Hirander Misra, predsjednik GMEX Grupe i predsjednik SECDEX – Intervju

Hirander Misra je predsjednik i izvršni direktor tvrtke GMEX grupa (GMEX), nudeći inovativna rješenja za stvaranje & rad elektroničkih burzi i infrastrukture za trgovanje vrijednosnim papirima, devizama, derivatima, robom, kripto & digitalna imovina.

Također je predsjednik SECDEX, Burza vrijednosnih papira, roba i derivata sa sjedištem na Sejšelima, koja je puni ekosustav za digitalnu i tradicionalnu imovinu omogućen blockchain tehnologijom.

Možete li za početak podijeliti što je GMEX Group?

GMEX Group („GMEX“) globalni je pružatelj inovativnih rješenja za trgovanje vrijednosnim papirima s više imovine i poslovnih rješenja te tehnoloških ekosustava. Kao prodavač tržišne infrastrukture, usredotočeni smo na tehnologiju i međusobnu povezanost. Naša rješenja bave se krajnjim regulatornim i ugovornim potrebama oko izdavanja, trgovanja, kliringa i namire vrijednosnih papira na svim burzama, u svim razredima imovine, uključujući tradicionalnu, alternativnu i digitalnu imovinu, digitalne valute, kao i hibridnu digitalnu sekuritizaciju tradicionalne imovine, uključujući derivate.

GMEX-ov fokus je na digitalnoj transformaciji globalnih financijskih tržišta, omogućujući sudionicima pokretanje novih rješenja, proširivanje trenutnih operacija i opsega kako bi udovoljili zahtjevima tržišta. To provodimo pomoću dva dokazana mehanizma angažmana kako bismo našim klijentima omogućili upotrebu tehnologije za postizanje svojih komercijalnih ciljeva:

 • Program za unapređenje tržišta (MAP), koja pruža mogućnost razmjene i post-trgovine s više sredstava s optimalnom kombinacijom tehnologije i usluga tradicionalne i digitalne infrastrukture na tržištu
 • Pristup vođen partnerstvom, ne prodajemo samo tehnologiju, već koristimo kombinaciju FinTech-a, poslovnih i investicijskih rješenja osnažujući partnerstva i pothvate.

Što je u početku pokrenulo vaše zanimanje za pokretanje GMEX-a?

Kad smo započeli s radom 2012. godine, postojeći dobavljači tržišne infrastrukture bili su velik dio razmišljanja kupaca i dobavljača, pružajući naslijeđenu tehnologiju po napuhanim cijenama, ne uzimajući u obzir stvarne poslovne i operativne potrebe, uključujući sva komercijalna ograničenja koja mogu postojati. Ovo je bila naša prilika da se razlikujemo!

Pružamo poslovnu stručnost, najnoviju tehnologiju i povezivost & operativna ekspertiza pružena kroz pristup usklađen partnerskim odnosima za razmjene, mjesta trgovanja, klirinške kuće, depozitore, registre i platforme za primanje skladišta. U mnogim nam slučajevima to također omogućuje usklađivanje interesa uzimajući kapital u pothvatima s kojima surađujemo, kao i tamo gdje takve prilike imaju smisla.

U 2016. godini mogli smo iskoristiti mogućnosti koje je blockchain pružao, u početku na porijeklu robe, a kasnije na tržištima kapitala. Iznenadili smo se kako je većina projekata samo iskoristila tehnologiju na isti način na koji se koristila i razmišljala tradicionalna tehnologija, u čemu je poanta? To nas je potaknulo da pogledamo načine na koje bi se tehnologija mogla iskoristiti za revoluciju i demokratizaciju načina na koji funkcioniraju tržišta kapitala i tržišta za druge klase imovine.

Možete li nam reći nešto o tome GMEX ulaganja, i koja se vrsta ulaganja vrši?

Težište ulaganja za GMEX je početna faza kapitala i strateško ulaganje u tržišnu infrastrukturu i srodne FinTech tvrtke, koje su sinergijske s onim što GMEX radi u pogledu servisiranja i mogućnosti proizvoda. Uz to, također se trudimo graditi vlastite inicijative.

S obzirom na zanimljive FinTech mogućnosti pred Seriju A, s kojima se susrećemo, također smo pokrenuli Digitalni investicijski fond PCC (“DIF”) na Sejšelima, što je prvi u svijetu regulirani tokenizirani hibridni fond. Zanimaju nas tvrtke koje imaju izvor intelektualnog vlasništva u prostoru blockchaina i umjetne inteligencije (“AI”) unutar financijskih usluga, u kombinaciji s ranom privlačnošću klijenta.

Možete li detaljnije objasniti tehnologiju digitalne trgovine i post-trade tehnologije koju nudi GMEX Technologies?

GMEX nudi prvi istinski hibridni ekosustav za razmjenu i trgovinu, Fuzija, premošćivanje jaza između tradicionalne i digitalne imovine potkrepljene regulatornim okvirima. Ovo je sasvim analogno međusobno povezanim telekomunikacijskim mrežama. Osiguravamo da su naša rješenja usklađena s poslovnim ciljevima naših klijenata i partnera. GMEX Fusion hibridni je centralizirani & blockchain distribuirani knjigovodstveni tehnološki paket i međuoprema, koji su implementirani i od njega imaju povjerenja više međunarodno reguliranih financijskih institucija širom svijeta. Apartman uključuje:

 • ForumPortal, platforma za tokenizaciju, registraciju i izdavanje;
 • Forum Trader, sekundarni trgovački front-end sustav i sustav upravljanja narudžbama;
 • ForumMatch, platforma za trgovanje razmjenom visokih performansi s integriranim mehanizmom za podudaranje;
 • ForumDetect, sustav nadzora tržišta;
 • ForumIndex, sustav izračuna i distribucije indeksa;
 • ForumCustody, digitalna skrbnička platforma za obračun i namiru;
 • ForumWallet, platforma za upravljanje novčanikom, koja se također može povezati s novčanicima treće strane;
 • ForumCCP, klirinška platforma koja olakšava provjeru kredita, zadržavanje pozicije i maržu;
 • ForumCSD, središnji depozitar i platforma registra vrijednosnih papira koji olakšava namiru;
 • ForumPay, jednostavna i sigurna platforma za međunarodna plaćanja, prijenos novca, isplate i depozite putem više financijskih instrumenata.

Zašto razmjene kriptovaluta privlači korištenje GMEX-a?

Razmjenu kriptovaluta i digitalne imovine privlači korištenje GMEX-a jer cijene da imamo istinska dokazana rješenja i praktično razumijevanje digitalne imovine za razliku od hype-a i vapourware-a koji neki na tržištu reklamiraju.

Sviđa im se činjenica da je tehnološki skup dizajniran za potrebe i hirove tržišta kriptovaluta i digitalne imovine, što može uključivati ​​24-satno trgovanje, 18 decimalnih mjesta zbog razlomljenog vlasništva, velikih zahtjeva i potrebe za pružanjem usluga tokenizacije i digitalnog skrbništva izvan pukih rješenja za razmjenu.

Što je najvažnije, kako tržišta u ovom prostoru postaju sve više regulirana, GMEX je u stanju podržati naše klijente našim regulatornim i poslovnim znanjem na operativnim tržištima širom svijeta, što je vrlo cijenjeno.

Koliko je skalabilna GMEX tehnologija?

Kriptovalute i druge vrste razmjene digitalne imovine suočeni su s vrlo ozbiljnim izazovom zbog sve većih količina narudžbi s kojima se trebaju nositi. Investitori i špekulanti očekuju da će se njihove narudžbe izvršiti u roku od nekoliko milisekundi, posebno u užurbanim tržišnim uvjetima, tj. Kada su količine najveće. Svaka sporost u izvršavanju naloga prouzročit će gubitak povjerenja i protok narudžbe prebaciti se na druga mjesta. Burze moraju osigurati da njihova tehnologija može ostati ispred oštre konkurencije. Nedavni nestabilni uvjeti na tržištu kriptovaluta bili su poziv na uzbunu za razmjenu kriptovaluta.

Naš tehnološki stog modularan je i zasnovan na komponentama te je dizajniran da fleksibilno podržava višestruku imovinu i brojne privatne i javne blockchaine. Također ima mogućnost lako povezivanja mnogih čvorova, bilo da pokreću našu tehnologiju ili su platforme treće strane. Naša rješenja za razmjenu s malim kašnjenjem i velikom propusnošću u kombinaciji s velikom dostupnošću osiguravaju uspješan rad u kritičnim okruženjima tržišne infrastrukture. Superiorne performanse postižu se i malim hardverskim otiskom. Uključujemo i odgovarajuće komponente otvorenog koda za uklanjanje naknada za licence trećih strana. Tehnologija se slaže kroz upotrebu virtualizacije i usluga u oblaku, kao alternativu lokalnoj implementaciji, gdje postoji potreba da se kao opcija nudi model softvera po principu “ključ u ruke” (“SaaS”).

Također ste predsjednik SECDEX-a, burze vrijednosnih papira, robe i derivata sa sjedištem na Sejšelima. Možete li nam reći o SECDEX-u i zašto je to važno?

Poslovanje grupe SECDEX sastoji se od reguliranog:

 • Razmjena;
 • Središnja klirinška kuća druge ugovorne strane (CCP);
 • Središnji registar vrijednosnih papira;
 • Digitalno tržište; i
 • Digitalni skrbnik.

SECDEX je jedinstven jer je prvi potpuno regulirani hibridni tržišni infrastrukturni ekosustav s više aktiva i kombinira blagodati digitalne razmjene s onima tradicionalne razmjene kako bi pružio neometano trgovanje, obračun i namiru. Temelji se na snagama GMEX Grupe kao osnivača u kombinaciji s profesionalnim uslugama Digital Partners Network (DPN) kao suosnivača. DPN usluge uključuju specijalne pravne, financije, usklađenost, korporativno strukturiranje, financije, strateško savjetovanje, digitalno preobražavanje s tehnologijom i potencijalna ulaganja putem digitalnog fonda.

Ovo se mijenja, jer je do sada bilo previše posrednika za ove različite usluge i nisu im se nudile isplativo pod jednim kišobranom. To znači da se uz uvrštavanje tradicionalnih vrijednosnih papira i izvedenica, ponude sigurnosnih žetona (STO) mogu obavljati u uređenom okruženju, kojem se vjeruje, izdavanjem, potpunom profesionalnom uslugom podrške procesu tokenizacije koja obuhvaća pravne i procjene, uz prikupljanje kapitala, s uvrštavanjem i sekundarnim trgovanjem na SECDEX burzu.

Također je nedavno objavljeno da je SECDEX grupa pozdravila novi dodatak u svoje redove – SECDEX Digital Custodian (SDC). Možete li nam reći o ovom digitalnom skrbničkom rješenju?

SECDEX Digital Custodian Limited (SDC) regulirani je digitalni skrbnik koji nudi usluge hladnjaka i skrbništva za kriptovalute, sigurnosne tokene i drugu digitalnu imovinu. SDC je namijenjen maloprodajnim, visoko neto vrijednim (HNW) i institucionalnim korisnicima, uključujući mjenjačnice, tržnice, brokere, banke, pružatelje platnih usluga i tradicionalne skrbnike.

SDC usluge uključuju:

 • Zaštita digitalne imovine
 • Snimanje transakcija i izvještavanje za svoje korisnike
 • Automatski prijenosi, potvrde stanja i zahtjevi vezani uz račun
 • Escrow usluge
 • Protokol za autorizaciju s više potpisa koji osigurava da niti jedna strana ne može pokrenuti i dovršiti transakciju u okviru svog skrbništva. Nadalje, pod njegovom tehnološkom platformom kojom upravlja mjesto održavanja, svaki se ključ drži s odvojenim računima.

SDC je u kratkom vremenskom razdoblju već privukao 544.718.948 USD imovine koju je označio nepromjenjivošću i transparentnošću na bloku Ethereum.

Jedan od vaših drugih projekata je promicanje Blockchain rješenja za poticanje financijskog uključivanja širom Afrike. Možete li podijeliti neke od svojih stavova u vezi s tim?

Procjenjuje se da u subsaharskoj Africi ima 700 milijuna poljoprivrednika bez banaka, a svaka zemlja ima svoje strukture i složenosti. Srž problema je nedostatak transparentnosti cijena za poljoprivrednike za njihove proizvode. Bolje cijene značile bi bolji prihod, omogućavajući im da si bolje priušte sjeme, pesticide, gnojiva, pa čak i otvaranje kredita.

FinComEco, financijski i robni ekosustav, povezuje poljoprivredu s najnovijom financijskom tehnologijom do razine individualnog malog poljoprivrednika i dalje od porijekla do odredišta. To se postiže modelom koji je prilagodljiv lokalnim zahtjevima s temeljnim ekosustavom tehnologije, financija, razmjena, logistike, nabave i infrastrukture lanca opskrbe. Ciljevi su mu:

 • Omogućiti financijsku uključenost sa socijalnim utjecajem za male poljoprivrednike;
 • Uplatiti nebankarsko putem olakšavanja financiranja;
 • Olakšati jeftinije ulaze i pristup skladištima; i
 • Omogućiti komercijalnim poljoprivrednicima bolji pristup tržištima.

Postoji li još nešto što biste željeli podijeliti u vezi s GMEX-om ili SECDEX-om?

GMEX je prikupio povratne informacije o postavljanju digitalne imovine od burzi vrijednosnih papira koje jesu

 • Svjesni važnosti nuđenja digitalne imovine za trgovanje
 • Zabrinut zbog ulaganja u novu tehnologiju
 • Nelagodno s tehnologijom Blockchain / DLT zbog nekoliko skandala i prevara
 • Nerado zbog nepoznatih pravnih i administrativnih implikacija

GMEX, DPN i SECDEX odgovorili su kombinirajući svoje snage u jedinstvenoj prijedlogu vrijednosti s mnoštvom tehnoloških, regulatornih i uslužnih opcija kako bi poboljšali znanje i povezane poslovne mogućnosti dostupne tradicionalnim burzama vrijednosnih papira.

Sa sve većim brojem jurisdikcija koje priznaju ekvivalenciju sigurnosnih tokena tradicionalnim vrijednosnim papirima, sada je očito da bi mjenjači trebali prihvatiti prijelaz na digitalni ili, prikladnije, hibridni integrirani pristup. Tradicionalne burze, bilo da su postojeće ili izazivačke, sada djeluju u sličnim regulatornim okvirima i na istim su tržišnim uvjetima u pogledu digitalne imovine. Rani seljaci iskorištavaju ovaj novi teritorij. Međutim, s obzirom na brzinu promjena i očekivani eksponencijalni rast digitalne ekonomije, tvrtke bi to trebale smatrati katalizatorom za preoblikovanje svojih ciljeva, procesa i strategija, umjesto da samo zamijene slično. Od vitalne je važnosti djelovati sada kako bi iskoristili ovu priliku i sudjelovali u promjeni paradigme u ovo novo doba digitalnih razmjena i post-trgovine, što u konačnici može imati koristi od investitora, MSP-a i šireg tržišta kapitala.

Hvala vam na sjajnim odgovorima na intervjuu. Čitatelji koji žele saznati više trebaju posjetiti:

GMEX grupa (GMEX), nudeći inovativna rješenja za stvaranje & rad elektroničkih burzi i infrastrukture za trgovanje vrijednosnim papirima, devizama, derivatima, robom, kripto & digitalna tokenizirana sredstva.

SECDEX, Burza vrijednosnih papira, roba i derivata sa sjedištem na Sejšelima, koja je puni ekosustav za digitalnu i tradicionalnu imovinu omogućen blockchain tehnologijom.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner