Útmutató a kezdő csillagvilághoz (XLM)

Az XLM a Stellar platform natív pénzneme. A hálózat célja, hogy segítse a világ pénzügyi intézményeit és magánszemélyeit határokon átnyúló tranzakciók lebonyolításában könnyedén és alacsony tranzakciós költségekkel azáltal, hogy kiaknázza az elosztott főkönyvi technológiát.

A Csillaghálózatot az Jed McCaleb, aki társalapítója a Ripple-nek és Joyce Kim ügyvédnek.

A bank nélküli banki szolgáltatások a Blockchain használatával

Bár ugyanaz a személy hozta létre a Csillagot és a Ripple-t is, és látszólag mindegyik ugyanazokat a problémákat próbálja megoldani a pénzügyi szektorban, Csillag célja összekapcsolódni „Olcsó pénzügyi szolgáltatások az emberek számára a szegénység elleni küzdelem és az egyéni potenciál fejlesztése érdekében.”

Másrészről, Fodrozódás célja, hogy összekapcsolja a bankokat, a fizetési szolgáltatókat a digitális eszközcserékkel és a vállalatokkal, és lehetővé tegye számukra, hogy perceken belül globális pénzátutalást hajtsanak végre.

A Stellar blokklánc kevesebb, mint 5 másodperc alatt képes megerősíteni egy tranzakciót.

A csillagok története

A Stellart 2014-ben alapította McCaleb és Kim. A platform működtetésére non-profit szervezet, a Stellar Development Foundation (SDF) jött létre. A platform azonnal igazodott a fizetési szektorhoz, az natív pénznemként az XLM-et használva.

A következő évben az SDF frissítette a Stellar hálózatot, és natív eszközének nevét Stellarról Lumenre változtatta. A névváltozásnak a hálózaton végrehajtott változást kellett tükröznie, és egyértelmű vonalat kellett húznia a Stellar, a platformot fejlesztő nonprofit szervezet és a natív eszköz között.

Az SDF a 100 milliárd XLM érme 5 százalékos tartalékából finanszírozza működését. Az SDF eldöntheti, hogy elárverezi-e az 5% -ának egy részét, vagy nagy mennyiségű lefoglalt XLM-érmét elad a közös munkakapcsolatban érdekelt magánszemélyeknek..

A hálózati frissítés új konszenzusos algoritmust vezetett be, Stellar Consensus Protocol (SCP) David Mazieres, a Stanford Egyetem professzora és a Stellar Development Foundation vezető tudósa fejlesztette ki.

Az SCP olyan algoritmust vezetett be, amely lehetővé tette a decentralizált vezérlést, az aszimptotikus biztonságot és a rugalmas bizalmat a platformon.

2017-ben egy csillagászati ​​kereskedelmi részleg, Lightyear.io, indult.

Az XLM eszköz jelentősége a csillaghálózaton

Először a Stellar platform indult el 100 milliárd lumennel. Évente azonban egy százalékos az infláció. Ez azt jelenti, hogy évente új XLM-ek kerülnek a hálózatra 1 százalékos arányban.

Ahhoz, hogy tranzakciót hajtson végre a Stellar blokkláncon, meg kell fizetnie a tranzakciós díjakat. Ezeket a díjakat lumen (XLM) használatával kell megfizetni.

Bár a díjak minimálisak, 0,00001 XLM, megakadályozzák a Szolgáltatásmegtagadás (DoS) támadás a hálózaton. A Stellar platform számlájának megőrzéséhez a számláknak legalább 0,5 XLM egyenleget kell fenntartaniuk. A Csillagfejlesztési Alapítvány szerint ezek a minimumok segítenek az elhagyott számlák megszüntetésében.

A pénzügyi tranzakciókra összpontosítva az XLM lehetővé teszi a devizapárok közötti kereskedést.

Ez a döntés kissé ellentmondásos és bizonyos dilemmákhoz vezethet, különösen drasztikus áremelkedés esetén. Szeretné tudni, hogy mások mit gondolnak róla? Nézze meg a Revain Stellar véleményét.

Ehhez a funkcióhoz azonban likviditás szükséges az érintett deviza és az XLM között.

Csillag jövő tervei

A Stellar már a kezdetekor elkezdett befektetni a jövőbe. Például az SDF időnként ingyenes XLM-érméket bocsát ki a nyilvánosság elé azzal a céllal, hogy minél több ember vegyen részt a kriptovalutákban.

Egy ilyen lépés összekapcsolódik az SDF elkötelezettségével a bank nélküli bankok iránt. Mivel a hátrányos helyzetű területeken, különösen Afrikában és Ázsiában, több ember rendelkezik okostelefonokkal, mint bankokkal, XLM-mel csak internetkapcsolatra van szükségük a fizetések fogadásához és teljesítéséhez.

A Stellar már korábban is bebizonyította életképességét, tekintettel a magas szintű partnerségekre. Ez magában foglalja az együttműködést az IBM-lel, a KlickEx-szel, a SureRemit-lel stb.

Idén szeptemberben a Stellar kifejlesztett egy virtuális pénznemű karszalagot, amely a Near Field Communication (NFC) technológiát és a Stellar elosztott főkönyvi technológiáját alkalmazza a fizetések teljesítésére..

A Stellar villámhálózatot is bevezetni kíván a platform méretezhetőségének és biztonsági szempontjainak javítása érdekében. Az SCP javításra is alkalmas egy Bump Sequence művelettel.

Basil hároméves szabadúszó tapasztalattal rendelkezik a zavaró technológiákról. Legfrissebb hírekre és oktatási cikkekre összpontosít; segít a Blockchain evangéliumának terjesztésében. Reméli, hogy egyszer saját blokklánc-társasága lesz; segítve a világot az innovatív főkönyvi technológiáján keresztül.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner