Njemačka najnovija zemlja koja je izradila nacrt zakona o okruženju o digitalnim vrijednosnim papirima

Od pojave digitalnih vrijednosnih papira, tvrtke iz cijelog svijeta traže veću regulatornu jasnoću oko njihove upotrebe. Iako se čini da se napredak odvija sporo, razne države, poput Njemačke, poslušale su ovaj poziv i sada poduzimaju značajne korake naprijed.

Digitalni vrijednosni papiri

Prije nego što pogledamo nekoliko zemalja koje se bave / uspostavljaju okvir oko te imovine, što je zapravo digitalna sigurnost?

Jednostavno rečeno, digitalna sigurnost je token zasnovan na blockchainu, reprezentativan za temeljnu investiciju. Temeljna ulaganja mogu biti u mnogim oblicima i oblicima. To znači da digitalni vrijednosni papir može predstavljati vlasništvo nad naplativim, kapital u tvrtki, vlasništvo nad dugom i još mnogo toga.

Ovi se tokeni koriste protokolima koji podržavaju pametne ugovore, a koji ih prožimaju osobinama kako bi se osiguralo da ostanu u skladu s tradicionalnim zakonima oko vrijednosnih papira.

Međutim, zbog upotrebe nove i često slabo razumljive tehnologije, ta se imovina često ne uklapa u tradicionalne propise nametnute nad vrijednosnim papirima. Iako s tradicionalnim vrijednosnim papirima mogu dijeliti dovoljno kvaliteta da bi ih se moglo svrstati u istu klasu imovine, digitalni vrijednosni papiri često zahtijevaju novi okvir za rasvjetljavanje trenutnih sivih područja regulacije. Ova nejasnoća dovela je do različitih primjera legalnih štucanja, dok tvrtke pokušavaju ploviti neistraženim vodama.

Njemački okvir

Prije samo nekoliko dana, Njemačka je postala posljednja zemlja koja je uvela a nacrt zakona oko postupanja s digitalnim vrijednosnim papirima.

Ovaj novi prijedlog zakona rješava više pitanja.

Koji će se prikladni program koristiti za zamjenu trenutne prakse snimanja djela?

U postojećem stanju, izdavanje bilo kojeg vrijednosnog papira u Njemačkoj zahtijeva generiranje papirnate listine. To može raditi za tradicionalne vrijednosne papire, ali što je s njihovim novim digitalnim kolegama temeljenim na blockchainu? Izneseni prijedlog zakona predlaže da se postavi novi sustav digitalne knjige kao sredstvo za bilježenje takvih podataka – i koja bolja tehnologija koja će to olakšati od, opet, blockchaina?

Tko će biti zadužen za regulaciju digitalnih vrijednosnih papira koji idu naprijed?

Ako će se blockchain koristiti kao glavna knjiga za bilježenje gore spomenutih podataka, za njegovo upravljanje mora postojati poznati entitet. U ovom bi slučaju uloga pala na Federalno tijelo za financijski nadzor

Jednostavno rečeno, na ovom će se zakonu bilješke na papirima zamijeniti glavnom knjigom koja se temelji na blockchainu, a nadzire ih Savezno tijelo za financijski nadzor.

Zanimljivo je da će se činiti kao da je predložena mogućnost pretvaranja postojećih vrijednosnih papira u digitalne. Takva sposobnost potencijalno bi rezultirala višom razinom likvidnosti digitalnih vrijednosnih papira i ubrzala brzinu usvajanja.

Iako još treba obaviti više posla, računi poput ovdje opisanog važni su prvi koraci ka jasnoj regulaciji digitalnih vrijednosnih papira.

Ruski okvir

Njemačka nije jedina zemlja koja teži adekvatnoj regulaciji digitalnih vrijednosnih papira. Rusija je slično započela razvoj vlastitog okvira još 2019. godine, nakon godina razmišljanja o situaciji. Iako su trebali mjeseci da prođu, to se napokon dogodilo prije samo nekoliko tjedana.

Ovaj novi zakon odnosi se na kriptovalute, kao i na definiranje digitalnih vrijednosnih papira. Ovaj zakon naziva se „digitalna financijska imovina“ ili „DFA“, a ovaj zakon opisuje okvir u kojem je takva imovina u potpunosti regulirana. To podrazumijeva sveobuhvatan nadzor, od prodaje, izdavanja i trgovine DFA-ima.

Iako se Rusija možda zagrijala za ideju digitalnih vrijednosnih papira / DFA-a, kriptovalute nisu imale posve isti tretman. Da, istina je da su ograničenja ublažena u vezi s kriptovalutama, međutim, ovdje raspravljeni račun također im zabranjuje upotrebu kao oblik plaćanja – uključujući kupnju digitalnih vrijednosnih papira. Da biste to učinili, potrebno je plaćanje u FIAT-u.

Slično kao i Njemačka, ovo je definitivan napredak, s još mnogo posla.

Japanski okvir

Ova tehnološki pametna otočna država bila je jedna od prvih koja je službeno donijela propise o digitalnim vrijednosnim papirima. U ovom je slučaju Japan uspostavio novi okvir za upravljanje događajima stvaranja kapitala, poput digitalnih ponuda vrijednosnih papira (DSO).

Primjeri tema razjašnjenih u ovom okviru uključuju,

  • Industrijska terminologija
  • Bankarski standardi, uključujući skrbničke zahtjeve
  • Razmjenske odgovornosti (odvajanje fondova)
  • Novčane kazne i kazne za ‘lažne vijesti’

Japan ima sreću što ima koristi od dvije samoregulirajuće organizacije koje imaju zadatak razviti industrijske standarde i ujednačiti digitalne vrijednosne papire. Te su organizacije,

Japansko udruženje nuđenja sigurnosnih žetona (JSTOA)

Japansko udruženje sigurnosnih žetona (JSTA)

Nema sumnje, popularnost pothvata temeljenih na blockchainu među japanskim tvrtkama natjerala je vlade da izrade nove, prikladnije propise. Kako se ovaj trend nastavlja, očekujte da ga slijedi i više zemalja, koje se prilagođavaju razvijajućim se industrijama u granicama svake od njih.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner