TomorrowsBitcoin – Kezdő útmutató a Goldcoinhoz (GLC)

GoldCoin (GLC) peer to peer cryptocurrency, amelyet 2013. május 15-én indított el egy névtelen fejlesztő. Teljes egészében egy önkéntesekből álló csapat építi és tartja fenn, akik mind egyetértenek a gazdasági szabadság előmozdításával.

A projekt fennállásának hat éve alatt hatalmas közösséget sikerült felnövekednie és számos olyan fejlesztőt beépíteni, akik számos innovatív előrelépést segítettek a platformon, többek között; Fejlett ellenőrző pont nehézségfelismeréssel (ACPD) nagyobb gyorsabb blokkokkal, Golden River nehézségi algoritmussal és 51% -os támadásvédelmi rendszerrel, ezáltal alapvetően megváltoztatva a kriptovaluták és a gazdaság működését.

A projekt Satoshi Nakamoto, a Bitcoin készítőjének eredeti elképzelését követi, és az egész időszak alatt a projektet az on-chain skálázásnak szentelték az eredeti Bitcoin Whitepaperben felvázolt elvek betartásával..

A probléma a Bitcoin villákkal

A GoldCoin csapata szorosan figyelte a Bitcoin izgalmas fejlődését, amely olyan méretarányt kínált, amely nem része a fő blokkláncnak, és úgy tűnik, hogy mesterségesen megöli a Bitcoin mag blokkláncát.

A tömeg kiszolgálása érdekében a Bitcoin-nak kényelmesen kell méreteznie, és erre a Bitcoin Cash és a Bitcoin SV villákból ítélve erős igény mutatkozik. A két villával az a probléma, hogy a Bitcoin márka legyengült formáját használják, és nem képesek beépíteni a legújabb L2 funkciókat, mint például a Lightning, amely fejlett, láncon kívüli méretezési megoldást kínál.

A probléma megoldása érdekében a GoldCoin egy olyan platformon dolgozott, amely mind a láncon belüli, mind pedig a láncolaton kívüli méretezési módszereket felhasználva létrehoz egy olyan hálózatot, amely képes teljes mértékben méretezni, amely nem igényli a felhasználókat, hogy „oldalt válasszanak”, és minden egyesíti bitcoin villák.

GoldCoin fordított villa (RBH)

A „Reverse Bitcoin Hard-Fork” (RBH) magában foglalja a GoldCoin blokklánc egyesülését az eredeti Bitcoin blokkláncéval. A GoldCoin átveszi a Bitcoin és az elágazások legjobb tulajdonságait, és egy Fordított Bitcoin keményvillán keresztül egyesíti őket az eredeti blokkláncba, ezáltal kínálva a világnak egy kriptóérmét, amelybe lelkesen lemaradhatnak.

Az első “Reverse Bitcoin Hard-fork” munkája az elején kezdődött 2019 a legendás blockchain fejlesztő, Peter Bushnell irányításával. Ő vezeti a GoldCoin csapatát, miközben a Bitcoin blokkláncának feloldásán dolgoznak egy olyan megoldás bevezetésével, amely azt ígéri, hogy a Bitcoin mag és két fő villája, a Bitcoin Cash és a Bitcoin SV együttes hálózati kapacitása lesz..

Végül a három platform egy GoldCoin márkanévvel egyesül, amelyet „Satoshi Chain” néven ismerünk. Az új változások várhatóan valamikor 2019 harmadik negyedévében lépnek életbe.

Mi lesz más?

  • A blokkkapacitás növelése

Az új GoldCoin blokklánc maximális blokkmérete 32 MB (súlyozott 128 MB) lesz, és ez lehetővé teszi a „gazdasági erők számára, hogy eldöntsék”, hogy melyik méretezési módszert részesítik előnyben. Ezenkívül a lánc 2 perces blokkokkal rendelkezik.

  • Bányászati ​​algoritmus

A Bitcoin a munkabányászati ​​algoritmus bizonyítékát használja, hogy konszenzust tartson fenn egy „hatalmas, globálisan elosztott, engedély nélküli csomópont-hálózaton”, azonban ahhoz, hogy a GoldChain blokklánc a villát követően visszafelé kompatibilis maradjon a bányászokkal, a platform megőrzi Scrypt bányászati ​​algoritmusát.

  • A történeti felfedezők létezése

Mivel a GoldChain visszavonja blokkláncát és átveszi a Bitcoin blokkláncot, a platform egyedülálló blokkfelfedezőt fog fenntartani, amely lekérdezi az előre elágazó GoldCoin tranzakciókat.

A felfedezők a GoldCoin blokklánc pillanatképének használatával fognak dolgozni, és a GoldCoin csapata és közössége fenntartja őket. A villa bevezetése után a rendszeres GoldCoin felfedezők megadják az összes tranzakciótörténetet a villa után és az összes Bitcoin tranzakciót.

  • Helyi csomópont követelmények

A blokklánc felhasználói eszközökre nehezedő terheinek csökkentése érdekében a GoldCoin kliensek támogatják a blokklánc metszést és az SPV technikákat, mint például az Electrum. Az Electrum pénztárca tetején a Core kliens mind az alapértelmezett verzióban, mind pedig egy speciális, csupasz módú verzióban lesz elérhető, amely metszéssel rendelkezik, és csak 5 GB helyi lemezterületre és 256 MB RAM-ra lesz szüksége a futtatáshoz..

  • Nehézségi beállítási algoritmus

A Goldcoin elfogad egy új, innovatív nehézségi beállítási algoritmust, amelyet Amir Eslampanah, a platform vezető tudósa tervezett. Az Golden River névre keresztelt algoritmus az egyes blokkok nehézségét újraszámolja, megvizsgálva az új blokkokat, és meghatározva az átlagos és a medián blokkidőket.

Ez hasznosabbá teszi a hash teljes teljesítményének nagy ingadozásai elleni védelemben.

  • Egyedi címformátum

Ellentétben a korábbi Bitcoin villákkal, amelyek az elágazás után ugyanazt a címformátumot használták, a GoldCoin egyedi címformátumot vezet be. “A PUBKEY_ADDRESS és a SCRIPT_ADDRESS előtagot fogják használni az előző Goldcoin láncból, amely könnyen megkülönböztethető a Bitcoin Core vagy a Bitcoin Cash címektől.”

Ez segít megvédeni a felhasználókat attól, hogy tévesen elveszítsék érmeiket, ha rossz címre küldik őket.

  • Ingyenes tranzakciók

Az új villát a világ pénzügyi rendszerének szem előtt tartásával tervezték. Az ideális készpénzes fizetési rendszer biztosítása érdekében minden 32 MB-os blokk 5% -át ingyenes tranzakciókra tartják fenn, és ez napi 10 millió ingyenes tranzakciót tesz lehetővé.

Ennek kedvező következményei lesznek, különösen a fejlődő világban, ahol a felhasználóknak lehetőségük lesz lemondani a tranzakciós díjak megfizetéséről, míg mások a tranzakció sebességének előtérbe helyezésének díját is beilleszthetik..

A GoldCoin-t támogató cserék

Azok számára, akik érdekeltek a Goldcoins (GLC) megszerzésében, a következő nyolc tőzsdéből szerezhetnek be, amelyek jelenleg támogatják a kriptovalutát, beleértve; Bittrex, Érmekapcsoló, Nova csere, Altilly, Helyi érmecsere, Tradesatoshi, Az érme és TryGoldCoin.com.

Azonban nem kell aggódni, bár mivel a Fordított Bitcoin Fork megvalósítása megtörtént, az eredeti Bitcoin minden birtokosa 1: 1 arányban azonos mennyiségű aranyat kap. A projekt azonban figyelmezteti a kriptográfusok tulajdonosait, akiknek az érméit tőzsdén tárolják, hogy a GLC jóváírja azokat a platformokat.

Annak ellenére, hogy a tőzsdéknek jóvá kell írniuk számláján a GLC érméket, törvényileg nem kötelesek erre. Tehát, hogy segítsen a Bitcoin birtokában lévő felhasználóknak azonosítani, hogy ingyenes GLC-ket szereznek-e, a platform megjeleníti azoknak a tőzsdéknek a nevét és logóját, amelyek azt ígérték, hogy a Bitcoin felhasználóinak jóváírják a Goldcoin-t..

Ha az Ön által használt csere nem jelenik meg a listán, a csapat azt tanácsolja a felhasználóknak, hogy fontolják meg bitcoinjuk áttöltését egy támogató cserébe, vagy még ennél is jobb, vegyék ki az érméket egy személyes pénztárcába, ahol a saját kulcsaik felett rendelkeznek. Tudjon meg többet a GoldCoin ütemtervről itt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner