Németország – A Crypto Custody License visszakapja a bankokat

Állítólag Németország kriptográfiai engedélye hozzáférést biztosított a blokklánc-alapú cégekhez az alapvető banki alapellátásokhoz. Ennek ellenére továbbra is olyan történetek jelennek meg, amelyek szerint a banki szolgáltatások, például a számlák ellenőrzése nagyon nehezen szerezhető be. Közelebbről megvizsgálva néhány okot, amelyek miatt a német bankszektor továbbra is visszaszorítja a kriptográfia elfogadását.

Zavar, FUD – Crypto Custody License

Az egyik fő oka annak, hogy a német bankok haboznak a kriptográfiai platformok szolgáltatásának biztosításában, a világosság hiánya merül fel. Mind a kriptográfiai cégek, mind az intézmények számára bizonytalanságok és aggályok merülnek fel a kriptográfiai felügyeleti engedély igénylésével kapcsolatban. Amíg a Németországi Szövetségi Pénzügyi Felügyeleti Hatóság (BaFin) nem tisztázza ezeket a kérdéseket, például azt, hogy milyen típusú tevékenységek minősülnek kriptográfiai felügyeletnek, a bankok továbbra is hibát követnek el az óvatosság oldalán.

Például hiányzik az átláthatóság a titkosítási műveletek körül. A bankok kíváncsiak arra, hogy az olyan funkciók, mint a tét és a zárolási időszakok, hogyan befolyásolhatják a tőzsde őrizetét. Jelenleg a törvény kimondja, hogy minden kriptotársaság, amely hozzáfér az ügyfél privát kulcsaihoz, letétkezelő.

Crypto Custody License

Ezenkívül márciusban a BaFin kiadta a tanácsadás kijelentve, hogy a biztonsági token-felajánlásokból (STO) származó tokenek letétkezelő bank használata nélkül egy kriptográfiai letétkezelő által letétbe helyezhetők. Röviddel ezután a szabályozók további kiadásokat adtak ki irányelveket a licencelést kérő kriptográfiai vállalkozásokkal szemben támasztott kezelési, informatikai és biztonsági követelmények tekintetében. Fontos, hogy a BaFin kijelenti, hogy a közeljövőben további, az operatív kockázatokra összpontosító szabályokat kíván létrehozni.

Fojtogató banki részvétel

Ez a „bejelentésre váró” megközelítés elegendő ahhoz, hogy Németország legnagyobb bankintézeteit egyelőre a pálya szélén tartsa. Valójában eddig csak a tech-központú szolgáltatók járultak hozzá az űrhöz. A következő generációs bankok, mint pl SolarisBank, folytassa az ágazat lassú terjesztését. A Solarisbank 2019 decemberében nyitott helyet Németországban.

Solaris a Honlapon keresztül - Crypto Custody License

Solaris a Honlapon keresztül – Crypto Custody License

A banki tevékenység hiánya

Egy nemrégiben interjú, Matthias Winter, a német Eversheds Sutherland partnere arról beszélt, hogy a banki hiány hiánya valódi kérdés a piac előtt. Kifejtette, hogy “nincs jogi ok, ami miatt” a bankok haboznak a kriptográfiai ügyfelek felvételén. Winter a „zavart” írta le az iparág fő akadályának. Ezenkívül arról beszélt, hogy a bankok hogyan működnek a kockázat szemben a jutalom helyiségeiben, és folyószámla nyitása a kriptográfiai cég számára a jövőbeli szabályozási változásoknak teszi ki

Nevezetesen Winter arról is beszélt, hogy a változások miként befolyásolhatják a piacot. Ha, vagy inkább mikor, a BaFin tisztázza ezeket az ellentmondásokat, akkor aranymosás lesz a piacon. Lényegében a bankoknak kriptográfiai letétkezelő cégeket kellene beszerezniük, hogy a lehető leggyorsabban hozzáférhessenek a technológiához.

Crypto Storage Deutschland GMBH

Ahhoz, hogy példákat találjon arra, hogy ez a piaci zűrzavar pusztítást okoz az iparban, nem kell többet keresnie, mint a Crypto Storage Deutschland GMBH. Ez a cég valódi küzdelemen ment keresztül, amikor úgy döntöttek, hogy fióktelepet nyitnak Németországban az új szabályozás előnyeinek kihasználása érdekében. A vezetők nem kevesebb, mint 15 különböző bankhoz fordultak, mielőtt alapszintű folyószámlát szerezhettek volna.

A megpróbáltatásokat megvitatva Stijn Vander Straeten, a Crypto Storage AG rengeteg nehézségre hivatkozott, amellyel cége találkozott. Straeten leírta azt a forgatókönyvet, amikor Ön az intézményi banki karral áll szemben. Kifejtette, hogy a kriptográfiai vállalatok nem „pénzkeresettel keresnek számukra ellenőrző számlákat kérve”, és mint ilyenek, semmiképpen sem jelentenek prioritást.

White-Label megoldás bankok számára

A Crypto Storage AG elismeri a digitális eszközök biztonságának szükségességét. A cég jelenleg fehér címkés megoldást kínál azoknak a bankoknak, amelyek a feltörekvő piacokkal kapcsolatos kockázatok vállalása nélkül szeretnék kínálni a szolgáltatásokat ügyfeleiknek..

Németország halad előre – Crypto Custody License

Úgy tűnik, hogy a német szabályozók, bár lassan, de közelebb kerülnek a piacok digitalizálásához. Minden eltelt nap nagyobb növekedést és fejlődést jelez az ország blokklánc szektorában. Remélhetőleg az elkövetkező hónapokban a BaFin megadja a bankoknak azokat a részleteket, amelyekre szükségük van ahhoz, hogy a cégek hozzáférhessenek a banki alapokhoz. Ha nem, akkor Németország azt kockáztatja, hogy lemarad a tokenizációval kapcsolatos globális versenyben.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner