Coinbase Pro kontra Binance: Áttekintés

Ha Ön már kriptokereskedő, potenciális kereskedő vagy csak kriptográf követő, akkor biztosan több mint tisztában van a Coinbase Pro vs.. Binance vita – mivel ők a világ két legnagyobb kriptovaluta-cseréje. Jelenleg a globális kriptopiac értéke meghaladja a 250 milliárd dollárt, és a piac nagy részét ez a két platform fedi le, ami megmutatja jelentőségüket a kriptográfia területén.

A két platform létezik a kriptokereskedők és tapasztaltak, valamint azok számára, akik újak a mesterségben, amikor megteszik első lépéseiket a kriptográfiai világban.

Ebben a cikkben mindkét tőzsdét sok tényező segítségével hasonlítjuk össze, nevezetesen az elfogadott pénznemeket, a felszámított díjakat, az ügyfélszolgálatot, a biztonságot stb. De előtte legyen egy rövid áttekintés mindkét platformról.

Coinbase Pro vs. Binance: Áttekintés

Binance

A Binance tőzsdét 2017-ben alapította Zhao Changpeng és Yi He. A vállalat székhelye Máltán található, továbbá irodái vannak Tajvanon, Japánban és Kínában. Mindkét alapító az OKCoin tőzsdén kezdte kriptográfiáját.

A tőzsde egy kriptográfia-kriptográf tőzsde, vagyis összekapcsolja a vevőket az eladókkal a kriptográfia kereskedelme céljából. Saját kriptovalutája is van, Binance Coin (BNB) néven. A platformnak 15 millió dollárt sikerült összegyűjteni egy ICO révén 2017 júliusában.

Köztudott, hogy remek díjakat ad át a legjobb kereskedőknek. Korábban az árak tartalmazzák a MacBookokat, az iPhone-okat és a Mercedes-Benz-t. Jelenleg a Binance csapata partnereket keres egymilliárd dolláros befektetési alap létrehozására.

Coinbase Pro

A kriptovaluták kereskedése kezdőként ijesztő lehet – ez a legfőbb oka Coinbase jött létre. A platform felhasználóbarát és egyértelmű. A legtöbb kereskedő ezt a platformot használja, amikor digitális devizákkal kezdőként kereskedik, de ugyanezért díjat számít fel.

A Brian Armstrong és Fred Ehrsam által 2012-ben alapított cég központja a kaliforniai San Franciscóban található.

2017-ben a Coinbase egyszarvúvá vált, és ez volt az első kriptográfiai tőzsde, amely elérte az egymilliárd dolláros értékelést.

Ezenkívül Brian Armstrong is a 10. helyre került a vállalkozás legbefolyásosabb fiataljainak a Forbes listáján.

A Coinbase Pro-t 2015-ben indította a Coinbase, és elsősorban tapasztalt kereskedők számára készült. Ez egy fantasztikus alternatíva a tapasztaltabb kereskedők számára. A platformon végzett tranzakciók azonnali és olcsóbbak. Ha azonban megtanulja ezt a trükköt, akkor nem kell tranzakciós díjat fizetnie a platformon.

Coinbase Pro vs. Binance: Hogyan hasonlítanak össze

Díjszerkezet

Háromféle díjat fizetnek, miközben tőzsdei platformokon kereskednek; felvételi díj, kereskedési díj és betéti díj.

A Binance szolgáltatásait nagyon alacsony díjak mellett kínálja. Érdekes, hogy minden kereskedésnél csak 0,1% -os díjat számít fel a tőzsdén. Sőt, a Binance nem számít fel díjat a befizetésekért vagy a felvételekért.

Ezzel szemben a Coinbase Pro alacsony díjakat kínál, annak ellenére, hogy kissé magasak lehetnek, 0,1% és 0,25% között mozognak a take traderek számára, és nulla díjat kínál a készítő kereskedőknek. Azonban nem kell fizetnie a kereskedési díjakat, amíg megérti, mit csinál. A platform lehetővé teszi kereskedői számára, hogy különböző megbízásokat adhassanak le, nevezetesen limit megbízásokat, stop-limit megbízásokat és piaci megbízásokat.

Valuta szolgáltatások

A Binance nem kínál fiat kereskedelmet. Mindazonáltal hatalmas számú kriptovalutát biztosít, amelyek egymással kereskedhetők a Coinbase Pro-hoz képest. A tőzsdén támogatott kriptóérmék egy része az EOS, Cardano, NEO, Lisk, Steem, Gifto, Bitcoin, USDT, Ethereum, Binance Coin és még sok más.

Másrészt a Coinbase Pro fiat és kriptopárok széles választékát kínálja a Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash, XRP, ZRX, ETC, BAT, MANA, LOOM, DNT és CVC számára. Annak ellenére, hogy a tőzsde jól ismert kis devizaportfóliójáról, a jövőben tervezik az altcoin-készlet bővítését. Érdekesség, hogy a tőzsde nyolc új érmét adott hozzá 2018-ban.

Biztonság

Mindkét központ kétfaktoros hitelesítést használ a felhasználói fiókok védelmére. Ez egy olyan rendszer, ahol minden fióknak kétféle jelszava van. A másodikat a felhasználó mobiltelefonjára küldi, vagy egy olyan alkalmazás hozza létre, mint a Google Authenticator.

Nem világos, hogy a Binance hogyan kezeli az ügyfelek pénzét, és ez sok ügyfelet aggaszt. Legutóbb 2018 júniusában a platform felhasználói a rendszer tervezett frissítését követően hiányzó forrásokról számoltak be. Binance kénytelen volt bocsánatot kérni, és 70% -os kedvezményt kínált a kereskedési díjakba a frissítés okozta problémákért.

Tavaly márciusban a hackerek ellopták a felhasználó bejelentkezési adatait, és megpróbálták kirabolni a tőzsdet. A rendszer észlelte a feltörést és leállította. Egyetlen felhasználó sem vesztette el a pénzét, és a hackerek pénzeszközeit jótékonysági célokra ajánlották fel.

Azonban 2019. május 7-én a tőzsdét ismét megcélozták, és ezúttal 7074 Bitcoin vesztett, amely jelenleg körülbelül 54 millió dollár értékű.

A legutóbbi szabálysértés kivételével a platform biztonsági csapatát dicséret érte, amiért megvédte felhasználói pénzét a hackerek ellen.

A Coinbase Pro egy szabályozott vállalkozás, ahol az ügyfelek pénzeszközeit az FDCI biztosítja, míg a kriptográfia 98% -át hűtőházban tárolják.

A platformot nem törte fel és semmilyen módon nem veszélyeztette egy rosszindulatú külső játékos.

Mindent egybevetve mindkét platform jobb biztonsági rekordokkal rendelkezik, mint a legtöbb más tőzsde, de a Coinbase Pro jobb, mivel nyitottabb és őszintébb a felhasználói források tárolási helyével kapcsolatban..

Vevőszolgálat

Sok tőzsdét kritizáltak gyenge ügyfélszolgálatuk miatt. Sajnos a Coinbase Pro-nak és a Binance-nek ezen a területen is javulnia kell. Egyik platform sem rendelkezik élő csevegési támogatási lehetőséggel a saját webhelyén. Mindkét tőzsde inkább e-mailben kommunikál ügyfeleivel. Bár általános támogatásra „SupportBot” szolgáltatásokat kínálnak.

A Binance ügyfélszolgálat lassú lehet, ha a csere foglalt, de négy különböző nyelven érhető el (angol, japán, koreai és kínai), így legalább próbálkoznak.

A Coinbase Pro 2-3 napig tart, amíg megválaszolja az ügyfelek e-mailes kérdéseit. A cserének van egy részletes GYIK része, amelyet sok kereskedő hasznosnak talál. Ezenkívül rendelkezik telefonos segélyvonallal, de csak az Egyesült Államokban található, így a nemzetközi felhasználók nehezen férnek hozzá.

Felhasználóbarátság

A Coinbase Pro valamivel kompaktabb felületet kínál, amely egy oldalon csoportosítja az árdiagramot, a vételi / eladási gombokat, a rendelési könyveket, a megrendeléseket és a kereskedelem történetét..

Ez lehetővé teszi a felhasználók számára az adatok gyors elemzését anélkül, hogy át kellene váltaniuk egy másik képernyőre. A támogatási szakasz bemutatja a felhasználóknak, hogyan lehet szinte azonnali elektronikus átutalásokat végrehajtani. A Coinbase számláról ingyenesen utalhat át pénzeszközöket. Ami a visszavonásokat illeti, ezekre napi 10 000 dolláros korlát vonatkozik.

A Binance két felhasználói beállítással rendelkezik: alapszintű és haladó. A Basic haladóbb a kezdők számára. A tapasztaltabb kereskedők számára azonban minden szükséges információt és funkciót egyszerű, világos módon kínál.

Végső ítélet

A kezdő digitális pénznemekkel való kereskedés ijesztő, frusztráló és drága lehet. Mint ilyen, létfontosságú a megfelelő csere kiválasztása.

Binance és Coinbase Pro mindkettő kiváló választás a tapasztaltabb kereskedők számára, de javasoljuk, hogy kezdje a Coinbase Pro programmal, majd lépjen a Binance oldalra. 

Mindent összevetve mindkét csereprogram nagyszerű, és az iparág legjobbjai közé tartozik. A Coinbase Pro kontra Binance vitában mindkettő győztes lehet!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner