Coinbase Exchange: svladajte Vodič za pregled Crypto korisnika

kripto razmjena coinbase

Kako koristiti, trgovati i prijaviti se na Coinbase Crypto Exchange

Coinbase je jedna od najpoznatijih, najreguliranijih i najlakših za korištenje burzi kriptovaluta u svijetu danas. Saznajte sve što trebate znati o Coinbaseu i Coinbase Pro danas u našoj recenziji.

Značajke

 • Trgujte kriptovalutama iz 102 zemlje svijeta
 • Kupujte kripto s kreditnim karticama
 • Idealno za prvi put kripto kupce

Metode pologa

 • Kreditne ili debitne kartice
 • Bankovni transferi
 • Kripto

Pros

 • Visoko regulirano za institucije i pojedince
 • Više mogućnosti pologa i kupnje
 • Korisnička sredstva pohranjena u hladnjači osiguranoj od FDIC-a

Protiv

 • Nema trgovanja polugom ili sličnih naprednih opcija trgovanja
 • Opsežni KYC i AML zahtjevi
 • Visoke naknade za određene obrte

Uvod

Coinbase je jedna od najvećih, najpoznatijih, financiranih i najpouzdanijih kripto tvrtki koje su danas dostupne. Od 2012. godine teče glatko s nekoliko većih incidenata. U početku je Coinbase upravljao s dvije glavne platforme za trgovanje, uključujući portal za kupnju kriptoa Coinbase i kripto burzu GDAX. U svakom slučaju, tvrtka i dalje vodi portal za kupnju kriptozapisa Coinbase, ali GDAX je sada poznat kao Coinbase Pro.

Puno je prednosti rada s Coinbaseom. Tvrtka ima visoko regulirano trgovačko okruženje koje pruža maksimalno povjerenje i sigurnost u zamjenu za nešto veće naknade od ostalih glavnih burzi poput Binancea.

Coinbase također naglašava jednostavnost korištenja, čineći smiješno jednostavnim kupnju, prodaju, polaganje i povlačenje kriptovaluta. Opet, plaćate premiju za ovu jednostavnost korištenja (uključujući naknade za polog i povlačenje novca i visoke naknade za trgovanje od 0,5%), ali naknade nisu potpuno nerazumne, posebno na Coinbase Pro. Oh, i lako možete trgovati na stolnim i mobilnim uređajima pomoću izvrsnih Coinbaseovih Android i iOS mobilnih aplikacija.

Ako raspravljate između Coinbasea i drugih glavnih burzi poput Binancea, tada ćete pronaći da Coinbase nudi manje kovanica i parova. Coinbase naglašava visokokvalitetne kriptovalute s velikim opsegom trgovanja, umjesto da popiše svaki novčić dostupan danas na internetu. Glavne kriptovalute poput Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), BCH, ETC i Litecoin (LTC) uvijek su bile istaknute na Coinbaseu. Međutim, posljednjih godina Coinbase je proširio svoju ponudu na parove s Ripple (XRP), Chainlink (LINK), 0x (ZRX), Basic Attention Token (BAT), Stellar (XLM), Dash (DASH) i drugima.

Sve u svemu, Coinbase je jedna od najboljih kripto razmjenskih platformi dostupnih danas, nudeći sjajnu kombinaciju upotrebljivosti, regulacije i korisničke usluge.

Ključne značajke

Ključne značajke Coinbasea uključuju:

FDIC osiguranje: Coinbase je jedna od rijetkih burzi kriptovaluta s FDIC policom osiguranja, što je isto osiguranje koje koriste banke u Sjedinjenim Državama. Zbog ovog FDIC osiguranja, sva korisnička sredstva pohranjena na Coinbaseu osigurana su od gubitaka do 250 000 USD po pojedincu.

98% hladnjača: 98% svih sredstava Coinbase pohranjeno je u vrlo sigurnim, izvanmrežnim trezorima.

Jednostavno korisničko sučelje: Coinbase ima jedan od najlakših korisničkih sučelja koji su danas dostupni. Kupnja kriptografije jednostavna je kao i kupnja proizvoda na Amazonu. Samo unesite podatke o svojoj kreditnoj kartici i odmah primite kripto. To je to.

Coinbase i Coinbase Pro: Coinbase se sastoji od dva glavna entiteta, uključujući Coinbase i Coinbase Pro. Coinbase je osnovna platforma za kupnju kriptoa, dok je Coinbase Pro konvencionalna kripto razmjena (ranije poznata kao GDAX). Ako želite korisničku platformu i ne smetaju vam visoke naknade, Coinbase je idealan. Ako želite uobičajenu razmjenu s konkurentnim naknadama, tada Coinbase Pro radi slično kao i svaka druga kripto razmjena.

Snažna reputacija: Coinbase je osnovan u San Franciscu 2012. godine. Tijekom godina razmjena je njegovala jednu od najboljih reputacija u kripto prostoru. Razmjena je visoko regulirana i dovela je do raznih kripto propisa u Sjedinjenim Državama i širom svijeta.

Vrlo selektivno s kriptovalutama: Coinbase je poznata selektivnost s kojim kriptovalutama navodi na svojoj platformi. Tijekom većeg dijela svoje povijesti Coinbase je naveo samo 5 do 10 različitih kripto valuta. No, posljednjih godina Coinbase je proširio svoju ponudu na ukupno 50 različitih parova. Novčići moraju udovoljavati strogim zahtjevima da bi bili navedeni na Coinbase i Coinbase Pro.

Kripto skrbničke usluge: Coinbase nudi usluge kripto skrbništva za institucije i korisnike. Možete vjerovati Coinbaseu da će pohraniti vaše kripto fondove. Institucije također Coinbaseu plaćaju značajnu naknadu za usluge kripto skrbništva. Do sada Coinbase nije pretrpio veće sigurnosne propuste.

Potpomognuto rizičnim kapitalom Silicijske doline: Neki od najvećih i najpoznatijih ulagača u Silicijskoj dolini, uključujući tvrtku rizičnog kapitala Andreessen Horowitz, podržavali su Coinbase sa sjedištem u San Franciscu tijekom godina.

Odmah pošaljite kripto između korisnika Coinbase: Coinbase olakšava slanje kriptografije drugom korisniku na Coinbaseu. Možete slati kripto preko e-pošte bez upotrebe javnog ključa, smanjujući mogućnost pogrešnog pisanja javnog ključa i slanja kovanica na pogrešnu adresu.

Više Fiat valuta: Coinbase podržava USD, GBP i EUR fiat valute, pružajući korisnicima širom svijeta višestruko dostupne opcije. Većina kriptovaluta ima na raspolaganju više fiat parova.

Više vrsta narudžbi: Coinbase Pro nudi više vrsta naloga sličnih vrstama naloga koje vidite na drugim burzama, uključujući tržišne, limitirane i zaustavljene naloge.

USD kovanica: Coinbase ima stabilnicoin nazvan USD Coin, ili USDC. Novčić je Ethereum token koji se može pohraniti u bilo koji novčanik kompatibilan s Ethereumom (uključujući Coinbase novčanik). Token je uvijek prenosiv za 1,00 USD, što mu daje stabilnu cijenu. Svi USDC u optjecaju podržani su stvarnim američkim dolarima koji se drže na bankovnom računu.

Skupe naknade: Coinbase i Coinbase Pro naplaćuju neke od najviših naknada među glavnim burzama (iako su naknade slične ostalim visoko reguliranim burzama). Coinbase Pro naplaćuje naknadu proizvođačima od 0,50%, a naknade za uzimatelje od 0,50%, iako cijene za velike trgovce znatno padaju. U međuvremenu, glavna burza Coinbase naplaćuje naknade od 3% do 6%.

Izvrsni API: Coinbase ima izvrstan API, uključujući feed WebSocket koji njihovim podacima omogućuje lak pristup. Sve u svemu, Coinbase je jedna od razvijenijih kripto burza koje su danas dostupne programerima.

Zaradite na Coinbase: Coinbase ima edukativni portal pod nazivom Coinbase Earn na kojem korisnici mogu saznati više o kriptovalutama i dobiti nagrade za završeni brzi tečaj. Ako želite saznati više o kripto i za to biti plaćeni, tada je Coinbase Earn izvrsno mjesto za posjet. Nakon svakog kviza primit ćete polog izravno u svoj korisnički novčanik.          coinbase-zaraditi

Coinbase valute i parovi

Coinbase nudi 53 kriptovalutnih i fiat valutnih parova od listopada 2019., uključujući BTC, USD, ETH, LINK, XRP, EUR, LTC, BCH, ZRX, XLM, DASH, BAT, EOS i DAI parove, između ostalih.

Metode pologa i isplate podržane od Coinbase

Coinbase ima niz metoda pologa i isplate koji olakšavaju unos novca na platformu. Novac možete položiti putem bankovnog prijenosa, debitne kartice, kreditne kartice ili kripto.

Postupak registracije i prijave Coinbase

Coinbase ima jednostavan postupak registracije sa strogom KYC i AML provjerom. Morat ćete potvrditi svoj identitet prije bilo kakve trgovine na Coinbaseu. Međutim, kupci koji povežu bankovni račun mogu započeti u roku od nekoliko minuta. Coinbase službeno prihvaća korisnike iz 102 zemlje svijeta od listopada 2019.

Trgovanje Coinbaseom

Coinbase ima jedinstveno trgovačko sučelje koje vam omogućuje da odmah kupite kripto koristeći konvencionalne načine plaćanja poput bankovne doznake, debitne kartice ili kreditne kartice. U međuvremenu, Coinbase Pro ima uobičajeno sučelje za razmjenu na kojem možete kupovati i prodavati razne kriptovalute i fiat valute u raznim parovima.

Coinbase naknade

Coinbase jasno otkriva svoje naknade za trgovanje, depozite i isplate. Ključne naknade uključuju:

 • Naknade za kreditne i debitne kartice: 3,99% + širenje
 • Coinbase Naknade za kupnju / prodaju: 1,49%
 • Bankovni transferi u SAD-u: 1,49%
 • Naknada za devizni prijenos: 10 USD (polog); 25 USD (povlačenje)
 • Coinbase Pro Naknada proizvođača: 0,50% (mjesečni obujam trgovanja ispod 10 000 USD) do 0,00% (preko 1 milijarde USD)
 • Naknada za Coinbase Pro Taker: 0,50% (mjesečni obujam trgovanja ispod 10 000 USD) do 0,04% (preko 1 milijarde USD)

Naknade se mogu razlikovati ovisno o vašem mjestu. Općenito, naknade za Coinbase veće su od ostalih trgovačkih platformi, iako je Coinbase uglavnom konkurentan ostalim visoko reguliranim burzama. Kao i na ostalim razmjenama, naknade proizvođačima i onima koji uzimaju znatno opadaju s opsegom.

naknade za trgovanje coinbaseom

Sigurnosna pitanja i zastoji na Coinbaseu

Coinbase nikada nije pretrpio neke velike, javno objavljene hakere. Čini se da tvrtka danas ima neke od najstrožih sigurnosnih standarda na svijetu. U kolovozu 2019. Coinbase je spriječio sofisticirani hakerski napad koji uključuje više od 0 dana eksploatacije Firefoxa, dajući vam pokazatelj koliko je dobar Coinbaseov sigurnosni tim. Coinbase je također pretrpio minimalni zastoj od pokretanja 2012. godine.

Jednostavnost upotrebe Coinbase

Coinbase je jedna od najjednostavnijih platformi za razmjenu podataka. Možete unijeti svoju kreditnu karticu i odmah kupiti kripto. U međuvremenu, Coinbase Pro ima uobičajeno sučelje za razmjenu koje će biti slično onome tko je koristio bilo koju drugu kripto razmjenu. Coinbaseu možete pristupiti putem bilo kojeg stolnog uređaja. Ili, Coinbase ima izvrsne mobilne aplikacije za Android i iOS.

Coinbase povjerenje i privatnost

Coinbase je jedna od kripto razmjena s najviše povjerenja u svijetu danas. U stvari, možete tvrditi da je Coinbase tvrtka s najviše povjerenja u zajednici. Tamo se svrstava zajedno s Blizancima u smislu njihove predanosti sigurnosti, transparentnosti i usklađenosti s propisima. Coinbase radi od 2012. s minimalnim incidentima ili sigurnosnim propustima. Znamo tko vodi tvrtku i ključni rukovoditelji koji stoje iza tvrtke. Sjedište Coinbasea je u središtu financijske četvrti San Francisca. Uz mnoge druge kripto burze – čak i velike – teško je pronaći bilo koju od ovih informacija, pa je Coinbaseova transparentnost vrlo cijenjena.

Korisnička služba Coinbase

Kao i kod mnogih velikih korporacija, i na mreži ćete pronaći mješovite recenzije za korisničku podršku Coinbasea. Neki hvale korisničku podršku tvrtke Coinbase zbog brzog i jednostavnog rješavanja njihovih problema, dok se drugi žale na duga vremena čekanja i frustrirajuće odgovore. Međutim, Coinbase vam omogućuje kontaktiranje tvrtke telefonom, e-poštom i internetskim zahtjevom za obrazac, a vremena odziva obično su vrlo dobra. Postoje besplatni brojevi dostupni za američke / međunarodne korisnike i korisnike Ujedinjenog Kraljevstva.

Korisnički vodič za Coinbase: Kako postaviti i koristiti Coinbase

Dvije su glavne platforme za trgovanje s Coinbaseom, uključujući glavno web mjesto Coinbase i Coinbase Pro. Coinbase omogućuje vam jednostavnu i trenutnu kupnju kriptovaluta putem bankovne doznake, debitne kartice ili kreditne kartice, dok je Coinbase Pro uobičajena burza na kojoj možete kupovati i prodavati kriptovalute i fiat valute.

Evo kako se registrirati i koristiti Coinbase.

1. Prijavite se

Posjetite Coinbase.com i unesite svoju adresu e-pošte u obrazac na vrhu stranice, a zatim kliknite Započni.

postupak prijave na coinbase

2. Provjera

Zatim ćete morati odabrati vrstu računa i potvrditi adresu e-pošte. Odaberite želite li pojedinačni ili komercijalni račun, a zatim ćete biti preusmjereni na glavnu stranicu Coinbase.

create-coinbase-exchange-account

Također ćete trebati prenijeti fotografiju osobne iskaznice koju je izdala država, uključujući vozačku dozvolu, putovnicu ili nacionalnu osobnu iskaznicu. Za američke kupce prihvaćaju se samo osobni dokumenti izdani u državi (vozačke dozvole i identifikacijske kartice), a Coinbase ne prihvaća američke putovnice. Za korisnike izvan Sjedinjenih Država, Coinbase ne prihvaća skenirane ili spremljene slikovne datoteke; morate snimiti fotografiju pomoću preglednika Chrome ili svog mobilnog uređaja.

coinbase-razmjena-sigurnost-provjera

Coinbase također zahtijeva od vas da napravite selfie. Na ovaj se selfi možete uputiti ako ikada izgubite pristup svom računu.

3. Dvofaktorska autentifikacija

Coinbase će također zatražiti potvrdu vašeg telefonskog broja, koji će se koristiti kao vrsta dvofaktorske autentifikacije (2FA) za zaštitu vašeg računa. Dostupne su i druge 2FA metode.

coinbase-2fa

Coinbase omogućuje vam prilagodbu 2FA na razne načine. Možete odabrati upotrebu 2FA pri svakoj prijavi, na primjer, ili samo za prijave s nove IP adrese.

4. Polog i način plaćanja

Zatim ćete biti upućeni da postavite način plaćanja putem bankovne doznake, kreditne ili debitne kartice.

coinbase-crypto-exchange-deposit-Deposit-Payment-metode

Ako želite izvršiti bankovni prijenos, Coinbase će poslati nekoliko malih transakcija na vaš račun radi provjere. Provjerite nalaze li se na vašem bankovnom računu, a zatim ih provjerite na Coinbaseu. Za izvršenje bankovnih transfera u Sjedinjenim Državama potrebno je 4 do 5 dana, dok za SEPA transfere u EU treba 1 do 3 dana.

Ako plaćate kreditnom karticom, morat ćete fotografirati karticu. Transakcije kreditnim i debitnim karticama trenutne su, ali dolaze s višim naknadama.

Coinbase će u ovom trenutku jasno prikazati vaše naknade i troškove. Još jednom provjerite jeste li u redu s naknadama.

Nakon što sve potvrdite, svoju kriptovalutu možete kupiti putem Coinbasea i ona će biti poslana na vaš Coinbase novčanik.

coinbase-crypto-coin-prices

5. Povlačenje

Novčana sredstva s Coinbasea možete podizati istim metodama koje ste koristili za polaganje sredstava.

Novčana sredstva također možete podizati putem PayPala (iako ne možete deponirati sredstva putem PayPal-a).

Kliknite Moj novčanik da biste bilo kada povukli sredstva s Coinbasea.

Korisnički vodič za Coinbase Pro: Kako postaviti i koristiti Coinbase Pro

Coinbase Pro je konvencionalna platforma za kripto razmjenu pod markom Coinbase. Uključuje normalno trgovačko sučelje i više vrsta narudžbi. Coinbase omogućuje vam kupnju i prodaju kriptovaluta, ali Coinbase Pro omogućuje vam trgovanje kriptovalutom, izradu tržišnih i limitiranih naloga te izvršavanje drugih vrsta naloga..

Ako ste već postavili račun Coinbase, tada se ne morate registrirati dva puta. Možete posjetiti Coinbase Pro nakon registracije za Coinbase i trgovati koristeći ista sredstva koja su već na vašem Coinbase računu.

1. Prijavite se

Posjetite Coinbase.com i unesite svoju adresu e-pošte na vrhu stranice, a zatim kliknite Započni.

2. Potvrdite

Potvrdite svoju adresu e-pošte i odaberite račun koji želite postaviti (komercijalni ili privatni).

Zatim potvrdite svoj identitet prijenosom dokumenata, uključujući vozačku dozvolu, identifikacijsku karticu ili putovnicu (američki kupci ne mogu koristiti putovnice). Coinbase zahtijeva da korisnici koji nisu iz SAD-a prenose fotografije izravno s Chromea ili mobilnog uređaja. Spremljene datoteke ili skenirane kopije nisu dopuštene.

coinbase-user-dokumentacija

Morat ćete snimiti i selfie. Ovaj se selfie može koristiti kao vrsta 2FA ako u budućnosti izgubite pristup svojem računu.

3. Dvofaktorska autentifikacija

Postavite dvofaktorsku provjeru autentičnosti svojim telefonskim brojem ili nekom drugom metodom, a zatim odaberite kako želite da se koristi 2FA.

4. Polog i način plaćanja

Sredstva možete položiti na Coinbase Pro na isti način na koji položite sredstva na Coinbase (isti novčanici dostupni su za svakog). Debitne i kreditne kartice te bankovni transferi dostupni su uz naknade od 1,49% do 3,99%.

coinbase-upravljanje portfeljem

5. Trgovina

Nakon što na svom Coinbase / Coinbase Pro računu imate novca, možete započeti trgovanje. Coinbase Pro omogućuje vam izradu više vrsta narudžbi:

Tržište: Narudžba će se izvršiti po najnižoj dostupnoj cijeni (ako kupujete) ili najvišoj dostupnoj ponudi (ako se prodaje).

Ograničiti: Unesete određenu cijenu po kojoj želite kupiti ili prodati. Narudžba se ne izvršava dok se ne dosegne ova granična cijena.

Stop: Ograničena narudžba ne ulazi u knjige narudžbi dok se ne postigne cijena “Stop”. Možete odlučiti prodati BTC po cijeni od 8000 USD, na primjer, i postaviti narudžbu “Stop”.

Trgovine dolaze uz naknadu proizvođača i preuzimača od 0,50%. Naknade padaju na 0,35% za mjesečni obujam trgovanja između 10.000 i 50.000 američkih dolara, s tim da su dodatni popusti dostupni velikim trgovcima iznad ovog iznosa.

coinbase-pro-trading-exchange

6. Povući

Novac s Coinbasea možete podići u bilo kojem trenutku koristeći iste metode koje ste koristili za polaganje novca. Također možete podići putem PayPala ako želite (ne možete uplatiti putem PayPala).

Kliknite “Moj novčanik” da biste povukli sredstva u bilo kojem trenutku.

Završna riječ

Coinbase je jedna od najpoznatijih i najpouzdanijih kompanija za kriptovalute u svijetu danas. Div sa sjedištem u San Franciscu čvrsto se etablirao kao lider u svemiru od lansiranja 2012. Danas, Coinbase nastavlja graditi na svojoj reputaciji, dok polako proširuje svoj popis fiat valuta i kripto valuta.

Trgovanje & Razmjena

 • Kripto vodič 101: Odabir najbolje razmjene kriptovaluta
 • Vodič za Bittrex razmjenu: Kako trgovati na Bittrexu
 • Vodič za Binance Exchange: Kako otvoriti Binance račun i što biste trebali znati
 • Vodič za Gemini Exchange: Vodič za pregled korisnika
 • Vodič za Kraken Exchange: Vodič za pregled korisnika
 • Vodič za Bitfinex Exchange: Vodič za pregled korisnika
 • Vodič za razmjenu Etherdelte: Kako trgovati na Etherdelti
 • Vodič za osnove trgovanja kriptovalutama: Uvod u kripto tehničku analizu
 • Trgovanje kriptovalutama: Razumijevanje parova za trgovanje kriptovalutama & Kako radi
 • Vodič za kripto trgovanje: 4 uobičajene zamke koje će doživjeti svaki kripto trgovac

Novčanici

 • Vodič za kriptovalute: Zašto vam trebaju novčanici?
 • Vodič za kriptovalute: Otvaranje Bitcoin novčanika
 • Vodič za kriptovalute: Otvaranje MyEtherWallet (MEW)

Također se možete pridružiti našoj Facebook grupi na Ovladajte kripto: napredno znanje o kriptovalutama postavljati bilo kakva pitanja u vezi s kriptovalutama.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner