bude naveden na platformi?  

JH: Popis digitalnih vrijednosnih papira za trgovanje na OpenFinance Network ATS uključuje i provjere tehnologije i usklađenosti. Iz tehnološke perspektive, tvrtke moraju koristiti jedan od naših odobrenih standarda. Počevši od kontrolne liste za usklađenost, izdavatelji moraju dostaviti sve povezane dokumente u vezi s ponudom i podacima o tvrtki. Nakon što primimo stavke, naš tim dovršava dubinsku analizu izdavanja kako bi osigurao poštivanje svih regulatornih zahtjeva tijekom različitih koraka u procesu, kao što su KYC / AML i tvrde provjere akreditacije (za izuzeća od 506 (c)). Nakon odobrenja, tada možemo s izdavateljem sklopiti ugovor o kotaciji.

 

RS: OFN je povezan s alternativnim sustavom trgovanja i broker-dilerom. Možete li objasniti čitateljima kako je to korisno za korisnike OFN-a?

JH: Povezani smo s brokerskim dilerom (Sageworks Capital, LLC) i alternativnim sustavom trgovanja (ATS) za alternativnu imovinu (uključujući sigurnosne tokene). Pridruživanje registriranom entitetu znači da se pridržavamo viših standarda u zaštiti svojih korisnika kada je riječ o transakcijama vrijednosnim papirima. Ne samo da postoje određeni zahtjevi kojih se moramo pridržavati s regulatorima, već imamo i brokera-trgovca evidencija o svim obrtima koji podliježu propisima FINRA i SEC.

 

RS: Nedavno ste se udružili s Krypital Group, možete li nam reći nešto više o ovom partnerstvu?

JH: Uzbuđeni smo što ćemo se udružiti s Krypital Group dok se nastavljamo povezivati ​​s liderima u blockchain savjetodavnim i savjetodavnim uslugama. Radujemo se suradnji na daljnjem usvajanju usklađenih ponuda sigurnosnih tokena za izdavače širom svijeta.

 

RS: Redovito ste izjavljivali da su propisi neophodni za sazrijevanje industrije. Koji biste propis posebno željeli primijeniti i zašto?  

JH: Još uvijek postoji mnogo rasprava oko “sigurnosnog tokena protiv korisničkog tokena” (vidi situaciju Kin vs SEC) koje treba razjasniti kako bi više izdavača i sudionika bilo dovoljno ugodno da zakorače na ovo tržište.

 

RS: Koji su token standardi trenutno prihvaćeni na OFN-u i planirate li uključiti dodatne standarde?  

JH: Radimo s našim partnerima na ugrađivanju različitih token standarda na platformu. Na primjer, nekoliko naših partnera ima protokole koje su objavili i s kojima se integriramo, uključujući Securitizeov DS-20 protokol i Harbour’s R-Token protokol.

 

RS: Postoje li u planu neke uzbudljive stvari o kojima možete reći čitateljima?

JH: Trenutno na platformi imamo tri navedena sigurnosna tokena koja aktivno trguju, uključujući Blockchain Capital, a očekujemo da ćemo u sljedećih tjedana navesti još mnogo sigurnosnih tokena.

RS: Postoji li još nešto što biste željeli da čitatelji znaju o mreži OpenFinance?

JH: OpenFinance ATS otvoren je za sve. Iako je alternativna imovina tradicionalno dostupna maloj skupini kvalificiranih ulagača, ove mogućnosti stavljamo na raspolaganje svima. Naša putovnica za investitore osigurava da korisnici trguju samo na temelju svojih uvjeta. Kako nastavljamo dodavati više sredstava na platformu, povećavat će se mogućnosti za sudjelovanje svih ulagača u trgovanju.

 

Za one koji žele saznati više o OFN-u možete posjetiti Otvorite web stranicu Financije

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner