Bitfinex razmjena: svladajte Vodič za pregled kripto korisnika

pregled kripto razmjene bitfinex

Kako koristiti, trgovati i prijaviti se na Bitfinex Crypto Exchange

Bitfinex je jedna od najvećih, najpoznatijih i najdugovječnijih burzi kripto valuta na svijetu. U našem pregledu saznajte sve što trebate znati o Bitfinexu i kako ga koristiti danas.

Značajke

 • Kripto burza sa sjedištem u Hong Kongu koja radi od 2012. godine
 • Konkurentske naknade i jaka likvidnost u širokom rasponu parova
 • Trgujte s polugom do 3,3 puta putem peer-to-peer tržišta financiranja

Metode pologa

 • EUR
 • JPY
 • GBP
 • USD
 • USDT
 • Kripto (BTC, LTC, ETH, ZEC, XMR, DASH, XRP, IOTA, EOS, 80+ ostali)

Pros

 • Jednostavno i pristupačno kripto trgovanje
 • Dostupne stotine parova
 • Više opcija depozita u fiat valuti

Protiv

 • Zabrinutost zbog veza s Tetherom i sumnjivih bankarskih partnerstava
 • Nedostatak transparentnosti o tome gdje je Bitfinex zasnovan i tko upravlja razmjenom
 • Više nije dostupan kupcima sa sjedištem u SAD-u

Uvod

Bitfinex je jedna od najvećih i najkontroverznijih burzi kriptovaluta dostupnih danas. Osnovana 2012. godine, burza sa sjedištem u Hong Kongu nesmetano je radila tijekom godina i do danas je među najvećim svjetskim burzama. Bitfinexom upravlja iFinex, Inc. sa sjedištem u Hong Kongu, ali registriranim na Britanskim Djevičanskim otocima.

Bitfinex nije oduvijek glatko plovio. Burza se suočila s ogromnim kritikama zbog nedostatka transparentnosti i općenito sumnjivih aktivnosti iza kulisa. Razmjena je, na primjer, vrlo usko povezana s Tetherom (USDT), a optužena je za upotrebu te veze za pumpanje i odbacivanje bitcoina ispisujući nove Tethere. Ne znamo u potpunosti tko upravlja Bitfinexom, iako su i Bitfinex i Tether optuženi da imaju isti upravljački tim i dioničare.

Zbog čega Bitfinex izgleda gore, burza je pretrpjela brojne sigurnosne provale, incidente s gubitkom novca i druge napade tijekom godina. Bitfinex također nije uspio osigurati normalno bankarsko partnerstvo, a razmjena je poskočila između nekoliko neobičnih bankarskih pružatelja.

Oh, i u travnju 2019. država New York pokrenula je tužbu protiv Bitfinexa optužujući tvrtku za zlouporabu rezervi Tether da bi prikrio gubitak od 850 milijuna dolara.

Zbog ovih problema neki su vjerovali da je Bitfinex osuđen na propast još 2018. godine. Međutim, danas burza nastavlja snažno pružati snažnu likvidnost stotinama različitih parova.

Od sredine 2018. godine Bitfinex više nije dostupan američkim kupcima. Međutim, korisnici iz drugih dijelova svijeta i dalje mogu na burzu položiti USD i druge fiat valute. Nakon polaganja novca na burzu, korisnici će pronaći standardno sučelje za trgovanje kripto razmjenom opremljeno svim alatima, grafikonima i opcijama trgovanja koje biste očekivali pronaći na vodećoj burzi.

Dostupne su sve vrste narudžbi poput ograničenja, prodaje i zaustavljanja, baš kao što ih možete pronaći na bilo kojoj pristojnoj burzi. Međutim, Bitfinex također nudi opcije koje nećete naći na svim burzama, uključujući zaustavljanje, popunjavanje ili ubijanje, ledeni brijeg, OCO i objavljivanje samo narudžbi. Osim toga, trgovci mogu iskoristiti do 3,3 puta pomoću Bitfinexova inovativnog tržišta ravnopravnih zajmova.

Također cijenimo Bitfinexovu jeftinu strukturu naknada. Naknade proizvođača, na primjer, kreću se od 0,1% do 0,0%, dok se naknade za natjecatelje kreću od 0,2% do 0,1%. To su jeftinije naknade od gotovo bilo koje druge veće, regulirane burze. Jeftine naknade jedan su od razloga zašto je Bitfinex i dalje izuzetno popularan do danas.

Ključne značajke

Ključne značajke Bitfinexa uključuju:

Nije potreban KYC: Bitfinex zahtijeva potvrdu Poznavanje svog kupca (KYC) za upotrebu Tether-a i ubrzana povlačenja kriptovaluta. Međutim, imate puni pristup razmjeni sa samo e-adresom, što znači da lako možete anonimno trgovati na Bitfinexu.

Podrška za Tor: Bitfinex omogućuje korisnicima povezivanje s centrom putem Tor-a, pružajući korisnicima dodatni sloj anonimnosti.

Jeftine naknade: Bitfinex naplaćuje naknadu proizvođaču od 0,1% do 0,0%, a naknadu primateljima od 0,2% do 0,1%, ovisno o vašem mjesečnom opsegu trgovanja. Naknade počinju padati nakon što trgujete više od 500 000 USD mjesečno, a padaju na najnižu razinu nakon 30 milijardi USD mjesečno.

Širok raspon vrsta narudžbi: Bitfinex nudi opsežan izbor vrsta narudžbi koje odgovaraju početnicima i naprednim trgovcima, uključujući tržište, ograničenje zaustavljanja, zaustavljanje, popunjavanje ili ubijanje, jedno poništavanje drugog (OCO), ograničenje naloga samo nakon, skrivene narudžbe i još mnogo toga.

Trgovina polugom: Bitfinex omogućuje korisnicima pristup polugi do 3,3 puta putem jedinstvenog tržišta zajmova P2P.

Prilagodljivo sučelje: Bitfinex je jedna od nekolicine razmjena koje vam omogućuju prilagodbu vašeg sučelja na razne načine. Možete organizirati svoj radni prostor, promijeniti teme, obavijesti o postavljanju i odlučiti koje podatke želite vidjeti na glavnom zaslonu, na primjer.

Višejezična podrška: Bitfinex je dostupan na engleskom, ruskom i kineskom jeziku.

Stotine parova: Bitfinex nudi stotine kriptovaluta i fiat valutnih parova, uključujući sve glavne kriptovalute i fiat valute koje biste očekivali. Ukupno Bitfinex na svojoj burzi navodi više od 100 kripto valuta.

Više Fiat valuta: Bitfinex prihvaća pologe i isplate (putem bankovnih transfera) u više fiat valuta, uključujući JPY, EUR, USD i GBP. Također možete uplatiti i pomoću veza (USDT).

Izvrsna podrška za povezivanje: Isti tim koji je stvorio Bitfinex također je igrao ulogu u pokretanju Tethera, a dvije su organizacije isprepletene na načine koje još uvijek ne razumijemo u potpunosti. Izuzev sjenovitih financijskih poslova, Bitfinex ima izvrsnu podršku za Tethers (USDT), a na Bitfinexu ćete pronaći puno USDT parova..

Mobilne aplikacije: Bitfinex nudi mobilne aplikacije za iOS i Android. Mobilne aplikacije omogućuju vam trgovanje s bilo kojeg mobilnog uređaja, pregled grafikona, pristup financiranju marže ili čak stvaranje novih depozita. U osnovi, imate punu funkcionalnost razmjene s dlana.

Podrška za API: Bitfinex nudi REST i Websocket API-je, što olakšava svim vrstama trgovaca da integriraju Bitfinex u svoje postojeće postavke.

Institucionalna podrška: Bitfinex je namijenjen institucijama i višim trgovcima, iako platforma nije ni približno popularna kao neke od bolje uređenih burzi tamo. Bitfinex se udružio s Market Synergy-om kako bi između ostalih pogodnosti ponudio korporativne račune, brzu trgovinu i “povezanost institucionalnog nivoa”..

Bitfinex valute i parovi

Bitfinex na svojoj burzi nudi stotine kriptovaluta i fiat valutnih parova. Na primjer, postoji preko 100 kriptovaluta s popisa i pet različitih fiat valuta. Sve u svemu, Bitfinex ima širok izbor opcija kriptovaluta i fiat valuta između kojih možete odabrati, nudeći snažnu likvidnost u svim parovima. bitfinex-kripto-razmjena-platforma za trgovanje

Bitfinex podržani načini pologa i isplate

Bitfinex prihvaća depozite u četiri različite fiat valute (JPY, USD, GBP i EUR) i Tether (USDT). Također možete položiti kripto izravno u svoje Bitfinex novčanike. Bitfinex prihvaća ukupno 80+ različitih vrsta kripto valuta.

Postupak registracije i prijave za Bitfinex

Bitfinex nudi jednostavan postupak registracije i prijave sličan procesu koji koriste sve druge danas dostupne kripto burze. Registracija je dostupna korisnicima širom svijeta, osim onima u Bangladešu, Boliviji, Ekvadoru, Kirgistanu i Sjedinjenim Državama. Bitfinex zahtijeva KYC potvrdu za upotrebu Tether-a i ubrzana povlačenja kriptovaluta. Međutim, imate gotovo potpun pristup razmjeni samo s potvrdom e-pošte (ne možete položiti fiat valute ili koristiti određene stabilcoin bez KYC potvrde, ali to je to).

bitfinex-razmjena-knjiga narudžbi

Trgovanje Bitfinexom

Bitfinex nudi trgovanje putem bilo kojeg stolnog preglednika ili iOS i Android mobilnog uređaja. Sučelje za trgovanje slično je sučelju bilo koje druge burze. Možete stavljati tržišne, ograničavati i zaustavljati naloge, na primjer, zajedno s naprednijim opcijama trgovanja poput trgovanja polugom, ograničenje zaustavljanja, zaustavljanje zaustavljanja, popunjavanje ili ubijanje, jedno poništava drugo (OCO), ograničene naloge nakon naloga, skrivene naloge , i više.

bitfinex-trgovanje-par-opcija

Bitfinex naknade

Bitfinex ima vrlo konkurentnu strukturu naknada, a razmjena je vrlo transparentna u pogledu njegovih naknada. Jedna lijepa stvar kod Bitfinexa je da količinski popusti počinju od 500 000 USD, što znači da plaćate vrlo jeftine naknade bez obzira trgujete li 1000 USD mjesečno ili 300 000 USD mjesečno.

 • Naknade proizvođača: 0,1% (manje od 500.000 USD mjesečno) do 0.00% (preko 30 milijardi USD mjesečno)
 • Naknade za uzimanje naknada: 0,2% (manje od 500 000 USD mjesečno) do 0,055% (više od 30 milijardi USD mjesečno)
 • Popust za proizvođače derivata: -0,0200% do -0,0300%
 • Naknada za preuzimanje derivata: 0,0750% do 0,0625%
 • Naknade za polog: Besplatno
 • Naknade za povlačenje: 0,0004 BTC

Sve u svemu, struktura naknada za Bitfinex vrlo je konkurentna. Burza nudi neke od najnižih naknada među glavnim burzama velike količine.

bitfinex-kripto-razmjena-naknade

Bitfinex sigurnosni problemi i zastoji

Bitfinex je tijekom godina više puta hakiran, što je dovelo do značajnih gubitaka potrošačkih sredstava. U 2015. je razmjena izgubila 400 000 USD u hakiranju. Tada je 2016. Bitfinex u napadu izgubio još 73 milijuna dolara, što je bilo drugo najveće kršenje razmjene bitcoina svih vremena.

Osim hakiranja, Bitfinex je tijekom godina imao i značajnih problema sa zastojima u bankarstvu, što je dovodilo do povremenih zaustavljanja depozita i isplate. Primjerice, u travnju 2017. Bitfinex je objavio da trpi kašnjenja u obradi povlačenja u USD nakon što je Wells Fargo ukinuo svoje bankovne doznake. Od tada je Bitfinex uskočio između niza banaka u drugim zemljama – uglavnom ne otkrivajući gdje se čuva novac klijenata. Razmjena je nedavno bila povezana s bankom sa sjedištem u Portoriku pod nazivom Noble Bank International, iako je taj bankarski odnos prekinut nakon što se Noble Bank suočila s financijskim poteškoćama.

Jednostavnost upotrebe Bitfinex

Bitfinex je jednostavan za upotrebu svima koji su koristili tradicionalnu platformu za trgovanje ili kripto razmjenu. Nije početnicima najprikladnije postavljanje, jer Bitfinexu nedostaje izravna opcija “kupi” ili “prodaj” kakvu vidimo na Coinbaseu i drugim burzama. Međutim, to je cjelovita platforma za trgovanje koja je jednostavna za korisnike za web, stolno računalo i mobilne korisnike.

Bitfinex povjerenje i privatnost

Bitfinex je jedna od najvećih burzi kriptovaluta u zajednici u koju se najmanje vjeruje. Pogledajte na brzinu Bitfinexova Wikipedia stranica za sažetak hakiranja, narušavanja sigurnosti, sumnjivih bankarskih partnerstava i drugih problema s kojima se Bitfinex suočio tijekom godina. Sve u svemu, malo znamo o tome tko vodi Bitfinex.

Jedna od najzabrinjavajućih stvari jest ta što nismo znali da Bitfinex i Tether vode isti ljudi dok te informacije nisu otkrivene u parnici. I Tether i Bitfinex imaju sumnjivu povijest revizije i nejasne bankarske odnose.

Da rezimiramo, postoji potpuni nedostatak transparentnosti u vezi s bilo kojim aspektom poslovanja Bitfinexa, a to otežava povjerenje u Bitfinex na bilo koji način, oblik ili oblik. Dobra vijest je, naravno, da Bitfinex i dalje preživljava ove kontroverze i kontinuirano djeluje od 2012. I, koliko znamo, Bitfinex nikada nije procurio korisničke podatke ni u jednom od hakova.

Služba za korisnike Bitfinexa

Bitfinex nudi osnovnu korisničku uslugu. Postoji Bitfinexov centar za pomoć u kojem možete pregledavati često postavljana pitanja. Zahtjev možete poslati i timu za korisničku pomoć Bitfinexa putem mrežnog obrasca. Bitfinex, međutim, ne otkriva određenu e-adresu ili telefonski broj putem kojih kupci mogu kontaktirati tim.

Korisnički vodič za Bitfinex: Kako postaviti i koristiti Bitfinex

Prijavljivanje za Bitfinex relativno je jednostavno. Evo kako postupak radi.

1. Prijavite se

bitfinex-razmjena-trgovanje-prijava

Posjetite Bitfinex.com, a zatim kliknite gumb Prijava na vrhu stranice (ili gumb Otvori račun).

open-bitfinex-exchange-account

Unesite svoje korisničko ime, e-adresu i vremensku zonu. Zatim odaberite lozinku, dovršite Captcha provjeru i kliknite Otvori račun.

2. Provjera

Nakon što dovršite gornje korake, možete odmah početi koristiti Bitfinex. Za početak korištenja Bitfinexa nije potrebna dodatna provjera. Možete položiti kriptovalutu na svoj račun, a zatim odmah početi trgovati.

Međutim, ako želite položiti fiat valutu na svoj račun, morat ćete dovršiti provjeru Upoznajte svog kupca (KYC), što uključuje i prijenos osobnih isprava s fotografijom na platformu. Također ćete morati izvršiti KYC provjeru ako želite koristiti određene stabilne kovanice ili pomoćne kovanice na platformi, uključujući Tether (USDT) i LEO.

Da biste dovršili KYC provjeru, morate ispuniti sljedeće zahtjeve:

Imajte najmanje 18 godina

Navedite važeći telefonski broj, e-adresu i adresu stanovanja

Pošaljite dva oblika važeće državne iskaznice sa fotografijama (poput putovnice, državne osobne iskaznice, vozačke dozvole, boravišne iskaznice, iskaznice za radnu dozvolu itd.)

Ako nemate dva oblika državne iskaznice, možete navesti samo jedan, a zatim kontaktirajte электронnu [email protected] kako biste dogovorili Skype poziv za potvrdu vašeg identiteta

Pošaljite bankovni izvod u kojem se jasno ističe vaše ime kao vlasnika računa (vaš prvi polog na Bitfinex mora doći s ovog bankovnog računa)

Pošaljite dokaz o adresi, uključujući izjavu najkasnije tri mjeseca od komunalnog poduzeća, uslužne tvrtke, licencirane korporacije ili državnog tijela u kojoj se jasno navode vaše ime i adresa stanovanja.

3. Dvofaktorska autentifikacija

Bitfinex preporučuje postavljanje dvofaktorske provjere autentičnosti (2FA) kako biste zaštitili svoj račun. Možete odabrati postavljanje 2FA na temelju SMS-a ili 2FA na temelju aplikacije (na primjer putem Authy ili aplikacije Google Authenticator).

4. Način pologa

Ako ste završili KYC provjeru, tada možete položiti fiat valutu ili kriptovalutu na svoj račun da biste započeli trgovanje. Ako niste dovršili KYC provjeru, tada možete položiti samo kriptovalutu.

metoda bitfinex-depozita

Neki od prihvatljivih metoda pologa na Bitfinexu uključuju:

Fiatov bankovni prijenos (EUR, JPY, USD ili GBP)

Privezak (USDT)

Kriptovalute poput BTC, LTC, ETH, ETC, ZEC, XMR, DASH, XRP, IOTA i više od 80 godina

bitfinex-cryptocurrency-coin-deposit

Polaganje novca na Bitfinex uvijek je besplatno, osim za bankovne doznake, za koje ćete platiti 0,1% od ukupnog položenog iznosa, uz maksimalnu naknadu od 20 USD po bankovnoj doznaci.

bitfinex-bitcoin-novčanik-plaćanje

5. Trgovanje kriptovalutom

Nakon što financirate svoj Bitfinex račun, možete početi trgovati kriptovalutom. Prozor za kripto trgovanje Bitfinex sličan je onome što vidite na drugim burzama.

kako trgovati kriptovalutama na bitfinexu

Odaberite vrstu svoje narudžbe, a zatim kliknite Exchange Buy ili Exchange Sell da biste izvršili trgovinu.

6. Povlačenje

Prilikom podizanja novca platit ćete naknadu na temelju vašeg načina podizanja (poput 5 USD za povlačenje USDT ili 0,1% za bankovne transfere u fiat valuti).

Općenito, Bitfinex omogućuje brzo i jednostavno povlačenje novca s platforme. Međutim, kao što je gore spomenuto, burza je povremeno imala poteškoća s bankarskim partnerstvima gdje su povlačenja privremeno zatvorena.

Završna riječ

Bitfinex je jedna od najvećih i najpoznatijih burzi dostupnih danas. Nažalost, to je i najkontroverznije. Da, Bitfinex posluje od 2012. Međutim, Bitfinex također nikada nije imao previše transparentnosti u vezi sa svojim bankarskim partnerstvima, upravljačkim timom, financijskim statusom i ostalim ključnim informacijama. Bitfinex je također odbio javno otkriti svoju intimnu vezu s vezom s Tetherom – njih dvoje imaju isti menadžerski tim i dioničare, a Tether i Bitfinex navodno su se urotili da Bitcoin poguraju na rekordne visine u prosincu 2017..

Na stranu kontroverze, Bitfinex je razmjena kripto valuta s ograničenim regulatornim zahtjevima, gdje možete trgovati s niskim naknadama uz samo provjeru e-pošte. Iako više nije dostupan stanovnicima SAD-a, Bitfinex je i dalje popularan među trgovcima širom svijeta.

Trgovanje & Razmjena

 • Kripto vodič 101: Odabir najbolje razmjene kriptovaluta
 • Vodič za Bittrex razmjenu: Kako trgovati na Bittrexu
 • Vodič za Binance Exchange: Kako otvoriti Binance račun i što biste trebali znati
 • Vodič za Gemini Exchange: Vodič za pregled korisnika
 • Vodič za Kraken Exchange: Vodič za pregled korisnika
 • Vodič za razmjenu Etherdelte: Kako trgovati na Etherdelti
 • Vodič za osnove trgovanja kriptovalutama: Uvod u kripto tehničku analizu
 • Trgovanje kriptovalutama: Razumijevanje parova za trgovanje kriptovalutama & Kako radi
 • Vodič za kripto trgovanje: 4 uobičajene zamke koje će doživjeti svaki kripto trgovac

Novčanici

 • Vodič za kriptovalute: Zašto vam trebaju novčanici?
 • Vodič za kriptovalute: Otvaranje Bitcoin novčanika
 • Vodič za kriptovalute: Otvaranje MyEtherWallet (MEW)

Također se možete pridružiti našoj Facebook grupi na Ovladajte kripto: napredno znanje o kriptovalutama postavljati bilo kakva pitanja u vezi s kriptovalutama.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner