Razmjena CEX.io: svladajte Vodič za pregled Crypto korisnika

CEX.io Pregled razmjene

Kako koristiti, trgovati i prijaviti se na razmjenu CEX.io.

CEX.io je razmjena kripto valuta osnovana još 2013. U našem pregledu i korisničkom priručniku saznajte sve što danas trebate znati o dugotrajnoj kripto razmjeni.

Značajke

  • Londonska burza kriptovaluta nesmetano posluje od 2013. godine
  • Dostupno trgovcima u 99% zemalja širom svijeta (i 31 američkoj državi)
  • Dostupno više kriptos i fiat valutnih parova

Metode pologa

  • Bankovni prijenos (SEPA, ACH, SWIFT, brže plaćanje)
  • Kreditne kartice (Visa i MasterCard)
  • Kripto (BTC, ETH, BCH, BTG, DASH, LTC, XRP, XLM…)

Pros

  • Visoko regulirano trgovačko okruženje
  • Značajke brze kupnje i brze prodaje
  • Konkurentne naknade za trgovanje

Protiv

  • Intenzivniji KYC / AML postupak od većine ostalih razmjena

Uvod

CEX.io je burza kriptovaluta sa sjedištem u Londonu osnovana 2013. godine.

2013. CEX.io je bio prvi svjetski dobavljač oblaka. Danas CEX.io nudi kripto-platformu za više platformi putem svoje web stranice i mobilne aplikacije. CEX.io također omogućava trgovcima da se povežu na burzu putem WebSocket-a i REST API-ja, omogućujući svima da dobiju pristup knjizi naloga CEX.io s visokom likvidnošću.

što je CEX.io razmjena

CEX.io koriste i trgovci na malo i institucionalni trgovci. Platforma ima sustav računa na više razina koji opslužuje trgovce svih veličina. Ostale ključne značajke koje nudi CEX.io uključuju pokrivenost širom svijeta, višestruke mogućnosti plaćanja i 24/7 podršku.

CEX.io nudi iznenađujući raspon mogućnosti plaćanja, uključujući Visa, MasterCard, bankovni prijenos (SWIFT, SEPA, ACH, brže plaćanje) i kripto. Trgovci također mogu trgovati do 10x poluge bez potrebe za stvaranjem dodatnog računa.

CEX.io je svojedobno omogućio rudarstvo u oblaku putem bazena GHash.io. CEX.io je stekao imovinu tog rudarskog bazena u listopadu 2013. U roku od mjesec dana GHash.io je postao prvi rudarski bazen na svijetu. Međutim, do siječnja 2015. CEX.io je obustavio svoje usluge rudarstva u oblaku.

Sjedište CEX.io-a je u Londonu, iako burza ima i dopisnu adresu u Jersey Cityju, New Jersey, SAD. CEX.io je službeno registriran u Ujedinjenom Kraljevstvu i ima status Novčane tvrtke putem FinCEN-a.

CEX.io osnovao je Oleksandar Lutskevič, koji je magistrirao kibernetiku na Kijevskom nacionalnom sveučilištu. Prije osnivanja CEX.io, Lutskevych je radio kao programer i savjetnik u IT i industriji igara. Lutskevych je i dalje izvršni direktor tvrtke CEX.io.

Od prosinca 2019. CEX.io se nalazi neposredno ispred top 100 burzi po količini trgovanja s oko 2 milijuna USD dnevnog prometa (trenutno # 136 na popisu, prema CoinMarketCap).

Ključne značajke

Ključne značajke CEX.io uključuju:

Registrirani i regulirani: CEX.io je službeno registriran u Ujedinjenom Kraljevstvu. Burza također ima status Money Services Business (MSB) putem američkog FinCEN-a. CEX.io poštuje zakonske zahtjeve svake države ili jurisdikcije u kojoj djeluje, a CEX.io blokira korisnike iz nepodržanih jurisdikcija. Sve u svemu, riječ je o pouzdanoj i dobro reguliranoj razmjeni.

24/7 korisnička podrška: CEX.io se ponosi svojom 24/7 korisničkom podrškom, tvrdeći da “svaki član tima za podršku prolazi pažljivo osmišljenu intenzivnu obuku kako bi mogao riješiti sve moguće probleme.”

50+ parova: CEX.io trenutno podržava više od 50 kriptovaluta i fiat valutnih parova. Najpopularniji parovi na CEX.io uključuju BTC / USD, BTC / EUR, XRP / USD, ETH / USD i BTC / GBP.

Više podržanih Fiat valuta: Kao i druge dobro regulirane razmjene, CEX.io vam omogućuje zamjenu fiat valuta za kripto valute. CEX.io trenutno ima parove denominirane u USD, EUR i GBP.

Potrebni su KYC i AML: Kao i ostale regulirane razmjene, CEX.io zahtijeva od korisnika da prije trgovanja na platformi dovrše provjeru Poznavanje vašeg kupca (KYC) i Protiv pranja novca (AML). To znači da morate potvrditi svoj identitet i prenijeti dokaz o adresnoj dokumentaciji.

Pogodnosti CEX.io kripto razmjene

Brokerske usluge: CEX.io djeluje kao mjenjač i posrednik. Novi korisnici mogu putem CEX.io brokerske kuće prvi put što lakše kupiti kriptovalute, iako će platiti visoku naknadu. CEX.io posredovanje temelji se na nalozima ispuniti ili ubiti (FOK).

Naknade za jeftino trgovanje: Standardno trgovanje na CEX.io-u naplaćuje se provizija od 0,25%.

Trgovanje maržom: U 2019. jednom je ponudio trgovinu maržom izravno sa svoje platforme za trgovanje. Međutim, 2019. godine CEX.io je otvorio namjensku uslugu trgovanja maržama pod nazivom CEX.io Broker. Ovu uslugu možete koristiti za pristup do 10x utjecaja. CEX.io također tvrdi da ima negativnu zaštitu stanja računa.

Podrška putem kreditne kartice: CEX.io podržava depozite putem kreditne ili debitne kartice, uključujući Visa i MasterCard.

Potpora bankovnim depozitima: CEX.io također podržava depozite u bankovnim doznakama ili domaćim bankovnim doznakama. SEPA, ACH, SWIFT i brže plaćanja podržani su od strane CEX.io.

Četiri nivoa potvrde računa: CEX.io ima četiri stupnja za potvrdu računa, uključujući identitet, adresu, poboljšani i korporativni. Na najnižoj razini korisnici stupnja provjere identiteta mogu kupiti do 1000 USD BTC dnevno i 3000 USD BTC mjesečno. Adresni, poboljšani i korporativni računi nemaju ograničenja.

Podrška trgovcima u cijelom svijetu u 99% zemalja: CEX.io oglašava činjenicu da je dostupan u “99% zemalja širom svijeta”, uključujući 31 državu u Americi. Određene zemlje (poput sankcioniranih zemalja) ne mogu položiti novac putem kreditnih kartica i deviznih transfera. Općenito, međutim, CEX.io ima najjaču međunarodnu podršku viđenu u prostoru kripto razmjene.

DDoS zaštita i sigurnost: CEX.io nudi potpunu enkripciju podataka i sukladan je PCI DSS standardima.

Trgovanje različitim platformama: CEX.io podržava trgovanje putem web stranice, mobilne aplikacije, WebSocket ili REST API.

Visoka likvidnost: CEX.io obećava brzo izvršavanje naloga, nisko širenje i pristup knjizi naloga s visokom likvidnošću za najbolje valutne parove.

Kupci više od 3 milijuna: CEX.io ima korisničku bazu od preko 3 milijuna.

Dokazani rekord od 2013 .: CEX.io posluje bez problema od 2013. Korisnička sredstva nikada nisu ukradena s burze.

Značajke CEX kripto razmjene

CEX.io Valute i parovi

CEX.io podržava oko 15 kripto valuta i tri fiat valute.

Podržana je većina glavnih kriptovaluta, uključujući BTC, XRP, ETH, XLM, TRX, DASH, BCH i LTC. CEX.io podržava mnoštvo manje poznatih kripto valuta, uključujući MHC, BTG, BTT, ONG, ONT i OMG.

Tri podržane fiat valute uključuju USD, EUR i GBP. CEX.io također podržava Gemini američki dolar (GUSD) stablecoin.

CEX.io Podržane metode pologa i isplate

CEX.io podržava višestruke metode pologa i isplate, uključujući bankovne transfere (ACH, SWIFT, SEPA i brže plaćanje), kreditne kartice (Visa i MasterCard) i kripto (bilo koja kriptovaluta koja podržava burzu).

CEX.io Postupak registracije i prijave

Kao i većina reguliranih burzi, CEX.io zahtijeva od svih korisnika da provjere svoj identitet, adresu i ostale podatke prije trgovanja na platformi. Na CEX.iou postoje četiri nivoa računa:

Identitet: Potvrdite svoj identitet, a zatim kupujte i prodajte bitcoin koristeći samo Visa ili MasterCard. 1.000 USD maksimalno dnevno ograničenje, 3.000 USD maksimalno mjesečno ograničenje.

Adresa: Potvrdite svoju adresu da biste uklonili bilo kakva dnevna ili mjesečna ograničenja. Također vam omogućuje financiranje računa putem bankovnog prijenosa ili kreditne kartice.

Poboljšano: Dovršite ručnu provjeru KYC / AML da biste dobili prioritetnu podršku i proširena ograničenja za svoj račun, uključujući veća ograničenja za polog i povlačenje.

Korporativni: Postavite korporativni račun na CEX.io kako biste u potpunosti uklonili većinu ograničenja financiranja sa svog računa.

Iako ne postoji maksimalno ograničenje depozita na adresnom, poboljšanom i korporativnom računu, i dalje ćete nailaziti na ograničenja depozita na razini adrese (200 000 USD dnevno, 500 000 USD mjesečno). Poboljšani i korporativni računi imaju dnevna i mjesečna ograničenja financiranja kreditnom karticom, iako nemaju ograničenja na bankovne transfere.

CEX.io Trgovanje

CEX.io ima slično trgovačko sučelje kao i standardna razmjena kriptovaluta. Korisničko sučelje bit će poznato svima koji su u prošlosti trgovali na drugim kripto burzama.

Ako ste potpuno novi u kripto trgovanju, tada CEX.io ima značajku brze kupnje koja vam omogućuje trenutnu kupnju kripto kartice pomoću kreditnih kartica, iako ćete platiti naknade čak 7%. To je slično usluzi kripto kupnje kreditne kartice koju nude Coinbase i druge tvrtke, sa sličnim visokim naknadama.

CEX.io naknade

Većina trgovaca na CEX.io-u platit će naknadu za uzimatelja od 0,25% i naknadu za tvorca od 0,16%, pod pretpostavkom da trgujete manje od 5 BTC u svakom razdoblju od 30 dana. Kako se volumen vaše trgovine povećava, naknade opadaju. Ako trgujete više od 6000 BTC mjesečno, tada ćete platiti naknadu za taktičara od 0,10% i naknadu za tvorca od 0,00%.

CEX.io naknade

U međuvremenu, CEX.io naplaćuje različite iznose za različite naknade za povlačenje. Na primjer, za većinu depozita Visa i MasterCard platit ćete 2,99%, iako su bankovni depoziti besplatni. Prilikom podizanja novca platit ćete naknadu za uslugu do 3% pri korištenju kreditnih kartica, dok bankovna povlačenja imaju naknadu od 0,3%. Svi depoziti i isplate putem ACH, SEPA i bržih plaćanja potpuno su besplatni.

CEX.io naknade za razmjenu

CEX.io Sigurnosni problemi i zastoji

CEX.io ima iznenađujuće čistu sigurnosnu povijest. Razmjena je pokrenuta još 2013. godine i tvrdi da nikada nije izgubila sredstva korisnika. CEX.io također nije doživio veći zastoj. Sve u svemu, jasno je da je CEX.io značajno uložio u sigurnost od svojih ranih dana kao vodećeg rudarskog bazena do danas kao razmjena.

CEX.io Jednostavnost upotrebe

CEX.io je jednostavan za upotrebu i za početnike, i za srednje, i za napredne kripto trgovce. To je izravno sučelje za razmjenu uobičajenih trgovina. Također možete prvi put brzo kupiti bitcoin i druge kriptovalute – recimo, koristeći kreditne kartice.

CEX.io Povjerenje i privatnost

CEX.io je tvrtka s povjerenjem, dobro regulirana i cijenjena. Institucija se pridržava važećih zakona u svakoj jurisdikciji u kojoj djeluje. Dostupan je u 99% zemalja širom svijeta i 31 državi SAD-a. Uz to, CEX.io ima status tvrtke za novčane usluge (MSB) putem američkog financijskog regulatora FinCEN, a CEX.io je službena, registrirana korporacija u Velikoj Britaniji.

Korisnička služba CEX.io

CEX.io nudi 24/7 korisničku uslugu putem e-pošte i ulaznice za podršku.

Korisnička služba CEX.io

Telefonski broj za ured CEX.io u Londonu također je dostupan na mreži.

kako CEX.io radi

Korisnički vodič za CEX.io: Kako postaviti i koristiti CEX.io

CEX.io ima jednostavan postupak postavljanja i prijave. Nastavite čitati kako biste otkrili kako prvi put postaviti i koristiti CEX.io.

1. Prijavite se

Kako postaviti i koristiti CEX.io

Posjetite CEX.io i na naslovnoj stranici kliknite ‘Registriraj se’.

registrirajte se na CEX.io

Unesite svoju adresu e-pošte i lozinku. CEX.io će na vaš poštanski sandučić poslati kontrolni kôd kako bi potvrdio vašu adresu.

Postavljanje razmjene CEX.io

CEX.io platforma za trgovanje

CEX.io e-mail

Dalje, CEX.io će trebati da potvrdite telefonski broj.

CEX.io sigurnost

2. Provjera

Kao regulirana kripto razmjena, CEX.io zahtijeva od svih korisnika da izvrše određenu razinu KYC / AML provjere prije interakcije s platformom na bilo koji način.

CEX.io provjera

Većina korisnika željet će dovršiti provjeru identiteta razine 1 i provjeru adrese 2. S Tier 1 računom možete financirati svoj račun samo pomoću kreditnih kartica i imate određene dnevne i mjesečne limite. Pomoću Tier 2 računa možete položiti putem bankovnog prijenosa i drugim metodama, bez ograničenja trgovanja i mjesečnih ograničenja pologa od oko 500 000 USD.

Provjera identiteta razine 1:

Unesite svoju zemlju prebivališta. Na padajućem popisu odaberite svoju zemlju i odaberite svoju državu, provinciju ili nadležnost.

Svi stanovnici SAD-a u ovom trenutku moraju unijeti svoj broj socijalnog osiguranja (SSN).

Ako niste rezident SAD-a i imate porezni identifikacijski broj (TIN), tada ga morate navesti. Ako nemate TIN, poništite okvir i pritisnite Next.

Dalje, prenesite svoj dokaz o identitetu. CEX.io prihvaća putovnice, osobne iskaznice ili vozačke dozvole. Prenesite fotografiju tog dokumenta. Za vozačke dozvole i osobne iskaznice morat ćete poslati fotografiju obje strane dokumenta (prednje i stražnje strane).

kako koristiti CEX.io

Fotografije možete snimiti svojim mobilnim uređajem, skenirajući QR kod na zaslonu pametnim telefonom, a zatim fotografije. Datoteke fotografija možete i prenijeti sa svog računala (podržani su formati PDF, PNG, JPG i GIF).

Napokon, morat ćete napraviti selfie s dokumentom, zajedno s rukom napisanom bilješkom u kojoj stoji “Ja sam korisnik CEX.IO” s trenutnim datumom i potpisom. Možete snimiti selfie svojim mobilnim uređajem ili prenijeti datoteku s računala.

Savjeti za kripto razmjenu CEX.io

Unesite svoj spol, ime, prezime, prezime, državljanstvo i datum mjesta rođenja.

Zatim unesite podatke iz svog osobnog dokumenta, uključujući serijski broj, datum izdavanja, zemlju izdavanja i datum isteka.

Provjera adrese razine 2

Da biste povećali ograničenja računa i omogućili financiranje putem bankovnih transfera, morat ćete izvršiti provjeru adrese 2 razine CEX.io-a. Nakon što izvršite sve gornje korake, morat ćete prenijeti dokumente koji dokazuju vašu adresu.

Prvo fotografirajte dokument koji potvrđuje vašu trenutnu adresu. CEX.io prihvaća račune za komunalne usluge i struju, bankovne izvode, dokumente o prijavi poreza i sve druge dokumente s vašom adresom i imenom i prezimenom. Provjerite je li dokument izdan u posljednja tri mjeseca. Fotografiju dokumenta možete napraviti skeniranjem QR koda na telefonu. Ili ga možete prenijeti sa svog računala.

CEX.io provjera

Zatim navedite adresu stanovanja, uključujući adresu ulice, stan i apartman, grad, poštanski broj, državu / pokrajinu i državu. Stanovnici SAD-a također trebaju unijeti podatke o svojoj županiji.

Napokon, možete unijeti svoje profile na društvenoj mreži kako biste povećali šanse za odobrenje potvrde. CEX.io preporučuje ostavljanje veze na barem jedan od vaših profila na društvenim mrežama, poput vašeg Facebooka, LinkedIna ili Twittera.

Pošaljite sve ove podatke, a zatim pratite svoj status potvrde:

CEX.io autentifikacija

Poboljšana razina 3 i 4 i korporativna provjera

Da biste uklonili sva ograničenja sa svog računa ili postavili institucionalni račun, morat ćete izvršiti provjeru poboljšane (razina 3) ili korporacije (razina 4).

Ova razina provjere zahtijeva ručno odobrenje, a za dovršetak postupka morate kontaktirati namjenskog upravitelja CEX.io..

3. Dvofaktorska autentifikacija

CEX.io toplo preporučuje postavljanje dvofaktorske provjere autentičnosti (2FA) za svoj račun. U stvari, morat ćete označiti više okvira s upozorenjem ako ne postavite 2FA.

CEX razmjena osiguranja

Uz 2FA zaštitu morat ćete potvrditi SMS kôd ili kôd mobilne aplikacije prije prijave na svoj račun, trgovanja ili povlačenja.

4. Način plaćanja

Sada ste spremni položiti novac na CEX.io. CEX prihvaća depozite putem kreditne kartice (Visa ili MasterCard), bankovnim prijenosom (ACH, SWIFT, SEPA ili brže uplate) ili kripto (sve podržane kriptovalute).

CEX.io sigurnost razmjene kriptovaluta

Da biste pokrenuli polog putem bankovnog prijenosa, kliknite gumb ‘Polog’ na stranici Financije pokraj valute koju želite položiti. Također možete kliknuti na ‘Depozit’ u gornjem desnom kutu bilo koje stranice na CEX.io.

5. Trgovanje kriptovalutom

Jednom kada novac bude na vašem CEX.io računu, spremni ste za trgovinu ili kupnju kriptovalute.

CEX trgovanje kriptovalutama

Možete odmah kupiti kripto klikom na gumb ‘Kupi odmah’. Odaberite kriptovalutu i način plaćanja, a zatim unesite podatke o debitnoj ili kreditnoj kartici Visa ili MasterCard.

kupiti kripto na cex.io

Ili, da biste izvršili konvencionalnu trgovinu, idite na stranicu CEX.io ‘trgovina’. Na lijevoj strani grafikona vidjet ćete popis dostupnih valuta. Odaberite par koji odgovara fiat valuti koju ste položili. Ako na računu imate USD i želite kupiti, na primjer, bitcoin, tada biste prešli na BTC / USD par.

CEX.io kupiti kripto opcije

CEX.io vam omogućuje stavljanje tržišne ili ograničene narudžbe. Tržišni nalozi postavljaju se po najboljoj dostupnoj trenutnoj tržišnoj stopi, dok se ograničeni nalozi postavljaju po određenom ograničenju kupnje ili prodaje.

CEX.io kripto razmjena buy btc

6. Povlačenje

Da biste u bilo kojem trenutku podigli novac s CEX.io-a, samo kliknite “Povuci” u gornjem desnom kutu zaslona. Isplata novca dostupna je putem kreditne kartice, bankovnog prijenosa i kriptografije.

Završna riječ

CEX.io je dugotrajna kripto razmjena s malim brojem fiat valuta i kripto valuta dostupnih za trgovanje. To je visoko regulirana razmjena dostupna 99% zemalja širom svijeta (i 31 američka država).

Da biste saznali više o CEX.io ili da biste danas započeli trgovanje, posjetite https://cex.io

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner