Felhívás a kriptopénzipar számára a szélsőségesek elutasítására

Tagadhatatlan, hogy a Bitcoin sötét történelemmel rendelkezik, csak 2019-ben több mint egymilliárd dollár A Bitcoin-ot a sötét hálóra költötték. Ezeket a pénzeszközöket sokféle célra használták fel – hol jóra, hol rosszra. Sajnos bizonyos esetekben kábítószer-kereskedelem, gyermekpornó, sőt bérgyilkos alkalmazására használták fel, például Kaliforniában, ahol egy nő fizetett 12 Bitcoint azért, hogy meggyilkolják volt férjét.

Az adatvédelmi alapú kriptovaluták, mint például a Monero és a Zcash, történelmileg káros célokkal társultak. Ezeknek a kriptovalutáknak vannak olyan felhasználási esetei, ahol a magánélet fontos, és támogatjuk a felhasználók szabadságát annak eldöntésében, hogy mikor és hol kell ezeket a kriptovalutákat törvényes célokra felhasználni. Ennek ellenére az ipar évekig fáradhatatlanul dolgozott a digitális eszközök legitimálásán. A szakértők kongresszusra mentek, hogy megvitassák az ipar érdemeit, mások támogatták a pozitív felhasználási eseteket, mint pl átutalások külföldön, és sok esetben az egyéneknek lehetőséget kínálnak bankokra az önkényuralmi kormányzatokkal rendelkező területeken.

Mindazonáltal, még a közös történelem után is, beleértve az évek óta tartó küzdelmet, amelyet ennek az iparágnak a legitimálásának szenteltünk, problémánk lehet. Trump szurkolóinak őrült tömegei által a Capitol Hill-hez intézett nemrégiben történt támadások és a közösségi médiában bekövetkezett, ezt követően a hazai terroristák elleni támadások után a kriptovaluta közösség néhány tagja megújult az érdeklődés iránt a szélsőségesek, összeesküvés-elméletek szakértői által használt kriptovaluta-termékek iránt. és a belföldi terroristák. Bizonyos esetekben pusztán egy token pumpálása, amelyet később terveznek kidobni, más esetekben egy olyan projekt támogatása, amelyért rajonganak.

Erre láthat példákat az összes közösségi média platformon, például a Twitter – Tweetek, amelyek a Filecoin decentralizált tárhely platform szolgáltatásait tolják, hogy olyan webhelyeket fogadhassanak el, mint a Parler, ahol gyakran fordulnak szélsőségesek és QAnon támogatók, akik megpróbálják megdönteni az Egyesült Államokat. Államok kormánya. Ezért az Amazon felmondta a megállapodását a Parlerrel, és eltávolította a weboldalt / alkalmazást felhőalapú tárhelyéről.

Mások a magánéleten alapuló kriptovalutákat, mint például a Zcash, a Monero és a Dash támogatják, arra az esetre, ha ugyanezeknek a veszélyes személyeknek illegális fegyverek vagy más, sötét célokra használt egyéb szolgáltatások vásárlásához pénzeszközöket kellene mozgatniuk a bűnüldöző szervek észrevétele nélkül..

Az irónia az, hogy sok ugyanazon magánélet-tokent toló személy nem tudja megérteni, hogyan követik nyomon a kriptovalutákat a blokkláncon, és azt, hogy Monerót jelenleg az FBI ellenőrzi. Ha ez a tendencia folytatódik, akkor a cseréket nyomás alá helyezik ezeknek a tokeneknek a törlésére, és ennek eredményeként ugyanezek a tokenek jogosan süllyednek el, milyen szégyen lenne.

A feltenni kívánt kérdés a „miért”? Miért érzik a közösség egyes tagjai, hogy erőszakos szélsőségesekkel vagy a Sötét Hálóval kell társulni? Van-e valóban olyan összeg, amely igazolhatja e cselekedetek negatív következményeit??

Tisztán önző szempontból, minél negatívabb a társulás az iparágban, annál valószínűtlenebb az iparág széleskörű elfogadása, kockázati alapok általi befektetése és a Bitcoin ETF SEC jóváhagyása.

Ez az ipar nem feltétlenül az utolsó bástya azok számára, akik decentralizált szolgáltatásokra szorulnak aljas tevékenységeik elrejtése érdekében. Össze kell állnunk, és közölnünk kell a szélsőségesekkel, hogy nem akarunk velük kapcsolatban lenni. Végül csak akkor fogadhatunk el széles körben a globális közösség által, ha az ipar összeáll, hogy kiszorítsa az embereket, a hustlereket és a szélsőségeseket. Ha valódi piaci bevezetést akarunk, akkor ki kell töltenünk a szerepünket.

Sokan azt fogják állítani, hogy az első módosítás védelme érdekében engedélyeznünk kell ezeket a másként gondolkodókat. Sajnos ugyanazok az emberek nem értették meg, mit is jelent valójában az 1. módosítás, így van megírva a alkotmány:

„A kongresszus nem hozhat olyan törvényt, amely tiszteletben tartja a vallás kialakulását, vagy megtiltja annak szabad gyakorlását; vagy a szólás vagy a sajtó szabadságának korlátozása; vagy az embereknek a békés gyülekezéshez való joga, és panaszt nyújthat be a kormányhoz a sérelmek orvoslása érdekében. ”

Az 1. módosítás soha nem írja elő, hogy a magáncégek kötelesek menedéket nyújtani minden olyan szervezet számára, amely visszaél a platformja feltételeivel és szolgáltatásaival. Ha valakinek platformja van, akkor az első módosítás joga annak megválasztása, hogy miként kívánja rendezni az adott platformot. A közösségeknek joguk van követelni az elszámoltathatóságot, kérni a gyűlöletbeszéd elleni feltételeket és feltételeket, és eltávolítani a sértő felhasználókat.

Remélem, hogy decentralizált közösségünk elutasíthatja a szélsőségesek felhívását. Ez a közösség és a világ jobbat érdemel.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner