Az OKExChain felzárkózik a nyilvános lánc fejlesztésbe, nemcsak az OKEx kiterjesztéseként

A blokklánc-ipar gyors fejlődése közepette az ipari óriások közötti verseny új magasságig fokozódott – a nyilvános lánc, az egyik legfontosabb blokklánc-infrastruktúra. Az OKEh által kifejlesztett kereskedelmi nyilvános lánc, az OKChain testnet nemrégiben aktiválódott, és lehetővé teszi az ellenőrök számára, hogy csomópontokat futtassanak rajta. Ezenkívül az OKChain elindította első Hackathon-ját, hogy elősegítse a decentralizált alkalmazások létrehozását globális közösségében.

Az indulás után alig két hónapon belül az OKChain áprilisban már feltöltötték a kódot a Github-ra, miközben a tőzsde nyilvános láncszférájának legkorábbi mozgatója még mindig nem ment nyílt forráskódúvá. Májusban az OKChain elindította a 0.10-es verziót, bemutatva a validátor kiválasztási és osztalékmechanizmust, és az első nyilvános lánc lett, amelyet a kriptográfia fejlesztett ki harmadik felek intézményeinek hozzáférésének támogatására..

„A blockchain eredeti szellemiségéhez ragaszkodva az OKChain nem a csere meghosszabbításává, hanem önálló ökológiává válik. Várakozással tekintünk egy nyitott, decentralizált, praktikus és sokszínű ökoszisztéma közös létrehozására globális felhasználóinkkal együtt ”- mondta Jay Hao, az OKEx vezérigazgatója. “Most a felhasználók megvalósíthatják akaratukat a szavazási mechanizmuson keresztül, kifejleszthetik saját DEX vagy dApp programjukat, és szabadon felsorolhatják saját kereskedési párjaikat az OKChain testnet legújabb verziója alapján.”

Az első Hackathon

Az OKChain most azt kéri, hogy a világ legnagyobb fejlesztői vegyenek részt a „Hackathon” -on, hogy az OKChain-alapú szolgáltatásokat és termékeket hozzanak létre, beleértve a fejlesztési eszközöket, a delegátor szolgáltatási termékeket, a piaci számítástechnikai bővítményt, az SDK-t és a tétellel kapcsolatos szolgáltatási termékeket. A kampány 2020. július 20-ig tart nyitva, és a nyertes jutalomként akár 5000 dollár egyenértékű OKB-t is kaphat.

Mivel egyre több fejlesztő és felhasználó csatlakozik az OKChain teszthálózathoz, az OKChain tesztelése jelentősen felgyorsulhat, és várhatóan hamarosan elindul az OKChain mainnetje.

OKChain, az igazi decentralizáció „fundamentalistája”

A többi tőzsdei állami lánctól eltérően az OKChain a leginkább decentralizált, a közláncok fundamentalistája. Az OKChain teljes mértékben kihasználja a peer-to-peer hálózat jellegét, visszafordíthatatlanságot és hatékony autonómiát valósít meg a forráskódjában, ami azt jelenti, hogy az OKChain összes résztvevője, beleértve az OKEx fejlesztőjét sem képes irányítani vagy manipulálni a nyilvános láncot.

A „peer-to-peer hálózat” elfogadásával az OKChain nagy önállóságot biztosít a csomópontok futói számára, ahelyett, hogy a csomópontoktól minden lépés előtt javaslatot kellene benyújtaniuk a nyilvános lánc „kormányzójának”, mint más tőzsdei nyilvános láncok. Például a csomópontok futói eldönthetik bármely kriptovaluta vagy kereskedési pár felsorolását vagy törlését, vagy a DEX és a dApp fejlesztését saját maguknak anélkül, hogy előzetes engedélyt kellene szerezniük.

A szavazási mechanizmus azt is garantálja, hogy az OKChain továbbra is decentralizált marad. Bármely OKT (az OKChain natív tokenje) tulajdonos, aki bekapcsolódott az OKT-be, dönthet úgy, hogy „Közönséges szavazó” lesz, hogy közvetlenül az érvényesítőkre szavazzon, vagy átruházhatja szavazati jogát egy másik számlára, amelyet úgynevezett „proxy szavazónak” nevezhet. Minden választópolgár legfeljebb 30 érvényesítő jelöltre szavazhat, és 21 legmagasabb szavazatot elért legfőbb érvényesítőt választanak meg.

Bizonyított, hogy a „néhány jó kiválasztása” hibatűrőbb, mint a „legjobb kiválasztása”. Emellett gyengítheti a nagy OKT-tulajdonosok befolyását, különösen az OKChain mainnet indításának kezdeti szakaszában, elkerülve annak lehetőségét, hogy néhány ember manipulálja a nyilvános láncot.

Az egyetlen lánc inflációs gazdasági modellel

Más tőzsdei nyilvános láncokkal összehasonlítva az OKChain az egyetlen lánc, amely új tokent, OKT-t bocsát ki, amely natív tokenként működik. Ezért az OKT az egyetlen inflációs natív token az összes tőzsdei állami lánc között.

Az infláció és a defláció közötti ellentmondás valójában tükrözi a nyilvános lánc ökoszisztémában részt vevő két szereplő – jelképes hódolók és nyilvános lánc felhasználók (köztük a dApp fejlesztők) – eltérő igényeit..

A token hodlers reméli, hogy a token ára magasabb lesz a profit elérése érdekében, míg a túl magas token ár megnöveli a token használatának költségeit és csökkenti a nyilvános lánc aktív szintjét, amelyet más felhasználók el akarnak kerülni.

A deflációs modell tovább súlyosbítja a felhasználók és a hodlerek közötti összeférhetetlenséget. Amint a díjak folyamatosan emelkednek, csökken a felhasználók száma és a díjbevételek. A nyilvános lánc és a natív token értéke végül elvész.

Az OKChain előzetesen megkerülte ezt a problémát az OKT kiadásával, az OKB használata helyett az OKEx által elfogadott globális segédprogram-token helyett, mert az OKB most már abszolút deflációs token.

A legújabb verzió csökkenti a csomópontok költségeit, miközben több jövedelemforrást kínál

A 0.10-es verzióban az OKChain úttörő szerepet játszott az „OpenDEX modell” és a „DEX Operator” koncepcióban, amelyek alatt az OKChain minden szükséges technológiát megad a csomópontoknak. Ugyanakkor meg fogják különböztetni a nyilvános lánc üzemeltetőjét és a DEX operátort, amelyeket korábban a legtöbb esetben egyként kombináltak, ami azt jelenti, hogy a csomópontoknak nem csak nem kell magas költségeket fizetniük a szerverért és a technológiáért, hanem a jövőbeni folyamatos tulajdonuk is lesz előnyöket.

Azáltal, hogy különböző identitásokon keresztül vesznek részt az OKChain-ban, a felhasználók többféle előnyhöz juthatnak, például blokk generációs jutalom, szavazási jutalom, egyeztetési díj, tranzakciós díj stb..

Vége

Az OKEx-ről

A világ legnagyobb és legváltozatosabb kriptovaluta-piaca, az OKEx, ahol globális kriptográf-kereskedők, bányászok és intézményi befektetők jönnek a kriptográfiai eszközök kezelésére, a befektetési lehetőségek fokozására és a kockázatok fedezésére. Azonnali és derivatív kereskedelmet biztosítunk, ideértve a határidős ügyleteket, az örökös csereügyleteket és a főbb kriptovaluták opcióit, nagy rugalmasságot kínálva a befektetők számára a nyereség maximalizálása és a kockázatok mérséklése érdekében kialakított stratégiáik megfogalmazásában..

Média kapcsolattartó:

Vivien Choi

E-mail: [email protected]

@vivienchoi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner