Povjerenstvo za vrijednosne papire Ontarija druga je pokrajina koja je zabranila BitMEX

U nedavnom obraćanju klijentima sa sjedištem u Kanadi, popularnoj burzi kriptovaluta BitMEX najavio njezin odlazak iz provincije.

BitMEX napominje da je do ovog odlaska iz najmnogoljudnije kanadske provincije došlo zbog radnji izvršenja koje je poduzela Komisija za vrijednosne papire Ontario (OSC). Nažalost, budući da Ontario predstavlja više od trećine kanadskog stanovništva, ovo je značajan pogodak za kripto-trgovce koji koriste BitMEX.

Za korisnike BitMEX usluga sa sjedištem u Ontariju planirano je da prestanu s radom 1. rujna 2020., što korisnicima daje jedan tjedan da dogovore svoje poslove.

Budući povratak?

Iako bi vijesti o ovoj operativnoj zabrani mogle biti zbunjujuće za ljubitelje razmjene, čini se da BitMEX ostaje optimističan u pogledu budućeg povratka. U nedavnom obraćanju klijentima Ontarija, BitMEX je izjavio,

„Podržavamo napore regulatora da pomognu uspostaviti standarde za proizvode kriptovaluta koji će podržati napredak ove brzo rastuće klase imovine. Nastavit ćemo surađivati ​​s Komisijom za vrijednosne papire Ontarija kako bismo podržali njezine ciljeve na tržištu Ontarija i redovito ćemo obavještavati naše kupce s rezidencijom u Ontariju.

Iako BitMEX nije pojasnio obrazloženje zabrane, njegov optimističan pogled na budućnost implicirao bi da je rješenje koje osigurava poštivanje zakona o vrijednosnim papirima izvedivo.

Obavijest 21-327

Kanadske provincije i teritoriji pojedinačno reguliraju subjekti poput OSC-a. Kako bi se “uskladio” nacionalni pristup zakonima o vrijednosnim papirima, stvoreni su kanadski administratori vrijednosnih papira (CSA) kojima upravljaju regulatori vrijednosnih papira iz svake pokrajine i teritorija..

Razlozi povlačenja iz provincije Ontario nisu u potpunosti poznati – međutim, može se objasniti kada se pogledaju nedavna priopćenja CSA-e.

Početkom 2020. izvjestili smo o kanadskim administratorima vrijednosnih papira (CSA) i njihovim svježe izrađenim „Obavijest 21-327’. Ova nam je obavijest u to vrijeme privukla pažnju jer se bavila stavom CSA-a o razmjeni kripto valuta i kako se postojeći zakoni o vrijednosnim papirima i dalje primjenjuju.

Točnije, CSA je primijetio da, iako na razmjeni možda neće biti smješteni sigurnosni tokeni, „… transakcija koja uključuje kripto imovinu može podlijegati zakonodavstvu o vrijednosnim papirima ako transakcija ne rezultira obvezom izvršenja i preuzimanja kripto imovine spomenute na u transakciji koja neposredno slijedi nakon transakcije. “

CSA nastavlja pojašnjavanjem što točno podrazumijeva “neposredna isporuka” kroz sljedeći odlomak.

Općenito ćemo smatrati da je do trenutne isporuke došlo ako:

 • platforma odmah prenosi vlasništvo, posjedovanje i kontrolu nad kripto imovinom na korisnika platforme, a kao rezultat toga korisnik može slobodno koristiti ili kriptirati na drugi način, bez
 • daljnje sudjelovanje ili oslanjanje na Platformu ili njezine pridružene tvrtke i
 • platforma ili bilo koje pridruženo društvo koje zadržava bilo kakav sigurnosni interes ili bilo koje drugo zakonsko pravo na kripto imovinu; i
 • nakon trenutne isporuke kripto imovine, korisnik Platforme nije izložen riziku insolventnosti (kreditnom riziku), riziku prijevare, riziku izvedbe ili vještini na strani Platforme.
 • Slijedeći odijelo

  Iako je do 1. rujna ostalo samo tjedan dana, stanovnici Ontarija imali su više vremena od ostalih Kanađana koji koriste usluge BitMEX. Quebec, druga najmnogoljudnija pokrajina u zemlji, vidio je svog provincijskog regulatora vrijednosnih papira, Autorité des Marchés Financiers (AMF), uvesti vlastitu zabranu BitMEX-a u 2018. Između zabrana izrečenih u Ontariju i Quebecu, otprilike 60% Kanađana sada je izgubilo pristup BitMEX-u.

  Veseleći se, ove zabrane BitMEX-a možda su samo početak većeg trenda. Hoćemo li u narednim mjesecima vidjeti i druge razmjene koje će imati istu sudbinu, budući da regulatori nastavljaju usmjeravati povećanu pozornost na takve operacije?

  Bitmex

  Osnovan 2014. godine, BitMEX je razmjena kripto valuta koja ima sjedište na otočnoj državi Sejšeli. Od pokretanja, BitMEX je uspio uspostaviti globalnu prisutnost, prerastajući u jednu od poznatijih platformi te vrste.

  Izvršni direktor, Arthur Hayes, trenutno nadgleda poslovanje u BitMEX-u.

  Ontario Komisija za vrijednosne papire

  Povjerenstvo za vrijednosne papire Ontarija (OSC) regulatorno je tijelo sa sjedištem u Ontariju u Kanadi. OSC je zadužen za osiguravanje poštenih i transparentnih tržišta za sve sudionike, provedbom zakona Ontario Zakon o vrijednosnim papirima.

  Izvršni direktor D. Grant Vingoe trenutačno nadgleda rad u OSC-u.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Social Links
  Facebooktwitter
  Promo
  banner
  Promo
  banner