Az USA szövetségi tartaléka együttműködik az MIT-vel a CBDC (digitális dollár) fejlesztésében

Az amerikai jegybank csak elárulta új információ a CBDC-kkel szembeni álláspontjáról.

Az elmúlt évben a világ számos országa bejelentette kutatási szándékát, és végül bevezet egy központi banki digitális valutát (CBDC). Az okok változatosak, de általában néhány kulcsfontosságú tényezőre utalnak, amelyek magukban foglalják a következőket:

Növelje a hatékonyságot – Csökkentett költségek gyors elszámolási idővel

Csökkentse a csalást / illegális tevékenységet – KYC / AML

Legyen átláthatóbb — Főkönyvi alapú tranzakciótörténetek

Ha ezek az okok nem voltak elégségesek a CBDC használatának megvizsgálására, a COVID rátört, és rávilágított a jelenlegi FIAT-hoz kapcsolódó súlyos hiányosságra.

A Fiat baktériumokat terjeszt – Kínában és az Egyesült Államokban egyaránt volt olyan eset, amikor a törvényes fizetőeszközt kivonták a forgalomból, és dekontaminálást igényeltek.

Digitális dollár

Mielőtt továbbmennénk, mindenkinek meg kell értenie, mi az a CBDC alapszinten. Ahogy a neve is jelzi, a CBDC egy digitális pénznem, amelyet bármely ország központi bankja bocsátott ki. Az Egyesült Államokban a leendő CBDC-t általában „digitális dollárnak” nevezik..

Ezek a digitális pénznemek lényegében a jelenlegi pénznemek, például a dollár blokklánc alapú változatai. A blokklánc felhasználásával, amely virtuális eszközként létezik, a CBDC-k könnyebben vezérelhetők, nyomon követhetők és lebonyolíthatók.

Ha többet szeretne megtudni arról, mi ketyeg a CBDC-től, nemrégiben közelebbről megvizsgáltuk belső működésüket, ITT.

Évek a készítésben

Mivel a CBDC-k fokozott figyelmet kaptak, Lael Brainard, a Federal Reserve kormányzója egy közelmúltban beszéd.

“Az elmúlt években házon belüli kísérleteket folytattunk olyan eszközökkel, amelyek magukban foglalják a Testület technológiai laboratóriumát, amely számos elosztott főkönyvi platformot épít és tesztel, hogy megértsék azok lehetséges lehetőségeit és kockázatait.” 

Bár a Fed az elmúlt években elhallgathatta a digitális dollárra vonatkozó terveit, ígéretes hallani, hogy a kulisszák mögött mozogtak. Sokan attól tartottak, hogy a Fed lemarad más nemzetek elől egy ilyen termék kifejlesztése során. Brainard kormányzó eloszlatta ezeket a félelmeket, kijelentve,

„Figyelembe véve a dollár fontos szerepét, elengedhetetlen, hogy a Federal Reserve továbbra is a központi banki digitális devizákkal kapcsolatos kutatások és politikák fejlesztésének határterületén maradjon … Más központi bankokhoz hasonlóan továbbra is felmérjük a lehetőségeket és kihívásokat, valamint a egy digitális valuta, a készpénz és egyéb fizetési lehetőségek kiegészítéseként. ”

Miért kell kifejleszteni egy CBDC-t?

Most, hogy tudjuk, hogy a fejlesztés folyamatban van, és egy ideje zajlik, mi az oka a Fed-eknek ennek mögött?

Bár sokan tisztában vannak a CBDC-k potenciális előnyeivel, Brainard kormányzó különösen néhány okot érintett, amelyek a Fed-ek irányítását irányították. Ezek tartalmazzák:

COVID 19 – A világjárvány során jól ismerték, amelyet amerikai állampolgárok milliói tapasztaltak jelentős késések az ingerellenőrzéseik fogadásakor. A Fed szorosan figyelemmel kíséri a költekezési szokásokat, és látottjai alapján egyértelműen pénzre van szükség, de nem hatékonyan cáfolják. Brainard kormányzó hangsúlyozta ezt a kérdést, kijelentve: „A COVID-19 válság drámai emlékeztető a rugalmas és megbízható fizetési infrastruktúra fontosságára, amely minden amerikai számára elérhető”

Bitcoin és Mérleg – A Bitcoin 2009-es indulása óta megosztó eszköz. Vannak, akik a jövő pénznemének tekintik, mások az arany helyettesítésére, sőt azok is, akik még mindig hiszik, hogy látványosan összeomlik. A Bitcoin sorsától függetlenül az őt vezérlő ideológiák és a bemutatott képességek sokakat elbűvöltek. Amellett, hogy egyszerűen felhívja magára a figyelmet, a Bitcoin potenciális tervet készített arra, hogy milyen legyen egy jövőbeli valuta. Az országoknak már nem csak attól kell tartaniuk, hogy csak más nemzetek ugratják meg státuszukat, hanem attól, hogy a hatalom elmozdulhat olyan autonóm és decentralizált protokollok felé, mint a Bitcoin. Brainard kormányzó külön megemlítette a digitális pénznemek emelkedésével kapcsolatos kérdéseket és kérdéseket, kijelentve: „A Bitcoin bevezetése és az azt követően potenciálisan globális területtel rendelkező stabil szerek, például a Facebook Libra megjelenése alapvető kérdéseket vetett fel a jogi és szabályozási biztosítékokkal, a pénzügyi stabilitással, és a valuta szerepe a társadalomban. Ez a kilátás fokozta a CBDC-k felhívását arra, hogy tartsák fenn a szuverén valutát az ország fizetési rendszereinek horgonyaként. “

Kína – Annak ellenére, hogy sok ország fejleszti a CBDC-ket, az egyetlen ország, amelyet Brainard kormányzó beszédében külön megneveztek, Kína volt – bár rövid is. Megállapították, hogy „Kína gyorsan haladt előre a CBDC változata tekintetében”. Amint Kína tovább növekszik, és még nagyobb világhatalommá fejlődik, feltétlenül szükséges, hogy az Egyesült Államok tartsa lépést az ilyen technológiai fejlődéssel, ha meg akarja tartani a tapadását az első helyen.

Együttműködési erőfeszítés

A CBDC-k körüli múltbeli és jelenlegi erőfeszítések kidolgozása mellett a Fed is bejelentett új együttműködés a Massachusettsi Műszaki Intézettel (MIT).

„… A Bostoni Szövetségi Tartalékbank együttműködik a Massachusettsi Műszaki Intézet kutatóival egy többéves erőfeszítés során, hogy hipotetikus digitális valutát építsen fel a központi banki felhasználásra. Ez a kutatási projekt célja, hogy támogassa a Testület szélesebb körű erőfeszítéseit a központi banki digitális valuta rendszerek biztonságának és hatékonyságának felmérésében. A projekt kizárólag a releváns technológiák kapacitásának és korlátainak megértésének fejlesztésére összpontosít, ahelyett, hogy a Federal Reserve által kibocsátott digitális pénznem prototípusaként szolgálna, vagy a lehetséges kibocsátásával kapcsolatos széles körű politikai kérdések kezelésére szolgálna. “

Az MIT már régóta kapcsolódik a blockchain alapú törekvésekhez, és ideálisan fel van szerelve egy ilyen együttműködéshez. Valójában ezt a többéves kutatási erőfeszítést az MITdigitális valuta kezdeményezés’- a blockchain eseteinek megértését és gyakorlati felhasználását fejlesztő program.

Massachusettsi Műszaki Intézet (MIT)

MIT egy világhírű kutatóegyetem, székhelye Boston, Massachusetts. Az egyetemet eredetileg 1861-ben alapították, és a mai napig olyan területekre összpontosít, mint a tudomány és a technológia.

Az MIT műveleteit jelenleg L. Rafael Reef elnök felügyeli.

A Federal Reserve

A „Fed” szövetségi tartaléka az Egyesült Államok központi bankja. Bár a Fed szerepei és felelősségei hatalmasak, mind az egészséges gazdaság biztosításának / elősegítésének köré épülnek fel.

A műveleteket a Kormányzótanács felügyeli, elnöke jelenleg Brainard kormányzó.

Mi a Fed?Mi az a Fed?

Nézze meg ezt a videót a YouTube-on

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner