WealthSimple postiže status jednoroga, pridružujući se rivalskim FinTech firmama Revolut i Robinhood

WealthSimple, kanadski specijalist za upravljanje bogatstvom, ima nedavno postali najnovija tvrtka FinTech koja je postigla status “jednoroga”. To je učinjeno nedavnom investicijskom rundom, koju je predvodio Technology Crossover Ventures (TCV).

Status jednoroga

Jednorozi su stvarni – barem ne u tradicionalnom smislu te riječi. U današnjem svijetu, ‘jednorog’ je izraz koji se koristi za opisivanje tvrtke koja je postigla procjenu veću od milijardu dolara.

Te su tvrtke često uključene u FinTech i često su privatna poduzeća.

Sudjelovati

Kao što je prethodno naznačeno, TCV je sada pomogao WealthSimpleu na putu da postigne ovaj status. Međutim, nije bio jedini koji je pridonio ovom posljednjem krugu financiranja. Sljedeće su tvrtke one koje su se pridružile TCV-u u ulaganju.

  • Kapitalni pothvati Meritecha
  • Sivi partneri
  • Allianz x
  • Dva sigma pothvata
  • TCV je vodio krug

Kumulativno, ova skupina ulagača ukupno je pridonijela 114 milijuna USD (87 milijuna USD). Pritom se WealthSimple sada može pohvaliti procjenom od 1,4 milijarde USD (1,07 milijardi USD).

Ova je procjena porast u odnosu na posljednji krug tvrtke, u kojem je zabilježeno 190 milijuna USD (145 milijuna USD), prikupljenih na procjeni od 743 milijuna USD (566 milijuna USD).

Poticanje talenta

U ovom se krugu više radilo samo o prikupljanju sredstava. Uz priljev kapitala, WealthSimple je najavio da će dodati i TCV generalnog partnera, David Yuan, na svoj Upravni odbor.

David Yuan govorio je o ovom razvoju događaja i zašto se TCV odlučio pridružiti tvrtki poput WealthSimple.

„Promatrali smo uspon Wealthsimplea na kanadskom tržištu i volimo način na koji tvrtka unosi jednostavnost, humanost i užitak u osobne financije … TCV je usredotočen na tvrtke koje imaju potencijal transformirati industriju, a mi smo oduševljeni radom s njima Mikrofon i tim Wealthsimple za izgradnju lidera u financijskim uslugama i važne potrošačke platforme. “

Rašireni rast

Uz rast vrijednosti, WealthSimple je široko proširio svoj asortiman usluga koje se nude tijekom 2020. godine.

Nedavno je WealthSimple najavio pokretanje svoje novo kovane usluge, nazvane “WealthSimple Crypto”. Ovo je usluga zatvorene petlje koja svojim klijentima omogućuje trgovanje i Bitcoinom i Ethereumom u sigurnom okruženju.

Kao tvrtka osnovana na usluzi tehnološki orijentiranih pojedinaca, ovo je bio iznenađujući potez. Mlađe generacije, koje su odrasle u sve digitalnijem svijetu, ugodnije su takvim tehnologijama. Budući da su milenijalci velik dio klijentele WealthSimplea, ovo je bila logična ekspanzija.

Fokus na mlađe generacije također je bio izložen nedavno kada je WealthSimple financijski direktor, Leen Li, prešlo u novu ulogu, predvodećiZaklada WealthSimple’Kao njegov novi izvršni direktor. Cilj ovog pothvata je razviti i omogućiti pristup financijskim uslugama namijenjenim mladima da pomognu uštedjeti na sveučilištu / fakultetu. U to je vrijeme Leen Li govorila o tome zašto joj je WealthSimple Foundation važna, navodeći,

„Samo troje moje braće i sestara, uključujući i mene, dobili su priliku pohađati fakultet, dok su druga dvojica morala raditi nakon srednje škole kako bi osigurala prihod obitelji … Pristup višem školskom obrazovanju ima cjeloživotni utjecaj i presudno je da pomozite svakom djetetu u Kanadi da mu se pruži ista prilika kao i ja. “

Blagoslov – ponovno otkrivanje upravljanja bogatstvom

Postizanjem hvaljenog statusa “jednoroga”, WealthSimple se sada nalazi čvrsto uz druge FinTech tvrtke, kao što su Revolut i Robinhood.

Iako su se svake od ovih tvrtki na jedinstven način obratile FinTechu i njihovoj klijenteli, svima im je zajednička osobina – izmišljanje načina na koji upravljamo i pristupamo bogatstvu. U nedavnom doprinosu našoj kontinuiranoj seriji ‘Vođe misli’, Daglar Čizmeci, Izvršni direktor Red Carpet Capital bacio je pogled na ovaj trend.

On navodi,

“Čitavu industriju financijskih usluga potresla je tehnološka revolucija, koja je zauzvrat oblikovala svijet. Upravljanje bogatstvom u 2020 nije iznimka od ovog trenda. Fintech je ponovno izmislio područje upravljanja ulaganjima uključivanjem velikih podataka, umjetne inteligencije i strojnog učenja kako bi optimizirao portfelje, ublažio rizike i procijenio mogućnosti ulaganja. “

WealthSimple

Osnovan 2014. godine, WealthSimple je pružatelj financijskih usluga sa sjedištem u Torontu u Kanadi. Od pokretanja, WealthSimple prikupio je bazu klijenata u ukupnom iznosu od gotovo 200 000 i upravlja imovinom od 5 milijardi dolara.

Izvršni direktor Michael Katchen trenutno nadgleda poslovanje tvrtke.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner