FinTech ‘Unicorn’ Revolut pokazuje pozitivan rast u godišnjem fiskalnom izvješću 2019

Revolut, tehnološki “jednorog” i jedna od najperspektivnijih FinTech platformi na tržištu danas, nedavno je objavio svoje godišnje fiskalno izvješće. Godišnje fiskalno izvješće dotiče se različitih postignuća, neuspjeha i financijskih obilježja koja okružuju poslovanje tvrtke tijekom fiskalne 2019. godine.

Po brojevima

Revolut ima razna događanja za razmjenu, a čini se da brojke kreću u pozitivnom smjeru.

Slijedi jedan ključni mjerni podatak koji pokazuje smjer u kojem su rezultirale njegove odluke – aktivni korisnici.

 • 2018: 3,5 milijuna
 • 2019: 10M
 • 2020: 13,5 milijuna i brojanje

Kako se njegova korisnička baza povećava, tako se povećavaju i novčana sredstva u ime korisnika, s tim da je ovaj ukupni skok sa 903 milijuna funti u 2018. godini na otprilike 2.281 milijuna £ u 2019. godini.

Nadalje, Revolut bilježi značajan rast prihoda u 2019. u odnosu na 2018. (162,7 milijuna funti u odnosu na 58,2 £). Naravno, veće operacije rezultiraju i velikim operativnim troškovima. Revolut je svjedočio znatnom skoku prihoda, kao i utrostručenju operativnih troškova u istom vremenskom okviru, skočivši na 107,4 milijuna funti u 2019. s 34,01 milijuna u 2018..

Iako je širenje na nova tržišta možda poticaj za ovaj skok prihoda, širenje je u prvom redu omogućeno nizom uspješnih prikupljanja kapitala. Revolut je uspješno prikupio £ 580 milijuna u investicijama samo u prvoj polovici 2020. godine, a očekujemo da ćemo prikupiti dodatna sredstva.

Proširenje usluge

Bez sumnje, razne značajke platforme implementirane tijekom 2019. godine također su odgovorne za dio rasta tvrtke Revolut. Nekoliko primjera toga uključuje:

 • Podrška za Apple Pay
 • Provizija za besplatno trgovanje dionicama s liste SAD-a
 • Proširenje na Singapur, Australiju *, Sjedinjene Države *, Japan *

* pokrenut u beta verziji

Veselim se

Unatoč tome što nije ostvario dobit, 2019. je bila ukupno pozitivna godina za Revolut, s obzirom na njegovu trajnu želju za globalnim rastom. Veseleći se, tvrtka je već uspostavila plan igre kako bi osigurala da se dobit jednom ostvari. Slijedi izvadak iz fiskalnog izvješća koji se dotiče onoga što ti planovi podrazumijevaju.

 • Buduće ulaganje u tehnološku infrastrukturu i razvoj osnovne ponude proizvoda kupcima Revolut-a,
 • Nastavite operacionalizirati Revolut Bank UAB i uvođenje na druga europska tržišta,
 • Nabavite daljnja regulatorna odobrenja potrebna za proširenje naše ponude proizvoda na sve jurisdikcije,
 • Razviti postojeće operacije u međunarodnim jurisdikcijama, uključujući Sjevernu Ameriku i azijsko-pacifički region, istovremeno nastavljajući širiti svoje poslovanje u Velikoj Britaniji i EGP-u,
 • Daljnja ulaganja u korisničku podršku, infrastrukturu rizika i usklađenosti

Kanadska ekspanzija

Bilo da se gledaju prihodi ili gubici ostvareni u 2019. godini, svaki se od njih uglavnom može pripisati želji za globalnom ekspanzijom. Revolut je uspostavio snažno uporište i u Ujedinjenom Kraljevstvu i u Europi i planira širenje.

Jedan od primjera je predviđeni ulazak tvrtke u Kanadu. Iako Revolut nije predvidio datum pokretanja kanadskih usluga, zainteresirani korisnici trenutno se mogu pridružiti lista čekanja za rani pristup.

Kad se ovaj ulaz neizbježno dogodi, Revolut može očekivati ​​jaku konkurenciju od raznih drugih FinTech odjevnih predmeta koji se etabliraju u Kanadi. Nedavno smo se dotaknuli primjera toga, jer je kanadski WealthSimple sa sjedištem u Kanadi pokrenuo novu uslugu kripto trgovanja.

Kako se svaka od ovih tvrtki razvija i pokreće nove usluge, tvrtke istovremeno postaju sveobuhvatnije i usko povezane kao konkurenti. Bilo da tražite investicijske mogućnosti, štedne račune, kripto trgovanje, unaprijed plaćene debitne kartice itd. – Revolut i njegovi konkurenti su vas pokrili.

Gledajući dalje od ove dvije i sve većeg popisa tvrtki FinTech koji slijede njihov primjer, ne bi bilo iznenađujuće pronaći istinu u tome glasine da će se PayPal uskoro pridružiti borbi.

Revolut

Osnovan 2015. godine, Revolut je tvrtka FinTech sa sjedištem u Londonu u Engleskoj. U vrijeme od pokretanja, Revolut je razvio paket usluga koji okružuju digitalno bankarstvo. Usvajanje ovih usluga omogućilo je timu Revolut da se proširi, ukupno do danas, preko 2000 zaposlenika.

Izvršni direktor Nikolay Storonsky trenutačno nadgleda poslovanje tvrtke.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner